Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 23, 2021

Ε.Κ.Φ. : "ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Εικόνα
Επίσημο κείμενο θέσεων και παρεμβάσεων στο Υπουργείο Εργασίας συμμετέχοντας στην διαβούλευση για τις νέες εργασιακές ρυθμίσεις, απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.  Δια του κειμένου που απεστάλη εκφράζεται σε όλους τους τόνους η αντίθεση του εργατικού κινήματος της περιοχής στις προτεινόμενες αλλαγές και ζητείται περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌ ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "Αέρια ρύπανση, υγεία και τοπική ανάπτυξη" διοργανώνει ο  Δήμος Φλώρινας, στο πλαίσιο του έργου TRAP - Transboundary Air Pollution Health Index Development and Implementation του προγράμματος Interreg IPA CBC Programme "Greece - Republic of North Macedonia 2014-2020". Κύριος στόχος είναι η επιμόρφωση στελεχών και υπαλλήλων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όμως η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει.

ΤΟ ΦΘΙΝΌΠΩΡΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Ξεκινάει το φθινόπωρο του 2021 η ανάπτυξη υποδομών διανομής φυσικού αερίου στη Φλώρινα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΕΔΑ . Έργο κομβικής σημασίας για την τοπική κοινωνία, επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκα , το οποίο θα καλύψει τις μεγάλες ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής κατά τη μεταλιγνιτική εποχή.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διακοπή υδροδότησης, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 27 Μαΐου από τις 8.00 π.μ. έως τις 9.00 π.μ., σε κεντρικές οδούς της πόλης της Φλώρινας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. , λόγω εργασιών συντήρησης του κεντρικού δικτύου ύδρευσης.

ΠΡΌΣΤΙΜΟ 5.000 ΕΥΡΩ ΣΕ 5 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΗ ΤΉΡΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΏΝ ΠΡΩΤΟΚΌΛΛΩΝ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΕΊΣΟΔΌ ΣΤΗ ΧΏΡΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ

Εικόνα
Πρόστιμο από 5.000 ευρώ επιβλήθηκε σε 5 άτομα, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στην χώρα, στην Δυτική Μακεδονία στον πλαίσιο των ελέγχων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Στους ελεγχους που έγιναν μέχρι σήμερα στην Δυτική Μακεδονία βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και περιορισμό μετακίνησης

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΊΑΣ ΣΕ Τ.Κ.ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησαν τα έργα εσωτερικής οδοποιίας στις Τοπικές Κοινότητες Βεύης, Νεοχωρακίου και Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλώρινα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 416.000,00 ευρώ.

Π.ΠΕΡΚΑ : "ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΏΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΆΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ

Εικόνα
Απάντηση στην ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με  «Αύξηση του προϋπολογισμού δράσης για την ενίσχυση επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας», έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης. Όπως αναφέρει η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα  «Το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν θα αυξήσει τα διαθέσιμα χρήματα των επιχειρησιακών προγραμμάτων για τη Δυτική Μακεδονία - Απάντηση στην κοινοβουλευτική ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για την στήριξη των επιχειρήσεων».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Εικόνα
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι δράσεις του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας, τόσο στην πόλη της Φλώρινας, όσο και στις κοινότητες του Δήμου. Στο πλαίσιο των δράσεων εθελοντές τοποθέτησαν παγκάκια σε κεντρικά σημεία στην κοινότητα Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο Ιωάννη Γιόφτση.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟ ΚΑΝΑΡΗ (video)

Εικόνα
Τον Ναύαρχο Κωνσταντίνο Κανάρη τον Μπουρλοτιέρη, τίμησαν μαθητές των τμημάτων Β1’ και Στ2’ του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης», με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών των τμημάτων, κ. Μαρίας Σφέτκου και κ. Όλγας Μούσιου Μυλωνά, ολοκληρώνοντας τα Σχέδια Εργασίας των τάξεών τους για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΉ ΕΡΓΑΣΙΏΝ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΎ ΠΆΡΚΟΥ

Εικόνα
Την προσωρινή διακοπή των εργασιών για την κατασκευή του Αιολικού πάρκου στην θέση Αερορράχη, κατάφεραν οι κάτοικοι και οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις με την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων κατά τη σημερινή συζήτηση αυτών από τις αρμόδιες αρχές. 

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΌ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΥΜΦΑΊΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΈΣ ΟΡΓΑΝΏΣΕΙΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ

Εικόνα
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία και ΚΑΛΛΙΣΤΩ ενώνουν τη φωνή τους με την τοπική κοινωνία του Αμυνταίου ζητώντας την άμεση διακοπή των εργασιών κατασκευής Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας(ΑΣΠΗΕ) στην «Αερορράχη» Νυμφαίου, Δ. Αμυνταίου.