ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 
Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργου της Τουρκίας κ. Νταβουτογλου στην Αθήνα αναφέρεται η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων. Στο κειμενο της αναφερει: "στο πλαίσιο της σύγκλησης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων επάγεται τα εξής:
Για μια ακόμη φορά η χώρα σέρνεται σε συζητήσεις με τους Νέο Οθωμανούς (Yeni Osmanlıcılık)γείτονες, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία προβάλουν τις διεκδικήσεις τους για το Αιγαίο, την Θράκη την Κυπριακή και Ελληνική ΑΟΖ και ουσιαστικά για την αλλαγή, προς όφελος τους, του statusquoστο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα παρατηρούμε πως η άφιξη του κ. Νταβούτογλου συνοδεύεται από μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση του συνόλου του τουρκικού στόλου , ο οποίος έχει εξέλθει στο Αιγαίο με το πρόσχημα των αεροναυτικών ασκήσεων. Δυστυχώς η ευκαιρία προβολής και διεκδικήσης των παγιωμένων πλέον αξιώσεων της Τουρκικής Νέο Οθωμανικής εξωτερικής πολιτικής δόθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία και συγκάλεσε το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.
Εφιστούμε την προσοχή στην ελληνική κυβέρνηση για την προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Οποιαδήποτε υποχώρηση στα ζητήματα αυτά υπέρ του Τουρκικού νέο οθωμανικού ιμπεριαλισμού δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί από οιανδήποτε διαδικασία ούτε σαφώς να τύχει θεσμικής θωρακίσεως, αποτελούσα ευθεία προσβολή κατά του ίδιου του Έθνους.
Ως απόγονοι των Γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση έστω την ύστατη στιγμή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει το καθήκον της απαιτώντας επιτέλους την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Τουρκία. Η ιστορία δεν παραχαράσεται ούτε παραγράφεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)