Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 20, 2022

ΣΤΟΝ 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Η ΜΕΙΚΤΗ ΤΕΤΡΑΦΩΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» θα λάβει μέρος η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Αλέκας Παπά. Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού θα απαρτίζεται από κορυφαίες προσωπικότητες, με επικεφαλής τον Αρχιμουσικό κ. Γεώργιο Αραβίδη ως Πρόεδρο. Μέλη: Τον Συνθέτη και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών κ. Νικηφόρο Νευράκη. Τον Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Άρχοντα Μαΐστορα της Μεγάλης Του Χριστού Εκκλησίας κ. Γρηγόρη Νταραβάνογλου, την Υψίφωνο Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Καθηγήτρια Μονωδίας κ. Βούλα Αμιραδάκη, την κ. Ρενάτα Δαλιανούδη, Μουσικολόγο PhD Εθνομουσικολογίας Ε.Κ.Π.Α. και του Πανεπιστημίου Βιέννης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολή Μουσικής και Οπτικοκουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου και Καθηγήτρια – Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, και τέλος τον Μουσικοσυνθέτη, Στιχουργό &a

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΖΩ.....ΓΡΑΦΙΖΩ HIGH SCHOOL . ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΕΦΗΒΟ"

Εικόνα
Ημερίδα που διοργανώνει με θέμα: «Ζω…γραφίζω high school. Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με τον/την έφηβο» διοργανώνει το 1ο ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Η εκδηλώση θα γίνει στις 18:00 με Ομιλήτριες τη Ψυχολογό Παπακυριακού Μαρία και Λογοθεραπεύτρια Γιαννουτάκη Ιωάννα. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν την επικοινωνία γονέων παιδιών στην εφηβεία. Θα συζητηθούν η σημασία της αποδοχής στην αναπτυξιακή περίοδο της εφηβείας, τεχνικές επικοινωνίας και η σημασία της επιβράβευσης στην αυτοπεποίθηση των εφήβων.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ "ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Τη φιλανθρωπική του δράση και αυτά τα Χριστούγεννα συνεχίζει το Φιλανθρωπικό Κατάστημα παιδικών ενδυμάτων «Αγία Ταβιθά» προσφέροντας παιδικά ρούχα και παπούτσια σε όσους έχουν ανάγκη. Με ανακοίνωση του το Φιλανθρωπικό Κατάστημα προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο που χρειάζεται παιδική ένδυση να απευθυνθεί στο κατάστημα. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 17:00- 19:00 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948949712 (πατήρ Χρήστος Βασιλειάδης-υπεύθυνος φιλανθρωπικού καταστήματος).

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΣΑ

Εικόνα
Ξεκίνησε το «Πρόγραμμα Αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών των κόκκινων αλεπούδων για τη λύσσα, μετά την εμβολιαστική εκστρατεία του φθινοπώρου 2022» στη χωρική αρμοδιότητα των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας, και θα διαρκέσει για δύο (2) μήνες έως 19 Ιανουαρίου 2023, με πιθανότητα παράτασης. Το Πρόγραμμα βασίζεται στη θανάτωση και εργαστηριακή εξέταση ενός ικανού αριθμού ενήλικων κόκκινων αλεπούδων. Η συλλογή των δειγμάτων-ζώων γίνεται από: Συγκροτημένα συνεργεία δίωξης των Δασικών Υπηρεσιών, θηροφυλάκων κυνηγών, σύμφωνα με το Δασικό Κώδικα. Διευκρινίζεται ότι για τα συνεργεία δίωξης, εκτός κυνηγετικής περιόδου, δεν απαιτείται η άδεια θήρας να είναι σε ισχύ. Όταν όμως κυνηγοί και φύλακες θήρας συνδράμουν αυτόνομα (όχι ως μέλη συνεργείων δίωξης στην προσκόμιση δειγμάτων, κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, θα πρέπει να διαθέτουν άδεια θήρας σε ισχύ. Υπενθυμίζεται ότι οι κυνηγετικοί σκύλοι που συμμετέχουν στη συλλογή, πρέπει να φέρουν ηλεκτρονική σήμ

"ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Εικόνα
Διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Ημέρες καινοτομίας» της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 27- 28 Νοεμβρίου 2022 στην Κεντρική Πλατεία Φλώρινας και το Αμφιθέατρο Γεωπονικής Σχολής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με θέμα τις καινοτομίες στον αγροτικό τομέα και τις προοπτικές ανάπτυξης. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Φλώρινας στις 10:30 όπου θα γίνει Παρουσίαση καινοτομιών - Έκθεση στη 13:00 Αγώνες επίδειξης Πρότυπων αγωνιστικών Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Γεωπονικής Σχολής Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση όπου θα αναπτυχθούν το θέμα «Ερευνώ – καινοτομώ, Αναπτυξιακός Νόμος, Δίκαιη Αναπτυξιακή μετάβαση, Χρηματοοικονομικά προγράμματα», από την Λιάνα Παπατέρπου ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας και τα «Εργαλεία Χρηματοδότησης στην ΠΔΜ».

ΓΙΑ 7η ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει τους Δημότες του ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμυνταίου «Γιώργος Λιάνης», λειτουργεί κάθε Δευτέρα από τις 14.00-20.00 και κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 08.00-15.00. Η Δημοτική βιβλιοθήκη Αμυνταίου λειτουργεί και ως δανειστική με την έκδοση κάρτας μέλους ενώ οι χρήστες στον χώρο του αναγνωστηρίου μπορούν να διαβάζουν βιβλία αλλά και να χρησιμοποιήσουν τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται μέσω διαδικτύου. Οι συλλογές της Βιβλιοθήκης καλύπτουν όλες τις θεματικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα περιέχονται έργα γενικού περιεχομένου, Φιλοσοφίας, Θρησκείας, Κοινωνικών επιστημών, Γλωσσολογίας, Φυσικών & Εφαρμοσμένων επιστημών, Καλών Τεχνών, Λογοτεχνίας, Παιδικής Λογοτεχνίας, Γεωγραφίας, Ιστορίας κ.α. ενώ διαθέτει και ειδικές συλλογές. Στους χώρους της Βιβλιοθήκης είναι εφικτό να πραγματοποιούνται, παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα, ημερίδες κ.α.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ EMPLOY EDU

Εικόνα
Ημερίδα Τουριστικής Κατάρτισης με τίτλο " Τουρισμός: Εκπαίδευση, Απασχόληση & Σημαντικές Προοπτικές για την Τοπική Οικονομία" διοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στις 18:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου. Σε συνεργασία με τη διακεκριμένη και ηγετική - στον κλάδο της - επιστημονική ομάδα της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας ανοιχτή ημερίδα Τουριστικής Κατάρτισης.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER»! ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με την ταινία φαντασίας «BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER»! συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη Φλώρινας. Η προβολή της ταινίας θα γίνει ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11: 17.30 & 21.00 ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11: 21.00 ΤΡΙΤΗ 29/11: 21.00 Γενική είσοδος 6 ευρώ Σκηνοθεσία: Ryan Coogler Σενάριο: Ryan Coogler & Joe Robert Cole Ηθοποιοί: Martin Freeman, Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Richard Schiff, Tenoch Huerta, Winston Duke, Dominique Thorne, Florence Kasumba, Michaela Coel, Alex Livinalli, Angela Bassett