Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 21, 2015

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Εικόνα
Πως οι Αμερικανοί έριξαν την κυβέρνηση Ν.Δ. Tο σχέδιο «ασημένια δραχμή» για Grexit Σχόλιο ιστολογίου kostasxan: Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης, οφείλει, ως ελάχιστη αναγνώριση της αλήθειας, αλλά και των υπηρεσιών προς όφελος της πατρίδας, να επαναφέρει όλους εκείνους που εναντιώθηκαν σε μηχανισμούς που δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν εις βάρος της πατρίδας. Αν μη τι άλλο, ο κ. Ρουμπάτης οφείλει να δικαιώσει έμπρακτα, επαναφέροντας στις πρότερες θέσεις τους, όσους επέλεξαν να υπηρετήσουν και να προασπίσουν τα συμφέροντα της πατρίδας, αντί να γίνουν συνεργάτες και εξυπηρετητές δόλιων πολιτικών...

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 8Χ8. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Την 26 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκαν οι Τελικοί αγώνες του 8ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου μεταξύ Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, το οποίο διοργάνωσε η Ένωσή μας και έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός. Για το έτος 2015, Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα του Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ, δεύτερη η ομάδα του Τ.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/Ο.Π.Κ.Ε., τρίτη η ομάδα του Τ.Σ.Φ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ, τέταρτη η ομάδα του Τ.Σ.Φ. ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ, πέμπτη η ομάδα του Α.Τ. ΝΙΚΗΣ, έκτη η ομάδα του Α.Τ. ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ και έβδομη η ομάδα του Τ.Σ.Φ. ΠΡΕΣΠΩΝ/Α.Τ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟ ΛΚΔΜ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ 8ΜΗΝΑ

Εικόνα
Την αναγκαιότητα υπογραφής ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στα 8μηνα προέταξε και πάλι το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, πραγματοποιώντας μία ακόμα δραστηριότητα, αυτή τη φορά στο Διοικητήριο του ΛΚΔΜ.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ- ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

Εικόνα
Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Χώρας Αλέξης Τσιπρας. Το ερώτημα που θα κληθουν να απαντησουν οι Έλληνες θα είναι Ναι η Όχι στην πρόταση των θεσμών.

82 ΧΡΟΝΗ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ. ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ

Εικόνα
Δύο άγνωστα άτομα (ένας άνδρας και μία γυναίκα) εξαπάτησαν 82χρονη ημεδαπή, στους Πυλωρούς Γρεβενών. Χθες το μεσημέρι η 82χρονη κατήγγειλε ότι τα δύο άγνωστα άτομα αφού την προσέγγισαν στο σπίτι της και συστήθηκαν ως φίλοι του γιου της, την εξαπάτησαν πείθοντάς την να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 1450€, προκειμένου να πληρώσουν κάποιο παράβολο στην Εφορεία, ώστε να λάβει ο γιος της επιστροφή φόρου.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

Εικόνα
Πόρισμα «καταπέλτης» για παρασκηνιακές ενέργειες μυστικών υπηρεσιών και ωμούς εκβιασμούς με φόντο την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά και την πορεία των διεθνών σχέσεων της χώρας μας, αναμένεται να ανάψει νέες φωτιές στο ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα.

ΣΎΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
29χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας , σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή του 28ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών , σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για αγορά, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας διοργανώνει την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00 στην πλατεία Γ. Μόδη ποδηλατογιορτή με αφορμή τα εγκαίνια του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων και την παράδοσή του στο κοινό προς χρήση. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση για τον τρόπο χρήσης του συστήματος, θα μοιραστούν αναμνηστικά και θα γίνει ποδηλατοβόλτα εντός της πόλης με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον σταθμό ποδηλάτων που βρίσκεται στην ανωτέρω πλατεία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΝ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Εικόνα
Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας ευχαριστεί θερμώς την θεατρική ομάδα «Καθηγητές εν απο-δράσει» για την διάθεση μεγάλης ποσότητας τροφίμων τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά την παρουσίαση θεατρικής παράστασης στην οποία το κοινό αντί για χρηματικό αντίτιμο εισιτηρίου προσέφερε τρόφιμα.

Ε.Κ.Φ.: Η ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Εικόνα
Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης κοινοτικής οδού Πολυπλατάνου - Αγίας Παρασκευής που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες 59χρονος συνάδελφος.Τα αποτελέσματα της μη τήρησης των κανονισμών και των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, η εντατικοποίηση της εργασίας αλλά και η κακή ψυχολογική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι οι οποίοι καλούνται να εργάζονται σε σκληρές συνθήκες για το μεροκάματο, είχαν ακόμα ένα θύμα στην Φλώρινα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΙΝΟΥ ΣΤΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΣΚΟΠΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο <<Α.Σ.Ε.Α.Π.Φ.>> (ΑΘΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΠΑΠΑΔΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ), διοργανώνει διαγωνισμό ψαρέματος <<ΚΥΠΡΙΝΟΥ>> το Σάββατο , 27/06/2015 στις 15:00 μ.μ. στον ταμιευτήρα Σκοπού.  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 6974090902 Κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 οι ΣΑΡΙΣΕΣ στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας πραγματοποίησαν τη γιορτή λήξης της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Συγκεντρώθηκαν εκεί γονείς, παιδιά, η διοίκηση του Συλλόγου και οι προπονητές. Σε μία λιτή όσο και ζεστή τελετή έγινε ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε από τον Πρόεδρο κ. Λυγούρα Γ. και αναφέρθηκαν οι στόχοι για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΕΣ ΟΥΣΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στο νέο Δημοτικό Πάρκο το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Φλώρινας με τίτλο "Στιγμές και Νότες Ουσίας".

ΜΗΝΥΜΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εικόνα
Πάντα νομίζουμε ότι θα συμβεί στους άλλους. Η αρρώστια, ο θάνατος το … κακό. Δεν είναι από ¨άγνοια¨. Είναι από την ανάγκη που υπάρχει στην ανθρώπινη φύση, να «ξορκίζει» κάθε τι που τον κάνει να αισθάνεται φόβο και ανασφάλεια.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εκδήλωση Ενημέρωσης κι Ευαισθητοποίησης  διοργανώνει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας, H  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 και ώρα 17.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (Αίθουσα Θεόδωρος Αγγελόπουλος).

ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 8ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 8Χ8 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο συγκρότημα ΄΄BALLΑ D΄ ORO΄΄ σημερα Παρασκευή 26-06-2015 θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του 8ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ΕΛ.ΑΣ. Φλώρινας, μεταξύ ομάδων που συγκροτήθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής μας.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΙΚΗ

Εικόνα
Θανατηφόρο εργατικό  ατύχημα σημειώθηκε αργα το μεσημερι στο έργο κατασκευής του καθετου άξονα Φλώρινας Νίκης.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ατυχος εργάτης χτυπήθηκε απο διερχομενο όχημα, ο οδηγος του οποιου δεν είδε τους εργάτες του οι οποίοι τοποθετούσαν οπτικές ίνες του ΟΤΕ.

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ε.Μ.Ε. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Εικόνα
Παρέμβαση του βουλευτή Φλώρινας κατά τη συνεδρίαση της 23/6/2015 της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΑΝΚΟ

Εικόνα
Σε συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ, στις 22/06/2015 και της εκλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), έγινε η συγκρότηση σε Σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τις παρακάτω αρμοδιότητες :

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ :ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟ Π.Σ. ΣΤΗ Σ.Δ.Ι.Τ.

Εικόνα
Κατά τη συνεδρίαση της 24ης Ιουνίου 2015, στην οποία συζητήθηκε η υπογραφή σύμβασης Σ.Δ.Ι.Τ. για τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη την εισήγηση απο την Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης Σ.Δ.Ι.Τ μεταξύ της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας» και το διακριτικό τίτλο «ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ Α.Ε» και της αναδόχου κοινοπραξίας «Ένωση Εταιρειών ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. – ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.»:

3Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΥΣΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΟΡΑΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τα αρώματα της φύσης ανακατεύονται με το άρωμα της γαστρονομίας, της μουσικής και της παράδοσης σε ένα χώρο που για τους περισσότερους Φλωρινιώτες ξυπνά αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 - ώρα 10:30 π.μ,. στην κατασκήνωση της Κλαδοράχης.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Κατά το σχολικό έτος 2015 -2016στην ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Φλώρινας θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες: ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (μαθητές 22) ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Η/Υ (μαθητές 22) ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ & ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (μαθητές 22) ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (μαθητές 22) ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (μαθητές 22) ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ (μαθητές 22) ΒΟΗΘΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ (μαθητές 22)

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

Εικόνα
Την αντίδραση τους στην απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Δήμου Αμυνταίου να προχωρήσουν στην διάνοιξη της σήραγγας Άρνισσας, δηλώνουν φορείς και ο σύλλογοι για την προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδα. Η διάνοιξη έχει ως αποτέλεσμα να φεύγει νερό από τη λίμνη προς τον Εδεσσαίο ποταμό, με τελικό προορισμό τη θάλασσα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 36 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Παρασκευή 26 Ιουνίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Συμφωνα με ανακοίνωση των σχολών μαθητείας Καστοριάς του ΟΑΕΔ γνωστοποιείται προς τους υποψήφιους μαθητές ότι για το σχολικό έτος 2015-2016 θα λειτουργήσουν ΕΠΑΣ Μαθητείας. Πρόκειται για Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, που απευθύνεται κυρίως σε νέους και νέες και συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο Σχολείο και την πρακτική άσκηση του σε χώρους εργασίας. Η φοίτηση είναι διετής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Aπό το Κέντρο «Δήμητρα» Καστοριάς, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού«Δήμητρα», γνωστοποιείται η υλοποίηση Ταχύρυθμης Εκπαίδευσης Μελισσοκομίαςστο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας 2014-2016.

ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ MAIL PHISHING

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνεται πληθώρα παραβιάσεων λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), με τεχνικές ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing).Αρχικά, οι δράστες ζητούν από κατόχους λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) στο διαδίκτυο, να επαληθεύσουν τα στοιχεία των λογαριασμών τους σε προτεινόμενο link.

ΣΤΟ 1ο ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Εικόνα
Στοιχεία των τριών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης - δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, επίδομα ενοικίου και επιδότηση σίτισης - παρουσιάζει, αυτήν την ώρα, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, με τον αριθμό των αιτήσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα να φτάνει τις 300.226 και τους ωφελούμενους απ' αυτό να υπολογίζονται στους 633.288.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ. "ΕΛΠΙΔΕΣ" ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Τετάρτη 24-6-2015 ο Α. Σ. «Ελπίδες» Φλώρινας διοργάνωσε αποχαιρετιστήρια ημέρα της ποδοσφαιρικής χρονιάς 2014 – 2015 με φιλικά παιχνίδια μεταξύ των μελών ποδοσφαιριστών του όλων των ηλικιών παρουσία των γονέων τους.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΥΠΕΛΛΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Τετάρτη 24-6-2015 η Ένωση ποδοσφαιρικών Σωματείων έκανα την απονομή κυπέλλων των πρωταθλητριών ομάδων του ΠΑΣ Φλώρινα στο παιδικό και προπαιδικό πρωτάθλημα  περιόδου 2014 – 2015 στο ΔΑΚ Φλώρινας παρουσία των γονέων των παιδιών.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΝ-ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ

Εικόνα
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΝ-ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ. ΞΑΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ 8.30 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.ΤΡΟΦΙΜΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΦΕΡΝΟΥΝ

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εικόνα
Μεγάλη επιτυχία γνώρισε το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αντρών Γυναικών που διοργάνωσε ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας και Ο.Ε.Α. Φλώρινας, υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α το σαββατοκύριακο 20-21 Ιουνίου στο ΔΑΚ Φλώρινας.

ΕΒΕ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣΕΡΒΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος κ. Σαπαλίδης και ο Γεν. Γραμματέας & Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας  κ. Ταλλίδης  επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου κ. Γεωργακάκο στη Θεσσαλονίκη.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 8ΜΗΝΙΤΩΝ

Εικόνα
Το θέμα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (για τους εργαζόμενους στα 8μηνα) και το θέμα των προσλήψεων, θα αποτελέσουν βασικό αντικείμενο της ενημέρωσης που θα κάνει το Προεδρείο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, στις 8 το πρωί της Παρασκευής (26 Ιουνίου) στο Διοικητήριο του ΛΚΔΜ. Οι συνάδελφοι που εργάζονται στην επιχείρηση με σύμβαση ορισμένου χρόνου (8μηνίτες), αλλά και όσοι το προηγούμενο χρονικό διάστημα εργάζονταν στη ΔΕΗ ως 8μηνίτες και η σύμβασή τους έχει αυτή τη στιγμή λήξει, καλούνται να παρακολουθήσουν την διαδικασία της ενημέρωσης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ PROJECT ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η παρουσίαση του Project Σχολικής Διαμεσολάβησης, που σχεδιάστηκε στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας με την εποπτεία του Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γιώργου Ιορδανίδη και έγινε  στο 2ο Λύκειο Φλώρινας θα πραγματοποιηθει σημερα Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στις 18.00 στο Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ανακοινώνεται η επαναλειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (πρώην Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) για το έτος 2015, που βρίσκονται στο Σούνιο Αττικής.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΒΜ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ημερίδα στην οποία  θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες», θα πραγματοποιηθεί στην Φλώρινα.  Η ημεριδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Η Ημερίδα θα διοργανωθει  στις 27 Ιουνίου 2015 και ώρα 17:30-20:30 στο ξενοδοχείο Lingos.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ότι η καταβολή του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, μηνός Μαΐου 2015, θα γίνει την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Στην Πρέσπα θα βρεθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης για την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Το νησί των Σκλάβων». Η παράσταση θα δοθεί στο Πατουλίδειο Αθλητικό κέντρο στις 9:00 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους μαθητές της Πρέσπας ενώ για τους ενηλίκους είναι 5 ευρώ. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου και Λυκειακών τάξεων Λαιμού Πρεσπών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Παρασκευή 26 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 μετά το μεσημέρι στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος.

ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουνίου η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς των ΣΑΡΙΣΩΝ. Οι τυχεροί αριθμοί και τα δώρα που κερδίζουν είναι: 1063 ποδήλατο 407 Smartphone 809 Smartphone 811 σίδερο μαλλιών

ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΧΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Εικόνα
Με το σύνθημα «καμία μερίδα φαγητού χαμένη» η μη κυβερνητική οργάνωση «Μπορούμε» συμβάλλει στη διανομή τροφίμων σε άπορους και άστεγους σε όλη τη χώρα, μέσω οργανισμών που διοργανώνουν συσσίτια για ευπαθείς ομάδες ανά την Ελλάδα. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Αλέξανδρος Θεοδωρίδης «όλοι μπορούμε να κάνουμε μια καλή πράξη που δε θα μας κοστίσει τίποτα και όμως θα δώσει μεγάλη χαρά σε έναν συνάνθρωπο μας που πραγματικά το έχει ανάγκη».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει την Τετάρτη 24 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί  στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου, στις 20:00.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Εικόνα
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ανακοινώνει ότι ήδη δέχεται εγγραφές για το σχολικό έτος 2015-2016. Είναι δημόσιο σχολείο. Η φοίτηση διαρκεί 18 μήνες και είναι δωρεάν. Απευθύνεται σε άτομα από 18 ετών και πάνω που έχουν τελειώσει το Δημοτικό ή εγκατέλειψαν το Γυμνάσιο.

ΟΕΝΕΦ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΕΝΕΦ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Εικόνα
Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (Ο.Ε.Ν.Ε.Φ.), συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (Erasmus+) με τίτλο S-Factor INTO EUROVISION όπου συμμετέχουν 6 χώρες (Αγγλία, Αυστρία, Ιταλία, Σλοβενία, Φινλανδία), μεταξύ αυτών και η Ελλάδα με 2 συμμετοχές (Θεσσαλονίκη, Φλώρινα).Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν δημιουργήσει, μέσω συγκεκριμένων συλλόγων που φιλοξενούν παιδιά με ειδικές ικανότητες, το δικό τους μουσικό βίντεο.

ΧΡΥΣΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΙ ΕΚ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Στα Χρυσά Στεφάνια της Μακεδονίας που βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην ομιλία της η Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Δρ Πολυξένης Αδάμ-Βελένη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας με αφορμή την φωτογραφική έκθεση του Ορέστη Κουράκη «Χρυσοί στέφανοι εκ Μακεδονίας» που φιλοξενεί το Μουσείο.

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ

Εικόνα
Με επισημότητα τελέστηκε πριν από λίγο στην Καλαμαριά, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.Τον νέο Μητροπολίτη ενθρόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη, του Κλήρου, εκπροσώπων Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλης και πλήθος πιστών.

Ε.Κ.Φ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΓΙΩΡΓΟ ΑΔΑΜΙΔΗ

Εικόνα
Επιστολή προς τον νέο πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη απέστειλε ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας ευχόμενοι καλή επιτυχία στο νέο έργο και στο δύσκολο ρόλο που ανέλαβε.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΞΙΑΣ 50.000 ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΠΟ ΟΙΚΙΑ 60ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Κοσμήματα συνολικής αξίας, σύμφωνα με την παθούσα,  50.000€ αφαίρεσαν  xθες το πρωί στη Φλώρινα, άγνωστοι δράστες οι οποίοι εισήλθαν εντός της οικίας  60χρονης ημεδαπής στη Φλώρινα, παραβιάζοντας την πόρτα όπως κατήγγειλε η ίδια κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 14 Ιουνίου (περίοδος που η προαναφερόμενη απουσίαζε σε διακοπές).Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.

ΕΝΑ ΛΕΥΚΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

Εικόνα
Έναν διαφορετικό τρόπο βρήκαν οι κάτοικοι της περιοχής της Νίκης να προβάλλουν την περιοχή τους μέσω του ίντερνετ με τη δημιουργία ενός λευκώματος σε ηλεκτρονική μορφή και τίτλος ΕΝΑ ΛΕΥΚΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!