ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΆΝ

Στην αναγκαιότητα απορροφησης προσωπικού απο την περιοχή της Φλώρινας κατα την διάρκεια των εργασιών για να περάσει ο αγωγος φυσικου αεριου TAP απο την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειαρχης Φλώρινας κ.Στέφανος Μπιρος κατα την διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν κ.   Ραχμαν Μουσταφαγιεφ.
Ο κ. Αντιπεριφερειαρχης αναφέρθηκε ακόμα και στις σχέσεις που μπορουν να αναπτυχθούν μεταξύ της Φλώρινας και του Αζερμπαϊτζάν τόσο για την τουριστική ανάπτυξη οσο και για την προωθηση των τοπικων προϊόντων της περιοχής όπως τα φασόλια, τα μηλα, τα ροδακινα, οι κόκκινες πιπεριες και τα κρασιά στο Αζερμπαϊτζάν. Απωτερος σκοπός ολων, τονισε ακόμα ο κ.Μπιρος, είναι να μπορέσει και η περιοχή της Φλώρινας να ευνοηθει απο τον αγωγό φυσικού αερίου.
Απο την πλευρά της η θεματική Αντιπεριφερειαρχης Ενέργειας κ.Ε. Παναγιωτιδου αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής με τον αγωγό TAP, περιοχής που όπως είπε είναι καθαρά ενεργειακή αφου παράγει πανω απο το 50% της Ελληνικής Ενέργειας.
Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο Αντιδημαρχος Φλώρινας κ.Α. Καραγκιοζιδης, ο Αντιδημαρχος Αμυνταίου κ.Μ. Θεοδωρίδης και ο Δήμαρχος Πρεσπων κ.Π.Πασχαλίδης οι οποίοι εξεφρασαν τις δικές τους θέσεις για τα οφέλη που μπορεί να έχει η κάθε περιοχή απο τον αγωγό Φυσικού Αερίου καθώς επίσης και για την συνεργασία που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των περιοχών.




Ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν απο την πλευρά του επεσημανε την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας μελέτης για ολη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μεσα απο την οποία θα διαφαινονται ολα τα αιτήματα των Δήμων για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βοηθούν οι περιοχές απο τον αγωγό φυσικού αερίου υπογραμμιζοντας πως ο δξκος του ρόλος ειναι σε πρωτη φάση να ενημερωθει, νσ δει απο κοντά τις περιοχές απο οπου θα περάσει ο αγωγός και να βαλει τις βάσεις της συνεργασίας μεταξυ του Αζερμπαϊτζάν, της εταιρείας TAP και των φορέων των περιοχών αυτων.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)