Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 14, 2024

ΕΒΕ "ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

Εικόνα
Η αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Φωκίων Παπαθανασίου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας και Πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας Σάββα Σαπαλίδη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρει ο κοσμήτορας, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Σαπαλίδης εξήρε το έργο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών όλα αυτά τα χρόνια ως τον βασικότερο εκπαιδευτικό και ερευνητικό πυλώνα του αγροδιατροφικού τομέα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και όλης της Επικράτειας με την αποφοίτηση άριστα καταρτισμένων Γεωπόνων που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα σε όλα τα στάδια παραγωγής από το χωράφι, τη συσκευασία, την τυποποίηση αλλά και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων.

4 ΖΑΡΚΑΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Εικόνα
Τέσσερα νεαρά ζαρκάδια που βρέθηκαν ορφανά σε διαφορετικές περιοχές την προηγούμενη χρονιά, φιλοξενεί στο Κέντρο Επανένταξης Άγριων Ζώων ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Πρόκειται για τον Μάικ (βρέθηκε σε χωριό της Κομοτηνής), τη Μάρτζια (βρέθηκε στο Καρπενήσι), τον Ορέστη (βρέθηκε στην Καστοριά) και τον Ντόριαν (βρέθηκε παγιδευμένος σε αρδευτικό κανάλι στη Νάουσα). Η παρέα των ζαρκαδιών ζει σε μια μεγάλη, περιφραγμένη έκταση 2 στρεμμάτων, χωρίς επαφή με ανθρώπους, με στόχο να εκπαιδευτούν κατάλληλα και να επιστρέψουν στη φύση.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 18:30μμ, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου στηναίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα κυριότερα από αυτά η συζήτηση και λήψη απόφασης για την τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2024, σύμφωνα με την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, η συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 και κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης και η Έκθεση Πεπραγμένων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Αμυνταίου.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την πρώτη της ανοιχτή συνέλευση,  διοργανώνει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 19:00, στον ημιώροφο του Ξενοδοχείου Λύγκος, στη Φλώρινα η Νέα Αριστερά Φλώρινας . Εισηγήτρια θα είναι η Βουλευτής Φλώρινας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα. Εκ μέρους της Νεολαίας, παρεμβαίνει ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Καλούμε όσες και όσους ενδιαφέρονται να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή μας, αλλά και να συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο και τη φυσιογνωμία ενός σύγχρονου κόμματος της Αριστεράς, μαζί με την κοινωνία, για την κοινωνία.

ΣΥΛΛΗΨΗ 34ΧΡΟΝΟΥ ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
34χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης -3- μηνών και χρηματική ποινή -3.000- ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών συνελήφθη σε περιοχή της Καστοριάς από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Υπογράφηκε η σύμβαση για τη δεύτερη φάση αντιπλημμυρικών έργων από την περιοχή του Γκαλέσαβου έως τη γέφυρα της Αμμουδάρας στον ποταμό Αλιάκμονα στον Δήμο Άργους Ορεστικού Καστοριάς, με στόχο την οριστική επίλυση των πλημμυρικών φαινομένων κι ενώ είναι σε εξέλιξη η πρώτη φάση διευθέτησης της κοίτης του, υπογράφτηκε σήμερα . Όπως αναφέρει ο Δήμος "Περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ επενδύονται στον ποταμό Αλιάκμονα και την αντιπλημμυρική του θωράκιση με στόχο την προστασίατων πολιτών και της περιουσίας τους. Να σημειώσουμε ότι τον σχεδιασμό του Δήμου Άργους Ορεστικού για την ολοκληρωμένη ανάδειξη της παραποτάμιας περιοχής θα συμπληρώσει το έργο ανάπλασης του δασυλλίου που έχει ήδη ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα".

ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : "ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΆ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ"

Εικόνα
Στο πλευρό των φοιτητών και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας που στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών για ένα ισχυρό δημόσιο Πανεπιστήμιο συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο τους, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024. Σε μήνυμα -καλεσμα του αναφερει " γιατί η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και θα πρέπει να παρέχεται δωρεάν για όλες και όλους. Η εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην δημιουργία μια σύγχρονης Αίθουσας Φυσικών Επιστημών στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, η οποία ήδη λειτουργεί ως ένα σύγχρονο Εργαστήριο Φυσικής, που θα αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενισχύοντας τις εφαρμοζόμενες καινοτομίες στο μάθημα και ενδυναμώνοντας τις γνώσεις και τις μαθησιακές ικανότητες των μαθητών/τριών του σχολείου, αναφέρεται σε ευχαριστηρίο της η Διευθυντρία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Όλγα Μούσιου Μυλώνα ευχαριστώντας τον Πρόεδρο Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), Κώστα Φιλιππίδη, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο και τους Εθελοντές του ΟΕΝΕΦ. Όπως σημειώνει "το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος EUTEENS4GREEN, που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιήθηκε από τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας.

"POOR THINGS" ΚΑΙ "ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΠΟ ΧΙΟΝΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο ταινίες συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινίων από την Κινηματογραφική Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας από την Κυριακή 21 Ιανουαρίου μέχρι την Τρίτη 23 Ιανούαριου . Οι κινηματογραφόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας "POOR THINGS" του Γιώργου Λάνθιμου που έχει ήδη τιμηθεί με τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας καθώς και με 2 Χρυσές Σφαίρες! Οι μικροί φίλοι του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαρία για άλλη μια φορά να παρακολουθήσουν την ελληνική ταινία "ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΠΟ ΧΙΟΝΙ" με ειδική προσφορά "ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ"! Η προβολή της ταινίας POOR THINGS θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 21/1: 18.00 & 21.00 ΔΕΥΤΕΡΑ 22/1: 18.00 & 21.00 ΤΡΙΤΗ 23/1: 21:00 Η Γενική είσοδος είναι 6 ευρώ Σκηνοθεσία: Yorgos Lanthimos Σενάριο: Tony McNamara & Alasdair Gray Ηθοποιοί: Emma Stone, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Willem Dafoe Διάρκεια: 141 λεπτά Είδος ταινίας: ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟ CLUSTER ΒΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

Εικόνα
Η λειτουργία της δομής και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων (άνεργες, μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, γυναίκες με αναπηρίας, κ.α), ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη με στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου και εκπροσώπους του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLuBE). Οι εκπρόσωποι του Cluster, έχοντας νωρίτερα ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες που εξυπηρετούνται από το Κέντρο, δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν έμπρακτα να τις υποστηρίξουν, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής πολιτικής που ακολουθούν. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φλώρινας εξήρε το έργο τους και τόνισε πως "κάθε συνεργασία που στόχο έχει την έμπρακτη στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αποτελεί προτεραιότητα για την δημοτική αρχή".

ΣΥΛΛΗΨΗ 30ΧΡΟΝΟΥ ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
30χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από Αρχές Βελγίου, για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Εικόνα
Το αδιέξοδο και τον εγκλωβισμό στον οποίο έχουν οδηγήσει οι κυβερνητικές πολιτικές τις ενεργειακές κοινότητες στην Ελλάδα και τον οποίο επισημαίνουν, με κοινή επιστολή τους προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), η Οργάνωση Electra Energy και η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., με την υποστήριξη 14 ενεργειακών κοινοτήτων και φορέων, αναδεικνύουν με ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που κατέθεσαν έξι (6) βουλευτές της Νέας Αριστεράς, με πρωτοβουλία της βουλευτή Φλώρινας, Πέτης Πέρκα.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΑΕΦ

Εικόνα
Η ιστοριά του Νέου Ελληνισμού είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Σάββατο 27 Ιανουαρίου η ΕΜΑΕΦ Φλώρινας σε συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Δήμο Φλώρινας. Ομιλήτρια της εκδήλωσης , η ιδιαιτέρως δημοφιλής στο κοινό και καταξιωμένη καθηγήτρια παν/μίου Μαρία Ευθυμίου. Η φιλόλογος και ιστορικός θα αναφερθεί στα κεντρικά σημεία της ιστορίας του Νέου Ελληνισμού ενώ θα ακολουθήσει ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, στις 6 το απόγευμα.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 16 Ιανουαρίου στις 15:00΄ μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Κυριότερα θέματα από αυτά Ανάκληση της με αριθμό 201/2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και λήψη νέας απόφασης σχετικά με την ένταξη στο Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Φλώρινας και των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς πολιτών που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες και Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Φλώρινας, Δήμου Φλώρινας, Νομού Φλώρινας επί της οδού Τζουμαΐας στο ΟΤ που περιβάλλεται από τις οδούς Τζουμαΐας – Ολυμπιάδος – Περιστερίου».

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΠ'ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για το αδίκημα της απάτης στην πόλη της Φλώρινας  συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, δύο αλλοδαποί οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμη -3- πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας. Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο ατόμων,  Οι δράστες παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους παθόντες, με το πρόσχημα τραυματισμού ή έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου.