Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 14, 2019

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Center for European Development and Integration – Bitola και τον οργανισμό SFERA International, διοργανώνουν Έκθεση Φωτογραφίας στο χώρο του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.

Ε.Κ.Φ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκαν σήμερα, Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων από την 17.07.2019 και ώρα 11:00 μέχρι την 19.07.2019 και ώρα 23:59. Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού.Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των Δικαιούχων, είτε σαρώνονται και συνυποβάλλονται με αυτήν ηλεκτρονικά, είτε κατατίθενται στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ μέχρι την 22.07.2019 και ώρα 13.00. Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των Παρόχων σαρώνονται και συνυποβάλλονται με την αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων

Ε.Κ.Φ. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,συνολικά δύο (2)ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας και συγκεκριμένα: 1 Θέση ΤΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1 Θέση ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ: ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ....ΚΥΡΙΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Εικόνα
Με αφορμή την ανακοίνωση της Κοσμήτορος της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κας. Αικ. Δημητριάδου, σχετικά με την ετοιμότητα του νέου τμήματος Ψυχολογίας, (σύμφωνα με το Νόμο 4610/07.05.2019,που αφορά στις Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων), να δεχτεί τους νέους φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας κα. Πέτη Πέρκα, είπε: «Μην τολμήσουν καν να σκεφτούν ότι το νεοσύστατο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, θα έχει την ίδια τύχη με τη Νομική Σχολή της Πάτρας! Όσον αφορά δε την παράταση των μηχανογραφικών, προκειμένου να εξεταστεί η λειτουργία των νέων τμημάτων, είναι μία κίνηση τουλάχιστον επιπόλαιη, αφού ενδεχόμενη αναστολή ή και κατάργηση κάποιων εξ αυτών, είναι καταφανώς αντισυνταγματική. Δε δικαιούται η κυβέρνηση να παίζει με το μέλλον των υποψηφίων, όταν η πλειονότητα αυτών έχει ήδη προβεί στην υποβολή των μηχανογραφικών, στα οποία έχουν συμπε

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ενημερωτική Εκδήλωση για την παρουσίαση της Δράσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας / Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» διοργανώνει το ΕΒΕ Φλώρινας και η ΓΣΒΕΕ. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 6.30μ.μ.στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τη συγκεκριμένη Δράση, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 8 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Παρασκευή 19 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στις 3 μ.μ. στο Πέρασμα Φλώρινας. Σημαντικότερα θέματα «Επιχορήγηση του Ιππικού Αθλητικού Συλλόγου Φλώρινας για τη διοργάνωση της 8ης Πανελλήνιας συγκέντρωσης Ελεύθερης Ιππασίας, από 19 έως 21 Ιουλίου 2019», η «Επιχορήγηση του μουσικού Φεστιβάλ – Σεμιναρίου «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Brache–Φλώρινα 2019 (International Musiktage Brache-Florina 2019) που συνδιοργανώνεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» και η «Εξέταση της στέγασης του 4ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας».

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
Ένας 53χρονος Έλληνας και ένας 31χρονος αλλοδαπός, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών σε περιοχή της Φλώρινας για παράνομη απασχόληση και εκκρεμεί ένταλμα. ο 54χρονος απασχολούσε σε κτηνοτροφικές εργασίες τον αλλοδαπό, ο οποίος επανήλθε παράνομα στη χώρα, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε βάρος του 31χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσαν δυο (2) αποφάσεις, μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης 5 μηνών, για απόπειρα κλοπής και μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, με ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

ΕΚΦ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε σχετικά με τις πληρωμές Ιουνίου 2019 του Προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα για 30.333 θέσεις, ότι προκειμένου να υπολογιστούν με ακρίβεια οι επιπλέον ημέρες απασχόλησης για την τετράμηνη παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα «Προώθηση της Απασχόλησης, μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης» και προς αποφυγήν τεχνικών σφαλμάτων, θα υπάρξει ολιγοήμερη καθυστέρηση στην καταβολή των αποδοχών στους ωφελούμενους του για τον μήνα Ιούνιο 2019. Εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα γίνει γνωστή η ημερομηνία καταβολής των αποδοχών στους ωφελούμενους.

60 ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έπειτα από την επιτυχή και στενή συνεργασία της με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, προέβη στη χορήγηση 60 Ευρωπαϊκών Καρτών Νέων, όπου θα διατεθούν δωρεάν προς τα ενεργά, εγγεγραμμένα μέλη του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) για το 2019, σε σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Δυο μετάλλια «Αστυνομικός Σταυρός»  στον Αρχιφύλακα ΤΣΟΤΣΚΟ Σταύρο, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βεύης Φλώρινας και μετά θάνατο, στον πρώην Αρχιφύλακα ΚΩΣΤΕΝΗ Ηλία, για διακεκριμένη και εξαίρετη πράξη που επέδειξαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους απονεμήθηκαν σε  ειδική τελετή στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας . Τα Αστυνομικά Μετάλλια και τα αντίστοιχα διπλώματα απένειμε στον τιμώμενο εν ενεργεία Αρχιφύλακα και στην κόρη του τιμώμενου θανόντα πρώην Αρχιφύλακα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος ΣΙΟΡΕΝΤΑΣ Δημήτριος.

430 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τετρακοσίων τριάντα (430) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (Λ.Κ.Δ.Μ.). Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από 15.07.2019 μέχρι και 24.07.2019 Ανακοίνωση ΣΟΧ 1/2019 για το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας Παράρτημα Έντυπο Αίτησης

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ -ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Εικόνα
Δυο άτομα, ένας 53χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος αλλοδαπός, διότι ο ημεδαπός απασχολούσε σε κτηνοτροφικές εργασίες τον αλλοδαπό, ο οποίος επανήλθε παράνομα στη χώρα, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε βάρος του 31χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσαν δυο (2) αποφάσεις, μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης 5 μηνών, για απόπειρα κλοπής και μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, με ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, συνελήφθησαν σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών. Επιπλέον συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός, σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, διότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Mονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με ποινή φυλάκισης 5 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Δυο αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 40 ετών, σε π

ΣΥΛΛΗΨΗ 2 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
Δύο άτομα, ηλικίας 44 και 48 ετών, συνελήφθησαν σε περιοχή της Φλώρινας από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, διότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσαν 2 αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Φλώρινας και Θεσσαλονίκης, με συνολική ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 4.500 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης 4 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

ΣΥΛΛΗΨΗ 35ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
35χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Ιταλικών Αρχών, για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών, πράξεις που έλαβαν χώρα την 19-05-2010 στην Ιταλία.συνελήφθη στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τις πληγείσες περιοχές του Αμυνταίου απο τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών με το χαλάζι και τους δυνατούς ανέμους που έπληξαν την περιοχή επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν Δ. Γιάννης Αντωνιάδης.

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 4,8 ΡΙΧΤΕΡ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Σεισμός της τάξεως 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τη Δυτική Μακεδονία το μεσημέρι της Κυριακής με επίκεντρο 6χιλιομετρα νότια της Κοζάνης. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Φλώρινα και στη Καστοριά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα η να προκληθούν ζημιές. 

7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η 7 η  Πανελλήνια Συγκέντρωση Ελεύθερης Ιππασίας θα πραγματοποιηθεί στην Φλώρινα α πό τις 19 μέχρι τις 21 Ιουλίου  που διοργανώνει ο Ιππικός Αθλητικός Σύλλογος Φλώρινας, με μεγάλο χορηγό τα «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας» και τη στήριξη της Π.Ε. Φλώρινας και του δήμου Φλώρινας. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 12:00: Συγκέντρωση των μελών του Συλλόγου για την υποδοχή των Συλλόγων Ελεύθερης Ιππασίας απ’ όλη την Ελλάδα.Τακτοποίηση των αλόγων στον φυλασσόμενο χώρο του Πρώην Ζωολογικού Κήπου της πόλης.14:00: Δίνεται η ευκαιρία στους αναβάτες και συνοδούς να γνωρίσουν την όμορφη πόλη μας. 17:00 – 19:00: Βολτίτσα με τα άλογα για τους μικρούς μας φίλους. 21:00: Party στον χώρο του πρώην ζωολογικού κήπου.