Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 3, 2022

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 9ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3374/Β/01.07.2022), η Απόφαση τροποποίησης των οριοθετημένων περιοχών της ΠΕ Φλώρινας που επλήγησαν από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022, Η συμπλήρωση των περιοχών έγινε μετά από την διαπίστωση ότι δεν περιλαμβάνονται όλες οι περιοχές στο αρχικό ΦΕΚ Οριοθέτησης Σεισμόπληκτων Περιοχών, και μετά από σχετικό αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Σωτήρη Βόσδου. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία από την Δ.Α.Ε.Φ.Κ. Βορείου Ελλάδος, έχουν κατατεθεί 128 αιτήσεις για διενέργεια αυτοψίας σε πληγέντα κτήρια ενώ έχουν υποβληθεί 2 μελέτες επισκευής.

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Εικόνα
Στην Καστοριά θα βρίσκεται σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της παρουσίασης του λογότυπου του εμπορικού σήματος των τουριστικών προιόντων της Δυτικής Μακεδονίας. Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας " Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη του Τουρισμού στην περιοχή μας". ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 11.00:Παρουσίαση από τον Υπουργό και τον Περιφερειάρχη κ.Γιώργο Κασαπίδη του λογότυπου του εμπορικού σήματος των τουριστικών προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας, στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής της Παναγίας Μαυριώτισσας, 12.30:Περίπλους της Λίμνης με το πλοιάριο <Ολυμπία>, 14.00:Συνάντηση με τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π Ν.Δ Καστοριάς σε γνωστή καφετέρια.

Ζ. ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ : "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΓΟΥΝΟΠΟΙΟΣ-ΓΟΥΝΟΤΕΧΝΙΤΗΣ"

Εικόνα
Υπεγράφη από τον ΕΟΠΠΕΠ(Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προστασίας Επαγγελματικών Προσόντων) το Επαγγελματικό Περίγραμμα πιστοποίησης του επαγγέλματος Γουνοποιός-Γουνοτεχνίτης.Το πόνημα είναι προϊόν εργασίας κυρίως του Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ,του Υπουργείου Παιδείας,του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ, όπως αναφέρει ο Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας.  Ακολουθεί η συγκρότηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής με τον ορισμό εκπροσώπων στο Τμήμα Εκπαιδευτικού Πλαισίου του ΕΟΠΠΕΠ.Περιμένουμε τέλος τον τρόπο πιστοποίησης με την θεωρητική και πρακτική κατάρτιση Εργαζομένων και Ανέργων. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους μόχθησαν για να φθάσουμε επιτέλους στη σημερινή μεγάλη επιτυχία.Μέσα δηλαδή στην άβυσσο της βαθιάς κρίσης της Γούνας να αστροφέγγει ένα ισχυρό φως ελπίδας.Κύριος συντελεστής της επιτυχίας είναι η Ένωση Γουνεργατών Καστοριάς,γιατί αυτοί μόχθησαν περισσότερο μιας και έχουν την μεγαλύτερη αγωνία από όλους μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ἀνακοικώνεται ὅτι στὶς 7 Ἰουλίου, μνήμη τῆς Ἁγίας Κυριακῆς, πανηγυρίζει τὸ ἐξωκκλήσι τῆς Ἁγίας, ποὺ βρίσκεται στὸν λόφο τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος. Τὴν Τετάρτη 6 Ἰουλίου στὶς 7:45 μ.μ. θὰ τελεστεῖ Ἑσπερινὸς μὲ ἀρτοκλασίες καὶ θεῖο κήρυγμα. Τὴν Πέμπτη 7 Ἰουλίου τὸ πρωὶ θὰ τελεστεῖ Ὄρθρος καὶ θεία Λειτουργία. Ὥρα ἐνάρξεως 7:30 π.μ..

ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ "ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΦΕΤΑ" ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην δημιουργία μια ταινίας μεγάλου μήκους με τίτλο "Μαύρα Κουφέτα" που η ιστορία της διαδραματίζεται στο Αμύνταιο και αφορά κομμάτι από την ζωή της περιοχής, προχωράει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δράσεων. Πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία, που διαδραματίζεται στο Αμύνταιο και τη γύρω περιοχή του. Μέσα από την ταινία αναδεικνύονται ο τόπος και οι ομορφιές του, η καθημερινότητα, τα οινοποιεία και οι επιχειρήσεις του.

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΑΑΤ ΜΕ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 41,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Εικόνα
Λύση στο αρδευτικό πρόβλημα της Φλώρινας δίνει το ΥπΑΑΤ με αρδευτικά έργα ύψους 41,5 εκατ. ευρώ καθώς μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, του αρμόδιου Υφυπουργού για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργου Στύλιου, και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, υπογράφτηκε η Έγκριση Σχεδίου Σύμβασης του 1ου υποέργου:«Κατασκευή αρδευτικών δικτύων Τριανταφυλλιάς» της Πράξης με τίτλο «Αρδευτικά Δίκτυα Τριανταφυλλιάς Α΄ Φάση», που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» – Μέτρο 4 Υπομέτρο 3 Δράση 1 Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 24.179.817,53€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Η ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ!

Εικόνα
Τα παιδιά του  ΚΔΑΠ-μεΑ Δήμου Φλώρινας! θα υποδεχθεί την  Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 17:00μ.μ η ενορία της Αγίας Τριάδος Δροσοπηγης!  Την Δευτέρα 11 Ιουλίου ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δροσοπηγης Μαρου Μιχαήλ και η Εκκλησιαστικη επιτροπή του Ι.Ν Αγίας Τριάδος θα φιλοξενήσουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ όπου θα γίνει Παράκληση στην Παναγία, Καλωσόρισμα στην κεντρική πλατεία του χωριού,  παιχνίδι με την Κατερίνα Μαρου και  Φαγητό στην ταβέρνα του Χωριού Μπελκαμενη και εν συνεχεία Χορός,τραγούδι με ζωντανή μουσική!!!

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρώσουν τις οφειλόμενες συνδρομές στο επιμελήτηριο Φλώρινας οι επιχειρηματίες της περιοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΒΕ. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ομόφωνα, επιπλέον, αποφάσισε να παραγραφεί σε όλα τα ενεργά μέλη η συνδρομή προς το Επιμελητήριο έτους 2020 λόγω χρονιάς covid. Όσα από τα ενεργά μέλη μας κατέβαλλαν τη συνδρομή 2020 προς στο Επιμελητήριο δεν θα λάβουν ενημερωτικό σημείωμα για την επόμενη χρονιά και δεν θα έχουν υποχρέωση πληρωμής της συνδρομής του Επιμελητηρίου έτους 2023. Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία για την οφειλή σας μπορείτε να απευθυνθείτε στην Υπηρεσία του Επιμελητήριου στα τηλέφωνα: 2385022334 & 2385022466.