Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 19, 2026

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Εικόνα
Πενήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, μια από τις πιο οδυνηρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του Ελληνισμού. Οι συνέπειες της εισβολής παραμένουν ορατές μέχρι σήμερα. Ένα μεγάλο μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατοχή, χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες εξακολουθούν να στερούνται το δικαίωμα επιστροφής στις πατρογονικές τους εστίες.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤ. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εικόνα
Προτάσεις που μπορούν να δώσουν ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ορίζοντα και την επόμενη τετραετία έως και το 2030, τόσο για την ΠΕ Φλώρινας όσο και για τη στήριξη του συνόλου των μικρομεσαίων όλης της χώρας, κατέθεσε κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Βουλευτής της ΠΕ Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου. Στην ομιλία του ανέφερε την περιορισμένη πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό και στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ένα σημαντικό πρόβλημα, ιδίως για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, το οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Αφενός με τη λειτουργία αποτελεσματικών μηχανισμών εγγυοδοσίας. Κι αφετέρου με περισσότερες στοχευμένες προκηρύξεις του ΕΣΠΑ που θα αφορούν αποκλειστικά μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σημείωσε ακόμα πως "σε σχέση με την μείωση του λειτουργικού κόστους τους, μπορούμε και πρέπει να προωθήσουμε τη δυνατότητα ενεργειακού συμψηφισμού στηρίζοντας την λειτουργία φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων από τις ίδιες τις επιχει...

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Την υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης του έργου «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) των οικισμών Ψαράδων και Πύλης Δήμου Πρεσπών», ανακοίνωσε ο Δήμος Πρεσπών, ενός έργου ιδιαίτερης σημασίας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου καταδικάζει απερίφραστα τις εκτεταμένες πράξεις βανδαλισμού που σημειώθηκαν στους χώρους του Γυμνασίου Αμυνταίου, προκαλώντας σοβαρές φθορές στις εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό του σχολείου. Κατεστραμμένες πόρτες και τοιχοποιίες, ζημιές σε κλιματιστικές μονάδες, σκουπίδια, μπογιές και εικόνες γενικευμένης καταστροφής συνθέτουν ένα απαράδεκτο σκηνικό σε έναν χώρο που καθημερινά φιλοξενεί μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, σας προσκαλούμε στην κεντρική εκδήλωση του Ανταμώματος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Αυγούστου 2026 και ώρα 17:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Η φετινή διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς στη Φλώρινα θα συναντηθούν οι Πρόεδροι των Παμμακεδονικών Ομοσπονδιών από την Ελλάδα, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και τη Νότια Αφρική, εκπροσωπώντας τον οργανωμένο Μακεδονικό Ελληνισμό της μητροπολιτικής Ελλάδας και της Ομογένειας.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Κραυγή αγωνίας για τα προβλήματα των επιχειρήσεων της Φλώρινας από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών εμπόρων Νομού Φλώρινας οι οποίοι έχουν καταθέσει σειρά προβλημάτων που οδηγούν στην ανασφάλεια και στη στοχοποίηση των επιχειρήσεων. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σάββας Σαπαλίδης "Κουραστήκαμε να ακούμε ωραία λόγια για ραχοκοκαλιες της οικονομίας και για ανθρώπους της παραγωγής. Επιγραμματικά, αναφέρουμε μερικά προβλήματα. Τεκμαρτη φορολόγηση, καταιγίδα από λουκέτα, προβλήματα στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω τραπεζικού συστήματος, καθιστώντας μας μη επιλέξιμους οικονομικά σε χρηματοδοτικά εργαλεία".