Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 22, 2020

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΌ ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ : ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Εικόνα
Το άνοιγμα των συνόρων του τελωνειακου σταθμού Κρυσταλλοπηγής ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σημειώνοντας πως «θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα διέλευσης ανθρώπων και εμπορευμάτων σύμφωνα με όλους τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες και αντίστοιχους ελέγχους από τον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, που έκλεισε προσωρινά στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού". Πρόταση του ΒΕΘ αποτελεί ακόμη και η εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, ώστε να διεξάγονται rapid test κι έτσι να διασφαλίζεται περαιτέρω η δημόσια υγεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΛΤΌΝΕΡΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Μετεγκατάσταση τοπικής κοινότητας Βαλτόνερων του Δήμου Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας λόγω εξορυκτικών δραστηριοτήτων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας» κατέθεσε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα που συνυπογραφουν 14 ακόμα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΈΚΔΗΛΗ ΤΣΙΡΙ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΟ ΑΜΎΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Την αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στο Αμύνταιο «ΤΣΙΡΙ ΒΑΡΒΑΡΑ 2020» αποφάσισε ο Δήμος. 

ΔΩΡΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΧΕΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Εναν σύγχρονο σταθμό απολύμανσης χεριών, ο οποίος είναι μια συσκευή ανέπαφης απολύμανσης για ευκολότερη και καλύτερη απολύμανση των χεριών δώρισε ο Οίκος τελετών Γαργάνη Βαγγέλη στον Δήμο Αμυνταίου Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτακης σε ευχαριστήριο του Επισημαίνει "η εν λόγω δωρεά, συμβάλει στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της επιδημικής περιόδου που διανύουμε και θα συνεισφέρει στην εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. Κινήσεις όπως αυτή συνδράμουν στην συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών αλλά κυρίως στην ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και των πολιτώ".

ΕΡΏΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΚΛΕΊΣΩ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπ. Οικονομικών, η οποία αφορά στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Αμυνταίου εν μέσω πανδημίας και βίαιης απολιγνιτοποίησης, κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνεχίζοντας απρόσκοπτα τις εργασίες απολυμάνσεων δημοτικών χώρων του Δήμου, το τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 προέβη - στο πλαίσιο σύμβασης παροχής υπηρεσιών - με εξειδικευμένο συνεργείο σε απολύμανση (μικροβιοκτονία) των εσωτερικών χώρων (στοές, δημοτικά αφοδευτήρια) και εξωτερικών χώρων της λαϊκής αγοράς της Φλώρινας. Επίσης, με συνεργείο του Δήμου πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις στους κοινόχρηστους χώρους των οικισμών νεοφωτίστων, ενώ συνεχίστηκαν οι προγραμματισμένες περιοδικές απολυμάνσεις στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, στο νέο Πάρκο, στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, την πλατεία Γ. Μόδη και στις παραποτάμιες οδούς.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εικόνα
Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών (VAWG) είναι μια από τις πιο διαδεδομένες, επίμονες και καταστροφικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο μας σήμερα. Παραμένει σε μεγάλο βαθμό κρυφή, λόγω της ατιμωρησίας, της σιωπής, του στίγματος και της ντροπής που την περιβάλλει. «Η βία κατά των γυναικών είναι η έκφραση της ιστορικά διαπιστωμένης ανισότητας στις σχέσεις ισχύος μεταξύ ανδρών και γυναικών, που οδήγησε στην κυριαρχία των ανδρών επί των γυναικών και στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, με αποτέλεσμα τη παρεμπόδιση της ανάπτυξής τους» (παρ.118-4η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών στο Πεκίνο, 1995).

ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μονό με ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση των πολυτέκνων στα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Φλώρινας για το χρονικό διάστημα του καθολικής απαγορεύσεως (lockdown) μέχρι της 30 Νοεμβρίου και για όσο χρόνο παραταθεί μετά την ημερομηνία αυτή και λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην περιοχή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος.  1. Οι θεωρήσεις των ατομικών πολυτεκνικών βιβλιαρίων και των τέκνων για το έτος 2021 θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020. Με νεωτέρα ανακοίνωση θα σας γνωρίσουμε τον τρόπο θεώρησή των.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π.ΠΕΡΚΑ ΣΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΕΞΑΡΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Επιστολή προς τον Υφυπουργό Προστασίας του πολίτη Νίκο Χαρδαλια για την αναγκαιοτητα άμεσων ενεργειών από πλευράς της κυβέρνησης σχετικά με την έξαρση της πανδημίας στην ΠΕ Φλώρινας, απέστειλε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα.  Μεταξύ άλλων η κα. Πέρκα αναφέρει "είναι αναγκαία και άμεση η ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής με προσωπικό και εξοπλισμό, η δημιουργία κλινών ΜΕΘ, η επίταξη και η επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα, η επιτάχυνση εξαγωγής των αποτελεσμάτων των test με επάρκεια αντιδραστηρίων αλλά και η λήψη αντισταθμιστικών μέτρων για στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας". 

ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΉΣ ΣΤΉΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Διοίκηση του Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πόλη μας λόγω της εμφάνισης του κορονωιού (covid-19), ανακοινώνει ότι εκτός από τη «γραμμή» επικοινωνίας πολιτών, θα λειτουργεί και η τηλεφωνική γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης και Συμβουλευτικής.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Τ. Κ. ΔΡΟΣΟΠΗΓΉΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών, την Τρίτη 24.11.2020 και για το διάστημα από 08:30 έως 11:30 θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Τοπικής Κοινότητας Δροσοπηγής (ανατολικό τμήμα), Δήμου Φλώρινας.

2 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΔΙΕΘΕΣΕ ΤΟ 1ο ΣΎΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΎ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
2 σκηνές, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν ως χώρος αναμονής των ασθενών για εξέταση covid-19, διέθεσε το 1ο Σύνταγμα Πεζικού Φλώρινας στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π.ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Εικόνα
Η Πέτη Πέρκα κατέθεσε αρχικά ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Stateoftheart: Ενώ όλη η Ευρώπη επενδύει σε τηλεθερμάνσεις εμείς πετάμε εκατομμύρια επενδεδυμένο κεφάλαιο στο έργο της τηλεθέρμανσης Φλώρινας για να κάνουμε στροφή στο παρελθόν», στις 22.09. 2020(υπ’ αριθμ. 9862). Η ερώτηση δεν απαντήθηκε από τον κ. Χατζηδάκη, και ως εκ τούτου η κ. Πέρκα στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου της Κυβέρνησης μετάτρεψε την ερώτηση σε επίκαιρη, και την κατέθεσε στις 13.11.2020 (υπ΄αριθμ. 153). Η επίκαιρη ερώτηση συζητήθηκε στις 20.11.2020. Ο κ. Χατζηδάκης απέφυγε την απευθείας αντιπαράθεση με την κ. Πέρκα και δεν παρευρέθηκε στη Βουλή. Υποθέτουμε λόγο έλλειψης επιχειρημάτων.