Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 26, 2023

ΣΙΩΠΗΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Εικόνα
Σε σιωπηρή διαμαρτυρία στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Φλώρινας στις 4:00 το απόγευμα καλούν οι φοιτητές των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Σε ανακοίνωση κάλεσμα τους αναφέρουν "με ανείπωτη θλίψη παρακολουθούμε από το πρωί της Τετάρτης το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολλοί φοιτητές! Δεν ήταν «Δυστύχημα» είναι επιλογή. Είναι «κόστος» η ασφάλεια μας και οι υποδομές. Δεν είναι «ατυχία» ούτε η «κακιά η στιγμή» Είναι το κέρδος πάνω στην ανθρώπινη ζωή.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ SPINNING ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΧΕΙΜΑΔΙΤΙΔΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ανοιχτό Σεμινάριο Αλιείας με τεχνική SPINNING για το ψάρεμα τούρνας διοργανώνει στη Λίμνη Χειμαδίτιδα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Κυριακή 5 Μαρτίου. Μετά το Σεμινάριο θα ακολουθήσει διαγωνισμός εμπέδωσης ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Όλα τα αλιεύματα θα απελευθερώνονται ΑΜΕΣΑ με γνώμονα την προστασία της ιχθυοπανίδας και την καλλιέργεια της φιλοσοφίας του «ΠΙΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΩ» (catch an release). Η εκδήλωση θα διεξαχθεί από τις 9:00 έως τις 14:00. Διοργανωτές είναι: ο Α.Σ.Ε.Α Φλώρινας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου και τον Ο.Ε.Ν.Ε.Φ.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ξεκινάει την Δευτέρα 6 Μαρτίου η δήλωση των αγροτεμαχίων  στην υπό αναδασμό περιοχή του αγροκτήματος Μαρίνας Ν. Φλώρινας,  έως την Πέμπτη 13 Απριλίου 2023 στο Κοινοτικό Κατάστημα της Μαρίνας για να τα δηλώσουν. Το ωράριο λειτουργίας του γραφείου του αναδασμού στην Κοινότητα της Μαρίνας είναι: Δευτέρα έως και Παρασκευή 9:00 έως 14:00 Κάθε Πέμπτη επίσης και το απόγευμα 17.00 έως 20.00, για όσους δεν μπορούν τις πρωινές ώρες.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ "Ο ΜΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΓΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μουσική Συναυλία «Ο Μίκης και ο Μάνος συνομιλούν μουσικά για τη ΓΥΝΑΙΚΑ» διοργανώνει την Παρασκευή 3 Μαρτίου ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας (μέλος της ΟΓΕ) θέλοντας να υμνήσει τη γυναίκα μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Η εκδήλωση θα γίνει στις 19:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Πρόκειται για μια μουσική διαδρομή με κεντρικό άξονα την γυναίκα μέσα από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι. Ένα μουσικό αφιέρωμα για τη γυναίκα μέσα από τις συνθέσεις των δύο κορυφαίων καλλιτεχνών, ζυμωμένων στα ιδανικά των επαναστάσεων, δημιουργώντας έναν μουσικό πολιτισμό με κέντρο τον άνθρωπο, τη γυναίκα.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δύο νέα SUV 4x4 οχήματα, με κινητήρες νέας γενιάς αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, παραδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον Δήμο Φλώρινας, στο πλαίσιο ανοικτού διαγωνισμού με τίτλο "Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού (οχήματα, μηχανήματα έργου) για τον Δήμο Φλώρινας". Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης "η προμήθεια τους αποτελεί τμήμα ενός γενικού σχεδίου αναβάθμισης της επιχειρησιακής ικανότητας του Δήμου Φλώρινας. Θα εξοπλίσουν την Πολιτική Προστασία και τις υπηρεσίες του Δήμου, εξυπηρετώντας τόσο ανάγκες πρόσβασης σε δύσβατα σημεία κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών, όσο και την μεταφορά προσωπικού σε επιβλέψεις περιοχών και έργων μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό".

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας ήταν το θέμα της συνάντησης των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Δυτικής Μακεδονίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ.Σκυλακακη και με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο. Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης "Οι συσκέψεις είχαν ως στόχο την εξεύρεση του τρόπου καταβολής του ποσού των δεκατεσσάρων εκατομμυρίων. Αποφασίστηκε να αναλάβει ο κ. Βεσυρόπουλος όλη τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η κατανομή . ΟΙ Βουλευτές ενημέρωσαν τον κ. Βεσυρόπουλο ότι προ δεκαημέρου περίπου ότι ο κ. Σκρέκας υπέγραψε το ποσό των δεκατεσσάρων εκατομμυρίων για την ενίσχυση των μεσαίων επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας.

Π.ΠΕΡΚΑ "ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ"

Εικόνα
Τις θέσεις και τους στόχους για ένα σχέδιο δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ΑμεΑ και θα θεραπεύει τις ανισότητες, συζήτησαν κατά την διάρκεια συνάντηση της Βουλευτή Π. Πέρκα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Φλώρινας και τον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία (έδρα Φλώρινα). Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ενημέρωσαν την κα.Περκα για το τοπικό πλαίσιο διεκδίκησης των Συλλόγων, που αφορά στη δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, την απαλλαγή από δημοτικά τέλη, την ενίσχυση των ΚΕΦΙΑΠ (βραχεία φιλοξενία) και του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας, την μετακίνηση και προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην περιοχή. 

27 ΕΡΓΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
27 έργα (ζωγραφική, σχέδια, γλυπτά, φωτογραφία, video art, performance) καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Τουρκία  φιλοξενούνται στην ομαδική έκθεση με τον τίτλο «Κάτω από τον ίδιο ουρανό, γύρω από την ίδια θάλασσα», που διοργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας και ο Δήμος Φλώρινας  σε χώρο της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας. Πρόκειται για μια έκθεση που είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας της καλλιτεχνικής ομάδας FireArt, η οποία έχει ως βάση της τη Θεσσαλονίκη, και του Πολιτιστικού Κέντρου Nâzım Hikmet της Κωνσταντινούπολης. Η έκθεση περιλαμβάνει 27 έργα (ζωγραφική, σχέδια, γλυπτά, φωτογραφία, video art, performance) καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Τουρκία και θα είναι επισκέψιμη μέχρι τις 6 Μαρτίου 2023, τις ώρες 6:00 με 9:00 μ.μ. Θέμα της έκθεσης είναι ο πόλεμος και η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, θεματική που αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και μπροστά στην όξυνση των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Η κοινή δράση Ελλή

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΞΙΦ

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  η παρουσία των Πρωταθλητών του ΟΞΙΦ  Βασίλη Τσώκα και Νεφέλης Ρασπόπτση στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17 της καριέρας τους στο Τάλιν της Εσθονίας.Ο Βασίλης Τσώκας με την Εθνική Ομάδα Ξίφους Μονομαχίας κατέκτησε την 10η θέση σε σύνολο 24 ομάδων απ’ όλη την Ευρώπη. Αναλυτικότερα, μαζί με τους Καραμπάση, Θεοδωρόπουλο και Σύρο – Τουρμάν, κέρδισαν για την 16άδα τη Γεωργία 45-22 αλλά στην συνέχεια αντιμετώπισαν το φαβορί Γαλλία. Και κοίταξαν τους Γάλλους στα μάτια σε ένα παιχνίδι που έδειξε τις πραγματικές δυνατότητες των Ελλήνων Ξιφομάχων. Για την ιστορία το ματς κέρδισε η Γαλλία με τον Βασίλη να κάνει πραγματικά εκπληκτικές εμφανίσεις. Στη συνέχεια για τους αγώνες κατάταξης τα παιδιά κέρδισαν την Τσεχία 45-42, την Νορβηγία 45-35 και στο τελευταίο παιχνίδι με την Τουρκία έχασαν 34-45, κατακτώντας την 10η θέση.

ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση επίδοσης τίτλων κυριότητας στους δικαιούχους του αναδασμού αγροκτήματος Αμμοχωρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κοινότητας Αμμοχωρίου. Το έργο του αναδασμού για το αγρόκτημα Αμμοχωρίου, αφορά έκταση γης 11.045 στρεμμάτων με 823 δικαιούχους. Στόχος του έργου είναι η αύξηση της παραγωγής, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους και η κατοχύρωση των ιδιοκτησιών μέσω της έκδοσης έγκυρων τίτλων. Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τα παράλληλα έργα αναδασμού των αγροκτημάτων Αμμοχωρίου και Σιταριάς και προγραμματίζεται η χρηματοδότηση τους. Επίσης, θα ενταχθεί και η μελέτη για την άρδευση των υπολοίπων εκτάσεων από το φράγμα της Τριανταφυλλιάς (Β φάση).

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 12 παιδιά συμμετείχε ο Σύλλογος    Επιτραπέζιας Αντισφαιρίσης ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας στους αγώνες του ΣΕΦ  στον Πειραιά στους όποιους πήραν μέρος 212 παιδιά από 48 συλλόγους της χώρας.Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μάριος Σερίδης στην κατηγορία των Μίνι παμπαίδων (Κ11) πραγματοποιώντας μεγάλες εμφανίσεις. Καταπληκτική εμφάνιση έκανε και Κων/νος Ισαακίδης κατακτώντας επίσης το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των Παμπαίδων (Κ13).Μία ανάσα από τα μετάλλια βρέθηκε η Παρασκευή Σπανού στις Παγκορασίδες (4η) και ο Βαγγέλης Χρυσοστομίδης (5ος).