Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 10, 2018

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου 15 Ιουνίου 2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε έκτακτη συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ.2 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω: 1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τις εξελίξεις της ονομασίας της FYROM και των άλλων σοβαρών θεμάτων που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.

MACEDONIA IS GREEK ΘΟΔΩΡΕ, Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ?

Εικόνα
Ήταν 30 Σεπτεμβρίου του 2014 όταν ως νέα Περιφερειακή Αρχή δεχθήκαμε τον έμπειρο Ευρωπαίο Επίτροπο J.Hahn την τελευταία ημέρα της θητείας του. Στην ατζέντα του υπήρχαν 3 μεγάλα ζητήματα: Ενεργειακά – Γεωπολιτικά – Μεγάλα Αναπτυξιακά. Προετοίμασα προσωπικά την επίσκεψη αυτή διαπραγματευόμενος σκληρά τόσο τη θεματολογία της όσο και μια σειρά διαδικαστικών ζητημάτων. Και τώρα στο ζουμί! Λόγω επικαιρότητας, προσπερνώ προσωρινά τη συζήτηση για ενεργειακά και αναπτυξιακά και εστιάζω στα γεωπολιτικά. Έχει αξία να πω ότι ο J.Hahn από την επόμενη κιόλας ημέρα άλλαζε χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνοντας αυτό της Ευρωπαϊκής Διεύρυνσης το οποίο και διευθύνει μέχρι σήμερα. Επίσης, αξία έχει να πω ότι στη συνάντηση μετείχαμε 3 άνθρωποι: J.Hahn, Θ.Καρυπίδης και εγώ. Ανοίγοντας το μεγάλο ζήτημα για το ονοματολογικό της FYROM, εξηγήσαμε την κορυφαία σημασία του για όλους τους δεδομένους και προφανείς εθνικούς λόγους, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα και τον ιδιαίτερα κρίσιμο γεωπολιτικό παράγοντα της γειτνίαση

Ε.Κ.Φ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκαν σήμερα 14.06.2018, τα οριστικά Μητρώα Δικαιούχων και Παρόχων καθώς και οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2018. Οι δικαιούχοι των Μητρώων μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με την κατασκήνωση που επιθυμούν από το Μητρώο Παρόχων για κρατήσεις θέσεων.

6500 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ!

Εικόνα
Αυτές τις μέρες που είναι πολλά ζητήματα ανοιχτά, η Φλώρινα και η Δυτική Μακεδονία στέλνει το μήνυμα ότι προτιμά να αντικρίσει το φως, αντί τη θολούρα του παρελθόντος.Αυτές τις μέρες, οι πολίτες της Φλώρινας υπογράφουν για ένα νέο ισχυρό ανώτατο ίδρυμα που θ’ «αγκαλιάσει» την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την κοινωνία και την αγροτική οικονομία στον τόπο τους.Ήρθε η ώρα, η ριζωμένη Παιδαγωγική Σχολή να «μεγαλώσει» σε Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών. Ήρθε η ώρα, η Σχολή Καλών Τεχνών να ενισχυθεί με ένα νέο Τμήμα. Ήρθε η ώρα η Σχολή Τεχνολογίας και Γεωπονίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας να ενισχυθεί.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ

Εικόνα
Το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας γίνεται πράξη, μετά από πολλές προσπάθειες και σκληρή δουλειά. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καινοτομεί και πρωτοπορεί με ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που θα μπορεί να παρέχει προς όφελος των επιχειρήσεων. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επενδυτικής Επιτροπής, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ & Επενδύσεων Παναγιώτης Κορκολής, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, εκπρόσωπος του Γ. Γραμματέα Βιομηχανίας και τα μέλη της Επιτροπής, όπου και εγκρίθηκε ομόφωνα ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας και το επιχειρηματικό σχέδιο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τα επόμενα βήματα για τη στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής στον τομέα της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας.

ΈΚΔΟΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΤΟΥΣ 2018

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκαν σήμερα 14.06.2018, τα οριστικά Μητρώα Δικαιούχων και Παρόχων καθώς και οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2018. Οι δικαιούχοι των Μητρώων μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με την κατασκήνωση που επιθυμούν από το Μητρώο Παρόχων για κρατήσεις θέσεων.

Ε.Κ.Φ.: ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι μετά τη δημοσίευση του νόμου 4430/2016 (άρθρα 56 και 57) ισχύουν τα εξής : Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που προτίθενται να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και ο χρόνος εκπαίδευσής τους ή επαγγελματικής κατάρτισής τους μετράται ως χρόνος ανεργίας εφόσον: α) είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων τουλάχιστον επί τετράμηνο πριν από την υπαγωγή τους στο ως άνω πρόγραμμα, β) δηλώσουν τα στοιχεία του προγράμματος αυτού στον ΟΑΕΔ πριν από την έναρξή του και γ) έχουν παρέλθει τουλάχιστον δύο (2) ημερολογιακά έτη από το πέρας τυχόν προηγούμενης συμμετοχής τους σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους ή της επαγγελματικής κατάρτισής τους, έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους λοιπούς εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ.ΓΕΡΟΥ "ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ"

Εικόνα
Άμεσο έλεγχο της ποιότητας των υδάτων από ανεξάρτητη αρχή και όχι από τις αρχές που διενεργούν μέχρι τώρα τους ελέγχους, ζητούν τα μέλη του Συλλόγου προστασίας της Λίμνης Βεγορίτιδας μετά και την εύρεση ενός άρρωστου Αργυροπελακάνου χαρακτηρίζοντας της μετρήσεις που έχουν γίνει ως αναξιόπιστες. Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Γέρου σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας για το Θέμα ανέφερε ότι οι τελευταίες μετρήσεις που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες έδειξαν ότι η Λίμνη Βεγορίτιδας δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και η ποιότητα των νερών είναι τέτοια που επιτρέπει να κάνουν μπάνιο κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής καθώς επίσης και άλλες δραστηριότητες. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ: ΝΕΚΡΩΝΕΙ Η ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ?Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ?

Εικόνα
Δραματικές καταστάσεις βιώνουμε για άλλη μια φορά όλοι όσοι ασχολούμαστε με την Βεγορίτιδα. Ένα τυχαίο γεγονός, η εύρεση ενός Αργυροπελεκάνου σε άθλια κατάσταση, μας έφερε μπροστά σε επίπονες εξελίξεις όσον αφορά την λίμνη Βεγορίτιδα και την διαρκή μόλυνσή της. Ειδοποιηθήκαμε από περαστικούς στη λίμνη για την ύπαρξη ενός Αργυροπελεκάνου στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα. Σπεύσαμε αμέσως στο σημείο αφού είχαμε έρθει και σε επαφή με την ‘’Δράση για την άγρια ζωή’’. Μετά από υποδείξεις τους, φροντίσαμε για την ασφαλή του φύλαξη και μετέπειτα μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο περίθαλψης.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΓΔΜ

Εικόνα
Έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο, για το Σκοπιανό, ορίστηκε για την Παρασκευή 15/6, στις 19:00. Η σύγκλιση έκτακτου περιφερειακού συμβουλίου ήταν και αίτημα του περιφερειακού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Σωτήρη Βόσδου. 

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Για κλοπή οχήματος και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση, συνελήφθησαν  σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, τρεις  αλλοδαποί, ηλικίας 27, 58 και 23 χρονών. Σε περιοχή της Καστοριάς, οι προαναφερόμενοι αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 79χρονου ημεδαπού και 81χρονης ημεδαπής, με σκοπό να εξέλθουν παράνομα από το Ελληνικό έδαφος.

ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΤΚΑΤΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΒΟΣΔΟΥ

Εικόνα
Κύριε Πρόεδρε, όπως ορίζει ο κανονισμός, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης καταθέσαμε αίτημα για την έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους των Σκοπίων καθώς οι, μέχρι τότε διαφαινόμενες από δηλώσεις και διαρροές, εξελίξεις προμήνυαν λύση ανακόλουθη με την ιστορική πραγματικότητα και απέχουσα από τα συμφέροντα της χώρας μας.Ανέμενα την άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς θεώρησα ότι η ευαισθησία σας θα ήταν ακόλουθη των κατά καιρούς δηλώσεων σχετικά με την Μακεδονία και το Περιφερειακό Συμβούλιο θα έστελνε ηχηρό μήνυμα στους μετέχοντες στην διαπραγμάτευση πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όπως έκαναν οι συμπολίτες μας στα συλλαλητήρια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΣΩ ΚΑΠ

Εικόνα
Απαντώντας στην  Ερώτηση, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γ. Αντωνιάδης, σας πληροφορούµε τα εξής: Η συζήτηση για την ΚΑΠ µετά το 2020 έχει ξεκινήσει τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, µετά την παρουσίαση της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Μέλλον των Τροφίµων και της Γεωργίας, στις 29/11/2017. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων (ΥΠΑΑΤ) παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και συµµετέχει ενεργά στον διάλογο που λαµβάνει χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειµένου να διασφαλιστεί µία δίκαιη και ισορροπηµένη ΚΑΠ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΗΡΥΞΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με θέμα «Εξέλιξη κατολισθήσεων και ρηγματώσεων εδαφών στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Αναργύρων, συνέχιση κήρυξης ευρύτερης περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμυνταίου. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου ενημέρωσε το συντονιστικό τοπικό όργανο ότι η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της περιοχής των κοινοτήτων Αγίων Αναργύρων, Βαλτονέρων, Ροδώνα, Πεδινού και Φανού του Δήμου Αμυνταίου,σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 228911/1316(22-12-2017) απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας λήγει στις 22 Ιουνίου 2018 και πρότεινε την λήψη απόφασης για συνέχιση της κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των παραπάνω περιοχών, γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία (έγγραφα και μελέτες αρμόδιων υπηρεσιών) ότι τα φαινόμενα των ρηγματώσεων εδαφών και της γεωτεχνικής αστάθειας της περιοχής έχουν σταματήσει.

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τα παρακάτω προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας: ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΗΜΑ Η Δράση στοχεύει στη ψηφιακή αναβάθμιση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Επιδοτείται το 50% των επιλέξιμων δαπανών επενδυτικών σχεδίων 5.000 – 50.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση χρηματοδότησης από 11 Ιουνίου έως 17 Σεπτεμβρίου 2018. ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ Η Δράση στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Επιδοτείται το 50% των επιλέξιμων δαπανών επενδυτικών σχεδίων 55.000 – 400.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση χρηματοδότησης από 11 Ιουνίου έως 17 Σεπτεμβρίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΕΛΤΣΑ ΓΙΑ 34 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑ.ΚΑ.ΔΙ.

Εικόνα
Ερώτηση του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα για τις 34 οικογένειες της Φλώρινας με εργατική κατοικία του προγράμματος ΠΑ.ΚΑ.ΔΙ. Στις 12/6/2018 κατατέθηκε στη Βουλή Ερώτηση του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα για την βελτίωση των ρυθμίσεων των δανείων που ελήφθησαν μέσω του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) με το Πρόγραμμα ΠΑ.ΚΑ.ΔΙ. Ειδικά για την πόλη της Φλώρινας αφορά 34 οικογένειες. Η Ερώτηση του κ. Βουλευτή συνυπογράφηκε από 18 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ε.Κ.Φ. : ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας ανακοίνωσε την πρόσληψη του παρακάτω επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και έως τρεις (3) μήνες, με δυνατότητα παράτασης της σύμβασης έως το τέλος του έργου. ΠΕ Αρχαιολόγοι 2 θέσεις ΥΕ Εξειδικευμένοι Εργάτες 2 θέσεις

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΣΛΗΨΗ 186 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Εικόνα
To Eργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 8Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο. Πίνακας Θέσεων

ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έναν άρρωστο πελεκάνο βρήκαν στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας μέλη του Συλλόγου Προστασίας της Λίμνης Βεγορίτιδας. Όπως είπε σε δήλωση του στην ΕΡΤ Φλώρινας το μέλος του Συλλόγου Ιωάννης Πρώιος «στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν τραυματισμένος αλλά αργότερα καταλάβαμε ότι ήταν άρρωστος και τον στείλαμε στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων ζώων στη Θεσσαλονίκη από όπου περιμένουμε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων».Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του Κέντρου Περίθαλψης κ. Σταύρος Καλπάκης σε δηλώσεις του για το θέμα ανέφερε στην ΕΡΤ Φλώρινας ότι πράγματι ο πελεκάνος είναι άρρωστος και αυτό πιθανόν να οφείλεται σε μόλυνση και υποβάθμιση του οικοσυστήματος στο οποίο ζούσε ή σε κάποια περιοχή που μεταφέρθηκε η πέρασε απλά.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 8Χ8 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τ.Σ.Φ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ – ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΤΟΥ: 6-7 6΄ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Τ.Σ.Φ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ): 1-0 8΄ ΤΑΝΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Τ.Σ.Φ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ): 2-0 12΄ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΤΟΥ): 2-1 16΄ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Τ.Σ.Φ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ): 3-1 22΄ ΚΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΤΟΥ): 3-2 23΄ ΓΙΩΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Τ.Σ.Φ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ): 4-2 25΄ ΚΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΤΟΥ): 4-3 42΄ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΤΟΥ): 4-4 45΄ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Τ.Σ.Φ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ): 5-4 48΄ ΓΚΙΟΡΤΖΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Τ.Σ.Φ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ): 6-4 57΄ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΤΟΥ): 6-5 58΄ ΤΖΩΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΤΟΥ): 6-6 60΄ ΣΑΜΠΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΤΟΥ): 6-7

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «FIM-MOTOCAMP 2019»

Εικόνα
Στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κάμπινγκ Νεστορίου θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2019, η διεθνή τουριστική εκδήλωση «FIM-Motocamp 2019». Αυτό επισφραγίστηκε μετά τη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορίου Παναγιώτη Κώττα και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού Αντώνη Δασκαλόπουλου με τον Αντιπρόεδρο της ΜΟΤ.Ο.Ε. Γιάννη Σιούλη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (STAKEHOLDERSMEETING) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ECOWASTE4FOOD” ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας/Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων (stakeholders) του έργου ECOWASTE4FOOD, που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα InterregEurope, παρευρέθηκαν στην συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Μαΐου στα γραφεία του ΠΤΑΔΜ στην Κοζάνη.

ΈΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΧΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΒΑΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ)

Εικόνα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψε νέα Πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 4.800.000 €, που αφορά στην χρηματοδότηση έργων ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργικής τους δικτύωσης της Περιφέρειας, με δικαιούχους τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων &Τεχνικών Έργων Ηπείρου (πρώην 6η ΕΝΜ) και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του.