Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 4, 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΛΕΝΑ ΣΩΚΟΥ

Εικόνα
Στις οδικές υποδομές του κάθετου οδικού άξονα «Φλώρινας – Κοζάνης» και του Οδικού Άξονα «Φλώρινας – Πρέσπας» που θα οδηγήσουν στην άρση της απομόνωσης στην οποία βρίσκεται η περιοχή, την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με την υλοποίηση των αρδευτικών έργων, την τουριστική ανάπτυξη μέσω της προβολής του φυσικού τοπίου και των παραδοσιακών οικισμών, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων με την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανικής περιοχής Φλώρινας και τη βελτίωση των μικροοικονομικών χαρακτηριστικών των κατοίκων της περιοχής από τα έργα του φυσικού αερίου, της τηλεθέρμανσης και των υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τη συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Εικόνα
Στο κλείσιμο των συνόρων της χώρας μας με την Βόρεια Μακεδονία στο τελωνείο Νίκης στη Φλώρινα, θα προχωρήσουν αύριο Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου οι αγρότες της Φλώρινας με τη συμμετοχή και των αγροτών από τα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας. Όπως είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο εκπρόσωπος των αγροτών της Φλώρινας Γιώργος Μπέλλης “σήμερα θα συμμετέχουμε στις κινητοποίησεις των υπολοίπων μπλόκων όπως το συμβολικό κλείσιμο του τελωνείου Καστοριάς στο Δισπηλό, στα Γρεβενά και στον κόμβο του Φιλώτα και την Παρασκευή θα προχωρήσουμε στις 12 το μεσημέρι στο συμβολικό κλείσιμο των συνόρων στη Νίκη όπου βρίσκεται το δικό μας μπλόκο μόνο για τα εμπορεύματα“.

ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΔΕΗ

Εικόνα
Στην κατασκευή πρόσθετου Φωτοβολταϊκού έργου στο Αμύνταιο αναφέρεται σε δελτίο της η RWE και η ΔΕΗ που συνεισφέρουν στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης με την κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων ισχύος σχεδόν 1GW στην Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με το δελτίο η εταιρεία έλαβε την τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή ενός επιπλέον φωτοβολταϊκού έργου στη χώρα. Το εν λόγω φωτοβολταϊκό έργο είναι το τελευταίο έργο του χαρτοφυλακίου των 940 MWp (870 MWac) του Αμυνταίου, το οποίο εισέρχεται τώρα στη φάση της κατασκευής. Επιπλέον, η ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή ΑΕ , αναπτύσσει στην Ελλάδα ένα ακόμα χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων παρόμοιου μεγέθους. Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο Ορυχείο ΔΕΗ Αμύνταιο (ομάδα έργου III) συνολικής ισχύος περίπου 450 MWp (432 MWac) βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, εντός των ορίων του πρώην υπαίθριου λιγνιτωρυχείου Αμυνταίου. Οι εργασίες κατασκευής έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες, ενώ η λειτουργία του αναμένεται μέχρι το τέλος του 2025. Η κοινοπραξ

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Εικόνα
Αποχή από τα καθήκοντα τους μέχρι και την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Φλώρινας εκφράζοντας την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του στις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου, όπως ψηφίστηκαν και συνιστούν οριζόντια και άδικη φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Δικηγόρων και γενικά των ελευθέρων επαγγελματιών και κυρίως των πιο αδύναμων ενώ προστατεύονται μεγάλα εισοδήματα και εταιρίες.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο 54ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΒΑΡΥΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΥΛΗ

Εικόνα
Προθεσμία να απολογηθεί αύριο Τρίτη 6 Φεβρουαρίου έλαβε ο 54χρονος στο σπίτι του οποίου μέσα σε δύο κρύπτες, βρέθηκε βαρύς οπλισμός και εκρηκτική ύλη.  Να υπενθυμίσουμε ότι η 57χρονη σύζυγος του κρίθηκε προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα με την αιτιολογία ότι αν αφεθεί ελεύθερη μπορεί να τελέσει αξιόποινες πράξεις, όπως η προμήθεια και άλλων όπλων. Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνα των αστυνομικών αρχών βρέθηκαν στο σπίτι τους όπλα , οπλοπολυβόλα, πυρίτιδα, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός και άλλα οπλικά συστήματα, ενώ σε επιπρόσθετη έρευνα βρέθηκαν επιπλέον όπλα σε δεύτερη κρύπτη στην σκεπή του σπιτιού.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Φλώρινας σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στον σιδηροδρομικό σταθμό Φλώρινας. Θα ακολουθήσει πορεία με τα τρακτέρ τους μέχρι το τελωνείο Νίκης. Να υπενθυμίσουμε ότι οι αγρότες του Αμυνταίου έχουν στήσει μπλόκο στην είσοδο της πόλης του Αμυνταίου και στον κόμβο του Φιλώτα κλιμακώνοντας έτσι τον αγώνα τους, οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΑΠΑΤΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Εξιχνιάσθηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνολικά -14- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, εκ των οποίων -2- τετελεσμένες και -12- σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν στις περιοχές της Φλώρινας, της Κοζάνης και της Καρδίτσας και Φλώρινας από 24 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στην πόλη της Φλώρινας, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, -2- άτομα, ένας 62χρονος ημεδαπός και μία 51χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι είχαν το ρόλο του εισπράκτορα, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο (2) συνεργών τους, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι είχαν τον ρόλο του υποτιθέμενου ιατρού και του συγγενικού προσώπου αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.