Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 5, 2016

Π.Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ «Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη…»: Εργαστήρι φιλαναγνωσίας και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

Εικόνα
Οι μικροί μας φίλοι μέσα από την ανάγνωση θα μάθουν να κοιτάζουν με ενδιαφέρον ένα βιβλίο, να ανιχνεύουν στοιχεία που έχουν σχέση με τη γραφή και την εικόνα και να τα αξιοποιούν κατάλληλα συνδυάζοντας όλα αυτά που θα έχουν μάθει μέσω της παραγωγής προφορικού και γραπτού λόγου, του θεατρικού παιχνιδιού, της αφήγησης και της εικαστικής δημιουργίας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων των τεσσάρων εβδομάδων θα χρησιμοποιηθεί επιλεγμένο υλικό το οποίο θα επεξεργαστούν τα παιδιά με δημιουργικούς και παιχνιδιάρικους τρόπους στις αντίστοιχες ενότητες.

ΠΑΙΧΝΙΔΑΓΩΓΕΙΟ ΝΟ 5 «ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΈΚΦΡΑΣΗ»

Εικόνα
Για 5 συνεχόμενη χρονιά ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή των νέων σε δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και την ανάληψη πρωτοβουλιών που προάγουν την ψυχική υγεία, οργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά το «Παιχνιδαγωγείο: Από την Ιδέα στην Έκφραση», ένα διήμερο δράσεων γεμάτο φαντασία, δημιουργικότητα και παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους.Το διήμερο 10 – 11 Ιουνίου είναι αφιερωμένο στους μαθητές του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού. Σκοπός μας είναι να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητα των παιδιών, να ενισχύσουμε την φαντασία τους, την ποιοτική έκφραση τους και να τα ωθήσουμε σε υγιούς τρόπους ψυχαγωγίας. Η μάθηση δεν συντελείται μόνο στα σχολικά θρανία. Οι δημιουργίες, το παιχνίδι, το εικαστικό παιχνίδι είναι τρόποι μάθησης, που συμβάλλουν τόσο στη γνωστική όσο και στην κοινωνική ανάπτυξη.

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 8Χ8 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ 09-06-2016 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΤΟΥ – Τ.Σ.Φ. ΠΡΕΣΠΩΝ/Α.Τ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ: 7-1 1΄ ΔΕΡΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΤΟΥ): 1-0 4΄ ΠΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΤΟΥ): 2-0 8΄ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΤΟΥ): 3-0 11΄ ΣΑΜΠΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΕΤΟΥ): 4-0

ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 45ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
Για πώληση ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν έναν 45χρονο ημεδαπό στα Γρεβενά, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 46 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
Για κατοχή αδασμολόγητου καπνού και παράβαση του νόμου περί όπλων συνέλαβαν 46χρονο ημεδαπό σε περιοχή των Γρεβενών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών  .

ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 41ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
41χρονο ημεδαπό για λαθρεμπορία συνέλαβαν σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς . Στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας, διενεργήθηκε έλεγχος στον προαναφερόμενο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα (9) αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστου καπνού , συνολικού βάρους εννέα κιλών και εκατόν ενενήντα δυο γραμμαρίων (9.192 γρ.) , χωρίς ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και χωρίς να αναγράφεται σ΄αυτές ο τόπος προέλευσης και κατασκευής τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΕΚ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Εικόνα
Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας και ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», παρουσιάζουν την πρώτη έκδοση με την Ακολουθία του Αγίου Αγαθαγγέλου του εκ Φλωρίνης, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Θεάτρου του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ». Η έκδοση, χορηγία του κ. Νικολάου Ι. Σωσσίδη, φέρει τον τίτλο «Ἀγγελικῇ ἐπωνυμίᾳ» και περιλαμβάνει βιβλίο και ψηφιακό δίσκο με ύμνους της Ακολουθίας, από τον Βυζαντινό Χορό «Άγιος Αγαθάγγελος Φλωρίνης» με Χοράρχη τον κ. Παντελή Δάφα.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Την πραγματοποίηση έκτακτων εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, για το σύνολο των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εντός ωραρίου λειτουργίας τους, την Τετάρτη 15-06-2016, την Πέμπτη 16-06-2016 και την Τετάρτη 22-06-2016, εκτός του Τμήματος Μεταφορών Εορδαίας, όπου οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14-06-2016, την Τετάρτη 15-06-2016 και την Τετάρτη 22-06-2016, αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Εικόνα
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο Tsotakis για τους μικρούς αθλητές των ΣΑΡΙΣΩΝ. Στο τμήμα των «μικρών», τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του τένις συστηματικά και η πρόοδός τους είναι ραγδαία, καθώς δείχνουν μεγάλο ζήλο για μάθηση.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΧΘΕΣ-ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ

Εικόνα
ΟΙ «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:«ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»«ΦΛΩΡΙΝΑ. ΧΘΕΣ - ΣΗΜΕΡΑ - ΑΥΡΙΟ» Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρα 19,00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΩΓΟΣ

Εικόνα
Η Γραμματεία Συνδικαλισμού μετά από εισήγηση του Αν. Γραμματέα Άρη Βατάλη και έγκριση του Γραμματέα Νίκου Δρίτσα ορίζει τον Πέτρο Γώγο Τομεάρχη Συνδικαλισμού Νομού Φλώρινας. Ο Πέτρος Γώγος είναι υπάλληλος ΔΕΗ και πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Ομίλου ΔΕΗ.

ΣΤΑ 5.170 ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΑ ΚΑΥΚΑΣΙΑ ΟΡΗ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΦΑΤΣΗΣ

Εικόνα
Τέσσερα από τα εννιά μέλη της Ελληνικής αποστολής πάτησαν στην υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης του Elbrus το οποίο βρίσκεται στα Καυκάσια όρη και έχει υψόμετρο 5.642 μέτρα. Ο Φλωρινιώτης Θοδωρής Φάτσης έφτασε στα 5.170 μέτρα καθώς όπως έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό  στο facebook, «η πνευμονία μου με άφησε να πατήσω στα 5.170 μέτρα.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΒΕΕ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά και τον Αντιπρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Ιωάννη Παπαργύρη συναντήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισάβετ Παναγιωτίδου και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης.Κεντρικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κλάδος και η φθίνουσα πορεία της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Φλώρινας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 8Χ8 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ 08-06-2016 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ -Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ – Τ.Σ.Φ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ: 12-0 1΄ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ): 1-0 3΄ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ): 2-0 13΄ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ): 3-0 14΄ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ): 4-0

:ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ε.Κ.Φ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΧΛΑΔΑΣ!! Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ!!!

Εικόνα
Διαπιστώνουμε μετά λύπης ότι στο θέμα της επαναλειτουργίας των λιγνιτωρυχείων Αχλάδας οι αρμόδιες πλευρές κωφεύουν επιδεικτικά. Τόσο η ΔΕΗ Α.Ε. όσο και η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. αλλά και η εταιρεία Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε. δεν έχουν καταλήξει σε κανένα κοινό πλαίσιο ώστε να επαναλειτουργήσει το έργο και οι εργαζόμενοι να πιάσουν ξανά δουλειά.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Εικόνα
Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος και η Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) της Τοπικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Σοφία Τάχου-Ηλιάδου την Τετάρτη 08 Ιουνίου 2016 στο Δημαρχείο Φλώρινας.Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε το υλικό το οποίο προέκυψε έπειτα από εργασία της επιστημονικής ομάδας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Τοπικής Ιστορίας και Τοπικής Παράδοσης Φλώρινας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, σχετικά με την «Ψηφιακή ξενάγηση στην πόλη της Φλώρινας».Πρόκειται για μια ιστορικά και επιστημονικά τεκμηριωμένη ιστορικοποίηση των κτιρίων (σπιτιών, δρόμων, σχολείων κλπ), ζώντων μνημείων, δημόσιων χώρων κλπ. που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Προσφυγικό: Μια ακόμα απόδειξη του πόσο σέβεται τους πολίτες ο κ. Καρυπίδης

Εικόνα
Θεσμική εκτροπή (για μια ακόμα φορά), ή καταπάτηση (και πάλι) κάθε έννοιας δημοκρατικού διαλόγου για τη λήψη σοβαρών και καθοριστικών αποφάσεων;Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, και τα δύο ερωτήματα ισχύουν για τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή και έχουν ως απάντηση το ΝΑΙ, η οποία για το μείζονος σημασίας ζήτημα της εγκατάστασης ή όχι προσφύγων στα διοικητικά όρια του Δήμου Γρεβενών, προτίμησε να απαξιώσει το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου παρά να καθίσει να συζητήσει, να εξηγήσει, να απαντήσει.

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 8Χ8 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ 07-06-2016 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ -Τ.Σ.Φ. ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ – Τ.Τ./Α.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/Ο.Π.Κ.Ε.: 2-0 23΄ ΣΙΑΜΕΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (Τ.Σ.Φ. ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ): 1-0 42΄ ΔΟΥΜΤΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (Τ.Σ.Φ. ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ): 2-0 -Α.Τ. ΝΙΚΗΣ – Τ.Σ.Φ. ΠΡΕΣΠΩΝ/Α.Τ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ: 4-3

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ RALLY GREECE OFFROAD

Εικόνα
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Διεθνές RALLY GREECE OFFROAD που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου με κέντρο τη Φλώρινα και με τις διαδρομές του να απλώνονται σε όλη σχεδόν τη Δυτική Μακεδονία.Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 47 πληρώματα (εκκίνησαν 44) προερχόμενα από Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Γαλλία, Σερβία, Τουρκία και Κύπρο.Συνολικά οι αγωνιζόμενοι διήνυσαν 850χλμ. -εκ των οποίων τα 430χλμ. ήταν Ειδικές Διαδρομές, κλειστές στην κυκλοφορία άλλων οχημάτων, που έκριναν την τελική κατάταξη- διασχίζοντας γραφικά τοπία και δάση εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, όπως αυτό του όρους Βαρνούς, του όρους Καϊμάκτσαλαν και του όρους Βίτσι.

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Φλώρινας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, θα διοργανώσει 2 θεατρικές παραστάσεις με τίτλο «Η φάρμα του Διαδικτύου», σε Φλώρινα και Αμύνταιο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γυναικών Φιλώτα αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει και δημόσια τις ευχαριστίες του σε όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλαν στην διοργάνωση του 2ου φεστιβάλ γυναικείων παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων «ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό  και τον Υπουργό Εξωτερικών με Θέμα: Ένταξη της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην επίσημη ατζέντα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: «Ο κλάδος της κτηνοτροφίας πλήττεται βαρύτατα από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης»

Εικόνα
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι οινοπαραγωγοί της περιοχής της Φλώρινας και του Αμυνταίου τέθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. κ.Γιώργου Κασαπίδη.  Ο κ. Κασαπίδης αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγελαδοτρόφοι της περιοχής τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας συνεταιρισμού των κτηνοτρόφων έτσι ώστε να παράγουν γάλα, γιαούρτι και φέτα με την ονομασία προέλευσης της περιοχής επισημαίνοντας πως πρόταση της Ν.Δ. είναι να πιστοποιείται η πρώτη ύλη που παρασκευάζεται στην Ελλάδα και να ελέγχεται το προϊόν έτσι ώστε να αναγράφεται ότι είναι Ελληνικό.

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία Ν. Φλώρινας θα πραγματοποιήσει και φέτος σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία [ΠΟΣΓΚΑμεΑ] και το Υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ 2016 σε κατασκήνωση του Υ.Υ και Κ.Α στη Μεταμορφωση Χαλκιδικης

Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ, ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ!

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 5 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χαρακτικής & Έντυπης Τέχνης Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς και την Ομάδα OMIXLH Crew, δίπλα στη λίμνη Ορεστιάδα.

ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Σ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ

Εικόνα
Σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου προς το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης και τις Αρρένες Γράμμου, βρέθηκε την Πέμπτη 02 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πασχάλη Βάσσου και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να δουν από κοντά τις εργασίες συντήρησης που εκτελούνται με τα μηχανήματα και το προσωπικό του Αμαξοστασίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Α' ΖΩΝΗΣ

Εικόνα
Με 10 αθλητές συμμετείχε η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας στον πρωταθληματικό αγώνα Α’ Ζώνης στην Θεσσαλονίκη που διοργάνωσε  ο Σύλλογος Καταδρομέων Βορείου Ελλάδος.  Η διοργάνωση κρίνεται επιτυχημένη με στάδια που παρουσίαζαν ενδιαφέρον, ποικιλία και δυσκολία.

Ο.Ε.Ν.Ε.Φ. ΠΑΙΧΝΙΔΑΓΩΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ

Εικόνα

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 55 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πενήντα πέντε (55) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (Λ.Κ.Δ.Μ.), που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα του Νομού Κοζάνης, για το Ορυχείο Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας ανακοίνωσε η ΔΕΗ ΑΕ.

Ε.Κ.Φ.: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τoν τρόπο χορήγησης της ετήσιας άδειας, για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν!

ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ eTwinning ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
 Έκθεση των έργων Τέχνης με Χαρακτική, καθώς και άλλων έργων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, πραγματοποιείται από την Ομάδα δράσης του προγράμματος eTwinning Φλώρινας «Παιδικά Δικαιώματα : Θέλω κάτι να σου πω… Έχω δικαιώματα κι εγώ…». Η έκθεση θα φιλοξενείται  στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας ως την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016. 

Δελτίο Τύπου και Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου

Εικόνα
Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Ιούνιο (2/6/2016). Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, στη δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησαν οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Φλώρινας για την νέα σχολική χρονιά 2016-2017. Το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Φλώρινας είναι ένα νέο δυναμικό σχολείο, που απευθύνεται σε μαθητές εργαζόμενους, αλλά και ανέργους, επαγγελματίες, βιοπαλαιστές, γονείς, νοικοκυρές οικογενειάρχες. Προσφέρει πτυχίο με πιστοποιημένη επαγγελματική εξειδίκευση αλλά και απολυτήριο Λυκείου, αναγνωρισμένα από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

Εικόνα
Τα φοβερά κορίτσια των ΣΑΡΙΣΩΝ κατέκτησαν έναν ακόμα τίτλο με το κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου. Αναδείχτηκαν Κυπελλούχοι Βορείου Ελλάδας και η Φλώρινα πανηγυρίζει μία ακόμα μεγάλη επιτυχία.Η διοργάνωση του τοπικού κυπέλλου πραγματοποιήθηκε φέτος σε τρεις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα όπου αναδείχτηκαν οι κυπελλούχες ομάδες σε άντρες και γυναίκες.

ΣΤΑ 4.700 ΜΕΤΡΑ ΦΤΑΝΕΙ Η ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ELBRUS 2016

Εικόνα
Στα 3.850 μέτρα έφτασαν προχθές η ορειβατική ομάδα από την Φλώρινας, τα Γρεβενά και τα Γιάννενα, στην οποία συμμετέχει και ο Φλωρινιώτης ορειβάτης Θεοδωρής Φάτσης,  για την κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής της Ευρώπης του Elbrus 2016 που βρίσκεται στα 5.642 μ. στα καυκάσια όρη.  Σήμερα η ομάδα θα φτάσει  στα 4.700 μέτρα.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 25ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Έναν 25χρονο ημεδαπό για παράνομη οπλοκατοχή και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης .

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 34ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Έναν 34χρονο ημεδαπό, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή σε περιοχή της Κοζάνης , συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης  .

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΠΕΙΡΑΤΟΚΑΣΤΡΟΛΟΓΙΕΣ" ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Τα παιδικά θεατρικά εργαστήρια απασχόλησης και φαντασίας του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» παρουσιάζουν την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στην αίθουσα θεάτρου του συλλόγου στις 7,00 το απόγευμα, την θεατρική παράσταση «Πειρατοκαστρολογίες». Οι πειρατολόγοι και οι καστρομελετητές στο θεατρικό αυτό αρχίζουν το διάλογο, όταν οι πειρατές το κάστρο θέλουν να καταλάβουν, τον πόλεμο να σταματήσουν τον παράλογο…Μία πειρατική ιστορία με πολύ χιούμορ, όπου οι άγριοι πειρατές φοβερίζουν συνέχεια τους φιλήσυχους κάτοικους μιας καστροπολιτείας, οι οποίοι όμως κρατούν την ψυχραιμία τους και δεν τρομάζουν!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ...ΕΝ ΑΤΑΞΙΑ

Εικόνα
Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση με θέμα Δημιουργούμε… εν αταξία!!!, η οποία διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και τη Σχολική Σύμβουλο της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π. Ε. Φλώρινας, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρώτη συνάντηση Γραμματείας γυναικών της RETUNSEE. Βελιγράδι 4/6/2016

Εικόνα
Νομίζω πως με πολύ μεγάλη χαρά και τιμή, συμμετέχουμε όλες μας στις σημερινές εργασίες, προσδοκώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έστω και τώρα είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι γίνονται προσπάθειες και πως μπορούμε να κάνουμε, όλοι μαζί, βήματα για να βελτιώσουμε συνθήκες και καταστάσεις που μέχρι αυτή τη στιγμή ίσως και να τις θεωρούσαμε «δεδομένες» και να μην κάναμε κάτι παραπάνω για να τις διορθώσουμε.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 8Χ8 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ 03-06-2016 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ -Α.Τ. ΝΙΚΗΣ – Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: 1-2 12΄ ΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ): 0-1 37΄ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Α.Τ. ΝΙΚΗΣ): 1-1 47΄ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ): 1-2 - Τ.Σ.Φ. ΠΡΕΣΠΩΝ/Α.Τ. ΑΓ. ΓΕΡ. - Τ.Τ./Α.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/Ο.Π.Κ.Ε.: 3-12 9΄ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Τ.Τ./Α.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/ΟΠΚΕ): 0-1

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 47 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 7 Ιουνίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 11:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ" ΤΟΥ ΝΗΛ ΣΑΙΜΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ" (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Μάγεψαν το κοινό της Φλώρινας τα μέλη της θεατρικής Ομάδας «Τρίτο κουδούνι» του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας με τη θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον παρουσιάζουν στη θεατρική σκηνή του Φ.Σ.Φ “Ο Αριστοτέλης”.Τελευταία παράσταση θα δοθεί σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση της θεατρικής ομάδας «Τρίτο κουδούνι».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Εικόνα
Ερώτηση προς: Τον Υπουργό Οικονομικών με Θέμα: Πορεία ελέγχου λιστών Ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού και όφελος για το Δημόσιο από την φορολόγηση αυτών, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιαδης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 6 Ιουνίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 15:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης).

Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (τοπικός πόρος) στην υπηρεσία της καινοτομίας και των ευρεσιτεχνιών

Εικόνα
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα και η περιοχή μας, η βιώσιμη και καινοτόμα επιχειρηματικότητα αποτελεί τον πιο σημαντικό μοχλό για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση του παραγόμενου εισοδήματος. Καινοτόμες προσπάθειες ανθρώπων της περιοχής μας που προσθέτουν υπεραξία και προσδίδουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα  σε προϊόντα ή και υπηρεσίες, σε εθνικό και κυρίως σε διεθνές επίπεδο, θα πρέπει να υποστηριχθούν έμπρακτα και συστηματικά.