Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 5, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΦΗ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνάντηση για την μη εκταφή των κεκοιμημένων από τα νεκροταφεία της Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαίου στις 8:00 το απόγευμα στην πλατεία Γ. Μόδη προκειμένο να αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις των συγγενών που είναι αντίθετοι στην εκταφή όσων έχουν ταφεί τα έτη 1993 έως 2000 και επιθυμούν να αφεθούν ήσυχοι στην τελευταία τους κατοικία στον κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου. Πληροφορίες: Δημήτριος Καραμήτσος, τηλ. 6972770338.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Στη Φλώρινα και την Καστοριά θα βρεθούν την Κυριακή 12 Μαίου και την Δευτέρα 13 Μαίου αντιπροσωπεία υποψηφίων Ευρωβουλευτών της Νέας Αριστεράς στο πλαίσιο περιοδείας τους στην Δυτική Μακεδονία. Οι υποψήφιοι/ες Ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς Θέμης Αμπλάς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Άκης Σακισλόγλου και Ινώ Σιώζου, θα επισκεφτούν την Κυριακή τη Φλώρινα όπου θα έχουν εξόρμηση στο κέντρο της πόλης κια επίσκεψη στο ορευχείο Αχλάδας ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην πόλη της Καστοριάς. Η περιοδεία των υποψήφιων Ευρωβουλευτών της Νέας Αριστεράς στη Φλώρινα θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 13 με εξόρμηση τους στην λαική αγορά στο Αμύνταιο.

"Η ΜΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εκδήλωση με θέμα «Η Μάνα στην Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία και Ποίηση» διοργανώνει την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ο Σύλλογος Συνταξιούχων Καθηγητών και Φίλων. Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο Φαίδων, στις 19:00. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα εμηνευτούν τραγούδια με θέμα τη μάνα, ποιήματα αλλά και ομιλίες. Συνδιοργάνωση: Δήμος Φλώρινας

ΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΙΟΥ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΙΟΥ

Εικόνα
Για 3η φορά στo Λαιμό Πρεσπών θα βρεθεί το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.Τα ιατρεία θα διεξαχθούν στο Γυμνάσιο του Λαιμού από σήμερα Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Μαίου από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.Οι ιατρικές ειδικότητες που θα πλαισιώνουν την ομάδα των ΚΙΜ στο Λαιμό Πρεσπών θα είναι: ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ | ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ | ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ | ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ | ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ| ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ | ΩΡΛ | ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ | ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ| ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την "Αναγέννηση και Πρόοδος" σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).Οι ΚΙΜ έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, εκατόν εξήντα εννιά

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΦΛΩΡΙΝΑ ΒΟΡΕΙΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ " ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διημερίδα με θέμα: « Φλώρινα, βόρειος προμαχώνας του Ελληνισμού» διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 στις 18:00 το απόγευμα στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Η διημερίδα θα συνεχίσει και την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στις 11:00 π.μ. και πάλι στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Συντονιστές: Ματρώνη Δικαιάκου (Δημοσιογράφος) Γεώργιος Αυτιάς (Δημοσιογράφος) Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ.κ. Ειρηναίος, ο Χρήστος Μπολώσης, ο Δρ. Ιωάννης Παπαφλωράτος, ο Παναγιώτης Καρατζάς, ο Κυριάκος Τιλγκερίδης, ο Αλέξανδρος Κίβρογλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Εικόνα
Για την πρόσφατη δικαστική μεταρρύθμιση που επηρεάζει το νομό αλλά και για την ανάγκη μελλοντικών αλλαγών στο πεδίο αρμοδιοτήτων των ίδιων των ΟΤΑ, με παράλληλη μεταφορά νέων πόρων στους Δήμους από την κεντρική κυβέρνηση, αναφέρονται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Δήμαρχοι Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών κ.κ. Β. Γιαννάκης, Ι. Λιάσης και Γ. Στεργίου αντίστοιχα. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν «Ο πρόσφατος εξορθολογισμός αρμοδιοτήτων και αναβάθμιση των δικαστηρίων του νομού μας προφανώς είναι ένα μεγάλο βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Ο νέος δικαστικός χάρτης δεν αφορά μόνο την απολύτως αναγκαία μετατροπή των τοπικών ειρηνοδικείων σε πρωτοδικεία και την αντίστοιχη ποιοτική αναβάθμισή τους. Ικανοποιεί ταυτόχρονα κι ένα πάγιο αίτημα όλων των ΟΤΑ της Φλώρινας.