Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 15, 2022

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η αξιολόγηση και η αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, ήταν το κεντρικό θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Φλώρινας.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Β.Ε.) βρίσκεται στη Φλώρινα, το οποίο πραγματοποιεί αυτοψίες σε κτίρια τα οποία υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022, τόσο στην πόλη της Φλώρινας, όσο και σε τοπικές κοινότητες της περιοχής. Οι αυτοψίες πραγματοποιούνται, κατόπιν αίτησης των ιδιοκτητών των πληγέντων από το σεισμό κτιρίων, στην ως άνω υπηρεσία.

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΥΕΡΓΕΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΛΕΝΗΣ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ

Εικόνα
Το ετήσιο Μνημόσυνο εις μνήμην της Μεγάλης Ευεργέτιδας του Νοσοκομείου Φλώρινας "Ελένης Θ. Δημητρίου΄΄ το Σάββατο 21 Μαίου. Η επιμνημόσυνη δέηση θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 π.μ. στο παρεκκλήσι του Αγίου Λουκά του Νοσοκομείου Φλώρινας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την υποστελέχωση της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Φλώρινας καταγγέλει η ΕΙΝΔΥΜ υπογραμμίζοντας πως "πρόσφατα παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο επιμελητές, ο διευθυντής πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί ενώ και ο δεύτερος επιμελητής έχει γραπτώς δηλώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί τον Ιούλιο. Υπήρξε δε καταγγελία προς το ΔΣ της ΕΙΝΔΥΜ ότι για να συνεχίσει το νοσοκομείο να εφημερεύει, τη Δευτέρα 16 Μαΐου εφημέρευσε γιατρός άλλης ειδικότητας ως παθολόγος! Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και σε άλλες παθολογικές κλινικές των νοσοκομείων της Δ.Μακεδονίας και είναι αποτέλεσμα της τραγικής διαχείρισης του Υπουργείου Υγείας το οποίο δεν έκανε ουσιαστικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προωθεί συνεχώς τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και ιδιωτικοποιεί όλο και περισσότερο τη δημόσια δωρεάν υγεία, κρατά πεισματικά το μισθολόγιο των γιατρών χαμηλό παρά του ότι κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις από το 2012 με απόφαση του Στε το 2018 και δεν εντάσσει τους γιατρούς στα ΒΑΕ. Απαιτο

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΟΡΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Εικόνα
Τα μηνύματα τους για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που τιμάται σήμερα στέλνουν οι φορείς της Φλώρινας. Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης  Συμπληρώνονται φέτος 103 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο και αποτρόπαιο τρόπο πριν από έναν αιώνα. Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού-που από το 1994 αναγνωρίζεται επισήμως από την Ελληνική Πολιτεία - φέρνει στις μνήμες όλων μας ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και είναι για το Έθνος μας ημέρα πένθους και μνήμης. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι λαοί την ιστορία τους. Η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων.

Π. ΠΕΡΚΑ: "ΣΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΝΕ ΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΜΠΕΣ κ. ΑΜΥΡΑ"

Εικόνα
Προσχηματική απάντηση του ΥΠΕΝ στην Αναφορά της Π. Πέρκα για τον επανακαθορισμό των τιμών ανάθεσης εργασιών υλοτομίας και μεταφοράς καυσόξυλων οξυάς και δρυός για την κάλυψη ατομικών αναγκών των πολιτών της ΠΕ Φλώρινας. Απογοήτευση και αγανάκτηση προκαλεί η ανεπαρκής απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας στην υπ.αριθμ. 2155/19-04-22 Αναφορά της Βουλευτή Φλώρινας και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα, αφού απλά αρκείται «λακωνικά» να αναφέρει ότι το «το ζήτημα των τιμών ανάθεσης υλοτομικών και λοιπών εργασιών συγκομιδής αποτελεί αντικείμενο εργασίας για το Υπουργείο…» χωρίς ωστόσο επ’ ουδενί να απαντά στα εύλογα αιτήματα των εργαζομένων στις υλοτομικές εργασίες για τον εξορθολογισμό και την επικαιροποίηση των σχετικών τιμών ( δείτε εδώ ).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΖΗΣΗ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως με θέμα: "Αναγκαιότητα μετακίνησης Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Καστοριάς", κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας. Το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καστοριάς (ΕΕΕΕΚ) λειτουργεί από το 2002 και στεγάζεται στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ.Κ.Π.Π.Δ.Μ. ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (ΜΟΠΠ)

Εικόνα
Στην   Υπουργική Απόφαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  Δόμνας Μιχαηλίδου σε ό, τι αφορά τη λειτουργία Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας (ΜοΠΠ), αναφέρεται με δήλωση του ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Φλώρινα Γιάννης Παρδάλης. Στη δήλωση του αναφέρει ότι "πρέπει να αναφερθεί ότι   μέσω αυτής θα υφίσταται ένα κοινό πλαίσιο κανόνων για τη λειτουργία των δομών αυτών. Των δομών που φιλοξενούν παιδιά τυπικής ανάπτυξης και όχι παιδιών μη τυπικής ανάπτυξης με αναπηρία. Το μοντέλο προστασίας παιδιών σε δομές, όπου φιλοξενούνταν για να τους παρέχεται μόνο τροφή και στέγη   είναι αναχρονιστικό και απαρχαιωμένο. Οι Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας (ΜοΠΠ) πρέπει να συμβαδίζουν με την κάθε εποχή, να παρέχουν στα παιδιά ό, τι οι καιροί απαιτούν και να αναβαθμίζονται και να αναπτύσσονται ανάλογα".

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Πρόταση δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας δικτύωσης μεταξύ των Επιμελητηρίων με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων – υπηρεσιών, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης κατά την διάρκεια των εργασιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην οποία συμμετείχε. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο κ. Σαπαλίδης "η προτεινόμενη ηλεκτρονική/διαδικτυακή πλατφόρμα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εργαλείο δικτύωσης/προώθησης, το οποίο μέσα από τα τεχνολογικά εργαλεία που θα αναπτύξει, θα παρέχει ποιοτικές και φιλικές προς το χρήστη διαδικασίες σύζευξης της προσφοράς και ζήτησης προϊόντων/υπηρεσιών που προσφέρονται από όλες τις επιχειρήσεις – μέλη των ελληνικών επιμελητηρίων. Απώτερος σκοπός της ανωτέρω πρότασης είναι η προώθηση των επιχειρήσεων – μελών των Επιμελητήριων αλλά και των προϊόντων/υπηρεσιών που προσφέρουν, και η ενίσχυση της δικτύωσης και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων αυτών".

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΆΝΩ ΜΠΟΥΆΤ

Εικόνα
Πρόταση με τίτλο «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του Δημόσιου Χώρου», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της «Άνω Μπουάτ» με τίτλο «Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής (Μπουάτ)», κατέθεσε ο Δήμος Φλώρινας στην Πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνουν το διήμερο 21 και 22 Μαίου η Εύξεινος Λέσχη Φιλώτα, η Στέγη Ποντίων Αμυνταίου, ο Ποντιακός Σύλλογος Λεβαίας και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Φαραγγίου. Το Σάββατο 21 Μαίου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με προετοιμασία των κολλύβων του Μνημόσυνου στην αίθουσα της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΤΑ, όπου και θα προσφερθεί καφές με εδέσματα εις μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας και παρουσίαση– ομιλία για την περίοδο 1916-1923, με εισηγητή τον καθηγητή MSc Ιστορίας, Έρευνας και Διδακτικής Γιώργο Μυλωνά. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει την Κυριακή 22 Μαίου με Τέλεση Μνημόσυνου για τα θύματα της γενοκτονίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου , παρουσία των Δημοτικών, Αστυνομικών και λοιπών αρχών, Συλλόγων και πολιτών και Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού (πλησίον ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΤΑ).

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εβδομάδα αιμοληψίας διοργανώνει η  Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας  ενόψει της 19ης Μαΐου και με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Η αιμοδοσία θα γίνει στο Νοσοκομείο της Φλώρινας (πίσω πόρτα) από τις 8:30 έως τη  13:30 από σήμερα Τετάρτη 18  Μαΐου έως Τετάρτη 25 Μαΐου. Όπως αναφέρει σε μήνυμα της "η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας…Δίνουμε αίμα ζωής για τις ζωές των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που χάθηκαν!".

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Γενικότερα θέματα συνεργασίας μεταξύ Δήμου Φλώρινας και Νοσοκομείου, με στόχο τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, συζητήθηκαν κατά την διάρεκια συνάντησης του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη με το νέο Διοικητή του Γενικό Νοσοκομείου Φλώρινας Γιώργο Μάντσο. Ο  Δήμαρχος συνεχάρη αρχικά τον κ. Μάντσο για την τοποθέτησή του, διαβεβαιώνοντας τον παράλληλα για την ολόπλευρη στήριξη της δημοτικής αρχής στο έργο του και την από κοινού προσπάθεια για ενίσχυση του Νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Την πρόσληψη δύο ατόμων, ανακοίνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, του συντονιστή Οικονομικού - Διοικητικού Τμήματος και του Συντονιστή Δράσεων Επικοινωνίας, με σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης και τόπο εργασίας στα γραφεία της στο Λαιμό Πρεσπών. Υπάρχει δυνατότητα και εξ αποστάσεως εργασίας, αλλά με εργασία στο γραφείο τουλάχιστον 7 ημέρες το μήνα.

ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΦ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΏΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ

Εικόνα
Την 3η θέση στα ατομικά κατέκτησε ο αθλητής της ξιφασκίας της ΓΕΦ Δημήτρης Δούδος με μια εξαιρετική εμφάνιση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. της ΓΕΦ ενώ την τρίτη θέση στα ομαδικά κατέκτησαν οι αθλήτριες Καφάση-Berkaeva-Γεροσίδερη-Κιβωτίδου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών του Ξίφους Ασκήσεως.  Αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι αθλητές της ΓΕΦ.

ΣΤΙΣ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το EnviroSocial σε σημαντικούς ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου που αποτελούσαν την κριτική επιτροπή, παρουσίασε η μαθητική ομάδα Coconut Robotics  η οποία συμμετείχε στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση 2022» της Junior Achievement Greece με το EnviroSocial , ένα καινοτόμο κοινωνικό δίκτυο για το μικροκλίμα!  Οι μαθητές  Θεόφιλος Μαυρόπουλος, Δημήτρης Μπάλκος, Ασπασία Ντόβα και Αχιλλέας Παπαθανασίου υποστηριζόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Γιάννη Αρβανιτάκη και Σωτήρη Γεωργίου από τον Όμιλο Μικροί Χάκερ Γυμνασίου - Λυκείου του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Φλώρινας της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας αντίστοιχα,  παρουσίασαν το έργο τους ενώ είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και με άλλα σχολεία και να γνωρίσουν από κοντά το δικό τους έργο.  

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Λαμπαδηδρομία στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού διοργανώνει την Τετάρτη 18 Μαίου στις 8:00 το απόγευμα ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την Π.Ε. Καστοριάς και τα Ποντιακά Σωματεία του Νομού Καστοριάς κατά το διάστημα 14-22 Μαΐου 2022, ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την Π.Ε. Καστοριάς.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΕΝΕΦ ΣΤΟ 5TH JUST TRANSITION PLATFORM MEETING, COAL REGIONS IN TRANSITION VIRTUAL WEEK AND CARBON-INTENSIVE REGIONS SEMINARS (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Στο 5th Just Transition Platform Meeting, Coal Regions in Transition virtual week and Carbon-intensive regions seminars, που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή , η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) και η Γενική Διεύθυνση Ενέργειας (DG ENER) , συμμετείχε ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας , Δρ. Κώστας Φιλιππίδης, αποδεχόμενος την πρόσκληση της DG REGIO, με ομιλία με θέμα: “Ο ρόλος της Δίκαιης Μετάβασης σε καιρούς κρίσης”, παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ενέργειας Kadri Simson, και του Γενικού Διευθυντή Marc Lemaître. Το πάνελ των ομιλητών συμπλήρωναν και οι Malte Gallée - European Parliament, Miłosława Stępień - Just Transition Campaign Coordinator for CEE - CEE Bankwatch Network και Michał Bieda - Vice-Mayor Bytom.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕ ΜΕΣΩ ΤΕΒΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Στην διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ προχωράει η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 μόνο σε τετραμελείς (4 μέλη) – πενταμελείς (5 μέλη) – εξαμελείς (6 μέλη) & επταμελείς (7 μέλη) Οικογένειες. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από τις 9:00π.μ έως τη 13:00μ.μ στο σημείο ΔΗ.ΝΑ.Κ. Καστοριάς, όπου θα εξυπηρετηθούν οι ειδικές ομάδες των ωφελούμενων όλων των Κοινωνικών Εταίρων (Δήμου Καστοριάς - Δήμου Άργους Ορεστικού - Δήμου Νεστορίου και της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς).

ΣΥΛΛΗΨΗ 53ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Εικόνα
Για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας, 53χρονος, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Φλώρινας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 53χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα, προς το εσωτερικό της χώρας, δύο (2) αλλοδαπούς, ηλικίας 38 και 48 ετών, ο οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ ο 38χρονος επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, στο οποίο υπήρχαν πλαστές σφραγίδες εισόδου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
H ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών που προκαλούνται από δασικές πυρκαγιές, ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την 3η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας για τη αντιπυρική περίοδο που ήδη ξεκίνησε.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΊΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΌΤΗΤΑ

Εικόνα
Στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει οι υπάλληλοι στη σχολική καθαριότητα στις 16 και 17 Μαίου, συμμετέχει ο Σύλλογος Καθαριστριών καθαριστών Φλώρινας.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΙΟΥ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΥΝΑΥΛΊΑ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΉΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με το σύνθημα "Η Τέχνη "όπλο" για την οργάνωση του αγώνα μας", η Πανσπουδαστική ΚΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα διοργανώνει συναυλία των υποψηφίων την Δευτέρα 16 Μαΐου στο Νέο Πάρκο Φλώρινας, 20:30μμ.

ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στην Κοινότητα Μαρίνας της Π.Ε. Φλώρινας με σκοπό την ανάδειξη των αιρετών κτηματιών, μελών των επιτροπών διοίκησης του αναδασμού αγροκτήματος Μαρίνας. Για την Επιτροπή Αναδασμού εκλέχθηκαν δύο (2) τακτικά με δύο (2) αναπληρωματικά μέλη - εκπρόσωποι των κτηματιών.

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Στην ανακατασκευή των παιδικών χαρών της Οδού Χριστοπούλου, των Εργατικών Κατοικιών, της περιοχής Νταηλάκη και των οικισμών Τοιχιού, Κορεστείων και Τσάκωνης, έργο  προϋπολογισμού 464.000€, προχωράει ο Δήμος Καστοριάς 

Γ. ΑΝΤΩΝΙΆΔΗΣ : ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΌ ΑΈΡΙΟ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου εντός της πόλης της Φλώρινας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Μάριος Τσάκας κατά την διάρκεια συνάντησης του με τον Βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη.