Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 12, 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ RAPID TEST ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Εικόνα
Επιστολή προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με θέμα " Διενέργεια υποχρεωτικού rapid test για τους εργαζομένους που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19" απέστειλε το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας. Στην επιστολή τους αναφέρονται στα δύο σκληρά χρόνια, όπως τα χαρακτηρίζουν, λόγω ανασφάλειας και περιορισμών από τον κορονοιό σημειώνοντας πως "είναι απορίας άξιον ποιο είναι το υγειονομικό όφελος αυτού του μέτρου, αφού πλέον όλοι οι πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις, μπορούν να εισέρχονται σε οποιονδήποτε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο (εμπορικά καταστήματα, εστίαση κ.τ.λ.), χωρίς κανένα περιορισμό.Εύλογα οι συνάδελφοι μας, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, νιώθουν πως στοχοποιούνται και τιμωρούνται από την Πολιτεία για μια προσωπική τους επιλογή, αφού εκτός των άλλων, αναγκάζονται να καταβάλλουν ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα, σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, με την ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα να βρίσκεται σε πρωτοφανή επίπεδα". Υπογραμμίζουν τέλος &qu

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Εικόνα
Εκδηλώσεις εορτασμού της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» θα πραγματοποιήει η Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας την Κυριακή 19η Ιουνίου 2022. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας, Παράθεση δεξίωσης στη Λέσχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας και Ανάγνωση της ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Γ. ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ "ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ"

Εικόνα
Στο πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης αναφέρεται σε δήλωση της η Επικεφαλής του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπελιάδου υπογραμμίζοντας πως "Δεν θέλουμε να χαλάσουμε την χαρά του Περιφερειάρχη αλλά δυστυχώς έχασε….Σήμερα αν κάποιοι δικαιούνται να χαίρονται είναι πρώτα απ΄ όλα οι Πολίτες του Βορείου Αιγαίου. Και αυτό γιατί στον νέο Περιφερειακό χάρτη ενισχύσεων για τις επιχειρήσεις, μετά την έγκριση του Προγράμματος για τις περιοχές «Δίκαιης» Μετάβασης, η μέγιστη ενίσχυση (80%) πάει στο Βόρειο Αιγαίο (όλως τυχαίως είναι η εκλογική Περιφέρεια του κου Μουσουρούλη). Η Δυτική Μακεδονία, η Μεγαλόπολη και η Κρήτη θα είναι στο (70%). Μαντέψτε που θα πάνε οι επενδύσεις….".

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ

Εικόνα
ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΡΟΖΑ Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την υπογραφή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στους Ψαράδες Φλώρινας, μεταξύ των τότε υπουργών εξωτερικών (Νίκου Κοτζιά - Νικολάι Δημητρώφ) και των τότε πρωθυπουργών (Αλέξη Τσίπρα - Ζόραν Ζάεφ) των δύο χωρών. Τέσσερα χρόνια από το μεγαλύτερο ιστορικό φιάσκο και το μεγαλύτερο πολιτικό λάθος της νεότερης ιστορίας της Πατρίδας μας. Ως πρόθυμη από καιρό και δειλή στην αντίσταση των πιέσεων, ταυτόχρονα -όμως- ανυποχώρητη στις αντιστάσεις της πλειοψηφίας του λαού, η τότε πολιτική ηγεσία με τη συνδρομή πρωτοεμφανιζόμενων πολιτικών κομμάτων και μεμονωμένων πολιτικών: παρέδωσε άνευ όρων το όνομα της μίας και Ελληνικής «Μακεδονίας», παραχώρησε την «Μακεδονική εθνικότητα» και, αναγνώρισε την «Μακεδονική γλώσσα» στους Σκοπιανούς.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Καταστροφικό χαλάζι έπληξε το Αμύνταιο της Φλώρινας», κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και Βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος. Ερωτάται ο Υπουργός εάν προτίθεται να διενεργήσει άμεσα τους ενδεικτικούς, κατά περίπτωση, αναγκαίους ελέγχους, προκειμένου να ενεργοποιηθούν τάχιστα οι διαδικασίες αποζημίωσης των καλλιεργητών που επλήγησαν από την ως άνω πρόσφατη χαλαζόπτωση στην Βεγορά και στο Μανιάκιο, του Δήμου Αμυνταίου της Φλώρινας.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην τοποθέητη 3 νέων δεξαμενών πυροπροστασίας, των 12 και 20 τόνων, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Φλώρινας, προχώρησε η Πολιτική Προστασία, με στόχο την ασφάλεια και την καλύτερη προστασία από πυρκαγιές. Η επάρκεια ποσότητας νερού την κρίσιμη ώρα αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την εξασφάλιση της ακεραιότητας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των δημοτών του Δήμου Φλώρινας. Στόχος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας αποτελεί η εξασφάλιση ικανής ποσότητας ύδατος για την κατάσβεση φωτιάς, ιδίως σε σημεία του Δήμου που δεν υπάρχουν σημεία τροφοδοσίας των πυροσβεστικών οχημάτων. Οι τοποθετημένες δεξαμενές αποτελούν μόνο ένα μέρος των δράσεων πυροπροστασίας του Δήμου Φλώρινας παράλληλα με τους καθαρισμούς της εύφλεκτης βιομάζας (ξηρά χόρτα, σκουπίδια), την εκτέλεση περιπολιών σε περιαστικά άλση, την παροχή εξοπλισμού σε εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας, την προμήθεια υδροφόρας 10.000 λίτρων, νέες προμήθειες δεξαμενών για επέκταση του υφιστάμενου δικτύου πυροπροστασί

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Εικόνα
Ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων στις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής εξεταστικής περιόδου 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων . Οι αιτήσεις ηλεκτρονικά θα γίνονται στη διεύθυνση   https://kpp-mis.cti.gr/kppmis/  έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις  23.59. Οι Εξετάσεις θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 27-06-2022 και θα διαρκέσουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί προκειμένου να εξεταστούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι στις περιοχές με τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Ωστόσο, θα υπάρξουν και περιοχές όπου ο πληθυσμός των συμμετεχόντων, σε συνδυασμό με τις διαθέσιμες υποδομές των Κ.Η.Ε., θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση των εξετάσεων σε μικρότερο χρόνο.

ΑΠΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την ετήσια εμποροπανήγυρη διοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας στην κοινότητα Αρμενοχωρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Οσίου Ναούμ. Η εμποροπανήγυρη θα ξεκινήσει την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022. Ο χώρος της εμποροπανήγυρης βρίσκεται στην κοινότητα Αρμενοχωρίου, αμέσως μετά τη γέφυρα προς την κοινότητα Μεσονησίου.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τη χρηματοδοτήση της μελέτης του έργου τής κατασκευής βιολογικών καθαρισμών των τοπικών κοινοτήτων Δροσοπηγής, Πολυποτάμου, Τριανταφυλλιάς, Ατραπού, συνολικού προϋπολογισμού 439.365,86 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης.Πρόκειται για τη χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή δύο εγκαταστάσεων τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων και των εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης των τοπικών κοινοτήτων Δροσοπηγής, Τριανταφυλλιάς, Πολυποτάμου και Ατραπού του Δήμου Φλώρινας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ Ε' ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΕΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Εικόνα
Την κακή κατάσταση, όπως τη χαρακτήρισε στην επιστολή της, στην οποία βρίσκενται τα πάρκα, οι πλατείες και τα χωράφια στη γύρω περιοχή και όχι μόνο αναφέρει σε επιστολή της η μαθήτρια της Ε' Δημοτικού Σχολείου Αετού Αλεξάνδρα Στυλιάδου προς τους αρμοδίους. Η μαθήτρια ξεκινάει την επιστολή της με ένα ερώτημα απευθυνόμενο σε όλους αυτούς που πετούν σκουπίδια στα πάρκα, στις πλατείες και στα χωράφια αλλά και προς όλους τους πολίτες, αν θα πετούσαν ποτέ σκουπίδια μέσα στο σπίτι τους. Η επιστολή της μαθήτριας : Θα πετούσες ποτέ σκουπίδια μέσα στο σπίτι σου; (γράφει η Αλεξάνδρα Στυλιάδου) Τότε γιατί τα πετάς καταγής; Γιατί πετάς χαρτομάντιλα, χαρτάκια και κουτάκια στη μέση του δρόμου, στα πάρκα, ακόμα και στα χωράφια; Γιατί όπου και να κοιτάξουμε θα πρέπει να βλέπουμε σκουπίδια; Μπλιάξ.

6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θα φιλοξενήσει από 8 εώς 10 Ιουλίου η Φλώρινα.Οι αγώνες θα γίνουν το τριήμερο 08-10/7/2022 στο Κλειστό του ΔΑΚ Φλώρινας. Διοργανωτής είναι οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας και συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και ο Δήμος Φλώρινας. Οι αγώνες τελούν υπό την επίβλεψη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει αγώνες με αθλητές χωρισμένους σε ηλικιακές κατηγορίες από 40 ετών και άνω και Ανοιχτό Πρωτάθλημα (open) για άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Το όπεν είναι επαμειβόμενο. Το ενδιαφέρον είναι ήδη αρκετά μεγάλο από την Ελλάδα και τις γύρω χώρες και αναμένεται οι συμμετέχοντες να ξεπεράσουν τους 100.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
6 Ειδικότητες θα λειτουργήσουν στην ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ Φλώρινας για το σχολικό έτος  2022-2023 . Οι ειδικότητες είναι : 1. ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡ. ΜΑΘ 20 2. ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΡ. ΜΑΘ 20 3. ΒΟΗΘΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ ΑΡ. ΜΑΘ 20 4. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΑΡ. ΜΑΘ 20 5. ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡ. ΜΑΘ 20 6. ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΑΡ. ΜΑΘ 20

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΕ Τ.Κ. ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Οι επιπτώσεις της χαλαζόπτωσης στις καλλιέργειες του Αμυνταίου και ο συντονισμός των ενεργειών για την έγκαιρη και ακριβή αποτύπωση της καταστροφής από τα αρμόδια όργανα, σύμφωνα πάντα με το πλαίσιο και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ  συζητήθηκαν κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη.  Ο Βουλευτής Ν.Δ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ταύτιση των απόψεων μεταξύ του ΕΛΓΑ και των εκπροσώπων των αγροτών, ως προς το μέγεθος της ζημιάς. Τόνισε δε  ότι "είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουν σύντομα οι διαδικασίες καταγραφής και ελέγχου των ζημιών που  έχουν υποστεί οι αγρότες, προκειμένου να  δοθούν  έγκαιρα οι αποζημιώσεις. Για τον λόγο αυτό προγραμματίστηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο την Τετάρτη  15/06/2022 στην Αθήνα ".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΟΔΗ "ΘΕΟΔΟΣΙΑ. Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΤΑΡΑΧΩΔΟΥΣ ΑΙΩΝΑ".

Εικόνα
Το βιβλίο του Θεόδωρου Μόδη «Θεοδοσία. Η οδύσσεια μιας γυναίκας στην διάρκεια ενός ταραχώδους αιώνα», θα παρουσιαστεί στη Φλώρινα. Η λογοτεχνική βραδιά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, στις 8 η ώρα στην Ταράτσα του ξενοδοχείου Lingos. Τον συγγραφέα και το βιβλίο θα προλογίσει η Σοφία Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας .

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας και Αμυνταίου (1η περίοδος - 1 ως 20 Ιουνίου 2022) για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023. Το ΣΔΕ είναι δημόσιο σχολείο που αντιστοιχεί σε βαθμίδα Γυμνασίου και η φοίτηση είναι δωρεάν. Απευθύνεται σε άτομα από 18 ετών και πάνω, που είναι απόφοιτοι Δημοτικού ή δεν έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο. Η φοίτηση διαρκεί 2 σχολικά έτη. Προσφέρει: • Απολυτήριο Γυμνασίου • Εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ενηλίκων και στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας • Συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εργασία • Συμβουλευτική υποστήριξη από Ψυχολόγο Οι μέρες και ώρες λειτουργίας του είναι: από Δευτέρα έως Παρασκευή, και ώρες 5:00 - 8:30 μ.μ. το απόγευμα.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 48 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Την αποτελεσματικότητα και τη συνεργασία ζήτησε ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλειος Γιαννάκης από τους 48 επιτυχόντες του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας με τους οποίους συναντήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου. "Στόχος αυτής της συνεργασίας, όπως είπε ο κ. Γιαννάκης είναι "να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο, από την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας". Επεσήμανε δε ότι "Το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, με το οποίο, από σήμερα, προσλαμβάνεστε, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια δεν σταματάμε εδώ, προσπαθούμε να βγάλουμε και νέες θέσεις, προσπαθούμε να βγάλουμε μόνιμες θέσεις, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να καταπολεμήσουμε όσο είναι δυνατόν την ανεργία που πλήττει την περιοχή μας".