Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 19, 2021

Ο ΛΥΓΚΑΣ , ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ ΤΙΓΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τον Ευρασιατικό λύγκα (Lynx lynx), το άγριο θηλαστικό που έχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι οι επισκέπτες στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στο Νυμφαίο Φλώρινας. Πριν από λίγες εβδομάδες 3 λύγκες, αλλά και 4 λύκοι, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα από το πάρκο Naturland της Ανδόρρας. Το πάρκο λειτουργούσε για χρόνια ως χειμερινό θέρετρο και ζωολογικός κήπος, όταν η νέα διεύθυνση αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία του ζωολογικού κήπου και να αναζητήσει ένα καλύτερο μέρος για τα ζώα. Μέσω του Ευρωπαϊκού δικτύου EARS, ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, αποφασίστηκε τα ζώα να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του.

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΖΗΤΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΔΑΠ

Εικόνα
Στον μικρό αριθμό εγκεκριμένων voucher στον Δήμο Φλώρινας και στην ανησυχία των γονέων αναφέρεται ο Δήμος Φλώρινας σε ανακοίνωση του. Όπως αναφέρερεται "ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης βρίσκεται σε καθημερινή σχεδόν επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά και με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ προκειμένου να αυξηθεί το ποσό επιχορήγησης, ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στα ΚΔΑΠ του Δήμου Φλώρινας.Μάλιστα, για να μη χάσει έστω και ένας εργαζόμενος τη δουλειά του, η δημοτική αρχή αποφάσισε και προχώρησε στην ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ".

ΣΤΗΝ 5Η ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΛΑΣΤΗΣ Ο ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ

Εικόνα
Στην 5η Ανάβαση Βλάστης που προσμετρά στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος θα συμμετέχει ο ο Φλωρινιώτης οδηγός αγώνων πρωταθλητής Τάσος Χατζηχρήστος με το γνωστό BMW M3 GT EVO 2 το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαΐδα. Μέχρι τώρα στην αγωνιστική παρουσία του Τάσου και της ομάδας του Chatzichristos Racing Team Florina -Polychronidis Motorsport - Μ.Ε.Τ.Ε ΑΕ ,έχει διακριθεί σε όλους τους αγώνες από την αρχή του έτους, αρχής γενομένης με τη μεγάλη επιτυχία που είχε το 8ο Rallye Greece Offroad 2021, στην 8η Αναβαση Κορυλόβου Δράμας όπου κατέκτησε επάξια την πρώτη θέση στην κατηγορία Ε12, ενώ πολύ σημαντικές ήταν οι επιτυχίες που ακολούθησαν στις δύο Δεξιοτεχνίες Αυτοκινήτων πρώτα στη 22η Δεξιοτεχνία Πτολεμαίδας, και δεύτερον στην 1η Δεξιοτεχνία Αμυνταίου ,οπου έχει συγκεντρώσει έως τώρα τους πολύτιμους βαθμούς που θα τον οδηγήσουν στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου .

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Εικόνα
Ποδηλατική εξόρμηση και καθαρισμό/εξωραϊσμό του Νέου Πάρκου Φλώρινας διοργανώνει την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, στo πλαίσιo του φετινού θέματος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς». Δηλώστε συμμετοχή μέχρι και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 23:00, στην εξής φόρμα Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week), η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση τη διαμόρφωση και ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών. Σκοπός των δράσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, είναι η προτροπή των Ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευ

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 73ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών 73χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε δύο (2) οικίες του 73χρονου σε περιοχές της Καστοριάς, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε σε εξωτερικό χώρο αυτών, συνολικά -6- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,10 έως 1,20 μέτρα περίπου. Επιπλέον βρέθηκε ποσότητα νωπών φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, βάρους -80- γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -5- γραμμαρίων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π.ΠΕΡΚΑ ΣΤΗ ΒΙΠΕ

Εικόνα
Τη Βιομηχανική Περιοχή Φλώρινας   επισκέφθηκε  η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα.     Η κ. Πέρκα συναντήθηκε με εκπροσώπους και μετόχους των εγκατεστημένων επιχειρήσεων της βιομηχανικής περιοχής και ενημερώθηκε για την λειτουργία τους, το εργατικό δυναμικό και το αντικείμενο εργασίας τους. Συζήτησε και ενημερώθηκε πλήρως για όλα τα υφιστάμενα προβλήματα, τις προτεινόμενες λύσεις και τον σχεδιασμό για την μεταλιγνιτική εποχή και τις αναγκαιότητες που αυτή επιτάσσει. Όπως αναφέρει η κα. Πέρκα " Όλες οι πλευρές συναίνεσαν για τη συνέχιση αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας που αναπτύσσεται, με την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας να δεσμεύεται για άμεση διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της ΒΙ.ΠΕ, ώστε να καταστεί ουσιαστικός τόπος ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας της Φλώρινας".  

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δόθηκε παράτση στις εγγραφές των υποψηφίων μαθητών που θέλουν να φοιτήσουν στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Φλώρινα και το Αμύνταιο. Τι είναι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας; Είναι δημόσιο σχολείο και ισοδυναμεί με Γυμνάσιο. Η φοίτηση είναι δωρεάν. Ποιος μπορεί να γραφτεί στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ); Ενήλικες, δηλαδή σε άτομα από 18 ετών και πάνω, που έχουν τελειώσει το Δημοτικό ή εγκατέλειψαν το Γυμνάσιο, πριν το τελειώσουν. Πόσο χρόνο διαρκεί η φοίτηση; 2 σχολικά έτη. Τι προσφέρει; Απολυτήριο Γυμνασίου. Ουσιαστική μόρφωση προσαρμοσμένη σε ενήλικες Βασικές γνώσεις ελληνικής γλώσσας, μαθηματικών, αγγλικών και πληροφορικής. Συμβουλευτική υποστήριξη από Σύμβουλο Ψυχολόγο. Συμβουλευτική καθοδήγηση για την εργασία από Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, Ποιες ώρες λειτουργεί; Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ώρες 5:00 μ.μ. – 8:30 μ.μ., το απόγευμα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Εικόνα
Στην πανελλαδική στάση εργασίας που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ σήμερα μέχρι τις 3:00μ.μ., συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Φλώρινας ζητώντας την επιστροφή των 21 εργαζομένων που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας από το Νοσοκομείο Φλώρινας υπογραμμίζοντας πως, όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Πλιάτσικας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βοηθητικές θέσεις και όχι να βρίσκονται εκτός εργασίας δημιουργώντας έτσι και πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία βασικών τμημάτων του Νοσοκομείου.Σημείωσε δε την αναγκαιότητα πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού επισημαίνοντας πως ήδη υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία βασικών τμημάτων στο νοσοκομείο της Φλώρινας καθώς το 80% του προσωπικού είναι με συμβάσεις .

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΣΩΚΑ ΤΟΥ ΟΞΙΦ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ ΞΙΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ

Εικόνα
Tο Χρυσό Μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Ξίφους Μονομαχίας, κατέκτησε ο Νικόλας Τσώκας από τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας.  Στον Τελικό ο Νικόλας νίκησε τον Αλέξανδρο Ταλιώτη (Ακρίτες – Κύπρος) 15-9. Ο Αστέριος Τσώκας ήταν 11ος με σοβαρά και δικαιολογημένα παράπονα με τη διαιτησία, ο Άγγελος Ρασπόπστης 14ος , ο Βασίλης Χαλβατζής 24ος, ο Κύρος Χατζηευφραιμίδης 28ος, ο Χρήστος Κίζος 33ος και ο Βασίλης Τσώκας (ο μικρότερος ξιφομάχος του Πρωταθλήματος) 36ος (77 συμμετοχές) Στο ομαδικό (16 ομάδες) οι Τσώκας Ν. Τσώκας Α. Ρασπόπτσης και Χατζηευφραιμίδης αν και είχαν το Νο1 στο ranking, έχασαν στο 1ο Αγώνα από τον Αρίστων.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης τριώνεπιπλέον σχολικών κτιρίων στη Φλώρινα, συνολικού προϋπολογισμού 834.000 ευρώ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) της Φλώρινας, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη   Πρόκειται για την Ενεργειακή Αναβάθμιση 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας 395.000 Ενεργειακή Αναβάθμιση 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας 180.000 και  Ενεργειακή Αναβάθμιση 3ου Γυμνάσιου Φλώρινας 259.000

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ 1ος ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ EDURO 2021 ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Τον 1ο & 2ο αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος & 1ου αγώνα Κυπέλλου ENDURO για το 2021, διοργανώνει ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Φλώρινας, με την υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας,  το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021. Οι αγώνες θα είναι 2ήμεροι και θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ της πόλης της Φλώρινας και των χωριών Σκοπιάς - Τροπαιούχου - Πολυποτάμου - Τριανταφυλλιάς, με τόπο διεξαγωγής των δύο (2) Ειδικών Διαδρομών την περιοχή παραπλεύρως του φράγματος Τριανταφυλλιάς για την Ειδική MIKEL τύπου MOTOCROSS - ΕΔ MIKEL (MX) και πλαγίως της εισόδου του χωριού Τριανταφυλλιάς για την Ειδική BETA τύπου ENDURO - ΕΔ BETA (EN).

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εικόνα
Εκδήλωση με τίτλο “Διασυνοριακός Διάλογος Πολιτών για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Οι γείτονες συνομιλούν για το Περιβάλλον, τη Κλιματική Αλλαγή και την Περιφερειακή Ανάπτυξη”, διοργανώνει το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” του ΕΣΠΑ 2014-2020 , σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου και το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας , στο πλαίσιο των δράσεων Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 στις 17:00 στις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

6 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Εικόνα
Με εντατικούς ελέγχους συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Δυτική Μακεδονία για τη τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοιού. Από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

7 ΘΈΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε . ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εφτά θέματα θα συζητηθούν για την Φλώρινα στην Οικονομική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας που θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 10:00 με τηλεδιάσκεψη με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Σημαντικότερα από τα θέματα για την Π.Ε. Φλώρινας είναι η Έγκριση Παράτασης Προθεσμίας Περαίωσης του έργου: «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΡΕΙΣΜΑΤΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε.ΦΛΩΡΙΝΑΣ» , η Έγκριση Παράτασης Προθεσμίας Περαίωσης του έργου: «ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΡΑΣ-ΜΕΛΙΤΗΣ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ», η Έγκριση Παράτασης Προθεσμίας Περαίωσης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΤΟΙΧΙΟΥ ΣΤΗ Τ.Κ. ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ» Ανάδοχος : “ ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΜΙΧΑΗΛ” και η Έγκριση Παράτασης Προθεσμίας Περαίωσης του έργου: «Ασφαλτόστρωση Εθνικού - Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Πρεσπών 2019”.΄