Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 19, 2023

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π. ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΠΡΕΣΠΑΣ

Εικόνα
Mε στόχο να ενημερωθεί για την πορεία της εξεύρεσης λύσης για την αποκατάσταση των ζημιών στην οδική σύνδεση της Φλώρινας με τον Δήμο Πρεσπών, συναντήθηκε η  Βουλευτής Φλώρινας Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας  Σωτήρη Βόσδου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η κα. Πέρκα "Οι δύο πλευρές, με τη βοήθεια του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΕ Φλώρινας κ. Πηλείδη, ανέλυσαν διεξοδικά τα δεδομένα, τις εναλλακτικές λύσεις και τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από πλευράς της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας της έδρας (Κοζάνη) για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων στο οδικό δίκτυο".  Από την πλευρά της η κ. Πέρκα ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι παραμένει σε επαγρύπνηση και ότι άμεσα θα προχωρήσει σε κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης, ώστε να αυξήσει την πολιτική πίεση προς τα αρμόδια Υπουργεία για ανάληψη της ευθύνης του έργου και την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους τους.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ -ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ -ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η δυνατότητα για ένταξη στο Πρόγραμμα Περίθαλψης – στείρωσης – περισυλλογής του Δήμου και των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς πολιτών που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες, καθώς και των κτηνοτρόφων παρέχεται από το Τμήμα Αστικής Πανίδας & Αλιείας του Δήμου Φλώρινας. Λεπτομέρειες για την ένταξη παρέχονται στον ιστοχώρο του Δήμου Φλώρινας www.cityoflorina.gr στην ενότητα: Υπηρεσίες για το δημότη/«Οδηγίες… πώς να το κάνω;»/Ζώα συντροφιάς

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με θέμα «Λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τις χιονοπτώσεις για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024», συνεδρίασε το Συντονιστικό όργανο  Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Τραϊανός Πετκάνης» του Διοικητηρίου της Π.Ε. Φλώρινας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και αξιολογήθηκε η ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν από τις χιονοπτώσεις.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιηθούν στην Π.Ε. Καστοριάς την Κυριακή 26 Νοεμβρίου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήοσυν με -Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς και Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων και Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών και οποιονδήποτε θελήσει να τιμήσει την εορτή. Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, υπήρξε κοινό έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εθελοντική αιμοδοσία από τον φοιτητικό σύλλογο του τμήματος γεωπονίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 9 π.μ. – 2 μ.μ. λαμβάνοντας υπόψιν τις αυξημένες ανάγκες για αίμα που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια. Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν "Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να σταθούν δίπλα μας σε αυτήν την κίνηση ανθρωπιάς, ώστε ο σύλλογος μας να συνεχίσει να μοιράζει χαμόγελα.Μην προσπερνάς κάνε τη διαφορά!"

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΕΤΡΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το σημαντικό έργο "Αναπλάση Μονοπατιού κατά Μήκος του Καναλιού ΤΚ Πετρών από Πηγές έως Μύλο Χατζηκωνσταντίνου" προϋπολογισμού 538.550€ υπέγραψε ο Δήμαρχος Αμυνταίου . Άνθιμος Μπιτάκης, παρουσία του αναδόχου. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση της περιοχής πέριξ του καναλιού, από τις πηγές έως τον Μύλο Χατζηκωνσταντίνου. Το έργο αυτό έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αισθητική αναβάθμιση του καναλιού, περιλαμβάνοντας τη δημιουργία πεζοδιαδρομών και χώρων στάσης θέασης. Η επιλογή των έργων έγινε με προσοχή, ώστε να εναρμονίζονται με το φυσικό κάλλος της ευρύτερης περιοχής.Η ανάπλαση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή.

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ ΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

Εικόνα
Κλειστή θα μείνει έως και τις 15 Δεκεμβρίου η εσωτερική οδό παραλίμνιου στην Καστοριά λόγω των εργασιών για την αναβάθμιση του Εσωτερικού Παραλίμνιου, στον δρόμος μετά την Ι.Μ. Παναγίας Μαυριώτισσας έως την πινακίδα σήμανσης απαγόρευσης κίνησης από την πλευρά του ΝΟΚ. Για το διάστημα αυτό στο τμήμα από το Νοσοκομείο έως την Ι.Μ. Παναγίας Μαυριώτισσας θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων και προς τις δύο κατευθύνσεις.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ : "ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ"

Εικόνα
Τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να «ανοίξουν» για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης, παρουσίασε η  υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Πρόκειται σύμφωνα με τον βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ Σταύρο Παπασωτηρίου για σημαντικές ευκαιρίες να ξεκινήσουν νέα αναπτυξιακά έργα Ορεινού Τουρισμού και Τουρισμού Υγείας – Ευεξίας στο νομό.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ

Εικόνα
Επίκαιρη ερώτηση Προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα: "Για την άμεση αποκατάσταση, λόγω κατάρρευσης της ε.ο. Φλώρινας- Κρυσταλλοπηγής στο ύψος του Πισοδερίου του Δήμου Πρεσπών στην ΠΕ Φλώρινας" κατέθεσε ο Βουλευτής του ΚΚΕ Στολτίδης Λεωνίδας. Ερωτάται ο Υπουργός, σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση ώστε άμεσα: Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, με ευθύνη του κράτους και της περιφέρειας για την πλήρη επισκευή της οδού, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, να ενισχυθούν τα μέτρα συντήρησης του συνόλου του οδικού δικτύου και Να στελεχωθούν όλες οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας με το απαραίτητο μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό για την επαρκή αναγκαία επίβλεψη-επιθεώρηση-συντήρηση του Εθνικού- επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ"

Εικόνα
Τη θεατρική παράσταση «Γυναίκα μόνη» παρουσιάζει με αφορμή την 25η Νοεμβρίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμος Φλώρινας και το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου. Η θεατρική παράσταση θα δοθεί στις 7:30 το απόγευμα στην Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Είσοδος ελεύθερη Σημ.: Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 14 ετών «Μια γυναίκα ετοιμάζεται για την νυχτερινή της έξοδο. Πρώτα όμως θα γιορτάσει τα γενέθλια του άντρα της ζωής της, μόνο που αυτός έχει φύγει από την ζωή της εδώ και πέντε χρόνια». Μια ιστορία που οφείλουμε να ακούσουμε όλες και όλοι και να συνειδητοποιήσουμε πως η βία κατά των γυναικών μας αφορά όλους και οφείλουμε ως κοινωνία να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε έκφανση της.

9ο ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το 9 ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα διοργανωθεί στη Φλώρινα την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στη Φλώρινα, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας Βερολίνου, την Enterprise Greece Invest & Trade και το Επιμελητήριο Φλώρινας, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης. Το Φόρουμ θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί στο Επιμελητήριο Φλώρινας.