Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 28, 2021

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ "ΤΣΙΡΙ ΒΑΡΒΑΡΑ" - ΑΝΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του, ανακοινώνει ότι δυστυχώς δεν θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εκδήλωση για τα «Τσίρι Βάρβαρα». Οι εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει των Χριστουγέννων θα περιοριστούν μόνο στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου έναντι του Ιερού Ναού Κων/νου & Ελένης στην κεντρική πλατεία Αμυνταίου.Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα έναρξης 18:30.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΟΡΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Εικόνα
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ημέρα ευαισθητοποίησης και περισυλλογής η 3η Δεκεμβρίου, που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και εκπέμπει διαχρονικά πολλαπλά μηνύματα. Είναι μια ημέρα επαναπροσδιορισμού της στάσης όλων μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία και μια ευκαιρία να αναλογιστούμε και να αναδείξουμε την καθημερινότητα, τα δικαιώματα, αλλά και τις ικανότητες αυτών των ατόμων, αυτών των μαχητών της ζωής. Η ημέρα αυτή, πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό της, απαιτεί από όλους μας συστηματική αλλαγή νοοτροπιών και υιοθέτηση και εφαρμογή σύγχρονων και μόνιμων λύσεων στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Πολιτική εκδήλωση διοργανώνει σήμερα το βράδυ στον πεζόδρομο Φλώρινας το ΚΙΝΑΛ με καλέσμενο ομιλητή τον Απόστολο Πόντα, στο πλαίσιο υποστήριξης της υποψηφιότητας Παπανδρέου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο cafe ΠΤΥΧΙΟ, στον πεζόδρομο της Φλώρινας (Π. Μελά και Τυρνόβου γωνία).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΟΥΒΕ "ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ.. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ"

Εικόνα
Το βιβλίο του Συγγραφέα Χρήστου Τουβε με τίτλο "Σκέψου το..Η ιστορία ενός Ημερολογίου" θα παρουσιαστεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Emerald suites" από το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας και τον Σύλλογο Γυναικών Φλώρινας.

ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δωρεάν rapid test θα διενεργεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την προσεχή Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου και στον χώρο του ΚΑΠΗ Δήμου Φλώρινας, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9.00 έως τη 13.30. Ο χώρος του ΚΑΠΗ παραχωρήθηκε από τον Δήμο Φλώρινας για την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, και προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Υπενθυμίζεται πως rapid test διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ και στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, όλες τις μέρες της εβδομάδας, από τις 8:00 έως τις 14:30.

ΝΕΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΑΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Τη λειτουργία νέου πολυκαταστήματος ετοιμάζει ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτροφίας Αμυνταίου, με στόχο να στηρίξει την τοπική παραγωγή, την τοπική κοινωνία και την τοπική αγορά. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του απώτερος σκοπός να συγκεντρώσει και να λειτουργήσει ως διάυλος για προιόντα βιολογικά των μικρών παραγωγών, καινοτόμα καθώς και βραβευμένα - πιστοποιημένα προιόντα.

ΠΕΝΤΕ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Πέντε νέα προγράμματα θα υλοποιηθούν από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Φλώρινας.  Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Φλώρινας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα στα προγράμματα: 1.Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ.) 25 Χ 2. Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν 25 Χ 3. Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία 25 Χ 4. Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων 25 Χ 5. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Γενικό πλαίσιο 10 Χ Τα τμήματα μάθησης, λόγω περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, θα υλοποιούνται μόνο μέσω τηλε-εκπαίδευσης (εξ αποστάσεως παρακολούθηση).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ?ΜΑΖΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Εκδηλώσεις με θέμα «Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση» διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολικών μονάδων της περιοχής μας καθώς και των γονέων πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού. 

ΤΡΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ

Εικόνα
3 εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην Π.Ε. Φλώρινας για την διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής την Κυριακή  5 Δεκεμβρίου 2021 και (αν χρειαστεί) στις 12/12 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας οι εκλογές θα διεξαχθούν σε 3 εκλογικά κέντρα (ΕΚ): ΕΚ Φλώρινας, στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας (Ηπείρου 26) ΕΚ Αμυνταίου, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου (Νικολαΐδη Γρηγορίου 2) ΕΚ Πρεσπών, σε Αίθουσα στο παλιό Δημαρχείο (Λαιμός) Τα ΕΚ θα είναι ανοιχτά από 7:00 έως 19:00

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Επίσκεψη στη Φλώρινα, με αφορμή την επικείμενη Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσιπρα στην Κοζάνη, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από την Βουλευτή Ιωαννίνων, πρ. Αναπλ. Υπουργό Παιδείας και Αναπλ. Τομ. Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη και Βουλευτή Χαλκιδικής, Αναπλ. Τομεάρχη Μακεδονίας-Θράκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυριακή Μάλαμα και την Βουλευτή Φλώρινας, Αναπλ. Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτη Πέρκα Σύμφωνα με ανακοίνωση οι Βουλευτές, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και τα μέλη των Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας θα προχωρήσουν σε πολιτική εξόρμηση στην λαϊκή αγορά της Φλώρινας, συζήτηση με τους παραγωγούς και τους πολίτες, την Τετάρτη 01/12 και ώρα 11:00.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες, που θα προκύψουν από τυχόν εκδήλωση παγετών και χιονοπτώσεων, ήταν το κυριότερο θέμα της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας. Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των φορέων ενημερώθηκαν για τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε προσωπικό, για τη χρήση νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και εποπτείας και για το πλήρες σχέδιο εφαρμογής εργασιών αποχιονισμού και απομάκρυνσης μεγάλων ποσοτήτων χιονιού. Επίσης, κατέθεσαν εύστοχες και χρήσιμες παρατηρήσεις σε ότι αφορά την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων και για την ακόμα καλύτερη συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ

Εικόνα
Συνεχίζονται μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2022, υποβάλουν ηλεκτρονικά, (www.minagric.gr) στις ψηφιακές υπηρεσίες, στις Αιτήσεις Αδειών Φύτευσης αμπέλου, αίτηση-υπεύθυνη δήλωση. Δικαίωμα υποβολής έχουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 57 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 10:00 δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη η Οικονομική επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας από τα οποία τα 4 αφορούν την ΠΕ. Φλώρινας. Σημαντικότερο από αυτά η έ γκριση τροποποίησης υφιστάμενων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Π.Ε. Φλώρινας, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα αιτήματα των σχολικών μονάδων, στα πλαίσια του σχολικού έτους 2021-22.

ΣΥΛΛΗΨΗ 45ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη 45χρονος σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων,  πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς έρευνα σε οικία του 45χρονου στη Φλώρινα, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1- συσκευασία που περιείχε κλώνους κάνναβης, μικτού βάρους -46- γραμμαρίων, 30- σπόροι κάνναβης, 0,7- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 1- πλαστικός τρίφτης κάνναβης που περιείχε -1,8- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 1- κουτάλι με υπολείμματα σκόνης, η ουσία της οποίας ερευνάται. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, υποβλήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Εικόνα
Στη σημαντικότητα ανάπτυξης του δικτύου Φυσικού Αερίου στον Δήμο Φλώρινας, έργο που ελαφρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό των κατοίκων όπως είπε ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας  Βασίλης Γιαννάκης στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την απολιγνητοποίηση. Επεσήμανε δε ότι "σήμερα, η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιµη ανάπτυξη, αποτελούν πλέον διαπιστωμένες αναγκαιότητες και προτεραιότητες της διεθνούς κοινότητας αλλά και δική μας, με στόχο την άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο. Για την χώρα μας η απολιγνιτοποίηση, αποτελεί σημαντική τομή στον εθνικό ενεργειακό χάρτη και δεν είναι κάτι καινούριο. Έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν μόνο που γινόταν με τρόπο ασύνταχτο. Αν παρατηρήσουμε την καμπύλη μείωσης του ποσοστού ενέργειας παραγόμενου από λιγνίτη, θα διαπιστώσουμε πως είχε ήδη αρχίσει από το 2010.Το ανησυχητικό, για μας, είναι πως η μετάβαση αυτή στην μετά λιγνίτη εποχή γίνεται μέσα σ’ ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, π

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΣΤΙΑΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Προγράμματα πρόληψης εστιασμένα στην καλλιέργεια ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, με  απώτερο στόχο την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών, διοργανώνει το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας Π.Ε Φλώρινας. Τα σεμινάρια θα γίνουν διαδικτυακά και επιμορφωτές είναι τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης: Βικτώρια Ζιώγα Επιστημονικά υπεύθυνη- ψυχολόγος, Ρόζμαρυ Σιάκου –Ψυχολόγος, Θεόδωρος Βογδάνης-Κοινωνικός  Λειτουργός. Με αφορμή λοιπόν το πρόγραμμα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ +21 ,που θα πραγματοποιηθεί το σχολικό έτος 2021-2022, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Φλώρινας  σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Δυτικής Μακεδονίας και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου: Κωνσταντία Βαϊρινού, Ιωάννη Κασκαμανίδη και Ιωάννη Σούλιο, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων: Θεοδώρα Βάσιου, υλοποιεί επιμορφωτικά σεμινάρια, με στόχ

ΣΥΛΛΗΨΗ 31 ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ ΓΙΑ ΕΚΚΡΕΜΉ ΕΝΤΆΛΜΑΤΑ ΣΎΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Εικόνα
Για εκκρεμή εντάλματα Σύλληψης και Καταδικαστικες αποφάσεις συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός στη Φλώρινα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς.