Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 27, 2022

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ ΜΥΛΩΝΑ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Εικόνα
Η Παγκόσμια Μέρα των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου σηματοδοτεί την ανάγκη για προσβασιμότητα και ουσιαστική συμμετοχή των ανθρώπων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις και σε όλα τα αγαθά της κοινωνικής ζωής και επισημαίνει τις δυνατότητες και τα δικαιώματά τους μέσα σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Η Μέρα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τα Σχολεία μας, που προασπίζονται καθημερινά το δικαίωμα κάθε παιδιού στη γνώση, τη μόρφωση, τον πολιτισμό και την κοινωνική ζωή, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, σύμφωνα με τις αρχές της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Εκδήλωση με σκοπό τη συζήτηση για θέματα που αφορά στην αναπηρία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία διοραγνώνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίο ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με τους φορείς Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Φλώρινας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΕ Φλώρινας (Ημιώροφος Διοικητηρίου), στις 10:30 το πρωί.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΦΟΟΦ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΟΡΕΙΒΑΤΩ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΠΟΥ ΦΟΙΤΩ"

Εικόνα
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στο πλαίσιο του προγράμματος « Γνώρισε τον τόπο που Ζεις και Σπουδάζεις» του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συμμετέχει ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας. Σε συνέχεια της αντίστοιχης παρθενικής εκδήλωσης που είχε γίνει στην Φλώρινα στις 16 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί ήπια πεζοπορική και ορειβατική διαδρομή πλησίον της πόλης της Καστοριάς την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τον Σύλλογο Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς (Σ.Ο.Δ.Κ.)και με την υποστήριξη του Εθελοντικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Τ.Α.Κ.) Καστοριάς.Η διαδρομή θα είναι μέτριας δυσκολίας και συνολικής διάρκειας περίπου 3 με 4 ωρών μαζί με τις στάσεις.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Φ.Ο.Ο.Φ.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΙ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
10 ερευνητικά έργα θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Πλατεία Φλώρινας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ημέρες Καινοτομίας" με τίτλο «Η καινοτομία ως εργαλείο στην Μετάβαση»που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας , την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, θα παρουσιαστούν σε έκθεση στην Πλατεία Γεωργίου Μόδη εφαρμογές καινοτόμων ιδεών σε προϊόντα, όπως μονοθέσια αγωνιστικά οχήματα κ.λ.π. . Συγκεκριμένα, 10 φοιτητικές ερευνητικές ομάδες, από 5 Πανεπιστήμια της Ελλάδας, θα παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο, διεπιστημονικού χαρακτήρα, προωθώντας τη διερεύνηση και επίλυση σημαντικών κοινωνικών και παραγωγικών προβλημάτων, στα οποία σημειωτέον χρησιμοποιούνται υλικά από επιχειρήσεις της Φλώρινας.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΟ ΚΤΗΜΑ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Την μαύρη κωμωδία "Το Κτήμα" σε κείμενο του Λάκη Λαζόπουλου και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουμίδου παρουσιάζει στη Φλώρινα το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, με ελεύθερη είσοδο. Υπόθεση του έργου Ο μεγαλοκτηματίας Ευάγγελος και η σύζυγός του Ιφιγένεια έχουν τρία παιδιά, τον Λάμπρο, την Όλγα και τον Στέφανο, κτήματα, καταθέσεις, λίρες αλλά και πολλά ένοχα μυστικά. Όταν πεθαίνει ο γείτονάς τους, η διεκδίκηση ενός προσοδοφόρου κτήματος γίνεται ευκολότερη. Ποιός όμως θα είναι ο κληρονόμος; Τι ορίζει στην διαθήκη του ο Ευάγγελος; Ποιός είναι ο άγνωστος Χ που αλλάζει τις ισορροπίες της οικογένειας; Τα κωμικά γεγονότα εναλλάσσονται με την σκληρή πραγματικότητα των 6 χαρακτήρων του έργου, για να οδηγηθούν σε ένα αναπάντεχο φινάλε.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εικόνα
Συναντήσεις στην Αθήνα είχαν επιχειρηματίες από την Καστοριά και τη Φλώρινα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κλάδος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας "η δύσκολη οικονομική κατάσταση τον φετινό χειμώνα επιδεινώνεται από το αυξημένο ενεργειακό κόστος.Αυτό οδηγεί στο κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων,γεγονός που έφερε στην Αθήνα τους Προέδρους του Επιμελητηρίου κ.Μπάμπη Καραταγλίδη,του Εμπορικού Συλλόγου κ.Βαγγέλη Πανταζή,του Συλλόγου Καφεστίασης κ.Άγγελο Γεωργιάδη και της Ένωσης Λογιστών κ.Βασιλική Παπακωνσταντίνου. Δημιουργήσαμε κοινό μέτωπο αγώνα και διεκδίκησης μαζί με τον συνάδελφό μου Βουλευτή Φλώρινας κ.Γιάννη Αντωνιάδη.Μαζί του οι παραγωγικοί φορείς της Φλώρινας.Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκπροσώπησε τα Γρεβενά και έτσι τα προβλήματα τέθηκαν από κοινού για τους τρεις νομούς μας". Ο Αν.Υπουργός Ανάπτυξης κ.Νίκος Παπαθανάσης,πολύ καλός γνώστης της Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρει

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΛΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Στην επόμενη φάση προχωρά το έργο της «Αγίας Όλγας» μετά την έγκριση  απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κας Λίνας Μενδώνη, της Αρχιτεκτονικής Μελέτης Περιβάλλοντος Χώρου του χαρακτηρισμένου ως μνημείου κτηρίου της πρώην Οικοκυρικής Σχολής- «Αγία Όλγα» Φλώρινας. Στόχος του έργου είναι η διάσωση του ιστορικού αυτού κτηρίου και η χρήση του από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου διοργανώνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου η Τοπική Κοινότητα Ξινού Νερού του Δήμου Αμυνταίου. Η εκδήλωση θα γίνει στην κεντρική πλατεία Ξινού Νερού στις 7.00 μμ.η οποία θα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και άφθονο κρασί.. * Face paiting (ΚΔΑΠ καρουζελ . Athina Nantsi * Μουσική Dj Alexandros Mpouras * Πυροτεχνηματα Διοργανωτές: Πρόεδρος Τ.Κ Ξινού Νερού - Π.Ε.Σ. Ξινού Νερού Επιμέλεια στολισμού Sonia Mitrousi χορηγοί: * ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Μονομετοχικη Α.Ε ΟΤΑ * Κτήμα Δημόπουλος * In Vino ESTATE * Eirini Sapountzn Nikos Tavellaris

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Τις αιτήσεις τους για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αμυνταίου μπορούν να υποβάλλουν οι ωφελούμενοι της περιοχής οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν για 1η φορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου οι παλαιοί ωφελούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν / επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους τηλεφωνικά στο 2386350212 ενώ οι νέοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση έως τις 2 Δεκεμβρίου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Κέντρο Κοινότητας Αμυνταίου στο Πρώην Δημαρχείο Αετού (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2386350212 ) ή στον 5ο όροφο του Δημαρχείου Αμυνταίου (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2386350116) καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kentrokoinotitas@amyntaio.gr

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ "ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Την ετήσια φιλανθρωπική της δράση "Φαγητό για όλους" με στόχο την ενίσχυση και την αλληλεγγύη αδύναμων πολιτών διογρανώνει και φέτος η Κοινότητα Φλώρινας. Η δράση «Φαγητό για όλους», η οποία συνεπικουρείται από την Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων και πολιτών, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τα συσσίτια της Μητρόπολης. Σήμερα, η Μητρόπολή μας προσφέρει σε ημερήσια βάση 180 μερίδες φαγητού σε συμπολίτες μας, στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας, στηρίζοντας τους έμπρακτα και δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο. Η φιλανθρωπική δράση θα διαρκέσει από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 και η συλλογή των τροφίμων θα γίνεται καθημερινά στους χώρους του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου. Καλούμε φορείς, συλλόγους, επιχειρήσεις και πολίτες να στηρίξουν για άλλη μια φορά αυτήν την προσπάθεια για να χαρίσουμε όλοι μαζί αγάπη και χαμόγελα στους συμπολίτες μας.