Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 24, 2021

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΑΤΟΥΛΊΔΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΎ ΚΈΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου της αναβάθμισης και ολοκλήρωσης της κατασκευής του Πατουλίδειου Αθλητικού Κέντρου με την εταιρεία Εγνατία ΑΤΕΒΕ που μειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό, έργο, προϋπολογισμού 315.000€.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Εικόνα
Στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης της ΠΟΕΔΗΝ συμμετείχε συμβολικά ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Φλώρινας.  Με πανό πλακάτ έθεσαν ερωτήματα όπως εάν θα ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, εάν θα γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού (ειδικά στο ΓΝΦ χρειάζεται ιατρικό και γενικότερα εξειδικευμένο σε αυξημένη φροντίδα) και μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων που αποδεδειγμένα κάλυψαν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ

Εικόνα
Σας ανακοινώνουμε ότι την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, από 11:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ., θα παρευρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Δροσοπηγής Συνεργείο Αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλωρίνης, για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα. Είναι γνωστό σε όλους ότι στους δύσκολους αυτούς καιρούς που περνάμε υπάρχει μεγάλη έλλειψη αίματος. Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος της Επιτροπής και Εφημέριος του χωριού θερμοπαρακαλεί όλους τους αιμοδότες, που μπορούν και θέλουν, να βοηθήσουν στο θεάρεστο αυτό έργο που πραγματοποιεί η Τράπεζα αίματος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Δροσοπηγής. Εκ μέρους της Αρχιερατικής Επιτροπής του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Δροσοπηγής πάτερ Νικόλαος

ΕΚΦ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2020-2021. Η προθεσμία για όσους επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας https://opsyd.sch.gr/ για πρόσληψή τους ως αναπληρωτών, πλήρους ή/και μειωμένου ωραρίου σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες ή/και ομάδες σχολικών μονάδων, για το σχολικό έτος 2020- 2021, είναι από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021.

ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δ ωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 ( rapid test ) στην κοινότητα Κάτω Κλεινών, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 κ λιμάκιο του ΕΟΔΥ . Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν στις 9:00 π.μ . και θα ολοκληρωθούν στις 12:00 μ. στο χώρο του αγροτικού ιατρείου και μπορούν να προσέλθουν και κάτοικοι γειτονικών κοινοτήτων.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ : ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Εικόνα
Υπεγράφη η σύμβαση έργου με τίτλο: «Επισκευές - συντηρήσεις σχολικών μονάδων Δήμου Αμυνταίου 2020» μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη και του αναδόχου με την επωνυμία  ‘’ΠΑΤΙΚΑΣ. Ν-ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ  Γ.Ο.Ε’’ με συνολικό προϋπολογισμό το ποσό των 555.662,95€ ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΡΟΜΑ/ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας για την κοινωνική ένταξη των ΡΟΜΑ, προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος «Δράσεις κοινωνικής φροντίδας και προστασίας Ρομά/Επιδότηση Ενοικίου» και αφορά την πράξη «Επιδότηση ενοικίου Ρομά Δήμου Φλώρινας» (ΟΠΣ 5070822). Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Δυτική Μακεδονία 2014-2020 και του άξονα προτεραιότητας 10 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχιας και κάθε διάκρισης» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΝΩ ΤΩΝ 80 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Εικόνα
Από την Παρασκευή 22/01/2021 οι πολίτες άνω των 80 ετών μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 μέσω του https://emvolio.gov.gr, των φαρμακείων και των ΚΕΠ. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν SMS με το ραντεβού που τους προτείνεται. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά προτεραιότητα ομάδα του γενικού πληθυσμού που θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΖΩΝΩΝ ΑΠΟΛΟΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (Ε.Π.Σ.) των Ζωνών Απολιγνιτοποίησης (Ζ.ΑΠ.)» κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Φλώρινας και αναπληρώτρια τομεάρχης Ενέργειας Πέτη Πέρκα. Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Υπάρχει αποτίμηση του κόστους αποκατάστασης των τεράστιων εκτάσεων που καταλαμβάνουν τα ορυχεία; Αν ναι, ποια είναι αυτή; Τα 300 εκ ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης θα διατεθούν για την αποκατάσταση εδαφών, επαρκούν; Αν όχι, από πού θα αντληθούν οι επιπλέον, αναγκαίοι πόροι; Θα συμπεριλάβετε ως συμβαλλόμενα μέρη στη προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠΕΝ και ΔΕΗ Α.Ε. τις Περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας και τους Δήμους που ανήκουν τα εδάφη ώστε να έχουν λόγο και οι τοπικές κοινωνίες, σύμφωνα με την πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας; Βάσει του σχεδιασμού σας πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια των ΖΑΠ; Τα Ε.Π.Σ. Θα

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΤΗΣ Τ. Κ. ΒΑΛΤΟΝΕΡΩΝ

Εικόνα
Στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην Τ. Κ Βαλτόνερων με τις μετατοπίσεις του εδάφους, αναφέρεται με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης. 

Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για την συρρίκνωση του Π.Δ.Μ.»

Εικόνα
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου κατέθεσαν ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Η αλλαγή των προϋποθέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Eκπαίδευση θα οδηγήσει στη συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ερωτήματα για την παράταση μόνο 5 εργατών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο έργο “Αποκατάσταση και ανάδειξη Ακρόπολης και τμήματος του Νότιου Πλατώματος Ελληνιστικής πόλης Πετρών Αμυνταίου» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας καταθέτει με ανακοίνωση του το Σωματείο εργαζομένων σε αρχαιολογικους χώρους Φλώρινας.  Όπως αναφέρει προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, 27 άτομα, εκ των οποίων 7 επιστημονικού προσωπικού και 20 ΥΕ ειδικευμένοι εργάτες με σύμβαση για χρονικό διάστημα δυο (2) μηνών από τους οποίους έμειναν μόνο οι 5 εργάτες Υ. Ε.