Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 1, 2016

Η Αλήθεια για τις Κυανοτοξίνες στη Λίμνη της Καστοριάς

Εικόνα
Πριν προβούμε στην οποιαδήποτε παράθεση γεγονότων, κρίνουμε επιβεβλημένο για την καλύτερη αντίληψη του θέματος, να κάνουμε μια σύντομη αναφορά στις διεργασίες εκείνες που εν δυνάμει θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εμφάνιση κυανοτοξινών διαφόρων ειδών στα λιμναία οικοσυστήματα και δη σε αυτά που προσομοιάζουν με το δικό μας.Στις λίμνες που έχουν μεγάλη σχέση λεκάνης απορροής προς επιφάνεια λίμνης, ιδίως εάν αυτές είναι αβαθείς, είναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο του ευτροφισμού, του οποίου η ένταση παρουσιάζει εποχική επαναληψιμότητα.

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ενόψει της Νέας Αντιπυρικής Περιόδου στη Καστοριά

Εικόνα
Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Καστοριάς, με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων λόγω Δασικών Πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2016» πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, .

ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 35, 54 και 45 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα συνελήφθησαν σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς. Ο 35χρονος προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς με κυνηγετική καραμπίνα, που κατείχε νόμιμα.Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 45χρονος είχε παραδώσει στον 35χρονο κυνηγετική καραμπίνα, που κατείχε νόμιμα, προκειμένου να τη φυλάξει στο σπίτι του, παραβιάζοντας επίσης τους όρους ασφαλούς φύλαξης του όπλου.

Π. Κουκουλόπουλος: «Δεν θα υπάρχει αγροτική παραγωγή μετά από αυτό το νομοσχέδιο»

Εικόνα
«Φέτος καλούνται οι αγρότες να καταβάλουν 1 δισ. ευρώ επιπλέον σε σύγκριση με πέρυσι. Η επιβάρυνση προκύπτει από το ασφαλιστικό (550 εκ.),το φορολογικό (120 εκ.), το αγροτικό πετρέλαιο (120 εκ.) και την αύξηση του ΦΠΑ (165 εκ.). Πρόκειται ουσιαστικά για δραματική επιβάρυνση του ήδη υψηλού κόστους παραγωγής, γεγονός που δείχνει επικίνδυνη άγνοια της Κυβέρνησης για τα προβλήματα και τις προτεραιότητες της αγροτικής παραγωγής.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΣΔΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ Α.Μ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ "ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ" ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία ο χορός του Α.Μ.ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ <<ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ>> .Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε στον Σύλλογο να έχει πάντα επιτυχίες ,καθώς επίσης και ότι ο Δήμος Φλώρινας θα είναι δίπλα στον Σύλλογο σε ότι χρειαστεί.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ" ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Καστοριάς σας καλούν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο Aπό τα ιστορικά τραύματα στις ερμηνευτικές διαμάχες για το παρελθόν: Πτυχές του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου και των συνεπειών του, το οποίο θα διεξαχθεί στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης την Παρασκευή 6 Μαΐου και Σάββατο 7 Μαΐου 2016.

Ολοκληρώθηκε η πολιτική εκδήλωση και η ημερίδα με θέμα «Ποιο το μέλλον της Ευρώπης;» στη Θεσσαλονίκη

Εικόνα
Στις 26 Απριλίου το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (ΕΔΕΚΟΠ) διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ποιο το μέλλον της Ευρώπης;» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν κοινωνικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία και αλλού.Η ημερίδα ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου με πολιτική εκδήλωση στον κατάμεστο κινηματογράφο Αλέξανδρο ( https://www.youtube.com/watch?v=BT1DCA_AW5g&noredirect=1 ).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤ.ΜΠΙΡΟΥ

Εικόνα
Συνέντευξη τύπου για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος.