ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας οπου συζητηθηκε και το τεχνικό πρόγραμμα αναφέρεται με δελτίο τύπου της η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του Δήμου Φλώρινας. Στο δελτίο αναφέρεται: 
Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας και την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2015. Αν και ήρθε στο συμβούλιο μετά κόπων και βασάνων, η καθυστέρηση αυτή δεν βοήθησε για να παρουσιαστεί ένα τεχνικό πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις.
Δεν υπάρχουν νέα έργα. Σχεδόν στο σύνολο του αποτελείται από συνεχιζόμενα έργα προηγούμενων περιόδων. Σε έναν μάλιστα μεγάλο αριθμό έργων ακολουθείται η πεπατημένη των αναθέσεων. Έργα αγροτικής υποδομής και έργα περιβαλλοντικά μάλλον είναι ψιλά γράμματα. Οι δικαιολογίες ότι δεν επαρκούν τα χρήματα για ένταξη νέων έργων είναι έωλες.
Η παράταξη μας έχει διαμηνύσει από την αρχή ότι αν αθροίζονταν τα ομοειδή έργα και δεν δίνονταν με αναθέσεις, θα μπορούσε ο Δήμος να διεξάγει ανοιχτούς διαγωνισμούς και να κερδίζει σημαντικά ποσά από τις εκπτώσεις των εταιριών και των εργολάβων. Εν κατακλείδι, καταψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο δεν υπάρχει στόχευση, σχεδιασμός και προοπτική ενώ αντίθετα είναι εμφανής η προχειρότητα .
Στην Οικονομική Επιτροπή συνεχίζεται και εκεί η ίδια τακτική.
Γι΄αυτό και όσα θέματα αφορούσαν ορισμούς και αναθέσεις καταψηφίστηκαν. Επίσης καταψηφίστηκε από την παράταξη μας ο πίνακας δέσμευσης πιστώσεων στον οποίο περιλαμβάνεται ποσό 100.000 ευρώ προς την ΑΝ.ΦΛΩ. με αιτιολογία την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη του Δήμου, χωρίς να αιτιολογείται ποια είναι η δράση εκείνη που σχεδιάζεται και δεν επαρκεί το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου Φλώρινας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)