Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 2, 2022

Π. ΠΕΡΚΑ "ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ"

Εικόνα
Στα δημοσιεύματα του περιφερειακού τύπου της Δυτικής Μακεδονίας που αναφέρουν ότι ο Δήμος Κοζάνης παρέλαβε μελέτη εταιρίας, η οποία προτείνει την μετατροπή των υφιστάμενων Νοσοκομείων σε μονάδες ημερήσιας νοσηλείας (βραχεία νοσηλεία) με παράλληλη δημιουργία Τριτοβάθμιου Περιφερειακού Νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας, αναφέρεται με δήλωση της η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα. Όπως αναφέρει " Προτείνεται η μείωση των κλινών όλων των Νοσοκομείων της Δυτ. Μακεδονίας και συγκεκριμένα, του Νοσοκομείου Φλώρινας από 132 σε 86 κλίνες (47 φυσικής αποκατάστασης – 39 ημερήσιας νοσηλείας) και μείωση των γιατρών του από 47 σε 39 και του νοσηλευτικού προσωπικού από 132 σε 86, ώστε το υπόλοιπο προσωπικό να στελεχώσει τη νέα τριτοβάθμια μονάδα υγείας. Κανείς δεν θα διαφωνούσε στη δημιουργία ενός νέου Δημόσιου Τριτοβάθμιου Περιφερειακού Νοσοκομείου που θα τοποθετούνταν στο μέσο της Περιφέρειας, ώστε να εξυπηρετεί πρακτικά όλη τη Δυτική Μακεδονία. Κανείς δεν θα διαφωνούσε με νέες προσλήψεις

ΣΥΛΛΗΨΗ 41ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΚΚΡΕΜΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Εικόνα
41χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του  Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. O συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Εικόνα
Ειδική δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11:00π.μ.με θέμα ημερήσιας διάταξης «Εκλογή μελών Προεδρείου, οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής». Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη στην Καστοριά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, 26χρονος και ένας 24χρονος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -5- γραμμαρίων στον 26χρονο και μικροποσοτητα κάνναβης στον 24χρονο.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης πραγματοποιεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υγείας Καστοριάς, Καπετάν Κώττα 2, μέχρι και τις 15:30. Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet. Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ : "ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΥΠΗΡΕΧΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΕΡΓΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ"

Εικόνα
Τρεις νέους υπερηχογράφους αποκτά το νοσοκομείο της Φλώρινας, όπως τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιώργος Μαργαρίτης υπογραμμίζοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Φλώρινας μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη τόσο για τη τοποθέτηση των τριών νέων υπερηχογράφων όσο και για την υπογραφή της έναρξης των εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021

Εικόνα
Το 2021 ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές για το άθλημά και το σύλλογό μας. Η επιδημία covid-19 και η καραντίνα επηρέσαν σε μεγάλο βαθμό τα αθλητικά τεκμενόμενα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στα διασυλλογικά της περιόδου 2020-2021 είχαμε την ακύρωση όλων των πρωταθλημάτων που παίρνουν μέρος οι ΣΑΡΙΣΕΣ (Α1 Γυναικών, Β΄ Εθνική Αντρών), ενώ στα ατομικά είχαμε τη διεξαγωγή τους ετεροχρονισμένα. Η νέα αγωνιστική περίοδος 2021-2022 ξεκίνησε το φθινόπωρο και όλες οι κατηγορίες διεξάγονται κανονικά.Μέσα στο ζοφερό κλίμα που επικρατούσε στη χώρα μας φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσε η συμμετοχή της Γυναικείας Ομάδας στους Τελικούς του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στη Σερβία τον Μάιο. Ήταν αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή του συλλόγου στην ιστορία του και μία ανεπανάλειπτη εμπειρία, που έδειξε, ότι ακόμα και στα δύσκολα οι Σάρισες Φλώρινας βρίσκουν το δρόμο για να προχωρούν μπροστά.Παρόλο που η δράση μέσα στο έτος ήταν περιορισμένη, ο σύλλογός μας συμμετείχε δυναμικά σε όλες τις διοργανώσεις που έγιναν σημειών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

Εικόνα
Την έναρξη λειτουργίας πανεπιστημιακού τμήματος κωπηλασίας, ανακοίνωσε το  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς, μετά και την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας. Είναι το πρώτο Πανεπιστημιακό τμήμα κωπηλασίας στην Ελλάδα, στα πρότυπα των μεγάλων Πανεπιστημίων όλου του κόσμου, όπου υπάρχουν τμήματα κωπηλασίας υψηλότατου επιπέδου, το οποίο θα έχει την πλήρη υποστήριξη του ιστορικού σωματείου του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης θα γίνονται απο  Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ  στην Καστοριά, στο  Κέντρο Υγείας Καστοριάς, Καπετάν Κώττα 2, μέχρι τις 15:30 Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet. Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.