Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 22, 2015

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΒΗΣΕ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΣΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ (video )

Εικόνα
Μια καταπληκτική θεατρική παράσταση απο το θεατρικό εργαστήρι του Άργους Ορεστικού Καστοριάς με θέμα το Διαδίκτυο και τον εθισμο που προκαλεί η πολύ χρήση του, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στην Φλώρινα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 72 ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΔΥΚΑΜΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Βόιου η Δημοτική Κοινότητα και οι Αντιστασιακές Οργανώσειςπραγματοποιούν εκδηλώσεις μνήμης για την 72 Επέτειο της Μάχης του Φαρδύκαμπου την Κυριακή 01 Μαρτίου από τις ώρα 09:30 έως τις 11:45 στον ομώνυμο χώρο της μάχης.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ξεκίνησε σήμερα στο Αμυνταιο η Διεθνής επιστημονική συνάντηση με θέμα : <<Η αρχαιολογική έρευνα στο λεκανοπέδιο Αμυνταίου – Βαλκανικοί και Κεντροευρωπαϊκοί λιμναίοι οικισμοί>>από την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 761 ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΩΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ

Εικόνα
Στην πρόσληψη 761 ατόμων, επιστηµονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης µε σύµβαση εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου Ορισµένου Χρόνου, για την Εκτέλεση σωστικών ανασκαφών στους προϊστορικούς οικισµούς εντός των ορίων του Ορυχείου πεδίου Αµυνταίου ΦΛΩΡΙΝΑ, για το χρονικό διάστηµα των δύο (2) µηνών µε δυνατότητα παράτασης έως το τέλος του έργου προχωραει η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Εικόνα
Δύο άτομα συνελήφθησαν στο  Αμύνταιο Φλώρινας, για οφειλες προς το Δημόσιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αμυνταίου Φλώρινας.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΣΒΗΣΕ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΣΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Εικόνα

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Την Κυριακή 01 Μαρτίου εορτή της Ορθοδοξίας (Α’ Κυριακή των Νηστειών) πανηγυρίζει σύμπασα η Ορθόδοξη Εκκλησία την αναστήλωση των αγίων και σεπτών Εικόνων.

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΣΑΔΗΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ.ΑΧΛΑΔΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Εικόνα
 Γενική Συνέλευση στην Τ.Κ. Αχλάδας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 σχετικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης του οικισμού.

ΠΡΌΕΔΡΟΣ Π.Ο.Α.Σ.Υ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΌΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ "ΡΑΜΠΟ "(video )

Εικόνα
Στα θέματα που απασχολούν τους αστυνομικούς αλλά και τις θέσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργού Δημόσιας τάξης αναφέρθηκε σε συνέντευξη του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Φωτοπουλος στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας.

ΜΕΡΩ ΚΕΣΕΣΙΟΓΛΟΥ:ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Εικόνα
Τη Μέρω Κεσεσίογλου, πρόξενο της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ σε θέματα που αφορούν στο AIDS και την πείνα, μια πολίτη του κόσμου με πλούσια εθελοντική δράση, υποδέχτηκε την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς με την κ. Κεσεσίογλου πρωτογνωρίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, πραγματοποιώντας τηλεμαραθώνιο για τη στήριξη παιδιών απο την Αφρική.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Εικόνα
Την πρώτη επίσημη συνάντηση του με τους δύο βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας πραγματοποιήσε σήμερα ο Αντιπεριφερειαρχης Φλώρινας κ. Στέφανος Μπιρος προκειμένου να τους ενημερώσει για το πρόγραμμα της Π.Ε. Φλώρινας για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που αφορούν την περιοχή και τις προτάσεις για την επίλυση τους.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 28ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Στην σύλληψη ενός 28χρονου ημεδαπου για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων προχώρησαν χθες στην Φλώρινα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας.

ΣΥΛΛΗΨΗ 32ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ

Εικόνα
Έναν 32χρονο ημεδαπό γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (TAZER) και μια ξύλινη ράβδος, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί όπλων συνέλαβαν χθες το μεσημέρι στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, στις 3 μ.μ., θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν οι χρήστες του διαδικτύου σε απευθείας μετάδοση μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας: www.pdm.gov.gr

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ Α`ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Εικόνα
Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι κατὰ τὸν Κατανυκτικὸ Ἑσπερινὸ τῆς Α’ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν, ὁ ὁποῖος θὰ τελεσθεῖ, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου, τὴν 1η Μαρτίου 2015 καὶ ὥρα 6:30 τὸ ἀπόγευμα στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Γεωργίου Φλωρίνης, τὸν Θεῖο λόγο θὰ κηρύξει ὁ Ἱεροκήρυξ τῆς Μητροπόλεώς μας Ἀρχιμ. Θεωνᾶς Ἀθανασιάδης, μὲ θέμα: «Ἐπί τῶν ποταμῶν Βαβυλῶνος».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει την επόμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ΕΚΤΡΟΦΗΣ

Εικόνα
Ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Φλώρινας οργανώνει ο Δήμος Πρεσπών σημερα Παρασκευή 27.2.2015 στις 1μμ. Στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου στο Λαιμό Πρεσπών.

Η ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι, στο γραφείο του στη ΖΕΠ, η κα. Μέρω Κεσσεσίογλου, πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και υπεύθυνη από τον ΟΗΕ για το AIDS και την πείνα στην Αφρική.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη της συνεδριάζει την Τρίτη 03 Μαρτίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.  Η Συνεδρίαση θα γίνει στις 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει την Δευτέρα 2 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας.  Η Συνεδρίαση θα γίνει στις 15:00μμ. στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Πέρασμα.

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΤΑΣΤΑΣΗ "ΣΒΗΣΕ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΣΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Αύριο Σάββατο 28 θα παρουσιαστει η θεατρική παράσταση «Σβήσε την οθόνη και βγες στης φαντασίας το μπαλκόνι» και ώρα 7.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Φλώρινας (Κινηματογραφική Λέσχη) στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου. 

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Αγωνιστική Δράση με Τοπικά Ντέρμπι για τον Αμύντα Αμυνταίου

Εικόνα
Τον ουραγό της βαθμολογίας Εθνικό Κοζάνης, αντιμετωπίζει το Σάββατο (28/02) στις 18:00 ο Αμύντας, στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Μονόδρομος η νίκη για τον Αίαντα Αμυνταίου απέναντι στην Α.Ε.Κ.

Εικόνα
Σε περιπέτειες έχει μπει η ομάδα του Αίαντα, τα 3 τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα με Βελβεντό, Κεραυνό και Λασσάνη, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης βαθμών στα επόμενα παιχνίδια.

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Εικόνα
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που συνολικά είναι 70 εκατ. ευρώ. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει στείλει σήμερα Πέμπτη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις καταστάσεις με τους δικαιούχους επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που είχαν υποβάλει αίτηση έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: ΣΥΛΛΗΨΗ 29 ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΤΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση που αφορούσε σε παραβίαση απορρήτου, προσωπικών δεδομένων και εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα χρηστών, μέσω διαδικτύου, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 29χρονου ημεδαπού.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟΝ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΘΉΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΆΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΓΗΡΑΤΟΣ "ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ Ο ΕΚ ΦΛΩΡΙΝΗΣ"

Εικόνα
Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν καί ὀρθοδόξων χριστιανῶν ὅτι τό Σάββατο 28 Φεβρουαρίου ἐ.ἔ. καί ὥρα 7.00 μ.μ. εἰς τό Ἐκκλησιαστικό Γηροκομείο Φλωρίνης τό «Ἐρευνητικὸν Ἰνστιτοῦτον διὰ τὴν νόσον τοῦ Ἀλτσχάιμερ, λοιπῶν Ἐκφυλιστικῶν παθήσεων τοῦ ἐγκεφάλου και μελέτης τοῦ γήρατος “Ἅγιος Ἀγαθάγγελος ὁ ἐκ Φλωρίνης”», διοργανώνει ἐκδήλωση διά τό νέο ἔτος 2015 ὅπου θά παραστεῖ καί θά ὁμιλήσει ὁ Διευθυντὴς τοῦ Ἰνστιτούτου κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, Καθηγητὴς Νευρολογίας τοῦ Α.Π.Θ.

ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 61ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Για  χρέη πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ για οφειλες προς το δημοσιο συνελήφθη στην Κοζάνη 61χρονος ημεδαπος απο αστυνομικους του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης.

ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Εικόνα
Η μοναδική τεχνική της στίλβωσης της αγιογραφίας με φύλλα χρυσού καθώς και η τεχνική της χάραξης του χρυσού με «τσουκάνι», θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. στις 4 Μαρτίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00.

ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης θα δεχτεί ευχές για την ονομαστική του εορτή, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, στο γραφείο του, στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στο πλαίσιο ενημέρωσης του αγροτικού πληθυσμού για επίκαιρα θέματα ενδιαφέροντός τους και ενόψει της υποβολής των αιτήσεων της Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2015, θα διοργανώσει ενημερωτική ημερίδα το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα “Θόδωρος Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας με τίτλο:  «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΚΑΠ)».

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΣΤΟ Σ.Δ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ομιλία για την έμφυλη βία στο Σχολειο Δευτερης Ευκαιριας Φλωρινας πραγματοποίησαν τα Στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας, ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας του Σχολειου Δεύτερης Ευκαιρίας κ. Γαρδάνη Αθηνάς, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη βία κατά των Γυναικών.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΑΧΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καταδικάζει τη ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος της γιατρού Godwin Solace Akpevwe, εργαζόμενης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει το Επιμελητήριο Φλωρινας για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, αντιπροσωπεία του επισκέφθηκε το Ελληνικό Προξενείο στην Κορυτσά Αλβανίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Εικόνα
Με την προβολή της ταινίας  La lengua de las maripossas (Η γλώσσα της πεταλούδας) του José Luis Cuerda, 1999 συνεχίζεται σήμερα το αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο απο τη Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΑΣΡΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ

Εικόνα
Επισπεύδονται οι διαδικασίες πρόσληψης επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ στους ΟΤΑ, όπως αναφέρθηκε, σύμφωνα με δημάρχους, στη διάρκεια της συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλο.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ "ΝΕΟΝΑΖΙ,ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ" ΣΤΟ ΛΕΧΟΒΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
To συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του γνωστού δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου «Νεοναζί, Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης», θα παρουσιαστεί με πρωτοβουλία του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας» και τωννέων του χωριού, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο εντευκτήριο του Συλλόγου, στο Λέχοβο.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ SUPER LEAGUE

Εικόνα
«Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατο να γίνουν αγώνες την Κυριακή» ανακοίνωσε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ- ΑΘΩΟΙ ΟΙ 28 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΜΥΛΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟ 2011

Εικόνα
Την απόλυτη δικαίωση της θέσεως του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ότι οι συνδικαλιστικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται και δεν παύονται από δικαστικές αποφάσεις, επέφερε η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης που αθώωσε τα 28 άτομα τα οποία είχαν κατηγορηθεί για παρακώλυση συγκοινωνιών τον Αύγουστο του 2011, κατά τη συμβολική διαμαρτυρία του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στα διόδια Πολυμύλου σχετικά με τα Ασφαλιστικά ζητήματα εργαζόμενων και συνταξιούχων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΝΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΑΦΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Για τη Θεατρική Παράσταση "Σβησε την οθόνη και βγες στης φαντασίας το μπαλκόνι " μίλησε σε συνέντευξη της στην ΕΡΑ Φλώρινας και στην Θωμαη Αδαμου η υπεύθυνη του Συμβουλευτικου Σταθμού Νέων Φλώρινας Άννα Μπαφιτη.

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΜΙΚΡΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ (video)

Εικόνα
Την ευκαιρία να ζήσει ξανά ως ελεύθερη αρκούδα στη φύση έχει η Ζωή. Η ορφανή αρκούδα, έπειτα από φροντίδα 10 μηνών από τους ειδικούς του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, επέστρεψε στο φυσικό της περιβάλλον.

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της με θέμα τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα πραγματοποιεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας.

ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
"Ευρήματα της προϊστορικής εποχής, η ελληνιστικής εποχής πόλη της Φλώρινας και των Πετρών, μιλιάρια της αρχαίας Εγνατίας οδού που περνούσε από την περιοχή, αλλά και καρποί φακής, εργαλεία για τα αμπέλια, κομμάτι ρητίνης για το ρετσίνωμα του κρασιού και η ιστορία της βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου στις Πρέσπες, θα είναι το αντικείμενο της ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ που οργανώνει ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης ( Βορείου Ελλάδος ) το ερχόμενο ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 και ώρα 11 π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας.

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (video)

Εικόνα
Στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στοχεύει το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας μέσω συνεργασιών με Επιμελητήρια από άλλες χώρες της Ευρώπης όπως αυτό της Ιταλίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, συναντήθηκε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ "ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ΑΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΠΑΣΜΟΣ " ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ

Εικόνα
Φέτος, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη. Στη Θεσσαλονίκη, που υπήρξε η Μούσα του, ο Γιώργος Λιάνης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Τσιτσάνης, αιώνιος καλπασμός».Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, στις 19.00, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – Βασιλικό Θέατρο και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΔΕΗ:ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΗΣ. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Εικόνα
Μέσα στους επόμενους 5 μήνες θα πρέπει να έχει γίνει η ανακατασκευή της 3ης μονάδας τους ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και να τεθεί σε λειτουργία αποφάσισε πριν από λίγο στη διάρκεια συνεδρίασης του το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε.