Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 13, 2021

9 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ

Εικόνα
Εννέα  προτάσεις έργων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 29 εκ. ευρώ, υπέβαλε ο Δήμος Φλώρινας  στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Οι προτάσεις αφορούν: αγροτική οδοποιία 175 χλμ, κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στο χώρο του Διοικητηρίου 342 θέσεων, προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αντιπαγωτική προστασία πεζοδρομίων της πόλης, έργα ύδρευσης (τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων, εξωτερικό υδραγωγείο και εγκατάσταση επεξεργασίας νερού στο διυλιστήριο Σκοπού), γωνίες ανακύκλωσης (105 υπόγειους κάδους, 6 πολύκεντρα ανακύκλωσης), συντήρηση και επισκευή αύλειων χώρων σχολικών μονάδων, έξυπνα συστήματα πόλης (ενίσχυση στόλου πολιτικής προστασίας, έξυπνες εφαρμογές τηλεϊατρικής, στάθμευση και διαχείριση απορριμμάτων, έξυπνες διαβάσεις και παγκάκια, ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης κρίσεων).

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : "ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΏΡΙΝΑΣ "

Εικόνα
Πιστωση 1.000.000 ευρώ για την ξύλευση στις τοπικές κοινότητες της Π.Ε Φλώρινας για την χειμερινή περίοδο 2021-2022, υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών  Θεόδωρο Σκυλακάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βουλευτή Ν.Δ Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΉΣ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : "ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΡΆΓΜΑΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΆΣ "

Εικόνα
"Μεσα στον Ιούλιο θα έχουμε τη δημοπράτηση του αρδευτικου από το Φράγμα Τριανταφυλλιάς "ανέφερε κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Οικονομικής Επιτροπής ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Αμπάς.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : "ΣΕ ΠΥΛΏΝΑ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ ΝΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΕΊ Η ΠΕΡΙΟΧΉ "

Εικόνα
Τη δυνατότητα της περιοχής να μετεξελιχθεί σε πράσινο πυλώνα ανάπτυξης , μέσα από την στοχευμένη αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και την επιμόρφωση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και τη μεταποίηση, συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας  Ιωάννης Κιοσές  με τον Υπουργό Τουρισμού  Χάρη Θεοχάρη και την Υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη στο οινοποιείο «Κτήμα Άλφα» Αμυνταίου, των Μάκη Μαυρίδη και Άγγελο Ιατρίδη. 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Μέχρι και τις 2 Ιουλίου μπορούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. -Π.ΕΠΑ.Λ Φλώρινας και Αμυνταίου για το σχολικό έτος 2021 – 2022. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: e-eggrafes – Σύστημα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής σε ΓΕΛ / ΕΠΑΛ για το νέο σχολικό έτος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΆΤΩΝ

Εικόνα
Τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελο Συρίγο υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης .  Τον κ. Υφυπουργό συνόδευε ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Περικλής Μήτκας, ενώ στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Ιορδανίδης.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Εικόνα
Το καμπανάκι του κινδύνου για την κατάσταση που παρουσιάζει το οικοσύστημα χτυπάει ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους μετά από ερώτηση που κατέθεσε για τα προβλήματα της λίμνης Βεγορίτιδας η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη . Από τα Ευρωπαικά δικαστήρια η Ελλάδα έχει καταδικαστεί για τα προβλήματα του οικοσυστήματος της Βεγορίτιδας και όπως φαίνεται, έρχονται νέες καμπάνες.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» διοργανώνει την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 6:30 το απόγευμα ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας ρίχνει αυλαία στην τρίτη σεζόν λειτουργίας της. Σε αυτά τα τρία χρόνια, η ομάδα συγκέντρωσε μέλη, φίλους και υποστηρικτές από την Ελλάδα και τον κόσμο. Μέλη της συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε λογοτεχνικά φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Οι γραφές μας ταξίδεψαν και συναντήθηκαν με τις γραφές ανθρώπων από εφάμιλλες ομάδες της Ελλάδας. Συναντήσαμε καλεσμένους καλλιτέχνες από κάθε μορφή τέχνης. Οι συζητήσεις μαζί τους ώθησαν σε νέους προβληματισμούς και αναζητήσεις. Επιτομή της τριετούς λειτουργίας μας ήταν η έκδοση της συλλογής πεζογραφίας και ποίησης με τίτλο «Φλωρινανθοί», με την πολύτιμη συνδρομή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα». Το βιβλίο, συνεχίζει να ταξιδεύει στην έντυπη και ψηφιακή μορφή του και στη διαδρομή συναντά νέους συνδημιουργούς και αναγνώστες, κάνοντας τη δυναμική της ομάδας ακόμα μεγαλύτερη. Το όνομα της Φλώρινας συνεχίζει να ακούγεται, παντού, μέσα από αυτό που

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Συνεδρίασε το Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμυνταίου με αντικείμενο τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας αντιμετώπισης πυρκαγιών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η εφαρμογή προγραμμάτων εκτέλεσης έργων αντιπυρικής προστασίας σε δάση και δασικές εκτάσεις, προγραμμάτων προστασίας και μείωσης κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς καθώς και η δρομολόγηση μέτρων πρόληψης.

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας συνεχίζει με επιτυχία την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την πόλη, με χρηματοδότηση από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ. Στον ακόλουθο σύνδεσμο https://svak-florina.gr/ μπορείτε να επισκεφτείτε την ενημερωμένη ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ Δήμου Φλώρινας και να δείτε τα αποτελέσματα από την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από έρευνες, μετρήσεις αλλά και την δική σας συμβολή στο πλαίσιο της 1ης Διαβούλευσης.

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : "ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ"

Εικόνα
"Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, νομίζω πως δικαιώνουν τις προσδοκίες όλων μας. Ήμουν και θα είμαι πάντα στο πλάι των αγροτών, συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματά τους", επισημαίνει σε δήλωση του ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού για την προκαταβολή που αφορά τις ζημιές από τον παγετό στους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας και της Φλώρινας. 

ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ : "ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ(video)

Εικόνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι αγρότες της περιοχής του Αμυνταίου με αυτοκινητοπομπη η όποια ξεκίνησε από το Αμύνταιο με κατάληξη το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ : "ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ 100% ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ 40%"

Εικόνα
  “Μέχρι τέλη Ιουλίου θα δοθεί προκαταβολή του 40% των εκτιμηθέντων ζημιών, με το ποσό να φθάνει περίπου στα 155 εκατομμύρια ευρώ” τόνισε σε πρόσφατη δήλωση του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός υπογραμμίζοντας ότι “όλες οι ζημιές του παγετού θα καλυφθούν σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας”. Επεσήμανε δε ότι ήδη έχουν υποβάλλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση κρατικής ενίσχυσης προς τον ΕΛΓΑ, “σε συνέχεια της πολιτικής έγκρισης, που αποσπάσαμε στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ το Μάιο”.  Η δήλωση αυτή ανακουφίζει ναι μεν τους αγρότες της περιοχής του Αμυνταίου, που επλήγησαν από τον παγετό τους προηγούμενους μήνες προκαλώντας ολική καταστροφή στις δενδροκαλλιέργειες της περιοχής,  Ωστόσο δε, όπως αναφέρει η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Διαμάντω Κρητικού “δεν ξέρουμε αν θα προχωρήσει το σχέδιο έτσι όπως ανακοινώθηκε και αν εφαρμοστεί ο κανονισμός έτσι όπως ζητάμε γιατί εμείς ακόμα κάνουμε τις δηλώσεις για τις ζημίες. Με την ανακοίν

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΖΑΣ : ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ "ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ"

Εικόνα
Τρία χρόνια πέρασαν από την υπογραφή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στους Ψαράδες Φλώρινας μεταξύ των τότε υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών Νίκου Κοτζιά - Νικολάι Δημητρώφ και των τότε δυο πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα -Ζόραν Ζάεφ.Τρία χρόνια από την πλέον επίσημη παράδοση-εκ μέρους της Ελληνικής πλευράς-του ονόματος της «Μακεδονίας», την παραχώρηση «Μακεδονικής εθνικότητας» και την αναγνώριση «Μακεδονικής γλώσσας» στους Σκοπιανούς.Πρόκειται για τραγικό εθνικό λάθος και εκ των πραγμάτων μέγιστη εθνική ήττα, που αφορά την πεμπτουσία της διεκδίκησης, της προπαγάνδας και της παραχάραξης της ιστορίας από τους διαχρονικά καπηλευτές της ιστορίας και της Μακεδονίας μας και, για «δώρο» που δόθηκε ευκαιριακά από τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό σε πάρκινγκ συνοριακού σταθμού.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Εικόνα
Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι η προθεσμία για την πραγματοποίηση των ηλεκτρονικών εγγραφών στις Εκκλησιαστικές μας Κατασκηνώσεις παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021. Πληροφορίες: http://www.imflorinas.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b7%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-2021 neotitaimfpe@gmail.com & 2385044792

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΓΛΑ- ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υποβλήθηκε η Πρόταση για τον Εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας-Πισοδερίου Π.Ε. Φλώρινας, εεγο προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ,σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ. Το έργο περιλαμβάνει επιγραμματικά την υλοποίηση έργων όπως  Αντικατάσταση του Κεντρικού Αναβατήρα (λίφτ), με εναέριο τετραθέσιο αναβατήρα, Εγκατάσταση υποδομών τεχνητής χιόνωσης, Κατασκευή χώρου στάθμευσης 10 στρεμμάτων βόρεια του Χιονοδρομικού Κέντρου και  Βελτιώσεις-διαπλατύνσεις τριών χιονοδιαδρόμων (πίστες) και οι μεταξύ τους διασύνδεσεις.Το έργο συνοδεύεται από τις αναγκαίες μελέτες που ωρίμασαν το προηγούμενο διάστημα και έχει εκδοθεί η απαιτούμενη ΑΕΠΟ από το Υπ. Περιβάλλοντος.Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η αξιολόγηση όλων των προτάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που υπεβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης 126.

1η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η 1η Επιστημονική Συνάντηση Υποψήφιων Διδακτόρων, θα πραγματοποιηθεί στην Φλώρινα την Παρασκευή 18 Ιουνίου, από τις 12.00 έως τις 21.00. Τη συνάντηση διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με προσκεκλημένο ομιλητή των Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Επιστήμης, Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιο Παπαγιαννάκη.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΑΩΡΟΥ, ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ"

Εικόνα
Στο εργασιακό νομοσχέδιο αναφέρεται με ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής Φλώρινας σημειώνοντας ότι  "η κυβέρνηση εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης νομοθετεί κατάργηση του οκταώρου, του δικαιώματος στην απεργία, της προστασίας από την απόλυση και του δικαιώματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων".  Σημειώνει ακόμα ότι "δίνει την ευχέρεια στον εργοδότη να βάζει τον εργαζόμενο να δουλεύει παραπάνω, για να πάρει ρεπό αλλά όχι για να αυξήσει το πενιχρό εισόδημά του με πληρωμή υπερωριών.Με ελάχιστες παραχωρήσεις -που συνιστούν εφαρμογή ευρωπαϊκών οδηγιών- για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων, σαρώνει τα πάντα και προχωρά σε μια ολοκληρωμένη αντι-μεταρρύθμιση που την υπαγορεύουν η βαθιά συντηρητική της ταυτότητα και τα προεκλογικά γραμμάτια που ξεπληρώνει. Απάντηση στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας είναι μόνο η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, η σταθερή εργασιακή νομοθεσία, ο έλεγχος των εργοδοτών και η εκ βάθρων αλλαγή εργασιακής και εργοδοτικής κουλτούρας, που μονο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ

Εικόνα
"Ταυτόχρονα με τις καλλιέργειες οι οποίες εντάσσονται στον Κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α. θα αποζημιωθούν και οι καλλιέργειες οι οποίες κατά την έλευση του παγετού δεν ήταν στο στάδιο της ανθοφορίας", αυτόεπισημαίνειμεταξύάλλωνοΠεριφερειάρχηςΔυτικήςΜακεδονίαςΓιώργοςΚασαπίδηςμετάτη συνάντησητουμε τον πρόεδροτουΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΡΑΠΙΔΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ανοίγει τις πύλες του για το κοινό από αυτό το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουνίου το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιες Φλώρινας. Οι ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε ώρα από τις 10 το πρωί και μία τελευταία στις 16.30. Το κέντρο δημιουργήθηκε εκεί για να βάλει τέλος στην παράνομη κατοχή λύκων. Μέσα σε ένα ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς, έκτασης 70 στρεμμάτων, φιλοξενούνται όλοι οι λύκοι που κατάφεραν να διασωθούν.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ

Εικόνα
Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή και στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, ζητώντας την Σιδηροδρομική Διασύνδεση Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας με Πόγραδετς, έστειλαν από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Θεσσαλίας, Γιάννη Μπουτίνα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Εικόνα
Ενδελεχής ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Μετάβαση Κώστη Μουσουρούλη για την εξέλιξη του προγράμματος της Δίκαιης Μετάβασης, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα των επενδύσεων. Επιπλέον συζητήθηκαν τα αυξημένα ποσοστά επιδότησης, τα ποσά τα οποία θα διατεθούν από όλα τα Ταμεία, ο τρόπος χορήγησής τους για τις νέες επενδύσεις, οι συνεργασίες Περιφερειών, Δήμων μεταξύ τους και με τα Υπουργεία, καθώς επίσης και η πορεία διαβούλευσης του τελικού σχεδίου-πρότασης και η επίσπευση της υλοποίησής τους, καθώς και άλλα θέματα σχετικά με τις υποδομές την ενέργεια κ.λπ.

ΔΕΥΑΦ : ΕΡΓΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Εικόνα
Αγαπητοί Καταναλωτές , σας γνωρίζουμε ότι, στα πλαίσια εκτέλεσης της Προμήθειας με τίτλο : «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη Βελτίωση Υποδομών Ύδρευσης στη Δ.Ε. Φλώρινας Δήμου Φλώρινας», που είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», προβλέπεται η εγκατάσταση εξοπλισμού στα υφιστάμενα υδρόμετρα της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. την πόλη της Φλώρινας, για τη δυνατότητα ασύρματης - απομακρυσμένης ανάγνωσης της ένδειξης κατανάλωσης νερού κάθε υδρομετρητή.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Εικόνα
Ανοιχτή πρόσκληση στους εκπροσώπους αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Αμυνταίου, απευθύνει ο Δήμος Αμυνταίου, προκειμένου να συγκροτήσει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, ως συμβουλευτικό όργανο του Δήμου, για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στην τοπική κοινωνία.

Ο.Ε.Ν.Ρ.Φ. : ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩ9ΗΣ-ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εικόνα
Την πρώτη δια ζώσης προπαρασκευαστική συνάντηση του Σχεδίου “Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης – Μεταλιγνιτική Εποχή και Ανάπτυξη – Διάλογος, Καινοτομία και Δράσεις», διοργάνωσε Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας ,  στην πόλη της Φλώρινας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΤΟΥ Ο.ΞΙ.Φ.

Εικόνα
Πρόσκληση για συμμετοχή στο τμήμα του τένις απευθύνει ο Ο.ΞΙ.Φ. 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΕ ΥΠΟΨΉΦΙΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΏΝ ΕΞΕΤΆΣΕΩΝ

Εικόνα
Με την ευκαιρία της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων εύχομαι από καρδιάς, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, καλή επιτυχία στη δοκιμασία τους για είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι γεγονός πως οι φετινές εξετάσεις έρχονται σε μια δύσκολη συγκυρία, καθώς η τρέχουσα σχολική χρονιά ήταν ιδιαίτερη και με πολλές αντιξοότητες. Ωστόσο, οι εξετάσεις αυτές είναι η κορύφωση ενός μακρόχρονου αγώνα για την επίτευξη των επιδιώξεών σας.

ΜΉΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΙΩΆΝΝΗ ΚΙΟΣΈ ΣΕ ΥΠΟΨΉΦΙΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΏΝ ΕΞΕΤΆΣΕΩΝ

Εικόνα
Τις ευχές του προς τους υποψήφιους και τις υποψήφιες, που τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας κύριος Ιωάννης Κιοσές. «Απευθύνω τις πιο εγκάρδιες και ειλικρινείς ευχές σ΄ όλους εσάς, που θα συμμετάσχετε στον θεσμό των Πανελληνίων Εξετάσεων, διεκδικώντας την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.