Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΉ ΔΡΆΣΗ "ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ


Παιδαγωγική δράση καινοτομίας με θέμα:
«Οι μαθητές/τριες διδάσκουν Πληροφορική σε μεγαλύτερης ηλικίας συγγενείς», διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιώντας τους Πόλους Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.).
Προκαλούνται οι μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων Α/βάθμιας και Β/βάθμιαςΕκπ/σης τηςΠ.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας να αναπτύξουν το δικό τους σενάριο- success story διδασκαλίας της Πληροφορικής και να συμβάλουν, με τις ιδέες, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, στην εκλαΐκευσή της για τις ανάγκες των παππούδων, των γιαγιάδων, των γονέων και όσων άλλων μεγαλύτερης ηλικίας συγγενών τους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση.

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στη δράση επιμόρφωσης των μεγαλύτερης ηλικίας συγγγενών τους είναι προαιρετική και προϋποθέτει τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Ενδεικτικά θέματα Πληροφορικής Παιδείας που μπορούν να διδάξουν οι μαθητές/τριες είναι:
Εξ αποστάσεως σύγχρονη επικοινωνία (π.χ. webex, zoom)
Προγραμματισμός (π.χ. Scratch, code.org)
Εκπαιδευτική ρομποτική
Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (ηλεκτρονικές συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ.)
Ότι άλλο προταθεί.

Η δράση θα υλοποιηθεί στο διάστημα από 24/5/2021 έως 23/6/2021.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικές συναντήσεις υποστήριξης, στις οποίες οι μαθητές/τριες και οι συγγενείς τους θα μπορούν να συμμετέχουν προαιρετικά. Τα μέλη της ομάδας υποστήριξης και συντονισμού είναι:
Δημήτρης Τζήμας (Συντονιστής Εκπαιδ. Έργου Πληροφορικής Δυτ. Μακεδονίας)
Αντιγόνη Τσίρου (Υπεύθυνη ΠΕΚΤΠΕ Κοζάνης)
Θεοδούλα Λιάμπα (Υπεύθυνη ΠΕΚΤΠΕ Γρεβενών)
Βασίλης Μωϋσιάδης (Υπευθυνος ΠΕΚΤΠΕ Γρεβενών)

Σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, οιμαθητές/τριες(επιμορφωτές/τριες) και οι μεγαλύτερης ηλικίας συγγενείς τους (επιμορφούμενοι) θα προσκληθούν να παρουσιάσουν διαδικτυακά, στο πλαίσιο σχετικής ημερίδας, το σενάριο διδασκαλίας της Πληροφορικής που ανέπτυξαν και την εμπειρία που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στη δράση.

Αιτήσεις συμμετοχής στη δράση μπορούν να υποβληθούν στην ηλεκτρονική φόρμα:https://forms.gle/qR5riDw4AjzgVvfX7

Χρόνος υποβολής αιτήσεων: 24/5/2021 έως 23/6/2021.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα της δράσης μέσω της ιστοσελίδας των Πόλων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε.:http://pektpe.xyz

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο:pektpekoz@gmail.com, pektpegre@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.