Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 31, 2015

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

Εικόνα
Την Φλώρινα θα επισκεφθεί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμενος την Δευτέρα 8 Ιουνίου στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Δυτική Μακεδονία από την Κυριακή 7 Ιουνίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΔΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Συνεδριαζει την Τριτη 9 Ιουνιου η Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης για τον Έλεγχο των Προγραμμάτων Καταπολέμησης Κουνουπιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των νέων για την επιχειρηματικότητα, την τοπική καταναλωτική συνείδηση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αμυνταίου.

" Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΙΤ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΖΙΧΑΤΖΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ"

Εικόνα
Δημοσίευμα της Cumhuriyet υποστηρίζει ότι η Τουρκία βοήθησε στη μεταφορά ισλαμιστών μαχητών. Η εφημερίδα Cumhuriyet έγραψε σήμερα ότι η τουρκική κυβέρνηση διευκόλυνε την είσοδο τζιχαντιστών στη Συρία, μία εβδομάδα αφότου πυροδότησε την κυβερνητική οργή επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες οι οποίες -όπως υποστήριζε το ρεπορτάζ- αποδείκνυαν το γεγονός ότι η κυβέρνηση χορήγησε στους τζιχαντιστές και όπλα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Καστοριάς και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών “Μαζί Σου”, σας Προσκαλούν στην Εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:30 π.μ. Στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, με Θέμα : Καρκίνος και Διατροφή.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΛΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κοζάνης, εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, τέσσερις (4) άνδρες και δύο (2) γυναίκες (από 16 έως 53 χρονών), για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, οπλοφορία και οπλοχρησία κατά περίπτωση, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται 38χρονος ομοεθνής τους.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εικόνα
Στις 7 Ιουνίου 2015, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας σας ενημερώνει ότι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, θα ακολουθήσει δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ε.Κ.Φ.: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ 465 ΘΕΣΕΩΝ Π.Ε. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο σας γνωστοποιεί ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 25/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 3/14-05-2015 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων εξήντα πέντε (465) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οκονομικών. Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΣΚΛΗΘΡΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
ΚΥΡΙΑΚΗ 07 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 09:00 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!!! ΔΩΣΕ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ...ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΙΟ ΥΨΗΛΟ ΕΡΓΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!!! Το αίμα δεν αγοράζεται, δεν κατασκευάζεται ούτε πωλείται...                            Μόνο ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει την Δευτέρα 8 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου. Η Συνεδρίαση θα γινει στις 2:00μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου.

4ο FLORINA FOOTBALL CUP 2015-ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Εικόνα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Αντώνη Τουρλιδάκη, στα πλαίσια των τακτικών επαφών του με φορείς της περιοχής. Αντηλλάγησαν απόψεις για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα, με επίκεντρο την επιστροφή του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα. Για το συγκεκριμένο, ο βουλευτής δεσμεύτηκε να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της Φλώρινας για την άρση της αδικίας εις βάρος των Φλωρινιωτών.

ΤΟ ISIS ΑΠΕΙΛΕΙ:ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΑΧ ΝΑ ΗΧΗΣΕΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Εικόνα
Τη... στενή γειτονιά της Ελλάδας, δηλαδή την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και το Κόσοβο απειλούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Η "πτέρυγα" των μέσων ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους, το "Al Hayat Media Center", μετέδωσε ντοκιμαντέρ για τα Βαλκάνια, που περιέχει απειλές κατά της Αλβανίας, του Κοσόβου και της ΠΓΔΜ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΚΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στα πρότυπα καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο και τις Αγραπιδιές Φλώρινας μεταφέρθηκαν πριν από λίγη ώρα οι δύο αρκούδες και οι δύο λύκοι του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης.

"Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ" ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Εικόνα
Την έκθεση "η Φλώρινα μέσα από τα μάτια των παιδιών" φιλοξένησε το μουσείο σύγχρονης τέχνης Φλώρινας .

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Εικόνα
 Τα έργα τους παρουσίασαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Φλώρινας που συμμετείχαν στο 3ο Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας που υλοποιησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φλώρινας.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ(VIDEO)

Εικόνα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που διοργάνωσε η πρωτοβάθμια εκπαίδευση χρόνια σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας τις  εκδήλωσεις παρακολούθησαν όλα τα νηπιαγωγεια και τα δημοτικά σχολεία της Φλώρινας .

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Εικόνα
«Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας πλανήτης. Καταναλώστε με προσοχή». Αυτό είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που επελέγη σε μια προσπάθεια να ενθαρρυνθεί η παγκόσμια κοινότητα και να μοιραστείτε τα όνειρά για έναν πιο υγιή πλανήτη, αλλά και να κάνει υποσχέσεις για την στήριξη δράσεων για  Αειφόρο Ανάπτυξη.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας (59 και 31 χρονών), για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα συνέλαβαν σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας. 

12Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 8ΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 8Χ8 ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τ.Σ.Φ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ – Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: 0-4 17΄ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ) 0-1 52΄ ΜΙΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ) 0-2 53΄ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ) 0-3 60΄ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ) 0-4

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ Π.Δ.Μ.

Εικόνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στο πρόσφατο παρελθόν, με τη βοήθεια των φωτογραφιών που υπάρχουν στην έκθεση «Διαδρομές στην Ιστορία».Οι ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή και θα ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟ¨

Εικόνα
Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ" ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ(VIDEO)

Εικόνα
Την ανακοίνωση της ένταξης του έργου του αρδευτικού Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου, ως ώριμου, στο επόμενο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Σγουρίδης, κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ κ.ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σημερα επίσκεψη του Υφυπουργου Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Σγουριδη στην Φλώρινα λόγω έκτακτης σύγκλισης της Ολομελειας της Βουλής και των ραγδαιων εξελίξεων για τη Χώρα.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΛΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 26ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για παράνομη υλοτομία και παράνομη είσοδο στη χώρα συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας,  σε περιοχή της Καστοριάς , από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 56ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν 56χρονο ημεδαπό στην Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του 56χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (1) συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους (30,7) γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου οχτώ γραμμαρίων (8γρ.) και το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ενενήντα ευρώ (590€).

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
 Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας προς την Ομάδα Σκακιού της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας για την επάξια κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου σκακιού Κεντροδυτικής Μακεδονίας.  Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο προσεχές πανελλήνιο πρωτάθλημα Α Εθνικής κατηγορίας και στους τελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθούν στο Ρίο της Πάτρας αρχές Ιουλίου.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΒΑΡΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ

Εικόνα
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Όπως θα γνωρίζετε, με την νέα ΕΣΣΕ που υπεγράφη πριν από μερικούς μήνες (27.2.2015) μεταξύ της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε., της ΓΕΝΟΠ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της, λύθηκε το πρόβλημα της μη καταβολής των προσαυξήσεων βάρδιας για τους μακροχρόνια ασθενούντες και έκτοτε οι εν λόγω πληρωμές πραγματοποιούνται κανονικά.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγας Μούσιου Μυλωνά συνεδρίασε την Τετάρτη 03 Ιουνίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με τριάντα έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής. Τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης ήταν: 1. «Συναίνεση του Δήμου Φλώρινας για χορήγηση ή μη άδειας ανεύρεσης θησαυρού σε κοινοτική έκταση της Τ.Κ. Τριανταφυλλιάς», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας. Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα ως προς τη μη χορήγηση της συγκεκριμένης άδειας.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι, οι εξετάσεις των Φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης Επαγγέλματος Φαρμακοποιού, περιόδου IOYNIOY 2015, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα  στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και  Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εν Αθήναις Φλωρινιωτών, «ο Φίλιππος», θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στην οικογένεια του κ. Κων/νου Ασλανίδη για την υποδειγματική φιλοξενία της εκδήλωσης του Συλλόγου μας προς τιμήν του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνου Μπαρδάκα. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Η Πρόεδρος                                                          Η Γραμματέας     Ελευθερία Παναγιωτίδου                        Ελένη Ι. Τσαλαγιώργου  

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΑΡΙΑ ΛΙΑΣΚΑ-ΜΑΥΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ "Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ"

Για το νέο της Ιστορικό Μυθιστόρημα "Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ" μίλησε στην ΕΡΑ Φλώρινας και στην Θωμαη Αδαμου η συγγραφέας Μαρία Λιασκα-Μαυράκη. Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και τη συγγραφέα μπορείτε να βρείτε Εδώ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤ.ΜΠΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ(VIDEO)

Εικόνα
Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα παραχώρησε την Τρίτη 2 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.  Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας κ. Τουρλιδάκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του “Συλλόγου προς διάδοσιν των ελληνικών γραμμάτων” κ. Ανδρέα Ζαΐμη όπου συμφωνήθηκε η επιμήκυνση της μίσθωσης του κτιρίου της Αγίας Όλγας προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες επισκευής των βλαβών ώστε να αξιοποιηθεί στη συνέχεια από την πανεπιστημιακή αρχή.

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Μια γιορτή για το περιβάλλον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 7.30 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Πρεσπών (Παλιό Δημαρχείο) στο Λαιμό.   Η Κοιν.Σ.Επ. Gaia Prespa φιλοξενεί την Τοπική Οργάνωση Πελίτι Νομού Κοζάνης, σε μια εκδήλωση  που έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό για την αναγκαιότητα διατήρησης της τοπικότητας στον πρωτογενή τομέα. Η ομάδα από το Πελίτι θα πραγματοποιήσει ενημέρωση σχετικά με τις παραδοσιακές ποικιλίες στις καλλιέργειες και την προσπάθεια που κάνει τα τελευταία 20 χρόνια, μέσα από 18 τοπικές ομάδες σε Ελλάδα και Βουλγαρία, για τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών, ενάντια στην τάση για επικράτηση υβριδίων και μεταλλαγμένων φυτών.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ Π.Δ.Μ

Εικόνα
Ένα διημερο εκδηλώσεων για το περιβάλλον και τους τρόπους προστασίας αυτού θα έχουν την ευκαιρία να απολαυσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Φλώρινας και του Αμυνταίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που διοργανώνει η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Φλώρινας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Εικόνα
Το Σάββατο, 30 Μαΐου 2015, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, επισκέφθηκε την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κκ. Βαρθολομαίο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στο Φανάρι. Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη και έγινε στο πλαίσιο ιδιωτικού ταξιδιού, μετά από προσωπική παράκληση της κ. Μούσιου, που έγινε αποδεκτή.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εικόνα
Στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) 2009-2014 και της Θεματικής Περιοχής GR03 – ΑΠΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Φορέας Υλοποίησης), με το Δήμο Γρεβενών (Εταίρος 1) και το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών (Εταίρος 2) υπέβαλαν προς το Κέντρο Ανανεωσίμων & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) – Διαχειριστή Προγράμματος GR03 – αίτηση χρηματοδότησης με τίτλο «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις ΑΠΕ για την Ανάπτυξη της Τοπικής "Κοινότητας" Γρεβενών» (αρ. πρωτ. ΧΜ ΕΟΧ ΚΑΠΕ 89/03.11.2014).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ":ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Ν.ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΜΠΑΡΔΑΚΑ

Εικόνα
Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Φλωρινιωτών, «ο Φίλιππος», πραγματοποίησε, την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, εκδήλωση προς τιμήν του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνου Μπαρδάκα. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο κτήμα της οικογένειας Κων/νου Ασλανίδη, όπου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός στην εκκλησία των Αγίων Κων/νου και Ελένης πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς. Οι Φλωρινιώτες που ζουν στην Αθήνα τίμησαν τον Μητροπολίτη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Φλώρινα, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.

ΣΤΟ 1ο ΠΑΝΕΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΖ ΕΛΛΑΣ

Εικόνα
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμμετείχε με εισήγηση σχετική με τον διαδικτυακό εκφοβισμό στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.) της Ελλάδας με τίτλο: «STOP Bullying – Θέλω να είμαστε ομάδα!», σήμερα (2-6-2015) το πρωί. 

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ-ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ. ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παναγιώτης Σγουρίδης, την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 3-4-5/6, στη Δ. Μακεδονία.

"ΤΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ...ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ"

Εικόνα
Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 από τις 9:00΄ π.μ. έως τις 13:00΄ μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και στον έσω και έξω χώρο του Δημοτικού Σχολείου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παντελεήμονα, διοργανώνουν βιωματική δράση με θέμα; «Ταράζουμε τα νερά… οικολογικές αναζητήσεις στη Βεγορίτιδα».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ INFLUENCE ART FESTIVAL ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Εικόνα
Συμμετοχή στο INFLUENCE ART FESTIVAL στην Καρδίτσα είχαν φοιτητές του τμήματος Εικαστικων και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας. Παρουσίαση δύο βίντεο από τη συμμετοχή.  Βίντεο Σοφία Αντωνακάκη Θανάσης Μπλιούμης

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία «Σάρισες» Φλώρινας και Ο.Ε.Α. Φλώρινας και υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. διοργανώνει το 1ο φεστιβάλ επιτραπέζιας αντισφαίρισης Φλώρινας 2015. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Κλειστό γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Φλώρινας, 20 -24 Ιουνίου 2015 και περιλαμβάνει Ανοιχτό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για άντρες και γυναίκες με συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (20-21/6/2015).

ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ 02-06-2015 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ. ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 8Χ8 Ε.Α.Υ.Φ.

Εικόνα
Τ.Σ.Φ. ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ – Τ.Τ./Α.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/Ο.Π.Κ.Ε.:  1-3 4΄   ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Τ.Τ./Α.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/Ο.Π.Κ.Ε.)   0-1 25΄ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Τ.Τ./Α.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/Ο.Π.Κ.Ε.)  0-2 29΄ ΠΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Τ.Σ.Φ. ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ)  1-2 57΄ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Τ.Τ./Α.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/Ο.Π.Κ.Ε.)  1-3

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΒΡΕΘΗΚΕ ΞΥΛΙΝΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΜΕ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 7.254 ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα
Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκρυβε η λίμνη της... Καστοριάς, συγκεκριμένα το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια!Είναι μια ξύλινη επιγραφή με άγνωστο μήνυμα, χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμναίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς, γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.