Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 19, 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΦΛΩ ΓΙΑ ΤΟ LEADER ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Ενημερωτικές ημερίδες για την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα LEADER θα διοργανώσει σε Φλώρινα, Πρέσπα και Αμύνταιο η Αναπτυξιακή Φλώρινας. Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Βασιλείου ενημερώνει ότι μετά την πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για υποβολή προτάσεων για την επιλογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων στο πλαίσιο της παρέμβασης «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ LEADER(ΤΑΠ ΤοΚ- ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ) ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2023-2027 καλεί τους φορείς και τον τοπικό πληθυσμό της περιοχής παρέμβασης σε συναντήσεις διαβούλευσης με σκοπό την κατάρτιση της τοπικής στρατηγικής στο νέο πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027. Η ενημερωτική ημερίδα στο Αμύνταιο θα γίνει το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου στις 6:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στη Φλώρινα θα γίνει στις 2 Μαρτίου στις 6:00 στο ΕΒΕ Φλώρινας και στην Πρέσπα στις 3 Μαρτίου στις 10

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ"

Εικόνα
Συνεχίζει η λειτουργία της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολή Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας σε συνεργασία με το Κέντρο Νεότητάς της «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας», για γονείς και κηδεμόνες παιδιών ηλικίας 13 – 18 ετών. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, στις 6μμ. Οι συναντήσεις – τέσσερις (4) συνολικά – θά πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω ZOOM.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΙΚΗ-ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησε η συγκέντρωση μεταχειρισμένων βιβλίων για την υπό σύσταση Κοινωνική - Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας. Οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να προσφέρουν βιβλία μπορούν να τα φέρνουν στο ΚΑΠΗ του Δήμου Φλώρινας (πίσω από τη Δημοτική Αγορά) τις πρωινές ώρες. Επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί, για την αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας, όσοι το επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν με τους υπευθύνους του Γραφείου Εθελοντισμού, ούτως ώστε εθελοντές του Γραφείου να παραλαμβάνουν κατοίκον τα βιβλία από τους δωρητές. Email gedf.2021@yahoo.com Τηλέφωνα επικοινωνίας: Μιχάλης Χάτζιος 6985771215 Νίκος Κωνσταντινίδης 6944759693

Ε.Κ.Φ. ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εικόνα
Έρευνα για το κόστος θέρμανσης των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιεί η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα της ΓΣΕΕ και τα Τοπικά Παραρτήματα της ΕΕΚΕ Φλώρινας, Καστορια΄ς, Γρεβενών, και Κοζάνης . Η έρευνα αποσκοπεί να εκτιμήσει το κόστος θέρμανσης σε σχέση με τα κλιματολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Η έρευνα πραγματοποιείται το χρονικό διάστημα από 21/02/2023 έως 21/03/2023 με συμπλήρωση on line ερωτηματολογίου το οποίο έχει αναρτηθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://eeke.gr/erevna-eeke-to-kostos-thermansis-ton-noikokyrion-tis-dytikis-makedonias/ Καλούνται οι καταναλωτές της Δυτικής Μακεδονίας να συμπληρώσουν το on line ερωτηματολόγιο ώστε να διερευνηθούν και να αποτυπωθούν οι ανάγκες θέρμανσης των νοικοκυρών της περιοχής.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ

Εικόνα
Τη μη συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ΕΟΠΠΥ ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Φλώρινας ο οποίος συντάσσεται με την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά και τις απαξιωτικές δηλώσεις της διοίκησης. Όπως αναφέρουν "Δεν θα συμμετέχουμε σε παρωδίες αγνοώντας τα ουσιαστικά προβλήματα που ταλαιπωρούν και ευτελίζουν τον κλάδο των εργαστηριακών ιατρών. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους αγώνες και τις δράσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών, που δίκαια διεκδικούν την άμεση κατάργηση των ληστρικών και απαράδεκτων μέτρων του rebate και clawback, την εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων, την αναστολή του μέτρου των ποιοτικών κριτηρίων και την αποζημίωση κάθε εξέτασης που εκτελείται".

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ

Εικόνα
Κοινή επιστολή έχουν στείλει οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας Καστοριάς, Ιωαννίνων και Κέρκυρας προς τον αρμόδιο Υπουργού αναφορικά με το επίδομα παραμεθορίου. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους "Μία από τις διεκδικήσεις που οι Ενώσεις μας έχουν ψηλά στο διεκδικητικότους πλαίσιο και επιτακτικά έχουν θέσει μέχρι και σήμερα, μεσειράπαρεμβάσεων και συναντήσεων, είναι αυτό της επέκτασης του επιδόματος Παραμεθορίου και στους Νομούς μας .Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα το οποίο έχει επισημανθεί και από εσάς με σειρά επερωτήσεων, τόσο από την σημερινή Κυβέρνηση όταν βρισκόταν στην θέση της αντιπολίτευσης αλλά και από την σημερινή αντιπολίτευση η οποία ως Κυβέρνηση είχε νομοθετήσει τηνχορήγηση του εν λόγω επιδόματος εξαιρώντας τους Νομούς μας"

ΤΙΤΛΟΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ-Σ.Σ. ΒΕΥΗΣ

Εικόνα
Επίδοση τίτλων κυριότητας στους δικαιούχους του αναδασμού του αγροκτήματος Σιταριάς – Σ.Σ. Βεύης, οποίος έχει ολοκληρωθεί, κυρωθεί και δημοσιευτεί, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 στο κοινοτικό κατάστημα Σιταριάς, από τους υπαλλήλους της Κτηματικής Υπηρεσίας Π.Ε. Φλώρινας.Το έργο του αναδασμού για το Αγρόκτημα Σιταριάς – Σ. Σ. Βεύης, αφορά έκταση γης 9.063 στρεμμάτων με 458 δικαιούχους. Στόχος του έργου είναι η αύξηση της παραγωγής, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους και η κατοχύρωση των ιδιοκτησιών μέσω της έκδοσης έγκυρων τίτλων.