Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 5, 2023

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Αιτήσεις για την ένταξη τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμυνταίου μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι 17 Νοεμβρίου. Οι παλαιοί ωφελούμενοι υποχρεούνται να υποβάλλουν: α) Αίτηση (επισυνάπτεται) β) Εκκαθαριστικό σημείωμα (Φ.Δ. έτους 2023 για το 2022) γ) Ενδεχόμενες αλλαγές (π.χ. οικογενειακή κατάσταση κλπ) αναγράφοντας ένα κινητό τηλέφωνο στο: kentrokoinotitas@amyntaio.gr Οι Δημότες οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν για πρώτη φορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Κέντρο Κοινότητας Αμυνταίου στο Πρώην Δημαρχείο Αετού (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2386350212 ) ή στον 5ο όροφο του Δημαρχείου Αμυνταίου (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2386350116/ 2386350137) καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kentrokoinotitas@amyntaio.gr

ΑΠΟ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΕΒΑ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Ξεκινάει απο 15 Νοεμβριου η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ  για τους δικαιούχους στους τρείς Δήμους της  Π.Ε. Φλώρινας. Για τους δικαιούχους των Δήμων  Φλώρινας και Πρεσπών η διανομή θα γίνει στις 15 & 16 Νοεμβρίου 2023  9:00 -14:00 στον χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Κλειστό Γυμναστήριο), επί της οδού 3ο χιλιόμετρο Φλώρινας – Νίκης απέναντι από το Πανεπιστήμιο. Στον Δήμο Αμυνταίου η διανομή των προϊόντων θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου 2023  9:00 - 14:00 στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Αμυνταίου.Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του δικαιούχου της αίτησης, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος ή η ωφελούμενη αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλειφθούν από έτερο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση (με η χωρίς γνήσιο της υπογραφής )και την αστυνομική ταυτότητα.Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Αιτήσεις για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2023-2024, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ  έως τις 20-11-2023 μπορουν να υποβάλλουν όσοι αμπελοκαλλιεργητές επιθυμούν, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις¨ 1. Εκρίζωση – αναφύτευση στην ίδια ή σε άλλη θέση 2. Φύτευση αμπελώνων βάσει άδειας αναφύτευσης 3. Βελτίωση τεχνικών διαχείρισης των αμπελουργικών εκτάσεων (υποστύλωση) 4. Επανεμβολιασμός (για την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων) Επισημαίνεται ότι οι άδειες νέας φύτευσης που χορηγήθηκαν από την 1 η Αυγούστου 2016 (μέσω της ψηφιακής εφαρμογής) δεν ενισχύονται οικονομικά για καμία δράση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων.

ΣΥΛΛΗΨΗ 53ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
  53χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κέρκυρας, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης -2- ετών και χρηματική ποινή -3.000- ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, .

ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο ταινίες  την ταινία κινουμένων σχεδίων "ΟΙ ΕΥΧΟΥΛΗΔΕΣ 3 ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΤΑ" και την ταινία τρόμου "ΠΕΝΤΕ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟΥ ΦΡΕΝΤΙ"  συνεχίζονται οι  προβολές ταινιών από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Η προβολή των ταινιών θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 11 Νοεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου. ΟΙ ΕΥΧΟΥΛΗΔΕΣ 3 ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΤΑ (ΟΙ ΕΥΧΟΥΛΗΔΕΣ 3 ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΤΑ) ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/11: 18.00 ΚΥΡΙΑΚΗ 12/11: 18.00 ΔΕΥΤΕΡΑ 13/11: 18.00 Γενική είσοδος 6 ευρώ Σκηνοθεσία: Walt Dohrn & Tim Heitz Σενάριο: Jonathan Aibel, Glenn Berger & Elizabeth Tippet Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ:, Κώστας Αποστολίδης, Κώστας Τερζάκης, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Τάσος Νταπαντάς, Κωνσταντίνος Τσουμπάρης, Ελένη Μπίκου Διάρκεια: 92 λεπτά Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ 6 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με 6 από αυτά να αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας. Σημαντικότερα θέματα για τη Φλώρινα είναι η Τροποποίηση της Σύμβασης παροχής υπηρεσιών ελέγχου ποιότητας – δειγματοληψίας νερού κολυμβητικών δεξαμενών και εμφιαλωμένων νερών εμπορίου Π.Ε. Φλώρινας για το έτος 2023, με ανάδοχο την «Q&Q Analysis ΜΟΝ. ΙΚΕ», ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΜΟΝ. ΙΚΕ, ως προς εξειδικευμένο αντικείμενο, δηλαδή τη λήψη δειγμάτων φυσικού μεταλλικού νερού για τον προσδιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα σε εμφιαλωτήριο και η τροποποίηση δρομολογίων για τη μεταφορά μαθητών.

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΙΑΠ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Εικόνα
Η αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ σε πλήρη μονάδα παροχής υπηρεσιών αποκαταστάσης συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αμυνταίου "Σύμφωνα με τον Υπουργό, η αποκατάσταση των ασθενών στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο και υστερεί σημαντικά στις δημόσιες δομές υγείας. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε στην άμεση στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών, να μετατραπεί σε μια σύγχρονη ολοκληρωμένη δομή, καθώς και στην βελτίωση των εγκαταστάσεων μέσω της χρήσης των πόρων του Πράσινου Ταμείου. Αποδέχτηκε την πρόσκληση μου να το επισκεφθεί" .

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΩΝ

Εικόνα
Επίκαιρη ερώτηση για την τροποποίηση των Περιβαλλοντικών όρων αποκατάστασης των λιγνιτωρυχείων, κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Πέτη Πέρκα, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στην ερώτηση της μεταξύ άλλων αναφέρει "τα Τμήματα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Φλώρινας και Κοζάνης γνωμοδότησαν αρνητικά επί της ουσίας και αναφέρουν ξεκάθαρα στη γνωμοδότησή τους ότι με την προτεινόμενη τροποποίηση, επέρχεται ουσιώδης μεταβολή των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη μεταβολή του τρόπου αποκατάστασης των ορυχείων και απαιτείται η υποβολή ΜΠΕ και η τήρηση της διαδικασίας του άρθρου 3 του Ν. 4014/2011. Στη μελέτη που κατατέθηκε, προτείνεται η κατάργηση περιβαλλοντικών όρων για τους οποίους δεν τεκμηριώνεται ότι δεν απαιτείται πλέον η τήρησή τους ή ότι έχουν υλοποιηθεί. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την απολιγνιτοποίηση ως άλλοθι για την μη τήρηση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων και των υποχρεώσεων της ΔΕΗ Α.Ε. κατά τη λειτουργία των ορυχείων".

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΤΟΧΩΝ ΖΩΩΝ ΣΠΑΝΙΩΝ ΦΥΛΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΦΥΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Πρόσκληση για την επιδότηση των κατόχων ζώων των σπάνιων Φυλών, εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Καλούνται όσοι είναι μέλη της Ένωσης Φυλής Φλώρινας (Προβάτων) και έχουν ζώα να υποβάλουν αίτηση στην πρόσκληση Δράσης «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του Υπομέτρου 10.1,του Μέτρου 10, του ΠΑΑ 2014-2020. Η υποβολή αιτήσεων πρέπει να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά έως και 08/11/2023 μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) στον παρακάτω σύνδεσμο : http://p2.dikaiomata.gr/M1019.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 111ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας απελευθέρωσης της πόλης της Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό από την Φιλόλογο κα. Θεολογία Μούζα ξεκινούν οι εκδηλώσεις εορτασμού της 111ης Επετείου απελευθέρωσης της Φλώρινας την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας. Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία από τη Μικτή Χορωδία και Παιδική Χορωδία "Δημήτριος Λιώτσης" του Φ.Σ.Φ. Ο Αριστοτέλης. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου με την στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στις 12:00 στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων στη Φλώρινα παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών Ευστάθιου Κωνσταντινίδη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΒΕΥΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Με Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Κοινότητας Βεύης του Δήμου Φλώρινας ξεκινάνε οι εκδηλώσεις αύριο Τρίτη 7 Νοεμβρίου για τον εορτασμό των ελευθερίων της Τοπικής Κοινότητας από τον Τουρκικό ζυγό. Θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός της ημέρας και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη μαθητική παρέλαση στο κέντρο του χωριού.