Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 1, 2023

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

Εικόνα
Συνάντηση εργασίας εκτροφή και μεταποίηση της καραβίδας του γλυκού νερού, ενός υποσχόμενου οργανισμού για την ανάπτυξη νέου κλάδου πρωτογενούς παραγωγής στην Π.Ε Φλώρινας πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Φλώρινας παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου Σαπαλίδη Σάββα, του καθηγητή της σχολής γεωπονίας του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάντση Ιωάννη καθώς και επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην εκτροφή της καραβίδας του γλυκού νερού. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης "το Επιμελητήριο Φλώρινας στηρίζει και ενθαρρύνει τέτοιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ανάπτυξη της Φλώρινας την δημιουργία επενδυτικού περιβάλλοντος και την διεύρυνση των θέσεων εργασίας.

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Τους νέους Αντιδημάρχους ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου.  Πρόκειται για τους Χρήστο Εμμανουήλ, Φώτη Τατσίδη, Σάσα Τοτονίδου, Τριαντάφυλλο Τσιόλα, Νίκο Χατζηκυριακίδη, η θητεία των οποίων ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2023.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ARMY BABY» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με την ελληνική γιορτινή κωμωδία «ARMY BABY» συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας από την Κυριακή 8 Ιανουαρίου έως την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Η προβολή της ταινίας θα γίνει στις 21:00 με γενική είσοδο 6 ευρώ. ΚΥΡΙΑΚΗ 8/1: 21.00 ΔΕΥΤΕΡΑ 9/1: 21.00 ΤΡΙΤΗ 10/1: 21.00 Γενική είσοδος 6 ευρώ Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας Σενάριο: Δημήτρης Αποστόλου & Γιώργος Κορδέλλας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Σε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, την τριετία 2020 – 2022, προχώρησε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Μεταξύ άλλων, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση του Δήμου χαρακτηρίζοντας την «ζοφερή» στο ξεκίνημα της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, με χρέη εκατομμυρίων και κατασχεμένους λογαριασμούς, τονίζοντας πως «σήμερα πλέον ο δήμος Φλώρινας διανύει μια περίοδο επανεκκίνησης», καθώς πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο πρώτος πλεονασματικός ισολογισμός μετά από πολλά χρόνια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2023 που έφτασε τα 29.600.000 ευρώ, κάνοντας σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ επιγραμματικά τόνισε τα πιο σημαντικά έργα που έχουν ενταχθεί, βρίσκονται προς δημοπράτηση ή υλοποιούνται. «Αυτά που θέσαμε ως στόχο, σταδιακά γίνονται έργο» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «οι αριθμοί λένε πάντα την αναμφισβήτητη αλήθεια».

ΟΕΝΕΦ : ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FULL STACK WEB DECELOPMENT

Εικόνα
10 υποτροφίες για ενδιαφερόμενους κατοίκους της Ελλάδας, που ζουν εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, προσφέρει το Social Hackers Academy , ένα μη-κερδοσκοπικό σχολείο προγραμματισμού, στο 21ο Full Stack Web Development Course, που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2023. Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) στηρίζοντας την πρωτοβουλία αυτή, διασφαλίζει προτεραιότητα για ενδιαφερόμενους/ες από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Κάντε την αίτηση σας εδώ: https://bit.ly/3GjR2ZP Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι και τις 8/1/2023. Για την οριστικοποίηση των συμμετοχών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Full Stack Web Development διαρκεί 7 μήνες. Σε αυτό το διάστημα, όλοι/ες οι επιμορφούμενοι/ες μαθαίνουν πως να δημιουργούν ιστοσελίδες και web applications, δεξιότητες περιζήτητες στην αγορά εργασίας. Το Social Hackers Academy, προσφέρει εγγύηση εργασίας (job guarantee) σε όλους/ες τους/τις απόφοιτους του προγράμματος, που σημαίνει ότι μετά την αποφοίτηση θα είναι στο πλευρ