Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 8, 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Εικόνα
 Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών συνεχίζοντας τις προσπάθειες των τελευταίων ετών, οργανώνει την  πρωτότυπη και ξεχωριστή συνάντηση αριστούχων μαθητών  Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄ και Γ΄  Λυκείου του σχολικού έτους 2015. Η ημερίδα  Η Φυσική Μαγεύει θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015  στο 1o Γυμνάσιο Φλώρινας.

ΝΕΑΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ- ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, νεαρή συμπολίτισσά μας, μητέρα ανήλικου τέκνου, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση γιατί πάσχει από οξεία λευχαιμία.Ως εκ τούτου έχει άμεση ανάγκη παροχής αιμοπεταλίων και παράλληλα λόγω σοβαρής οικονομικής αδυναμίας, χρήζει οικονομικής ενίσχυσης.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Δύο ημεδαποί, 41 και 38 χρονών,συνελήφθησαν για κλοπές στην Κοζανη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης. Χθες το μεσημέρι καταγγέλθηκε κλοπή από κατάστημα στην Κοζάνη και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων συνελήφθησαν οι προαναφερομενοι ως δράστες της κλοπής.

ΕΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ

Εικόνα
Σημερα Σαββάτο 14 Μαρτίου 2015 στις 5.30 μμ στο ξενοδοχείο «ΦΑΙΔΩΝ» στη πόλη της Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των διακριθέντων μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Φλώρινας που συμμετείχαν στους μαθητικούς διαγωνισμούς «Ο ΘΑΛΗΣ», «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», «ΥΠΑΤΙΑ» και «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΕΥΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 16 Μαρτίου στην Νικη και στην Βεύη Φλώρινας.

ΌΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Παιδείας – Προγραμματικής Ανάδειξης Παλαιάς Πόλης – Εξυγίανσης Λίμνης διοργανώνει θεματική ομιλία με το διακεκριμένο Καστοριανό Καθηγητή και Κοσμήτορα Αμερικάνικού Πανεπιστημίου Θωμά Παπαθωμά με τίτλο : Επιστήμη και Τέχνες την Κυριακή 15 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καστοριάς.

ΓΙΟΡΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ RUN GREECE ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς την Κυριακή 15 και ώρα 11:30θα πραγματοποιηθεί η γιορτή του εθελοντή RUN GREECE Καστοριάς.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Την ουραγό Δύναμις Κοζάνης φιλοξενεί την Κυριακή (15/3) ο Αίας Αμυνταίου στις 18:00, με στόχο τη νίκη που θα του δώσει βαθμολογική ανάσα, στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην Α κατηγορία της ΕΚΑΣΔΥΜ.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προετοιμάζεται για την υποβολή πρότασης στο «Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (Ε.Τ.Π.)» με στόχο τη διαμόρφωση και εφαρμογή στρατηγικής για την απασχόληση των εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους από επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον κλάδο της ενέργειας όπως π.χ. εργαζόμενοι σε εργολάβους, προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, σε ανασκαφικές εργασίες στο πλαίσιο εξορυκτικών δραστηριοτήτων κλπ.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Εικόνα
Ικανοποιητικό αριθμό επαγγελματικών συναντήσεων ανάμεσα σε στελέχη της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας (ΕΤΔΥΜΑ) και σε εκπροσώπους γερμανικών και όχι μόνο τουριστικών γραφείων πραγματοποιήθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια μιας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο τουριστικές εκθέσεις, της Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 2015.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ Ε.Σ. "ΑΜΥΝΤΑΣ" ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» και η Διοίκηση του συλλόγου συγχαίρει την ομάδα ποδοσφαίρου του ΕΡΜΗ Αμυνταίου για την κατάκτηση του κυπέλλου. Σας ευχόμαστε πάντα νίκες και επιτυχίες.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Δ.Μ.: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Εικόνα
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο είχε την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2015 ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης, στο πλαίσιο των ενεργειών της περιφερειακής αρχής για την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.

ΓΕΩΤ.ΕΕ./Π.Δ.Μ.: ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΟΛΟΓΟΥΣ

Εικόνα
Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.) στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και προκειμένου να συμβάλλει στην κατάρτιση των μελών του, προγραμματίζει τη διοργάνωση θεματικού σεμιναρίου για Δασολόγους.

ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ι. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Εικόνα
Επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου απέστειλε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Ι. Αντωνιαδης για την παράδοση του βουλευτικου αυτοκινήτου που του έχει παραχωρηθεί.

ΕΛΓΑ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 22.603 ΕΥΡΩ ΣΕ 11.098 ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Εικόνα
Αποζημιώσεις ύψους 22.603.467 ευρώ θα καταβάλει σήμερα  ο ΕΛΓΑ σε 11.098 παραγωγούς.

110 ΘΕΣΕΙΣ Π.Ε. ΚΑΙ Τ.Ε. ΣΤΗΝ ΔΕΗ- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1Κ/2015

Εικόνα
Την πληρωση 110 συνολικά θέσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αοριστου χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην ΔΕΗ, προκηρυσσει το ΑΣΕΠ. Α΄ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), εκατόν τρεις (103) θέσεις. Β΄ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), επτά (7) θέσεις. Για την πλήρη κατανομή των θέσεων στο www.asep.gr προκήρυξη 1Κ/2015.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΕΚΑΣΔΥΜ 2014-2015(FINAL FOUR) ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Η Τελική φάση Πρωταθλήματος Παίδων ΕΚΑΣΔΥΜ 2014 – 15 (FINAL FOUR) θα διεξαχθεί στο Κλειστό γυμναστήριο Καστοριάς το διήμερο από Παρασκευή 13 Μαρτίου έως και το Σάββατο 14 Μαρτίου.

Η Γ`ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΥΜΠΕΛΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Στον βυζαντινό Ιερό Ναό Παναγίας Κουμπελίδικης θα ψαλεί η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

ΣΤΟ ΔΑΚ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΩΝΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Προτελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου της Β Εθνικής ανδρών και ο Αμύντας υποδέχεται το Σάββατο (14/3) στις 16:00, τον πρωτοπόρο και αήττητο της βαθμολογίας Αρίωνα Πτολεμαΐδας, με στόχο τη νίκη γοήτρου.

ΤΕΜΑΧΙΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου πάνω στο οποίο σταυρώθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, θα υποδεχθει η πόλη της Καστοριάς  το Σάββατο 14 Μαρτίου, επί τη εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως.Το Τίμιο Ξύλο θα μεταφερθει στην Καστοριά από την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, το οποίο θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Αρχιμ. Χρυσόστομος Κουλουριώτης.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας Κοζάνης, δύο κλοπές που διαπράχθηκαν το τελευταίο δίμηνο στο Καλονέρι Κοζάνης και σ χηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 57χρονου ημεδαπού.

ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Τραγικό θανατο βρήκαν ένας 44χρονος και ένας 26 χρονος το πρωί στο 41ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Φλώρινας-Κοζάνης , Ι.Χ.Ε. οταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε ο 26χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 60χρονος ημεδαπός.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Εργαστήριο επιχειρησιακού σχεδιασμού για το σεισμό πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ,  στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ: ΕΙΝΑΙ. ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ. ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Εικόνα
Στην προσυνεδριακή συνάντηση της ΚΕΔΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στα Ιωάννινα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Φλώρινας και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Κατά την τοποθέτησή του είπε: «Πρέπει να σας πω από την αρχή πως δεν νιώθω αισθήματα αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα του συνεδρίου μας, που και αυτό, όπως και τα προηγούμενα, θα είναι ένα συνέδριο καλών προθέσεων, καλύτερων προτάσεων με ελάχιστες βελτιώσεις στο υπάρχον διοικητικό και οικονομικό σύστημα που επικρατεί στη χώρα μας.

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(video)

Εικόνα
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας καθηγητή κ. Αντώνιο Τουρλιδάκη. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Κώστας Ντίνας και ο Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής κ. Πέτρος Καριώτογλου.

ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εικόνα
Στο συνέδριο προετοιμασίας του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη. Ο κ. Σημανδράκος κατά τη διάρκεια της θεματικής για την αγροτική πολιτική κατέθεσε προτάσεις που αφορούν στην αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα, στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στην διεύρυνση των συνεργασιών μεταξύ των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το προσυνέδριο πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στις 11-03, στο ξενοδοχείο Du Lac.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Εικόνα
Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ) και ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Κοζάνης, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της διαδικασίας συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων, καλούν τους Γεωπόνους – Εμπόρους & Ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο συνάδελφο σε συνάντηση – διαβούλευση επί του θέματος.

ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
To Διοικητικό συμβούλιο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου, συγχαίρει την πρωτοβουλία του σωματείου συνταξιούχων Δ.Ε.Η. Φλώρινας για την δημιουργία τμήματος εκμάθησης ψηφιδωτού.

ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 6.000. ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Εικόνα
Στην επαναπρόσληψη 3.900 εκπαιδευτικών τεχνικών λυκείων, διοικητικών ΑΕΙ και σχολικών φυλάκων, που απολύθηκαν λόγω μνημονιακών μέτρων, καθώς και στην τοποθέτηση των περίπου 6.000 αδιόριστων από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ σε υπηρεσίες του Δημοσίου προχωράει έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

ERASMUS+:ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εικόνα
Χάρη στα «Δάνεια Erasmus+ για Μεταπτυχιακούς Φοιτητές», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Τα δάνεια θα χορηγούνται από τις συμμετέχουσες τράπεζες και οργανισμούς χορήγησης φοιτητικών δανείων με ευνοϊκότερους όρους για τους εν λόγω φοιτητές σε σχέση με τους όρους της αγοράς, και για διάρκεια έως δύο ετών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι πτυχιούχοι να βρουν μια θέση εργασίας πριν από την έναρξη αποπληρωμής του δανείου.

8 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Εικόνα
Τα προγράμματα που απευθύνονται σε νέους και μακροχρόνια ανέργους και είναιανοιχτά για την υποβολή αιτήσεων παρουσιάζει μέσα από γραπτή του απάντηση στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Παναγιώτης Σκουρλέτης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Αυγενάκη.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ CEPOL ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εικόνα
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το  Διαδικτυακό Σεμινάριο του Τμήματος CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα «Ενημέρωση για την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία - CEPOL και το Ηλεκτρονικό της Δίκτυο (CEPOL awareness to GR)». 

ΝΕΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ "Ο ΑΜΥΝΤΑΣ"

Εικόνα
Μετά την Πτολεμαΐδα και την κατάκτηση 7 μεταλλίων στο Κύπελλο Καράτε εγχρώμων και μαύρων ζωνών Βορείου Ελλάδος , η Ακαδημία πολεμικών τεχνών ΄΄Ο ΑΜΥΝΤΑΣ΄΄σημείωσε νέες επιτυχίες στην αντίστοιχη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Φιλίππειο κλειστό γυμναστήριο της Βέροιας την Κυριακή 8/3.

Κ.Ι.Α. ΘΕΡΜΗΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Εικόνα
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης (Κ.Ι.ΑΛΛΗ) σας ενημερώνει ότι κατόπιν συνεννόησης με την  ΚΑΕ  ΠΑΟΚ  θα συγκεντρωθούν φάρμακα από τους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τον  αγώνα ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ  που θα γίνει στις 16-3-15 ώρα 7μμ στο «Παλατάκι» του ΠΑΟΚ.

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Εικόνα
Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγας Μούσιου- Μυλωνά, συνεδρίασε τη Δευτέρα 09 Μαρτίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, σε ειδική συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας σχετικά με την πορεία του έργου της Τηλεθέρμανσης».

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ πρόκειται να υλοποιήσει στην Κοζάνη, Εργαστήριο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για Σεισμό, με τη συμμετοχή στελεχών του ΟΑΣΠ, των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας και των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ

Εικόνα
Η πορεία του έργου του φράγματος Τριανταφυλλιάς, του οποίου το τεχνικό αντικείμενο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, καθώς και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για την αξιοποίησή του στη λεκάνη του Δήμου της Φλώρινας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανου Μπίρου, παρουσία του Διευθυντή ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ κ. Παπαγιαννίδη Δημήτρη.

" ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ" ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΘΒΕ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την παράσταση «Με Δύναμη Από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, που ήδη παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με πολύ μεγάλη επιτυχία, θα βρίσκεται στη Φλώρινα το Σάββατο 14/03/15.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα  σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Π. Ε. Φλώρινας από τη μη επίλυση του θέματος των βοσκότοπων, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Ι. Αντωνιάδης.

1 ΧΡΥΣΟ & 2 ΑΡΓΥΡΑ Η ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ ΣΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Η οινοποιία Βεγορίτις του Χρήστου Μπόσκου, με έδρα τον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου, γιορτάζει τρία νέα μετάλλια. Στον διαγωνισμό BERLIN WINE TROPHY στο Βερολίνο, ανάμεσα σε 8.500 κρασιά από όλο τον κόσμο , το λευκό κρασί “ΜΥΛΟΣ” 2014 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, ενώ στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσσαλονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

Εικόνα
Μόνο αμφιβολίες και πλείστα ερωτήματα περί του δημοκρατικού πνεύματος του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να δημιουργεί ο απόηχος της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ζητώντας διακαώς να πληροφορηθεί τη θέση του Ελληνικού Δημοσίου σε ό,τι αφορά τη νέα ΕΣΣΕ της ΔΕΗ.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Από τις ιστορικές πηγές στις ιστορικές μαρτυρίες. Κατανοώντας την ιστορική διαδικασία», διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου η Ένωση Φιλολογων Φλώρινας.

Γ.ΡΩΜΑΝΙΑΣ:ΝΟΘΕΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Εικόνα
Καταγγελία ότι οι αναλογιστικές μελέτες των ταμείων στις οποίες βασίστηκαν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων επί μνημονίων ήταν νοθευμένες έκανε στην εκπομπη Mega ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιας.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ JOHN WICK ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με την ταινία ΤΖΟΝ ΓΟΥΙΚ (JOHN WICK) συνεχίζονται οι προβολές ταινιών απο την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

ΜΕΤΑ ΤΗΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Εικόνα
Σειρά ελλείψεων και παρατυπιών στο σχεδιασμό των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, όπως αυτός προχωρούσε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, διαπίστωσε ο έλεγχος που έγινε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ουρανία Αντωνοπούλου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Εικόνα
Σημερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:00 μ.μ. στην «Οδό Ονείρων», Κων/νου Καραμανλή 66, στη Φλώρινα παρουσιάζεται από τις εκδόσεις Δίγαμμα και την 'Ενωση Φιλολόγων Φλώρινας η πρόσφατη ποιητική συλλογή του Τριαντάφυλλου Η. Κωτόπουλου "Σημαδούρες".

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 40.000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Εικόνα
Την απόφαση της μονιμοποίησης 40.000 δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρόυγκαλος.

181 ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΑ 3 ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ

Εικόνα
181 άτομα συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2015 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με την δραστηριότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), κατά το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2015.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Εικόνα
Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε το τριήμερο Παρασκευή 7 έως Κυριακή 9 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Αμαλία Κούσκουρα, τον Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή και τον Αντιδήμαρχο Καστοριάς Ευάγγελο Στεργιόπουλο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τα αδέλφια του Πλάτωνα Χατζηπαυλίδη, για τη δωρεά εκατό ευρώ (100 €), εις μνήμη του αγαπημένου τους αδελφού. Ευχόμαστε υπέρ «μακαρίας μνήμης και ανάπαυσης της ψυχής του δούλου του Θεού Πλάτωνος». Ευχαριστούμε. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ