Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 10, 2016

ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Δύο θα είναι οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ στην Φλώρινα ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Μάκης Θεοδώρου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Άκης Καραγκιοζίδης.Όπως είπε ο εκπρόσωπος της εφορευτικής επιτροπής Χρήστος Ευαγγέλου στην ΕΡΤ Φλώρινας στην εκλογική αυτή διαδικασία θα κληθούν να ψηφίσουν 60 μέλη του κόμματος που αποτελούν τις τοπικές οργανώσεις και τους θεματικούς φορείς γιαυτό θα στηθεί μία και μοναδική κάλπη στα γραφεία της ΝΟΔΕ στην Φλώρινα.

Α.Σ.Ε.Α. ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Κολοσσός Γκιώνης έφτασε επιβλητικά στην πρόκριση για το Ρίο!

Εικόνα
Ο Παναγιώτης Γκιώνης σήκωσε πάλι στα ουράνια την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, τίμησε και δόξασε για πολλοστή φορά γενικά τον ελληνικό αθλητισμό. Με σερί 3-0 στο 1ο στάδιο του Προολυμπιακού τουρνουά και με τεράστια νίκη στο τέλος (4-1 σετ) κόντρα στο 1ο φαβορί των αγώνων, τον Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ πήρε επιβλητικά την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο! Ανεξάρτητα από το αν την είχε στο τσεπάκι από την παγκόσμια κατάταξη, ήθελε πολύ να τα καταφέρει στο Χάλμσταντ και για το πρεστίζ και για ν’ αποκομίσει βαθμούς.

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΝΙΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟ 15ο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΑΔΗΝ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του 15ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Βάδην θα πραγματοποιηθεί διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον δρόμο από το ύψος του Πανεπιστημίου μέχρι την είσοδο της σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ το Σάββατο 16 Απριλίου από τις 13:00 μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ. για λόγους ασφάλειας και ποιότητας των αγώνων.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Εικόνα
Η Θεατρική Ομάδα του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας παρουσιάζει…..Δεν πληρώνω δεν πληρώνω του ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ την Τετάρτη 20-4-2016 και ώρα 8:00 μμ στην αίθουσα του Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλης

Γ.ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εικόνα
Κύριε Πρόεδρε, Οι πολλές και αλλεπάλληλες αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την κατάθεση της δωρεάς της Τράπεζας Πειραιώς στον προσωπικό λογαριασμό μισθοδοσίας του Περιφερειάρχη κ. Θ. Καρυπίδη, συνοδεύτηκαν από μια σειρά παλινωδιών, ατυχών, παραπλανητικών, παράτυπων και “ περίεργων” ενεργειών, τόσο απ΄ τον ίδιο όσο και από πολιτικούς συνεργάτες του, καταδεικνύοντας πως η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται μέσα σ΄ ένα κλίμα σύγχυσης και πανικού.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με ένα και μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 3:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πέρασμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: Ύποπτα παιχνίδια των βιομηχανιών γάλακτος σε βάρος των παραγωγών, αλλά και των καταναλωτών, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Ιωάννης Αντωνιάδης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο κτίριο της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Φλώρινα για όλα τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το μαθητικό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ) υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, δίνοντας τη δυνατότητα σε 350 περίπου μαθητές από 11 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας να εκθέσουν και να παρουσιάσουν τα ψηφιακά τους έργα.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΡΙΨΗ ΦΟΛΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ- ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Εικόνα
Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο Δήμος Αμυνταίου σχετικά με το δυσάρεστο περιστατικό ρίψης φόλας στην περιοχή του κέντρου Αμυνταίου, με στόχο την εξόντωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ο Δήμος Αμυνταίου καταδικάζει παρόμοιες ενέργειες οι οποίες δεν τιμούν και δεν εκφράζουν την τοπική μας κοινωνία. «Τέτοιες παράνομες ενέργειες θέτουν επίσης σε κίνδυνο τους συμπολίτες μας και ειδικότερα ευπαθείς ομάδες όπως είναι παιδιά μικρής ηλικίας» αναφέρει σε ανακοίνωση «καλούμε τους ευαισθητοποιημένους συνδημότες μας να απομονώσουν τέτοια περιστατικά και να συνδράμουν ενεργά στην εξάλειψη τέτοιων αποτρόπαιων περιστατικών».

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΦΑΓΕ

Εικόνα
Το τοπικό εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στην βιομηχανική περιοχή Αμυνταίου, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κος Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, για να ενημερωθεί εμπεριστατωμένα και υπεύθυνα σχετικά με την λειτουργία της μονάδας, το επαγγελματικό μέλλον των εργαζομένων και γενικότερα για τις ενέργειες που πρόκειται να ακολουθήσουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Εικόνα
Απάντηση του Συλλόγου Προστασίας της Λίμνης Βεγορίτιδας σχετικά με την "Συνάντηση εργασίας για την διαχείριση της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας" που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αμυνταίου παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Πέλλας και Φλώρινας, του Δημάρχου Αμυνταίου και λοιπών.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Τ.Κ. ΒΕΓΟΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Μικρής κλίμακας αποκαταστάσεις από συνεργείο του Δήμου Αμυνταίου, υπό των υποδείξεων της προέδρου της Τ.Κ. Βεγόρας, έλαβαν χώρα σε Δημοτικό κτήριο της Τ.Κ. ως συνέχεια των επεμβάσεων εξωραϊσμού των κτηρίων της ομώνυμης πρώην κοινότητας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω συνδιοργανωτές και χορηγούς για την ευγενική τους συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της επετείου της ενάρξεως του Απελευθερωτικού Αγώνα των Κυπρίων κατά των Άγγλων στις 10/04/2016, με ομιλητή τον κ. Αυγουστή Ευσταθίου, επιζώντα αγωνιστή της Μάχης του Μαχαιρά.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΙΨΗ ΑΔΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΛΕΚΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Εικόνα
Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αμυνταίου, με αφορμή επαναλαμβανόμενα περιστατικά απόρριψης αδρανών υλικών καθώς και εύφλεκτων υλικών σε κάδους απορριμμάτων, εφιστά την προσοχή των Δημοτών προκειμένου να μην απορρίπτουν στους κάδους απορριμμάτων αδρανή υλικά (μπάζα, προϊόντα εκσκαφών, υλικά κατεδαφίσεων – ανακαινίσεων κλπ.) καθώς και εύφλεκτα υλικά, στάχτες από καυσόξυλα, πέλετ, λιγνίτη κλπ. δημιουργώντας έτσι κίνδυνο πρόκλησης πυρκαϊάς, καταστροφές στους κάδους απορριμμάτων, ζημιές στον μηχανικό εξοπλισμό του Δήμου, επιβάρυνση του περιβάλλοντος και κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων.

ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Εικόνα
Δυο (2) ημεδαποί, 53 και 57 χρονών, για παραβάσεις των νόμων περί τελωνειακού κώδικα, περί φορολογίας και πλαστογραφίας συνελήφθησαν στα Γρεβενά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών. Στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στη χώρα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 53χρονος, με συνοδηγό τον 57χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -660- φιάλες περιέχουσες διάφορα οινοπνευματώδη ποτά, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 19ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Έναν 19χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης. Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού σε οικίες του 19χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα -1- πλήρες σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (λαμπτήρες ανακλαστήρες φωτός, καλώδια ρεύματος, γλάστρες κλπ) μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μία -1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης και διάφορα σύνεργα χρήσης κάνναβης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΚΑΖΙΝΟ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Tέσσερις (4) ημεδαποί (32,71,62 και 24 χρονών) για παράβαση του νόμου περί καζίνο συνελήφθησαν στην Κοζάνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης.

ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ 1η ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙ Δ/ΝΣΕΙΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ

Εικόνα
Οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας συμμετείχαν ενεργά στη 1η Μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας τόσο στη Λαμπαδηδρομία που φώτισε στο πέρασμά της τους τρεις Δήμους της περιοχής μας καθώς και στο αγωνιστικό διήμερο 6 & 7 Απριλίου που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Κοζάνης που είχαν ως κεντρικό μήνυμα < χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης>.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΙΛΜ FLORINANO

Εικόνα
Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή τιμητικής διάκρισης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Let’s talk about Nano», του μαθητικού φιλμ Florinano. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και ένα θεατρικό δρώμενο από τα παιδιά του νηπιαγωγείου Κάτω Κλεινών με θέμα τη Νανοτεχνολογία.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η Παιδική Χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» με τα Τμήματα της Παιδικής Χορωδίας και τα Τμήματα Προχορωδίας I και ΙΙ και η Παιδική Χορωδία «Diapason» του Συλλόγου Φίλων του Ωδείου «Αριστοτέλης» Νάουσας, παρουσιάζουν χορωδιακά τραγούδια στην αίθουσα Θεάτρου του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στις 8.00 το απόγευμα.Είσοδος ελεύθερη.

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΙΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης ανοίχτηκαν οι προσφορές για την ανάδειξη του μειοδότη της Πανεπιστημιούπολης Κοζάνης στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της έδρας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Αφού ολοκληρώθηκε η καταγραφή και μονογραφή των προσφορών, ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές και αναδείχθηκε ο προσωρινός μειοδότης του έργου που είναι η K/Ξ ΤΕΝΑ ΑΤΕΒΕ-ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΤΕΒΕ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΤΕ με ποσοστό έκπτωσης 60.38%, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Κ/Ξ “Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ ΤΕΣ ΑΕ- ΝΑΤΟΥΡΑ Α.Ε.” με ποσοστό έκπτωσης 59.27% και στην τρίτη δύο σχήματα, οι ΤΟΜΗ Α.Ε. και η Κ/Ξ Δομοτεχνική ΑΕ ΠΑΝΕΛΑ ΖΙΝΟΒΑ με ποσοστό έκπτωσης 58.83%.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΚΜ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΤΑ, ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ

Εικόνα
Στο πλαίσιο του έργου της καταπολέμησης κουνουπιών 2016 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεργεία της εργολάβου εταιρείας θα προβούν σε επίγειους ψεκασμούς περιαστικού και φυσικού συστήματος στον Δήμο Δέλτα και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Κοινότητες Διαβατών (στις 12/4), Καλοχωρίου (στις 13/4) και Ανατολικού (στις 15/4) για τον έλεγχο των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ LET'S DO IT GREECE

Εικόνα
Στο Let’s Do it Greece 2016 που αποτελεί το ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Εκστρατείας Καθαρισμού Let’s Do it World, θα συμμετάσχει φέτος, ο Δήμος Πρεσπών. Σε σύσκεψη που έγινε με μεγάλη συμμετοχή στο Δημαρχείο Πρεσπών στις 11.4.2016 αποφασίστηκε η συμμετοχή του δήμου Πρεσπών με δράσεις σε 6 Κοινότητες, 2 δρόμους και ένα μονοπάτι.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό Οικονομικών με Θέμα: Βαρύ το πλήγμα στην εγχώρια παραγωγή αγελαδινού γάλακτος από την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Προκειμένου η Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας να προβεί σε καταγραφή , τήρηση και θεώρηση των επιχορηγήσεων όλων των ενεργών συλλόγων αθλητικών – πολιτιστικών – μορφωτικών και λοιπών , σας ενημερώνουμε να προσέλθετε στην Υπηρεσίας στον 4ο όροφο της Αντιπεριφέρειας, στο Διοικητήριο προσκομίζοντας όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που υπάρχουν παρακάτω . Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κα. Δούκα Σταυρούλα και στα τηλ. 2385054515-465

Ε.Κ.Φ.: ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ -ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι δικαιούχοι του Δώρου του Πάσχα είναι το σύνολο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Μάρτιο του 2016, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

ΣΥΛΛΗΨΗ 64ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Έναν 64χρονο ημεδαπό για καταδικαστικές αποφάσεις συνέλαβαν στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης. Ο 64χρονος συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο (2) καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης και του Δ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σας ανακοινώνουμε ότι την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ.θα παρευρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου Συνεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα. Ως γνωστόν εδώ και χρόνια η Εκκλησία Αμυνταίου διατηρεί Τράπεζα Αίματος, που ενισχύεται από εθελοντές αιμοδότες της πόλεως και των περιχώρων και εξυπηρετεί τις προκύπτουσες ανάγκες της περιοχής.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ "ΚΕΛΕΤΡΟΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ" ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ενόψει της επικείμενης γιορτής του Πάσχα, υλοποιώντας την δράση «Γίνε Νονός και εσύ το Πάσχα» ο εθελοντικός οργανισμός ΄΄Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί’’ συγκεντρώνει τρόφιμα και πασχαλινά είδη (λαμπάδες, πασχαλινά τσουρέκια, σοκολατένια αυγά) για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που υποστηρίζει στο Νομό Καστοριάς (75 οικογένειες με 160 ανήλικα παιδιά).

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ LEVEL 2

Εικόνα
Πολύ ψηλά έβαλε τον πήχη της σκοποβολής η ΣΑΛΦ στην Φλώρινα. Ο νεοσύστατος σύλλογος συμμετείχε με 11 αθλητές στον πρωταθληματικό αγώνα της Α Ζώνης με εξαιρετική παρουσία. Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Ελληνική Λέσχη Πρακτικής Σκοποβολής στα Ζεστά Νερά του Λαγκαδά. Αγώνας με μεγάλο συναγωνισμό και ενδιαφέρον αφού, αφενός όλα τα "βαριά πιστόλια" της Μακεδονίας και Θράκης ήταν παρόντα και αφετέρου ο σχεδιασμός των σταδίων δοκίμασε με τον πιο δύσκολο τρόπο την Σκοπευτική ικανότητα, την ταχύτητα, την επιδέξιότητα και την φυσική κατάσταση των αθλητών.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Tον Γενικό Πρόξενο Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Αντώνιο Μανδρίτη υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος το Σάββατο 9 Απριλίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισάβετ Παναγιωτίδου, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, ο πρόεδρος του ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης" κ. Κώστας Ραπτόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης" κ. Πέτρος Γώγος. 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ 15ο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΑΔΗΝ

Εικόνα
Η Οργανωτική Επιτροπή του 15ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Βάδην ανακοινώνει ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 16:00 στην εθνική οδό Φλώρινας - Νίκης μπροστά από το ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) Φλώρινας ενώ στις15:00 θα προηγηθεί Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στον οποίο θα συμμετέχουν όσοι πολίτες έχουν δηλώσει συμμετοχή (τελική ώρα προσέλευσης για τους συμμετέχοντες - 14:00). 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Καλούνται οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στην Α΄ τάξη του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της Φλώρινας, να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην διεύθυνση https://www.iep.edu.gr/pps/ . στην οποία θα δηλώνουν το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο που επιθυμούν.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.

5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΓΔΜ

Εικόνα
31 Ιανουαρίου τα εγκαίνια του νέου τελωνείου της Νίκης παρ' όλα αυτά το κτήριο του Τουριστικού περιπτέρου ακόμα παραμένει κλειστό. Και απ' ότι φαίνεται θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα, αν αληθεύει το γεγονός ότι το ενοίκιο των χώρων φτάνει τα 600 ευρώ τον μήνα, μιας και δεν είναι ένα και ενιαίο όπως το προηγούμενο (που επίσης θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με κάποιο τρόπο) αλλά 5 ή 6 καταστήματα, το ένα δίπλα στο άλλο, που θα άνοιγαν αρκετές θέσεις εργασίας και αν λειτουργούσαν θα είχαν πολλά ακόμα οφέλη.Η ερώτηση λοιπόν, προς όποιον γνωρίζει, είναι πιθανώς αυτονόητη: Πότε έγιναν οι δημοπρασίες για την ενοικίαση των χώρων αυτών; ή με όποιον άλλο τρόπο τέλος πάντως γίνεται δυνατή η παραχώρησή τους . Αν το συγκεκριμένο ποσό είναι η αλήθεια ή είναι περισσότερο ή λιγότερο; Τέλος, ποιός είναι ο υπεύθυνος φορέας διαχείρισης και κρατά κλειστό το νέο τουριστικό περίπτερο Νίκης; Τα παραπάνω ερωτήματα αποτελούν για πολλά άτομα μια εύλογη απορία, και καλό θα ήταν να μάθουμε όλο το χρονι

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΙΚΑ 2" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με τη ταινία ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 2 (MY BIG FAT GREEK WEDDING 2) συνεχίζονται οι προβολές από τη Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ LET' S DO IT GREECE Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Την ερχόμενη Κυριακή 17 Απριλίου όλη η Ελλάδα θα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές συμμετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece. Η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού» ξεκίνησε ήδη απο σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 15/4. Στη δράση συμμετέχει δυναμικά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και φωνάζουμε δυνατά Let’s do it Greece!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας ανακοινώνουμε ότι το χρονικό διάστημα από σήμερα Δευτέρα 11-04-2016 μέχρι Παρασκευή 15-04-2016 και ώρα09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση με θέμα:«Παρουσίαση Έργων Μαθητών στην Τοπική Κοινωνία» του 1ου ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας, του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας και του ΕΠΑ.Λ. Αμυνταίου. Την εκδήλωση οργανώνει το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Φλώρινας στο χώρο του Ισογείου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

ΣΥΛΛΗΨΗ 60ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΜΙΚΡΗ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Έναν 60χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη είσοδο και παράνομη αλιεία συνέλαβαν  στην λίμνη Μικρή Πρέσπα Φλώρινας, αστυνομικοί της Ομάδας Πλωτής Αστυνόμευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών. Εντοπίστηκε ο ανωτέρω να έχει εισέλθει εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων με μια ξύλινη βάρκα και να ενεργεί παράνομη αλιεία χρησιμοποιώντας δίχτυ 100 μέτρων.Η βάρκα και το δίχτυ κατασχέθηκαν ενώ ο συλληφθής θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΣΥΛΛΗΨΗ 25ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
Έναν 25χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών συνέλαβαν  στο Βροντερό Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 47ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Έναν 47χρονο ημεδαπό, για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων στην Φλώρινα, συνέλαβαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας. Στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 47χρονος, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν υπολείμματα κάνναβης συνολικού βάρους -0,6- γραμμαρίων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 43 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 12 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει  στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:37Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΠΤΥΧΟΥ: «ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ»(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Τον δυναμισμό και την θετική πρόθεση, για τη συνέχιση της κοινής δράσης προς αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων που καλείται σήμερα να διαχειριστεί το Συνδικαλιστικό Κίνημα για τους εργαζόμενους και την Επιχείρηση (πρωτίστως), επιβεβαίωσαν οι εργασίες του διήμερο Τακτικού Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που διεξήχθη και ολοκληρώθηκε σε μία κρίσιμη περίοδο η οποία και προσδίδει στην όλη διαδικασία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 αποστολή του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» αποτελούμενη από τέσσερις ομάδες υποδομής, συμμετείχε σε φιλικά παιχνίδια με τον ιστορικό σύλλογο του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε αγώνες για παιδιά γεννημένα: το 2007 και μικρότερα, το 2005 - 2006 , το 2003 - 2004 και 2002.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SHOTOKAN ΚΑΡΑΤΕ

Εικόνα
Διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 9/04/2016, στο σπίτι των πολεμικών τεχνών στα Άνω Λιόσια οι αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Shotokan Καράτε.Το παρών έδωσε και πάλι ο Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” ΦΛΩΡΙΝΑΣ, με τον πρωταθλητή του Σιώκη Λουκά ο οποίος έκανε καταπληκτική εμφάνιση κατακτώντας για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό μετάλλιο στα Kata και υπερασπίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο του.  Κορομπίλης Γεώργιος (sensei): Συγχαρητήρια στον Λουκά για την μεγάλη αυτή επιτυχία του, είναι ένας αθλητής που δουλεύει πάρα πολύ στο dojo με υπομονή και επιμονή.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Ντέρμπι κορυφής για τον Αμύντα Αμυνταίου

Εικόνα
Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου ομίλου της Β εθνικής ανδρών και ο Αμύντας υποδέχεται το Σάββατο (9/4) στις 15:00 το πρωτοπόρο και αήττητο Φαίακα Κέρκυρας.

Κ.Κ.Ε:ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Εδώ και μέρες ανακοινώθηκε από τον μονοπωλιακό όμιλο της ΦΑΓΕ, η πώληση του εργοστασίου στο Αμύνταιο και αν δεν βρεθεί αγοραστής το κλείσιμο του. Οι συνέπειες θα είναι αρνητικές για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, οι οποίοι θα χάσουν την εργασία τους, αλλά και για τις κτηνοτροφικές μονάδες όλης της περιοχής, που δεν θα μπορούν να διαθέσουν το γάλα που παράγουν και θα αφανιστούν. Ο ουσιαστικός λόγος που η ΦΑΓΕ αποσύρεται από το Αμύνταιο, είναι το κυνήγι ακόμα μεγαλύτερου ποσοστού κέρδους σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται η επιχείρηση. Για την εξασφάλιση των κερδών του ομίλου της ΦΑΓΕ μέχρι σήμερα, δεν τους έφταναν οι επιθέσεις που γίνονταν εδώ και τέσσερα χρόνια στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, οι απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία (4ωρο), δουλειά μέσα σε αντίξοες συνθήκες, μέσα στο χιόνι και τον πάγο.