Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 25, 2016

ΣΥΛΛΗΨΗ 34ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ

Εικόνα
34χρονο υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο μετανάστη, για κατοχή αδασμολόγητου καπνού συνέλαβαν σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας. Στην κατοχή του ανωτέρω βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους ενός -1- κιλού και πέντε -5-γραμμαρίων, χωρίς ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και χωρίς να αναγράφεται σ΄αυτήν ο τόπος προέλευσης του.Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΠΑΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Αμυνταίου θέλει να ενημερώσει τους κατοίκους του Δήμου, ότι στα πλαίσια της δράσης «Συλλογή πλαστικών καπακιών» με σκοπό την ανακύκλωση & ευαισθητοποίηση των πολιτών έχει ήδη τοποθετήσει κάδους ανακύκλωσης στα εξής σημεία:

22η ΠΑΜΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έφτασε και φέτος η ώρα της Παμφλωρινιώτικης Ορειβατικής Συνάντησης στο καταφύγιο Οροπεδίου στο όρος Βαρνούς την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Φέτος θα είναι η 22η Συνάντηση. Από τις πρώτες εκδηλώσεις που καθιέρωσε ο ιδρυθείς το 1994 Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών, είναι πλέον σημείο αναφοράς του Ορειβατικού κόσμου της Φλώρινας και όχι μόνο αφού τα τελευταία χρόνια μας τιμούν με την παρουσία τους ορειβατικοί σύλλογοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας ενώ θα υπάρξουν και διεθνείς συμμετοχές.

Δωρεάν συμμετοχή των φοιτητών/τριών στη Μικτή Χορωδία του ΦΣΦΑ

Εικόνα
Από τη νέα Μικτή Χορωδία του «Αριστοτέλη» γίνεται γνωστό στους φοιτητές και στις φοιτήτριες των τμημάτων της Φλώρινας ότι η εγγραφή και η παρακολούθηση των μαθημάτων στην χορωδία είναι δωρεάν. Πληροφορίες και εγγραφές: Σοφία Μούλη, τηλ: 6987047317

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ, ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΚΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Εικόνα
Συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με βασικό θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της ΔΕΗ και ειδικότερα την ένταξη της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού αλλά και των Επιχειρήσεων Ύδρευσης στην άμεσα θυγατρική εταιρεία «ΕΔΗΣ», η οποία ανήκει στο Υπερταμείο σύμφωνα με το νόμο 4389/2016.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΓΕΦ ΚΑΙ ΟΞΙΦ

Εικόνα
Με την Πρόεδρο της Γυμναστικής Ένωσης Φλώρινας, κ. Χαρά Νεδέλκου, και τον προπονητή του ΟΞΙΦ, κ. Πέτρο Τσώκα, συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος.Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΔΑΚ Φλώρινας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην προπόνηση των αθλητών των Συλλόγων και κατατέθηκαν προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι στη γενικότερη λειτουργία τους.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην παράδοση φαρμακευτικού υλικού προς το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας προέβη την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος. Το υλικό παρέλαβε ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Νικόλαος Κοτοπούλης, ενώ παρόντες, επίσης, ήταν ο Αντιδήμαρχος, κ. Άρης Αριστείδου, η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κατερίνα Σταύρου, και το μέλος του Δ.Σ., κ. Παύλος Γεωργίου.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα
Εκλέχτηκαν οι αντιπρόσωποι από την ΟΜ ΚΟΖΑΝΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ για το 2ο Συνέδριο του, που θα γίνει στην Αθήνα 13-16 Οκτωβρίου. Οι σύνεδροι αναδείχτηκαν ύστερα από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

46,6 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ 2014-2020

Εικόνα
Εκχωρούνται στις Περιφέρειες της χώρας αρμοδιότητες που αντιστοιχούν περίπου στο 37% των πόρων του νέου ΠΑΑ, για ένα σύνολο αναπτυξιακών παρεμβάσεων, δημόσιων και ιδιωτικών, μέσω των οποίων οι Περιφέρειες καλούνται να υλοποιήσουν τις χωρικές στρατηγικές τους επιλογές σχετικά με τον αγροδιατροφικό τομέα, οι οποίες θα συνεργούν και θα συμπληρώνουν τις εθνικές στρατηγικές επιλογές, με στόχο την αποκέντρωση και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγας Μούσιου Μυλωνά, συνεδρίασε τηνΤρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: ü «Έγκριση της απόφασης 48/2016 του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας, η οποία αφορά στην πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για αποζημίωση των μελών του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Ευαγγέλου, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η εκπομπή «Δυο γυναίκες από τη Συρία», της δημοσιογράφου Σοφίας Ζουζέλη – τεχνική επιμέλεια Νίκος Δούγλας, από την ΕΡΤ Φλώρινας, κατετάγη 6η στο διαγωνισμό URTI International Radio Grand Prix 2016.Στο φετινό διαγωνισμό με θέμα Women & Conflicts συμμετείχαν 25 χώρες. Η ΕΡΤ συμμετείχε με δυο παραγωγές, μία από το 3ο πρόγραμμα και μία από την ΕΡΤ Φλώρινας.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤοΝ ΑΓΩΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η Δ.Ε.Υ.Α.Φ. ανακοινώνει ότι σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και από ώρα 22.00 μ.μ. μέχρι την 5.00 π.μ. της επόμενης μέρας Παρασκευής, θα διακοπεί η υδροδότηση στην πόλη της Φλώρινας, λόγω εργασιών επισκευής βλάβης του εξωτερικού αγωγού μεταφοράς πόσιμου ύδατος από τις πηγές και το Διϋλιστήριο της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. στις Υδατοδεξαμενές της πόλης.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 47ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
47χρονο ημεδαπό, γιατί σε έλεγχο που του πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του -8,4- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν, συνέλαβαν σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας.  Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΕΒΑΙΑΣ

Εικόνα
Οι εγγραφές για την «Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης-Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής» μόλις ξεκίνησαν! Ένα ευφάνταστο project υπό την αιγίδα του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΒΑΙΑΣ. “Σύντομη περιγραφή της δράσης Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής θα προσεγγίσουμε βιωματικά τη λογοτεχνία και τα είδη της μέσω διαφόρων μορφών τέχνης: εικαστικά, μουσική, χορός, θέατρο, κινηματογράφος, φωτογραφία και άλλα.

«ΥΠΕΡΕΒΑΛΑΝ» ΕΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑΙ= ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Εικόνα
Δημητριάδης Ξεπερνώντας κάθε κώδικα ΗΘΙΚΗΣ-ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ-ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ & ΣΕΒΑΣΜΟΥ προς τον κόσμο που με την ψήφο του, τους έστειλαν στα έδρανα της Βουλής προσδοκώντας ότι θα αγωνιστούν και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο του τόπου τους, οι Κυβερνητικοί Βουλευτές της Κοζάνης και της Φλώρινας ψήφισαν ΝΑΙ στην ένταξη της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ σε ένα υπερταμείο που έχει δήθεν «προορισμό» την αξιοποίηση των εταιριών.  Μουμουλίδης Ψήφισαν ΝΑΙ σε ένα πολυνομοσχέδιο που κλονίζει συθέμελα τη ΔΕΗ, την περιοχή μας, την οικονομία, τους καταναλωτές. Για μία ακόμα φορά, ΔΥΣΤΥΧΩΣ για αυτή την περιοχή, «εξ οικείων τα βέλη» αφού με το ΝΑΙ τους οι Βουλευτές κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αποσυνδέσουν την περιοχή από το μαύρο χρώμα του λιγνίτη και να την συνδέσουν με το μαύρο που θα φέρει η ανεργία, η φτώχεια, η οπισθοδρόμηση.  Θεοφύλακτος Εφεξής, οι εν λόγω κύριοι καθίστανται δωσίλογοι και σαφώς υπόλογοι απέναντι στην τοπική κοινωνία, η οποία είμαστε σίγουροι ότι έχοντας εμπεδ

12ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Εικόνα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Τους χώρους όπου εκτελούνται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας από την Π.Ε. Φλώρινας επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου. Όπως δήλωσε ο κ. Μπίρος, βασική μέριμνα της Π.Ε. Φλώρινας είναι η θωράκιση των Τοπικών Κοινοτήτων της Π.Ε. Φλώρινας με έργα και παρεμβάσεις υψηλής σημασίας που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
01/10/2016 ΕΩΣ 30/03/2017 8:30-14:30 ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 8:30-13:30 & 17:00-20:30ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 37ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Εικόνα
Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας .Επιπλέον, σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσαν -4- καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή, παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ENDURO& 3ΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ENDURO ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016,πραγματοποιήθηκεμε απόλυτη επιτυχία ο 4ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος ENDURO& 3ος αγώνας Πρωταθλήματος ENDUROΒορείου Ελλάδος μοτοσυκλετών, από το αθλητικό σωματείο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Φλώρινας (Μ.Ο.Φ) με συνδιοργανωτές και υποστηρικτές τον Δήμο Φλώριναςκαι την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, υπό την αιγίδα της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε) και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διοργανώσεων αγώνων ENDURO.

"ΧΤΥΠΗΣΑΝ" ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δεκάδες χρυσαφικά ανεκτίμητης αξίας έκλεψαν άγνωστοι από μαγαζί χρυσαφικών στο κέντρο της πόλης της Φλώρινας χθες τα ξημερώματα. Οι δράστες ή ο δράστης έσπασε τη τζαμαρία του καταστήματος, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν παίρνοντας από την βιτρίνα δεκάδες χρυσαφικά το κόστος των οποίων ακόμα δεν έχει υπολογιστεί. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Φλώρινας αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο λαμβάνοντας αποτυπώματα από τα κομμάτια του τζαμιού της βιτρίνας που έσπασαν οι δράστες ή ο δράστης. www.ert.gr/news/florina

Σημαντική παρέμβαση για την προστασία του νερού ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, πέτυχαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση

Εικόνα
Έπειτα από συνάντηση σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενη από τους Χριστίνα Ευθυμιάτου, Μαρία Πετεινάκη, Γιάννη Χαραλαμπάκη, Κώστα Διάκο και των δύο βουλευτών, Γιάννη Τσιρώνη και Γιώργο Δημαρά, με τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών, Αλέκο Φλαμπουράρη και Ευάγγελο Τσακαλώτο αντίστοιχα, αποφασίστηκε να υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση στο επίμαχο άρθρο 2 και στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, κυρίως όσο αφορά την προστασία του νερού.

"ΕΛΠΙΔΑ" : ΔΕΗ : Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ Τα ψέματα τελείωσαν και κανένας δε μπορεί να κρύβεται.

Εικόνα
Τον Ιούλιο του 2016 και ενώ η ΔΕΗ βυθιζόταν σε μια κατάσταση που δεν είχε διανοηθεί κανείς ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του, την ώρα που στη θέση της πώλησης της Μικρής ΔΕΗ, η Κυβέρνηση προετοίμαζε την πώληση του 51% της Επιχείρησης, κυβερνητικοί Βουλευτές και Περιφερειάρχης, αντί να ετοιμάζουν την περιοχή για αγώνες, έκαναν συσκέψεις και ημερίδες.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Ν. ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη με θέμα: "Άμεσος ο κίνδυνος διακοπής ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και θέρμανσης στο ΙΕΚ Φλώρινας λόγω μη καταβολής των οφειλόμενων εδώ και τρία χρόνια λειτουργικών δαπανών από το Υπουργείο Παιδείας"  κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μαθήματα Μουσικής Παιδείας θα αρχίσουν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου από τον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής Φλώρινας. Στο πλαίσιο των μαθημάτων θα γίνονται μαθήματα θεωρίας μουσικής, ενώ θα παραδίδονται επίσης μαθήματα αρμονίου και ποντιακής λύρας. Τα μαθήματα θα γίνονται από τον καθηγητή του μουσικού γυμνασίου-λυκείου πτολεμαΐδας και υπεύθυνου σπουδών του ωδείου «Εμμέλεια» κ. Ιωάννη Λαζαρίδη.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη, πέντε από τα οποία  συνεδριάζει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας . Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00  στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης).

ΝΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Μπαράζ ελέγχων πραγματοποίησε στις 26/09 στη Φλώρινα, ειδική υπηρεσία ελέγχου ασφάλισης Θεσσαλονίκης (ΕΥΠΕΑ). Συγκεκριμένα το πρωί ελέγχθηκαν επιχειρήσεις στην πόλη της Φλώρινας και το βράδυ της ίδιας μέρας, κλιμάκιο ελεγκτών πραγματοποίησε εφόδους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Αμύνταιο, συντάσσοντας εκθέσεις ελέγχου χιλιάδων ευρώ, εξέλιξη που προκάλεσε, σε πολλές περιπτώσεις, την έντονη αντίδραση των μικροεπιχειρηματιών. 

Ε.Κ.Φ.: ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ 18-29 ΓΙΑ ΟΚΤΑΜΗΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΣΕΠ

Εικόνα
Tο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο ΟΑΕΔ καλεί τους άνεργους νέους ηλικίας 25-29 ετών, που είναι απόφοιτοι δευτεροβάθµιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελµατικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθµιας Πανεπιστηµιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, να προσέλθουν στα ΚΠΑ έως την Πέµπτη 6 Οκτωβρίου 2016, για να εγγραφούν στο Μητρώο ανέργων ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους προκειµένου να µπορούν να ενταχθούν στο πρόγραµµα «Απόκτησης Εργασιακής Εµπειρίας τεσσάρων µηνών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τοµέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ».∆ικαίωµα συµµετοχής στο Πρόγραµµα έχουν οι άνεργοι νέοι που δεν έχουν ασφαλιστεί για περισσότερες από 100 ηµέρες ασφάλισης σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό Φορέα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Εκδήλωση ενημέρωσης για τη δωρεά μυελού των οστών διοργανώνει ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων «Μαζί για τη Ζωή» και τον Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής». Η ολοήμερη εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 από τις 10:00 έως τις 22:00 και κατά τη διάρκεια της οι εθελοντές δότες μπορούν να συμπληρώσουν αιτήσεις εθελοντή και να προχωρήσουν σε δειγματοληψία σάλιου.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΑΝΡΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Αγαπητοί/ές σας ενημερώνουμε ότι: Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει εξ αποστάσεως επιμορφωτικά σεμινάρια Δια Βίου Μάθησης -ετήσιας διάρκειας (600 ώρες) για πτυχιούχους ΠΕ, ΤΕ, ΙΕΚ και φοιτητές με θέμα: «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση».

Α.Σ.Ε.Α. « ΣΑΡΙΣΕΣ » ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ Α1

Εικόνα
Με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες έκανε το ντεμπούτο της η ομάδα της Φλώρινας στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών.Οι ΣΑΡΙΣΕΣ στην πρώτη τους εμφάνιση στο Σ.Ε.Φ. ήταν ασυναγώνιστες και δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στις αντίπαλες ομάδες. Έχοντας για ατμομηχανή την 20χρονη Yuhua Liu κατατρόπωσαν πρώτα την άλλοτε κραταιά ομάδα του ΠΕΡΑ με 4-1, στη συνέχεια με το ίδιο σκορ επικράτησαν της Χ.Α.Ν.Θ. και τέλος πάλι με το ίδιο σκορ νίκησαν την ιστορική ομάδα ΤΑΤΑΥΛΑ.

Παρουσιάστηκε με Μεγάλη Επιτυχία η Παράσταση ‘‘Τι χωρί μου ‘μουν τα σεϊρια’’ στη Λεβαία+Video

Εικόνα
Μια εξαιρετική παράσταση, με προβολή του ποντιακού στοιχείου, παρουσίασε, η θεατρική ομάδα του Ποντιακού συλλόγου Άρδασσας. Η αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Λεβαίας, ήταν γεμάτη από θεατές που πραγματικά απόλαυσαν τους ερμηνευτές του έργου ‘‘Τι χωρί μου ‘μουν τα σεϊρια’’ σε σκηνοθεσία και σενάριο του Δημοσθένη Τριανταφυλλίδη.

ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΕΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ

Εικόνα
Στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Αετού την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Αετού, παρουσία του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Κώστα Θεοδωρίδη, δημοτικών συμβούλων του Δήμου Αμυνταίου και κατοίκων της τοπικής κοινότητας, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Εικόνα
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η κυβέρνηση αποφάσισε με κατεπείγουσα διαδικασία την ψήφιση (Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου) πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει την ένταξη του Ομίλου ΔΕΗ στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, μεταφέροντας το σύνολο των μετοχών.Με «προπέτασμα καπνού» το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ , πίσω από την κουρτίνα κρύβεται η παράδοση, το ξεπούλημα και η εκχώρηση του Ομίλου ΔΕΗ στους τοκογλύφους δανειστές και στα ντόπια οικονομικά συμφέροντα.Η ΔΕΗ με την τεράστια προσφορά της σε ΕΘΝΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ επίπεδο, οδηγείται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δολοφονούν τον Όμιλο ΔΕΗ. Δολοφονούν ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της χώρας.

ΔΑΚΕ-ΔΕΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Εικόνα
Η Κυβέρνηση της Αριστεράς ξεπουλά τη Δημόσια περιουσία με ένα αντιαναπτυξιακό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο και μεταφέρει έξι επιχειρήσεις μεγάλης στρατηγικής σημασίας στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων μόνο για 99 χρόνια .ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ και Αττικό Μετρό, θυσιάζονται με ένα και μόνο στόχο, την εξυπηρέτηση των τοκογλύφων δανειστών.

ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ…

Εικόνα
ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ…μείναμε από τους κυβερνόντες για τον Όμιλο και τον τομέα της ενέργειας γενικότερα.Αντί για την ενίσχυση της ΔΕΗ και του ρόλου της στην κοινωνία, υλοποιούν πωλήσεις καθοριστικών κομματιών της (ΑΔΜΗΕ, Μονάδων Παραγωγής) και εφαρμόζουν πολιτικές τύπου ΝΟΜΕ, υπερηφανευόμενοι ότι έτσι θα πετύχουν τους υπογεγραμμένους μνημονιακούς στόχους τους. Το σοβαρότερο όμως όλων είναι ότι, δεν έχουν κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επιβίωση της Επιχείρησης και αφού δεν έχει η Ελληνική Κυβέρνηση σχέδιο για την ΔΕΗ, την παρέδωσε στους τροικανούς που αυτοί σίγουρα … έχουν. Το 17% και το 34% των μετοχών της ΔΕΗ που κατέχει το Δημόσιο, το πρώτο θα πωληθεί μέσω ΤΑΙΠΕΔ και το δεύτερο θα παραχωρηθεί στο Υπερταμείο για… μόλις… 99 χρόνια.Έτσι το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα έχει κανένα ποσοστό στην μετοχική σύνθεση και κανένα λόγο για την πορεία της.

ΣΥΛΛΗΨΗ 57ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Εικόνα
57χρονο ημεδαπό, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη συνέλαβαν σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητο σε περιοχή της Φλώρινας διαπιστώθηκε ότι ο 57χρονος, οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 20χρονο υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο μετανάστη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Εικόνα
Δωρεάν είσοδος στο Περιβαλλοντικό Κέντρο για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σας καλεί να επισκεφθείτε δωρεάν τις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου. Το Καταφύγιο της Αρκούδας και το Κέντρο Ενημέρωσης στο Νυμφαίο όπως και το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές θα λειτουργούν κανονικά και θα ανοίξουν τις πόρτες στους επισκέπτες και σε οργανωμένα γκρουπ για μία δωρεάν ξενάγηση στον κόσμο της άγριας ζωής (ξεναγήσεις κάθε ώρα και τελευταία ξενάγηση στις 16:30).

«ΧΡΥΣΌ ΞΕΚΊΝΗΜΑ!»

Εικόνα
Ενθουσιώδες το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου για τις εφηβικές ομάδες ξίφους μονομαχίας του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας.Στο 1ο Πανελλήνιο Κύπελλο της χρονιάς στην Αθήνα, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 140 αθλητές και αθλήτριες, ο ΟΞΙΦ «κατέβασε» 15μελή ομάδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 26 Σεπτεμβρίου έως 02 Οκτωβρίου) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας θα είναι τα ακόλουθα:

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 30 ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Αντιπροσωπεία 30 ατόμων αποτελούμενη από τον Πρόξενο της Σερβίας στην Θεσσαλονίκη, εκπροσώπους θεσμικών φορέων, τον Πρόεδρο του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου καθώς και επιχειρηματίες, θα επισκεφθούν το  Επιμελητήριο Φλώρινας. Η συνάντηση θα γίνει σήμερα στις 7:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Φλώρινας. Σ τόχος της ενδυνάμωσης των εμπορικών σχέσεων & συνεργασιών, τη δικτύωση των επιχειρήσεων και την ανάδειξη του ιστορικού τουρισμού της Π.Ε. Φλώρινας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΔΑΣΟΚΤΗΜΟΝΩΝ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στα εγκαίνια του νέου κτιρίου στο Πισοδέρι (εστιατόριο, καφετέρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια), το οποίο αναγέρθηκε με την φροντίδα του Συνεταιρισμού μας και αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών στο ιστορικό χωριό του Πισοδερίου. Τα εγκαίνια του νέου κτιρίυ θα γίνουν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι. Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ "ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"

Εικόνα
Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών από την Ελλάδα και την Αλβανία πραγματοποιήθηκε σήμερα ο αγώνας "Τρέχοντας για τη συνεργασία" από την Κρυσταλλοπηγή έως τη Βίγλιστα Αλβανίας. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για το 2016. 

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 27ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Έναν 27χρονο Έλληνα συνέλαβαν  για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης  σε περιοχή της Πτολεμαΐδας , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας. Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 27χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού όπου βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν -2- δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως -1,30- μέτρα τα οποία ο ίδιος καλλιεργούσε, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία επίσης κατασχέθηκε.

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 40ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 40χρονο Έλληνα, για καλλιέργεια κάνναβης συνέλαβαν σε περιοχή της Πτολεμαΐδας , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας  .