ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

                                  
Σε πολλά σημεία του νομού Καστοριάς βρέθηκε την Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2015, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος με κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να δουν από κοντά τα προβλήματα που έχουν προκύψει απ’ τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο. 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Αντιπεριφερειάρχης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο  του ώστε να γίνει εκτίμηση της κατάστασης από τους αρμόδιους φορείς. Παρών ήταν ο βουλευτής Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, οι Δήμαρχοι Άργους Ορεστικού και Νεστορίου Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και Πασχάλης Γκέτσιος αντίστοιχα, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αμαλία Κούσκουρα, οι αντιδήμαρχοι Καστοριάς Δημήτρης Κωτούλας, Αθανάσιος Τέρψης, Δημήτρης Πετρόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Ζάχος Παύλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεοφύλακτος Ζυμπίδης καθώς και οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας και Π.Σ.Ε.Α της ΠΕ Καστοριάς. Εκτεταμένες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από την υπερχείλιση του ποταμού Αλιάκμονα σε διάφορες αγροτικές καλλιέργειες αλλά και σε κτηνοτροφικές μονάδες, όπου πολλοί κτηνοτρόφοι χρειάστηκε να μετακινήσουν τα ζώα τους για να μη πνιγούν. Αρκετές κλήσεις για απάντληση υδάτων δέχθηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία, κυρίως σε αποθήκες σπιτιών, που βρίσκονται κατά μήκος της παραποτάμιας και παραλίμνιας ζώνης. Βλάβες σημειώθηκαν στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΚ, οι οποίες αν και αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα, αποφασίστηκε αν διακοπεί η υδροδότηση σε αρκετές περιοχές του Δήμου Καστοριάς λόγω της θολότητας του νερού, ώστε να μην υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Κατολισθήσεις έχουν προκληθεί σε διάφορες περιοχές του Νομού, οι οποίες ήδη αντιμετωπίζονται από τα μηχανήματα του αμαξοστασίου της Περιφερειακής Ενότητας που βρίσκονται επί ποδός από προχθές.
Σε νέα επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο κ. Αδαμόπουλος, όπου τα φαινόμενα ήδη εξασθενούν σταδιακά, διαπιστώθηκε ότι η στάθμη του νερού άρχισε να υποχωρεί, ενώ όπως τόνισε «Τα μηχανήματα μας συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάφορα σημεία για την αποκατάσταση βλαβών και ζημιών όπου απαιτείται, κατά προτεραιότητα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)