Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 21, 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗΣ ΠΕΡΚΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εικόνα
Ερώτηση με θέμα «Προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων των Νομών Φλώρινας, Πέλλας και Ημαθίας λόγω της αναστολής από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. του πρωινού δρομολογίου ‘Φλώρινα-Θεσσαλονίκη’ κατά την πανδημία COVID-19» προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κατέθεσε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα. Ερωτάται ο κ. Υπουργός πότε θα επανακυκλοφορήσει το πρωινό δρομολόγιο ‘Φλώρινα – Θεσσαλονίκη’ που εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες για μετακίνηση των κατοίκων της Φλώρινας και των γειτονικών Νομών και εάν είναι στα σχέδια της Κυβέρνησης να συμπεριλάβει τα δρομολόγια ‘Φλώρινα – Θεσσαλονίκη’ στη νέα συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Δύο εξαίσιους χώρους καλλιτεχνικών δράσεων την Έκθεση Ζωγραφικής “Fragmenta" και το Αρχοντικό Μπασάρα όπου παρουσιάζεται η εικαστική και οπτικοακουστική παράσταση “Πίσω από πόρτες κλειστές”, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καστοριάς Ιωάννης Κορεντσίδης. Σε δήλωση του ο κ. Κορεντσίδης δίνει πολλά και θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και δημιουργούς των δύο εικαστικών γεγονότων με την ευχή για ακόμη περισσότερες ανάλογες δράσεις που εκπέμπουν δυναμικά μηνύματα και ενισχύουν σημαντικά την πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: "Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Η δυνατότητα ανάδειξης της Καστοριάς ως μητροπολιτικού κέντρου τουριστικής Εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας και της ευρύτερης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων  συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας με    τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα. Προς τον σκοπό αυτό προγραμματίζεται   η διοργάνωση ημερίδας στην Καστοριά με την συμμετοχή εταιρείας εξειδικευμένων συμβούλων με μεγάλη διεθνή εμπειρία στην τουριστική εκπαίδευση,προβολή και μάρκετιγκ.Επισημάνθηκε η μεγάλη σπουδαιότητα του άρθρου 79 που πρόσφατα ψήφισε το Υπουργείο Τουρισμού για την επιχορήγηση φορέων και σωματείων για δράσεις τουριστικής ανάπτυξης και προβολής από τους Δήμους με ποσοστό έως 2,5% των τακτικών εσόδων,εφ’όσον οι Δήμοι συμμετέχουν σε συμπράξεις με αυτά σε ποσοστό >50%.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Συγκέντρωση ομιλία με θέμα « Η θέση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις και την πολιτική κατάσταση » διοργανώνει τη Τετάρτη 1 Ιουλίου στην Φλώρινα το ΚΚΕ. Η εκδήλωση με ομιλητή τον Γραμματέα της Ε.Π. της Δυτικής Μακεδονίας  Θανάση Χάστα θα πραγματοποιηθεί στις 7:00΄ μ.μ. στην κεντρική πλατεία ( Πλατεία Μόδη ) της Φλώρινας.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη για την απολιγνιτοποίηση και την παρουσίαση των βασικών κατευθύνσεων του σχεδίου δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Ο υπ. Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκης μίλησε για ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο με ειδικά φορολογικά κίνητρα και ουσιαστική αξιοποίηση των πόρων της ΕΕ. Τις γενικές κατευθύνσεις παρουσίασε ο συντονιστής του σχεδίου δίκαιης μετάβασης κ. Κωστής Μουσουρούλης.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ SHOOTERS ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Η ομάδα νεανίδων Shooters κλείνει τον κύκλο των επιτυχιών και των όμορφων εμπειριών της στο ομαδικό άθλημα του μπάσκετ και την αποχαιρετούμε με μια μικρή γιορτή στο Πατουλίδειο Στάδιο στις Πρέσπες, το Σάββατο, 27 Ιουνίου στις 19.00! THE LAST SHOΤ...!! Στο μπάσκετ λέμε πως ο Shooter γίνεται μέσα στο γήπεδο. Γι'αυτό και θα συναντηθούμε το Σάββατο 7 η ώρα στο Πατουλίδειο, στο φυσικό μας χώρο, για να τιμήσουμε την ομάδα ορόσημο της Ακαδημίας μας. Καλεσμένοι όλοι, ιδίως οι μικροί μας φίλοι ώστε να δούνε την ομορφιά του αθλήματος του μπάσκετ και να γίνουν οι συνεχιστές της άκρως πετυχημένης ομάδας της Πρέσπας. Η εκδήλωση θα γίνει σε ανοιχτό χώρο και με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι κατόπιν της δημοσίευσης της ΚΥΑ 24760/550/2020 στο ΦΕΚ 2484/Β/22-6-2020 για την 2μηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν το Μάιο του 2020, ο Οργανισμός ενημερώνει τους δικαιούχους ότι η καταβολή του πρώτου μήνα της παράτασης θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη 24 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1Ε/2020

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων στην Προκήρυξη 1E/2020 του ΑΣΕΠ( ΦΕΚ 14/12-5-2020 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ), που αφορά στην πλήρωση, δύο (2) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων), μίας θέσης (1) Ελεγκτή Ιατρού επί θητεία στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μίας (1) θέσης Ιατρού με θητεία τριών (3) ετών που μπορεί να ανανεώνεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Τομέας Πολιτισμού) και δέκα (10) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών – Α.Δ.Α.Ε. (Ανεξάρτητη Αρχή), σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2190/1994 (Φ.Ε.Κ. 28/3.3.1994/τ.Α΄), όπως ισχύει, παρατείνεται μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιουνίου 2020.

3.303.800 ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Το ποσό των 42.457.256 ευρώ δαπανήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομειακών μονάδων της περιοχής. Συγκεκριμένα το ποσό αυτό κατανεμήθηκε στο Γ.Ν. Κοζάνης Μαμάτσειο (22.522.176), το Γ.Ν. Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειο (3.518.500), το Γ.Ν. Φλώρινας (3.303.800), το Γ.Ν. Καστοριάς (3.678.190), το Γ.Ν. Γρεβενών (2.734.590) με σκοπό την έγκαιρη και αποτελεσματική οργάνωση των νοσοκομείων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την επάνδρωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την προμήθεια του απαραίτητου προστατευτικού αλλά και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.Επιπλέον, για την προμήθεια των αναγκαίων υλικών ατομικής προστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων της περιοχής δαπανήθηκε το ποσό των 700.000 ευρώ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ BIOEXIS

Εικόνα
Στα πλαίσια των δράσεων συντήρησης του Καταφυγίου Οροπεδίου «Χρήστος Φάτσης» που βρίσκεται στο όρος Βαρνούντα σε υψ.1050μ, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας εκφράζει τις βαθιές ευχαριστίες του στην επιχείρηση BIOEXIS με έδρα την Νεάπολη Κοζάνης και ιδιαίτερα στον «τρανό» κο Γιώρα Σούλη για την δωρεά απαιτούμενων υλικών. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης για άλλη μια φορά το αεικίνητο μέλος μας κο Θεόφιλο Μοτεσνίτσαλη για την επιμέλεια της μεταφοράς τους στην Φλώρινα καθώς και τον κο Καραβασίλη Νικόλαο για την βοήθεια κατά την μεταφορά τους στο καταφύγιο Οροπεδίου.

224 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ανακοινώθηκαν οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Για την Φλώρινα οι θέσεις είναι 224. Οι θέσεις ανα δήμο και φορέα : ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 78 ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 74 ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ 14 ΘΕΣΕΙΣ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 1 ΘΕΣΗ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ 8 ΘΕΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 11 ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 38 ΘΕΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο Συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, μετά τη μεσολάβηση του Σαββατοκύριακου, επέστρεψε σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 στην Π.Ε. Φλώρινας, προκειμένου να αποκτήσει ακόμα πιο εμπεριστατωμένη εικόνα για την κατάσταση των παραγωγικών δυνάμεων της. Το πρόγραμμα αρχικά περιλάμβανε ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, με θέμα το οργανωτικό και κανονιστικό πλαίσιο του σχεδίου για τη δίκαιη μετάβαση της περιοχής στημεταλιγνιτική εποχή.

5 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Εικόνα
Η Κυβέρνησή μας έχει επιδείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για την κτηνοτροφία, γι’ αυτό και με την ψήφιση πρόσφατα του Πολυνομοσχεδίου έκανε πράξη και τις προεκλογικές δεσμεύσεις βάζοντας φρένο στη μάστιγα των ελληνοποιήσεων και των παράνομων εισαγωγών Στην αυτονόητη και επιβεβλημένη προσπάθεια στήριξης του κλάδου, ορθώς αποφασίστηκε να ανατεθούν στο Υπουργείο τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, εφόσον δεν μπορούν οι Περιφέρειες. Επίσης, θετικές είναι και οι δύο πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαιώνουν την Ελλάδα για την περίοδο 2008-2012 και τους άδικους καταλογισμούς που της επιβλήθηκαν για το θέμα των μη επιλέξιμων βοσκοτόπων, και οι οποίες σηματοδοτούν – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - την επιστροφή των προστίμων ύψους 466 εκ ευρώ.