Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 27, 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗ Τ.Κ. ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής από την συμπλήρωση 78χρόνων από το ολοκαύτωμα της Κλεισούρας Καστοριάς θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Απριλίου στην μαρτυρική κοινότητα Κλεισούρας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κλεισούρας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 78 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ Τ.Κ. ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 78χρόνων από το Ολοκαύτωμα της μαρτυρικής κοινότητας Δροσοπηγής Φλώρινας θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 4 Απριλίου στην Τ.Κ. Δροσοπηγής. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήοσυν με θεία λειτουργία και θα ολοκληρωθούν με ομιλία για το ιστορικό της ημέρας.  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Δροσοπηγής Μιχάλης Μάρου αναφερόμενος στο ιστορικό του ολοκαυτώματος στην ΕΡΤ Φλώρινας τόνισε  "Οι Γερμανοί κατέστρεψαν το ολοκληρωτικά χωριό στις 4 Απριλίου 1944. Στην πρώτη γραμμή των χωρίων που κράτησαν άσβεστη την φλόγα της Ελληνικής ιδέας, ευρίσκεται και το χωριό Μπελκαμένη (νυν Δροσοπηγή). Η Δροσοπηγή κατοικείται από Έλληνες της Ηπείρου ωμιλούντας και την αρβανίτικην γλώσσαν , οι οποίοι για πολλά χρόνια κατοικούσαν στο χωριό Πληκάτι της Επαρχίας Κονίτσης Ηπείρου απ όπου και μετοίκησαν το 1844 στην περιοχή της Παλιάς Δροσοπηγής (Μπελκαμένης)".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΕΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η διαχείριση και αξιοποίηση των κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων που απορρίπτονται ανεξέλεγκτα σε δημόσιου χώρους, επιβαρύνοντας το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον, ήταν το κυριότερο θέμα της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόδου με κλιμάκιο του Δήμου Αμυνταίου αποτελούμενο από την εντεταλμένη σύμβουλο του Δημάρχου Αμυνταίου Διαμαντούλα Κρητικού, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Ιωάννη Πέγιου, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βεγόρας Λάζαρο Αθανασιάδη και τον σύμβουλο του Δημάρχου Αμυνταίου σε θέματα του πρωτογενή τομέα, γεωπόνο Αναστάσιο Ίτσκο.Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε το κλιμάκιο ότι έχει εγκριθεί από τον οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και θα υποβληθεί για χρηματοδότηση από τον τοπικό πόρο με το ποσό των 60.000 ευρώ, πιλοτικό πρόγραμμα της ΔΙΑΔΥΜΑ, με στόχο τη συλλογή και αξιοποίηση των κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Επίσης στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούσαν κυρίως τον πρωτογενή

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ"

Εικόνα
Διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Τα Μαθηματικά στην Εκπαίδευση: Τράπεζα Θεμάτων και Νέα Προγράμματα Σπουδών» διοργανώνει το Σάββατο 2 Απριλίου στις 6:00 το απόγευμα το Παράρτημα Φλώρινας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ Φλώρινας) σε συνεργασία με τα παραρτήματα Αρκαδίας, Βοιωτίας, Έβρου, Ηρακλείου, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κορίνθου, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών και Χανίων . Η ημερίδα έχει στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν Μαθηματικά, σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, για τις σημαντικές αλλαγές που δρομολογούνται και αφορούν την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ) τη φετινή σχολική χρονιά στο Λύκειο και τα Νέα Προγράμματα Σπουδών που πρόκειται να εφαρμοστούν από το σχολικό έτος 2023-2024 σε όλη την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΣΥΛΛΗΨΗ 40ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Δύο περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε περιοχή της Καστοριάς εξιχνιάσθηκαν αό τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού Καστοριάς, για τις οποίες συνελήφθη 40χρονος Έλληνας.

ΓΙΑ ΕΚΒΊΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΆΤΟΜΑ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Για το αδίκημα της εκβίασης και της απάτης που διέπραξε από κοινού με δύο ακόμη Έλληνες, ηλικίας 24 και 78 ετών στην πόλη της Φλώρινας, συνελήφθη 42 χρόνος από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Ο 42χρονος  εκβίασε  59χρονο προκειμένου να μην καταγγείλει στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ότι  από κοινού με τους δύο έτερους Έλληνες, κατάφεραν παρουσιάζοντάς του ψευδή γεγονότα ως αληθινά, να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των -41.500- ευρώ, προκειμένου να τακτοποιήσουν εκκρεμότητές τους και με την ολοκλήρωση αυτών, θα του επέστρεφαν το χρηματικό ποσό, γεγονός το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε. 

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΡΆΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΑΛΛΟΔΑΠΏΝ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Για παράνομη μεταφορά ενός αλλοδαπού συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 32 ετών,  σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής.