Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 24, 2023

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

Εικόνα
Αποχαιρετηστήρια επιστολή έστειλε ο παραιτηθείς Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος προς το ποίμνιον του, τις μοναστικές και ιεραποστολικές αδελφότητες, τους φορείς της περιοχής και τον ιερό κλήρο. Όπως αναφέρει στην επιστολή του "Κλείνοντας τήν τελευταία ἀποχαιρετιστήριο ἐγκύκλιό μου, ὑψώνω τά γεροντικά πατρικά χέρια μου καί εὐλογῶ ὅλους σας, ἕναν ἕναν καί μία μία ξέχωρα. Σᾶς εὐλογῶ μέ τήν ἐλπίδα τῆς ἐν Χριστῷ συνοδοιπορίας.Εὔχεστε, παρακαλῶ, νά ἔχω τέλη ἀνώδυνα, ἀνεπαίσχυντα, εἰρηνικά καί νά δώσω καλή ἀπολογία στόν Ἰησοῦ μας κατά τήν ἡμέρα τῆς κρίσεως.Εὔχεστε, ὅπως, μέσα στήν ἡσυχία τοῦ κελλίου μου, εὕρω ἔλεον καί χάριν παρά τοῦ ἀγωνοθέτου Χριστοῦ.Ἀσπάζομαι ἅπαντας ἐν φιλήματι Ἁγίῳ. «Ἡ Χάρις τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ μεθ’ ἡμῶν καί ἡ ἀγάπη μου μετά πάντων ὑμῶν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ, ἀμήν» (Α’ Κορ. 16, 23-24)".

ΣΥΛΛΗΨΗ 61ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών, συνελήφθη 61χρονος,από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας,.Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε περιοχή της Φλώρινας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 61χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 22 και 41 ετών, οι οποίοι είχαν προηγουμένως εισέλθει παράνομα στη χώρα. Κατασχέθηκαν, το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ και -3- κινητά τηλέφωνα.

ΣΥΛΛΗΨΗ 26ΧΡΟΝΟΥ ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας, 26χρονος αλλοδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής Φλώριναςδιότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, για τα αδικήματα της ληστείας και της κλοπής. O συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Παρουσίαση Πρώτων Βοηθείων για νήπια και παιδιά θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 στις 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου, με πρωτοβουλία της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, αθλητισμού του Δήμου Αμυνταίου. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους, κυρίως προς εκπαιδευτικούς και γονείς νηπίων. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και συζήτηση για θέματα Προσχολικής Αγωγής των Παιδικών Σταθμών.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με επιτυχία και συμμετοχή αρκετών πολιτών ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία με σύνθημα Δίνω Αίμα -Δίνω Ζωή, που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας. Με ανακοίνωση του το Δ.Σ. της Ένωσης ευχαριστεί το προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας αλλά και τα μέλη μας και τους πολίτες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και προσέφεραν 10 λεπτά από τον χρόνο τους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη το πολύτιμο αίμα.

ΝΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΥΔΡΟΦΟΡΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μία νέα, σύγχρονη υδροφόρα 10.000 λίτρων με σύστημα πυρόσβεσης, παραδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες στον Δήμο Φλώρινας. Είναι εξοπλισμένη επίσης με σύστημα πλύσης δρόμων και πεζοδρομίων με μεγάλη παροχή νερού, κατάβρεγμα ασφάλτινων ή χωμάτινων δρόμων και σύστημα πλύσης με πιστόλι υψηλής πίεσης. Tο όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλύσιμο/καθαρισμό οδών και κοινόχρηστων χώρων από φερτά υλικά, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην καθαριότητα τους και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών του Δήμου Φλώρινας. Επιπρόσθετα, θα συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας όσον αφορά τη μεταφορά και διανομή νερού και στην κατάσβεση μικρών εστιών πυρκαγιών.

ΔΥΟ ΑΡΓΥΡΑ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΙΦΟΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ Γ.Ε.Φ.

Εικόνα
Με το δεξί ξεκίνησε η νέα χρονιά από την Θεσσαλονίκη για τους ξιφομάχους της Γ.Ε.Φλώρινας! Στο πρώτο κύπελλο της χρονιάς στην κατηγορία Νέων-Ανδρών/Νέων-Γυναικών (U20) ο Σωτήρης Γεροσίδερης και η Ηλιάννα Μπουζίκα έφτασαν μέχρι τον μεγάλο τελικό αήττητοι, κατακτώντας το Αργυρό μετάλλιο μετά από εξαιρετική εμφάνιση. Το Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Καλλιρρόη Ναΐδη! Εξαιρετική εμφάνιση, με πλασαρίσματα στις καλύτερες 8αδες της διοργάνωσης είχαμε και από τους υπόλοιπους αθλητές μας!

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Εικόνα
Στην πρόσληψη τριών ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου προχωράει η Περιφερειακή ενότητα Καστοριάς για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από τις συνεχόμενες πλημμύρες, γεγονός που οδήγησε στην «Κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη των Δήμων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού της Π.Ε. Καστοριάς. Η διάρκεια της Σύμβασης είναι έως και 18-02-2024 και οι ειδικότητες του προσωπικού είναι 1) Κλάδος ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (ειδικότητα ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου ), δύο (2) θέσεις. 2) Κλάδος ΔΕ Οδηγών (ειδικότητα ΔΕ Οδηγών), μία (1) θέση. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 και λήγει στις 3 Οκτωβρίου 2023.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το ιστορικό διατηρητέο κτίριο όπου στεγάζεται η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα» δρομολογεί να αποκαταστήσει η Π.Ε. Φλώρινας. Η πρόταση αφορά το κτίριο στη γωνία των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Ναούσης στη Φλώρινα, που στεγάζει το παιδικό παράρτημα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα», το οποίο ανεγέρθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και φιλοξενούσε αρχικά την κατοικία και το φαρμακείο των αδελφών Χρήστου Γεωργιάδη. Αποτελεί ένα από τα πρώτα και σίγουρα το εντυπωσιακότερο δείγμα αρχιτεκτονικής «art deco» που συναντάμε στην πόλη της Φλώρινας. Το κτίριο χαρακτηρίστηκε ως «έργο τέχνης» με την υπ’ αρ. 3497/164/28-1-1985 Απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Επιστημών (ΦΕΚ 85/Β/15-2-1985). Το έτος 1997 εξαγοράστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, προκειμένου να στεγάσει στο σύνολο των χώρων του τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα».  Για την αρχική μελέτη έχει εξασφαλιστεί πίστωση 35.154 € και είναι στη διαδικασ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ"

Εικόνα
Αφιερωματική εκδήλωση στα δέκα χρόνια διακονίας του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο διοργανώνει την Κυριακή 1η Οκτωβρίου το Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης "ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ". Η εκδήλωση θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ".

ΚΛΙΜΑΚΙΟ Ν.Δ. ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΕΡΓΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑ ΛΙΓΝΙΤΗ ΕΠΟΧΗ

Εικόνα
Για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Π.Ε. Φλώρινας και τον προγραμματισμό νέων έργων υποδομής που πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, ενημερώθηκε το κλιμάκιο των βουλευτών της Ν.Δ. που επισκέφθηκε τη Φλώρινα και το Αμύνταιο, κατά την διάρκεια συναντήσεων του με φορείς της περιοχής. Οι βουλευτές εξέφρασαν τη στήριξη τους στο πρόσωπο του νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιου Γιώργου Κασαπίδη, ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της 8 ης Οκτωβρίου 2023, καθώς και την ικανοποίηση τους για την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπως αυτή διαμορφώνεται από την έγκριση του πρώτου επενδυτικού σχεδίου, μεταξύ όλων των υπό μετάβαση Περιφερειών της Ευρώπης, ύψους 80 εκατ. ευρώ, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, από πόρους του Πυλώνα ΙΙΙ του προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης, για τη χρηματοδότηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, τόνισαν οτι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η πρώ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗ ΖΑΦΕΙΡΗ ΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

Εικόνα
Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Φλωρινιώτη Ζαφείρη Άμπα θα πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα στο πλαίσιο του 37ου Συνεδρίου Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρίας με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον πρόωρο θάνατο του αείμνηστού Αν. Καθηγητή του Δ.Π.Θ. Ζαφείρη Άμπα. Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρία θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του και την προσφορά του στην Επιστήμη της Ζωικής Παραγωγής, θα πραγματοποιήσει τιμητική εκδήλωση στο πλαίσιο του 37ου Ετήσιου Επιστημονικού της Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 3-5 Οκτωβρίου 2023 στην Ορεστιάδα.την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, στο αμφιθέατρο «ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΑΜΠΑΣ» της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας του Δ.Π.Θ., που τιμητικά φέρει το όνομά του.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Στοχευμένους ελέγχους Τάξης και Ασφάλειας για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, διενεργούν στην ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Άργους Ορεστικού, που ολοκληρώνεται σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2023, οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς. Στο πλαίσιο των ελέγχων φροντίζουν για την παροχή πληροφοριών προς τους πολίτες και την ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα γενικού αστυνομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για την επιτόπια εξυπηρέτησή τους σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας. Με στόχο την παγίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, εντός του χώρου της εμποροπανήγυρης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή διενεργούνται πεζές και εποχούμενες περιπολίες Τάξης και Ασφάλειας, με σκοπό την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και την αποτροπή - πρόληψη έκνομων ενεργειών, όπως κλοπών – διαρρήξεων.Επιπλέον, από τους αστυνομικούς διανέμονται καθημερινά, καθ΄όλη τη διάρκεια λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, ειδικά ενημερωτικά έντυπα (φυλλάδια) στους πολίτες με συμβουλές για

29η ΠΑΜΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την 29η Παμφλωρινιωτική Ορειβατική Συνάντηση, διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 στις 12 το μεσημέρι στο καταφύγιο του οροπεδίου «Χρήστος Φάτσης» στο υψόμετρο 1050 μέτρα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθεί η πατροπαράδοτη ορειβατική φασολάδα.Για διανυκτέρευση πληροφορίες στο τηλέφωνο του Σ.Ε.Ο.Φ.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΑΠΑΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 58ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, υπόθεση απάτης που τελέστηκε σε βάρος 58χρονης αλλοδαπής στη Φλώρινα .Από τους αστυνομικούς σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ενός ακόμη άγνωστου ατόμου. Η 58χρονη κατήγγειλε ότι αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, παρουσιάζοντάς της ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε και απέκτησε παράνομα πρόσβαση στο λογαριασμό e-banking της, ενώ στη συνέχεια μετέφερε το χρηματικό ποσό των -2.970- ευρώ από το λογαριασμό της 58χρονης σε έτερο λογαριασμό. Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 33χρονου αλλοδαπού και ενός 29χρονου ημεδαπού,σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ενός ακόμη άγνωστου ατόμου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ OPEN MALL ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής του Ανοικτού Κέντρου Δήμου Φλώρινας» στο πλαίσιο της πράξης «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Φλώρινας», διοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας το Επιμελητήριο Φλώρινας και η εταιρεία «LEVER - Σύμβουλοι Ανάπτυξης AE», μέλος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες». Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 στις 17:00 στο Επιμελητήριο Φλώρινας. Η εκδήλωση θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης εργασιών για την προβολή και την προώθηση του OpenMall του Δήμου Φλώρινας. Πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας και ταυτότητας της περιοχής, καθώς και την προώθηση των Επιχειρήσεων της Φλώρινας.