Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 1, 2015

ΕΚΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 103ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

Εικόνα
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 103ης Επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912, διοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 7.30’ μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών: Υποστράτηγο κ. Αργυρόπουλο Κωνσταντίνο, ιστορικό, με τίτλο: «Η απελευθέρωση της Φλώρινας», Αντιναύαρχο κ. Μαρτζούκο Βασίλειο, με τίτλο: «Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας σήμερα», και κ. Ζακοντίνο Δημήτριο, οικονομολόγο, με τίτλο: «Πολιτική οικονομία».

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εικόνα
Δυναμική ήταν η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που διοργάνωσε 5/11/2015 η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στο Σύνταγμα αποστέλλοντας ηχηρή απάντηση στις συνεχείς προκλήσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό ο Ποντιακός Ελληνισμός, την κατάργηση του βοηθήματος των υπερήλικων ομογενών από την τ. ΕΣΣΔ, την αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου του κεφαλαίου για τον Παρευξείνιο Ελληνισμού, του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία και τις πρόσφατες ανιστόρητες δηλώσεις και την άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας.Άτομα κάθε ηλικίας, ποντιακής και μη καταγωγής, διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου 2015 στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας διεκδικώντας το δικαίωμα στη μνήμη των προγόνων τους, στη γνώση και στην ιστορική αλήθεια.

"Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ Ν.Δ" ΤΟΝΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ(BINTEO)

Εικόνα
"Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα πρέπει να εκλεγεί από τα μέλη του κόμματος γιατί σημασία έχει να εκλεγεί αρχηγός αυτός που θέλουν οι Νεοδημάκρατες και που πιστεύουν ότι θα οδηγήσει το κόμμα στη κυβέρνηση. Η ψήφος του Νεοδημοκράτη του ανθρώπου που ζει μέσα στο κόμμα και το πονάει δεν μπορεί να τσουβαλιάζεται με το κάθε περαστικό που ουδέποτε ψήφισε τη Ν.Δ." τόνισε στην ομιλία του χθες από την Φλώρινα ο υποψήφιος για την προεδρεία της Ν.Δ. Βαγγέλης ΜεΪμαράκης αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Η Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ιεραποστολική Αδελφότητα «ΑΓΙΑ ΜΑΚΡΙΝΑ» στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς των, ανακοινώνει ότι στο χώρο της Αδελφότητος, Τροπαιούχου 16, θα λειτουργήσει δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο στο οποίο θα διδάσκονται φιλολογικά μαθήματα (αρχαία και νέα ελληνικά, ιστορία) και μαθηματικά σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 13 Νοεμβρίου 2015.

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΛΑΔΟΡΑΧΗΣ

Εικόνα
Ανακοινώνεται στους ευσεβείς χριστιανούς της πόλεως μας ότι την Κυριακή 8 Νοεμβρίου το βράδυ και ώρα 8:30μ.μ. - 12:30π.μ. στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία με αφορμή την εορτή του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως. Από την Ιερά Μονή

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RECALL ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Συνάντηση για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Recall – Resilient European communities against local landslides, Ευρωπαϊκές περιφέρειες ανθεκτικές στις τοπικές κατολισθήσεις, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας (πρώην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου).

ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Εικόνα
Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη άσκηση πολιτικής προστασίας που θα γίνει την Κυριακή 8 Νοεμβρίου και από τις 12μ. μέχρι τις 14 μ.μ. στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Ρωμανέλη (3ο χιλιόμετρο της οδού Κοζάνης- Θεσσαλονίκης) και συντονίζεται από το Γραφείο του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Κάτανα.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΣΑ

Εικόνα

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συνεχίζει δυναμικά και καλεί όλους τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής και μη , σε μια μεγάλη δυνατή κινητοποίηση προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον Ποντιακό Ελληνισμό την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 16:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη .

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROBANK

Εικόνα
Στην τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών από την Eurobank παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου.

Ε.Κ.Φ.: ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ 100 ΘΕΣΕΙΣ Π.Ε. ΚΑΙ 21 Τ.Ε. ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ

Εικόνα
Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι εκδόθηκε η 1Δ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, 100 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και 21 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), μόνιμου προσωπικού διαφόρων κλάδων-ειδικοτήτων σε Δήμους της χώρας καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Για το 2/2 ο Αίαντας Αμυνταίου κόντρα στον Κεραυνό Αγ. Γεωργίου

Εικόνα
Τον Κεραυνό Αγίου Γεωργίου, φιλοξενεί αύριο Σάββατο (7/11 στις 20:00) στο ΔΑΚ Αμυνταίου, ο Αίαντας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας της ΕΚΑΣΔΥΜ.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Τον θανάσιμο τραυματισμού 81 χρονου οδηγού είχε ως αποτέλεσμα η ανατροπή γεωργικού ελκυστήρα σε περιοχή της Καστοριάς. Σε αγροτική περιοχή πλησίον Λιθιάς Καστοριάς , γεωργικός ελκυστήρας (τρακτέρ) που οδηγούσε 81χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε σε παρακείμενο αγρό , με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

ΣΥΛΛΗΨΗ 38 ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Εικόνα
Έναν 38χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράβαση του νόμου περί αυτοκινήτων συνέλαβαν στην διασταύρωση Κρυσταλλοπηγής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος οδηγός του μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας τρεις (3) ομοεθνείς του έναντι κομίστρου.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η 1η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ξεκινάει σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο VELTSIS η 1η Βαλκανική Συνάντηση Επιμελητηρίων που διοργανώνεται στην Φλώρινα στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και της Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Δημόσιας Διοίκησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διμερών Επιμελητηρίων και άλλων φορέων.

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ

Εικόνα
Στην Φλώρινα θα βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Μεϊμαράκης θα πραγματοποιήσει κεντρική πολιτική ομιλία, στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Veltsis.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "Η Ν.Δ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ"

Εικόνα
“Η Ν.Δ. πρέπει να αλλάξει δομικά και ουσιαστικά. Πρέπει να υπάρχει εσωκομματικός διάλογος καθώς το κόμμα έχει σοβαρό πρόβλημα εσωκομματικής δημοκρατίας» τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και στην Θωμαή Αδάμου ο υποψήφιος για την Προεδρεία της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης .

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Ο ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Εικόνα
Ο Αμύντας Αμυνταίου θα υποδεχθεί αύριο Σάββατο (7/11 στις 18:00) τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών, στο ΔΑΚ Αμυνταίου, με στόχο να επιστρέψει στις νίκες, μετά τις 3 αποτυχημένες προσπάθειες που είχε με Αναγέννηση Άρτας, Νέα Ιωνία και ΠΑΟΚ. 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Σεμινάριο μανιταρογνωσιας θα πραγματοποιηθεί στην Πρέσπα το επόμενο Σάββατο 7 Νοεμβρίου με στόχο την εισαγωγή στον θαυμάσιο κόσμο των μυκήτων. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ξεκινήσει από τις 10.30 το πρωί και περιλαμβάνει: 10:30 π.μ. Εκδρομή στο δάσος για αναγνώριση και συλλογή μανιταριών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 103ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

Εικόνα
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 103ης Επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912, διοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου με Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π., στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΕΒΑΙΑΣ "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ" ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Μετά τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του συλλόγου γυναικών Λεβαίας «Αλκυονίδες», για την παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» , που παρουσίασε προ δύο μηνών στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, οι ηθοποιοί επιστρέφουν επι σκηνής, για να ερμηνεύσει εκ νέου την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά,τούτη τη φορά στην αίθουσα του συλλόγου, την Κυριακή (8/11) στις 18:00.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συνεχίζει δυναμικά και καλεί όλους τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής και μη , σε μια μεγάλη δυνατή κινητοποίηση προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον Ποντιακό Ελληνισμό την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 16:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη .Μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας αλλά και την γενικότερη στάση της Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ

Εικόνα
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και όπως έχει δεσμευτεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, απέστειλε επιστολή στους επικεφαλής των συνδυασμών, ζητώντας τις προτάσεις τους για έργα, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο ήδη υπάρχον Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Εικόνα
Οι δηλώσεις του κυρίου Φίλη προκαλούν την αγανάκτηση όχι μόνον των Ποντίων, αλλά όλων των ελλήνων καθώς διαπιστώνουν πως ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος έχει την ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών της χώρας είναι ανιστόρητος και ημιμαθής.Ο κύριος Φίλης επικαλούμενος την επιστήμη, της οποίας δεν είναι μέτοχος, καθώς και ιστορικούς, τους οποίους δεν ονομάζει, διατύπωσε την προσωπική του άποψη, πως η Γενοκτονία των Ποντίων δεν υφίσταται.

ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Άσκηση πολιτικής προστασίας θα γίνει τη Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 απο τις 12μ. έως 14 μ.μ. στο στρατόπεδο Ρωμανέλη στη Κοζάνη. 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΔΑΝΕΙΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον  Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων με θέμα: Επιστροφή δανείων και επιβολή κυρώσεων στις περιπτώσεις μη εκτέλεσης εργασιών για την αποκατάσταση των πληγέντων κτιρίων στους δικαιούχους των σεισμοδανείων στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, υπέβαλε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Εικόνα
Στο παρόν νομοσχέδιο και συγκεκριμένα στο άρθρο 15 γίνεται ρητή αναφορά για το θέμα της αποδοτικής ψύξης θέρμανσης. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανάγκη όπου είναι οικονομικά αποδοτικότερα να προωθηθούν τα συστήματα τηλεθέρμανσης έναντι των ατομικών συστημάτων θέρμανσης.Ως βουλευτής Φλώρινας αλλά και γενικότερα της Δυτικής Μακεδονίας χαίρομαι που για πρώτη φορά η προώθηση συστημάτων τηλεθέρμανσης θα είναι σε λίγο νόμος του κράτους. Στη δυτική Μακεδονία μαζί με την Μεγαλόπολη υπάρχει εμπειρία από τα ευεργετήματα των συστημάτων τηλεθέρμανσης άλλα και την σημασία τους για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης. Αν δει κανείς το ΕΣΔΕΑ (Εθνικό σχέδιο δράσης για την ενεργειακή απόδοση) που κατατέθηκε στην Ε.Ε , σημαντική συνεισφορά στους στόχους εθνικούς στόχους έχει και το έργο της τηλεθέρμανσης της πόλης της Φλώρινας.Τ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 2 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει στις 11:00 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 11:00 στο  κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), λόγω του ότι επιβάλλεται από τις κείμενες διατάξεις η λήψη αποφάσεως.

Ε.Σ.Α.με Α.: "ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ"

Εικόνα
Πανελλήνιο, Παν - Αναπηρικό Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χθες στην Πλατεία Ομονοίας από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με τη συμμετοχή και εκπροσώπων από την Π.Ε. Φλώρινας. Στο κείμενο διεκδίκησης τους ανέφεραν:  Διεκδικούμε, όλοι μαζί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με αναπηρία, ενωμένοι και αποφασισμένοι, την προστασία των δικαιωμάτων μας, την κοινωνική ένταξη, την αξιοπρεπή διαβίωση, την κοινωνική προστασία, την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης σε βάρος μας. Παλεύουμε για την εκπαίδευση, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη.

Α.Σ. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: "ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ"

Εικόνα
Συνέντευξη τύπου  παραχώρησε το Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου "ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ" με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων της Φλώρινας για τη συμμετοχή της Ειρήνης- Μαρίας Τσαρτσιταλίδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε στην Ινδονησία. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Α.Τ. ΒΕΥΗΣ ΚΑΙ Κ.ΚΛΕΙΝΩΝ

Εικόνα
Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη με τον Βουλευτή Φλωρίνας, κ. Σέλτσα Κωνσταντίνο και το προεδρείο Ένωσης Αστυνομικών Φλώρινας.Ο Βουλευτής Φλωρίνας, κ. Σέλτσας Κωνσταντίνος και το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Φλώρινας, συνάντησε το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, στο γραφείο του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Από την Π.Ε Κοζάνης ανακοινώνεται ότι λόγω των αυξημένων τιμών μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων, που παρατηρήθηκαν την Τετάρτη και τα οποία οφείλονται κυρίως στις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και την δραστηριότητα των ορυχείων, υπήρξε άμεση ανταπόκριση-συνεννόηση νωρίς το πρωί, του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης κ. Παναγιώτη Πλακεντά με τον Γενικό Διευθυντή κ. Στέφανο Παλαβό καθώς και με τα αρμόδια όργανα του ΛΚΔΜ, για την λήψη έκτακτων μέτρων και τον περιορισμό της ρύπανσης.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Τοπικό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Φλωρίνης διοργανώνει σεμινάρια με θεωρητικό και πρακτικό περιεχόμενο, που αφορούν στην περιποίηση ηλικιωμένων αλλά και κατάκοιτων ασθενών.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΟΥ Ν.ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εικόνα
Δήλωση του βουλευτή Π.Ε.Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ν.Φίλη για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου , αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός. Έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί , αναγνωρισθεί και ψηφιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ από την Βουλή των Ελλήνων το 1994, καθιερώνοντας την 19η Μαίου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας 353.000 Ελλήνων του Πόντου.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ- ΚΑΥΣΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Εικόνα
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, υπενθυμίζει στους καλλιεργητές τις δυσμενείς συνέπειες που επιφέρει, στην υγεία των ανθρώπων, στο περιβάλλον και στο έδαφος, το απαράδεκτο φαινόμενο της καύσης υπολειμμάτων γεωργικών καλλιεργειών. Σύμφωνα με την Πολλαπλή Συμμόρφωση στα πλαίσια της Ενιαίας Ενίσχυσης (Αποφ. 262385/ΦΕΚ 509 Β/23-4-2010), απαγορεύεται η καύση των φυτικών υπολειμμάτων (σιτηρά, αραβόσιτος, ηλίανθος κλπ.) και επιβάλλονται κυρώσεις.Επιπρόσθετα εφόσον οι μέσες εικοσιτετράωρες συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων ξεπεράσουν τα 100 μg/m3 , απαγορεύεται η οποιαδήποτε καύση σε ανοικτούς χώρους (ΚΥΑ οικ.70601/ΦΕΚ 3272 Β/23-12-2013).

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Τα χτυπήματα που δέχεται ο Ποντιακός Ελληνισμός από την Κυβέρνηση είναι διαδοχικά και ουσιαστικά. · Η κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας,τους οδηγεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο. · Η αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, λογοκρίνει την παιδεία παραχαράσσοντας το μέλλον μας. · Κορωνίδα στις προσβολές, αποτελεί η πρόσφατη ανενδοίαστη άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ RECALL ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου Recall, που χρηματοδοτείται από το ταμείο Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε.σας προσκαλεί στην παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Recall – Resilient European communities against local landslides, Ευρωπαϊκές Περιφέρειες ανθεκτικές στις τοπικές κατολισθήσεις.η παρουσίαση του προγράμματος, με σκοπό την ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας.

ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΛΛΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

Εικόνα
Στη Τοπική Κοινότητα Κέλλης θα βρίσκεται  αύριο ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της τοπικής κοινότητας από τον Τουρκικό ζυγό. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Θεία Λειτουργία και θα ολοκληρωθούν με τη μαθητική παρέλαση στη κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: "ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ Α.Τ. ΒΕΥΗΣ ΚΑΙ Κ. ΚΛΕΙΝΩΝ" ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Εικόνα
Με τον Γ.Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας τάξης συναντήθηκε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας με στόχο να καταθέσουν τις προτάσεις, τις θέσεις αλλά και την αντίθεση τους στη συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων Βεύης και Κ. Κλεινών με το Αστυνομικό Τμήμα Φλώρινας, όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και στη Θωμαή Αδάμου ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας Παντελής Φωστηρόπουλος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΠΕΤΡΟΣ ΓΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:"Η ΔΕΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ" (ΒΙΝΤΕΟ-ΗΧΟ)

Εικόνα
«Το τρίτο μνημόνιο φέρνει πολλά επώδυνα μέτρα για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη ΔΕΗ βάζοντας μια προμετωπίδα για τον υγιή ανταγωνισμό κάτι που δεν ισχύει γιατί ήδη υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και τώρα χωρίς να προχωρήσει στην πώληση της» τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας  και στη Θωμαή Αδάμου ο πρόεδρος του παραρτήματος στη Δυτική Μακεδονία του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. Ομίλου ΔΕΗ κ. Πέτρος Γώγος υπογραμμίζοντας πως θέλουν μια Δημόσια Επιχείρηση, που έχει προσφέρει τα μέγιστα στον Ελληνικό Λαό δίνοντας ρεύμα ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή, να την ιδιωτικοποιήσουν.

ΜΕ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΡΦΥΡΟΣ ΛΟΦΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη ταινία ΠΟΡΦΥΡΟΣ ΛΟΦΟΣ (CRIMSON PEAK) συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΒΥΖΑ

Εικόνα
Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Θεμιστοκλή Βύζα. Η παρουσία του και η προσφορά του στην περιοχή, αλλά και γενικότερα στο δημόσιο βίο, υπήρξε πολύτιμη. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΧΑΝΙ ΜΠΙΡΙΚΙ-ΚΟΡΟΜΗΛΑ

Εικόνα
Τη συμπληρωματική σύμβαση του έργου “Συντήρηση Εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας” που αφορά στη μελέτη της “Γεωλογικής Διερεύνησης και Γεωτεχνικής Έρευνας, αξιολόγηση-μελέτη αποκατάστασης κατολίσθησης και οριστική μελέτη έργων αντιστήριξης” και τις επείγουσες εργασίες αποκατάστασης της κατολίσθησης στο 9ο χλμ. της Ε.Ο.15 (διασταύρωση Κορομηλιάς-διασταύρωση Απόσκεπου) υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης με τον ανάδοχο.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ 190 ΓΡΑΜ. ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 22 ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έναν 22χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν τέσσερα δέματα που περιείχαν 190 γραμμάρια κάνναβης συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής. Σε έλεγχο που του έγινε, προκειμένου να εισέλθει στην χώρα μας, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκε  ένα  αυτοσχέδιο τσιγάρο.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΩΤΣΗ ΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Λιώτση, ο οποίος έφυγε πλήρης ημερών, έχοντας επιτελέσει ένα σπουδαίο έργο σε πολλούς τομείς. Τα μαθήματα ζωής που έδωσε μέσα από τους αγώνες, τη συμπεριφορά και το σπουδαίο έργο του, αποτελούν πρότυπο και έμπνευση για όλους. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι γνωστή. Η γενοκτονία που υπέστη αδιαπραγμάτευτη. Ως Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, μιας περιφέρειας στην οποία υπάρχουν ακόμη ζωντανοί μάρτυρες που έζησαν στο πετσί τους το διωγμό και τη φρίκη, αλλά και χιλιάδες απόγονοί τους που ξέρουν καλά τις συνέπειες του προμελετημένου εγκλήματος των Νεότουρκων, θεωρώ ότι δηλώσεις που αρνούνται τη γενοκτονία των Ποντίων είναι αν μη τι άλλο ανιστόρητες και ανεδαφικές. Η θεσμική αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων με την καθιέρωση της ημέρας μνήμης είναι η ελάχιστη συνεισφορά του Ελληνικού κράτους στη διεκδίκηση της δικαιοσύνης για τον Ποντιακό Ελληνισμό που δεν θα πρέπει να σταματήσει πριν αποδοθεί οριστικά  το δίκαιο.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΙΩΤΣΗ

Εικόνα
Εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Φλωρινιώτη Ήρωα Πολεμιστή, Μαέστρου και Μουσικού, Δημητρίου Λιώτση. Ο Δημήτριος Λιώτσης υπήρξε ένας ευπατρίδης Φλωρινιώτης που προσέφερε τα μέγιστα στην πατρίδα και τον πολιτισμό.

“Στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Καστοριά παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Αμαλία Κούσκουρα”

Εικόνα
Η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου κ. Αμαλία Κούσκουρα παραβρέθηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2015 στην εκδήλωση - ενημέρωση των μελών του και των πολιτών, στο πλαίσιο της πληροφόρησης και δημοσιότητας του Έργου: «ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Δυτική Μακεδονία και την πόλη της Καστοριάς. Στην εκδήλωση έγινε και η παρουσίαση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 από στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής.Η κυρία Κούσκουρα, αναφέρθηκε στο σύνολο του Επιχειρησιακού Προγράμματος και ειδικότερα στις κατευθύνσεις του στρατηγικού σχεδιασμού για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ" ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Εγκαινιαστηκε η εκθεση με θέμα τους Βαλκανικούς Πολέμους που θα φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του "Αριστοτέλη", στην κεντρική αίθουσα εκθέσεων Στεφάνου & Βασιλικής Γώγου μέχρι τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.  Η έκθεση περιλαμβάνει θεματικά πόστερ με φωτογραφικό υλικό και κείμενα από τους δύο Βαλκανικούς Πολέμους.

Προχωρά η ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη- Τις επόμενες μέρες και η πρόσκληση για τη Φλώρινα

Εικόνα
Την προέγκριση δημοπράτησης του 1ου υποέργου της πράξης με τίτλο : «Ανέγερση Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη», στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 με προϋπολογισμό 48,6 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

«Η Ν.Δ. χρειάζεται ριζικές αλλαγές για να γίνει πιο ελκυστική, να τραβήξει μια ξεκάθαρη αιχμηρή γραμμή και να μη λαϊκίζει» τόνισε από την Φλώρινα ο υποψήφιος για την προεδρεία Κυριάκος Μητσοτάκης

Εικόνα
“Η Ν.Δ. πρέπει να αλλάξει ουσιαστικά και να τραβήξει μια ξεκάθαρη γραμμή αιχμηρή και όχι να λαϊκίζει» τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και στην Θωμαή Αδάμου ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπογράμμισε δε ότι πρόθεση του είναι να κάνει γενναία ανοίγματα και σ’ άλλους πολιτικούς χώρους όπως αυτού του κεντροδεξιού χώρου.