Θεόδωρος Καρυπίδης στο Δ.Σ. της ΕΝΠΕ για την κατασκευή χωματερής αποβλήτων στη Δυτική Μακεδονία: Δεν θα αποφασίζει κανείς για μας, χωρίς εμάς

Το «κρυφτούλι» των αρμοδίων του ΥΠΕΚΑ, στις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες του, για να ενημερωθεί επίσημα για το θέμα της κατασκευής χώρου διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ, κατήγγειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη μεθόδευση από πλευράς ΥΠΕΚΑ, σε σχέση με την ενημέρωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα, διευκρινίζοντας ότι στις 14 Οκτωβρίου 2014 υπογράφτηκε η απόφαση από την Γ.Γ. Νάντια Γιαννακοπούλου, στις 31 Οκτωβρίου το έγγραφο ανέβηκε στη Διαύγεια και μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει φτάσει στην Περιφέρεια, ενώ υπάρχουν στους αποδέκτες η Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος.
«Η Δυτική Μακεδονία δεν θα γίνει χωματερή όλων των επικίνδυνων αποβλήτων της χώρας. Δεν θα αποφασίζει κανείς για μας, χωρίς εμάς» τόνισε ο κ. Καρυπίδης ζητώντας από την ΕΝΠΕ να στηρίξει τη θέση της Περιφέρειας και να καταδικάσει την πολιτική που ακολούθησε το Υπουργείο.
Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη είχε ως αποτέλεσμα τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου να βρεθεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για να δει από κοντά το σοβαρό αυτό θέμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)