Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 17, 2022

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δράσεις ευαισθητοποίησης για την ατμοσφαιρική ρύπανση πραγματοποίησε ο Δήμος Φλώρινας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, που περιλάμβαναν την ενημέρωση τοπικών δημόσιων φορέων, δημοτικών υπηρεσιών και των πολιτών σχετικά με το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα-Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας «Interreg-IPACBC», TRAP.

ΔΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ 78 ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησαν και πάλι οι διανομές δεμάτων αγάπης από το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε 78 ευάλωτες οικογένειες στη Φλώρινα, το Αμύνταιο, τις Πρέσπες και τα γύρω χωριά. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του "ο Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειας για στήριξη των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ

Εικόνα
Το νομοσχέδιο «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, επείγουσες δασικές, χωροταξικές και πολεοδομικές διατάξεις, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ζητήματα κυκλικής οικονομίας» συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης περιβαλλοντικών οργανώσεων και της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και στελέχη του υπουργείου, κατόπιν πρόσκλησης του ΥΠΕΝ.

Ζ. ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ : "ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΤΤΟΜΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΟΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 20 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ"

Εικόνα
"Είναι έτοιμο το προσχέδιο μέσω του ΕΠΑνΕΚ για χρηματοδότηση με 20εκ.€ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ των πληττόμενων επιχειρήσεων γούνας,τηρουμένων κάποιων λογικών κριτηρίων και προϋποθέσεων αγώνας μου όμως για τον κλάδο,όπως γνωρίζουν όλοι,είναι συνεχής" επισημαίνει σε δήλωση του ο Βουλευτής Ν.Δ Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον Αν.Υπουργό Ανάπτυξης κ.Νίκο Παπαθανάση. Σημειώνει τέλος πως "Η κυβέρνηση όπως έχουμε δεσμευτεί στέκεται δίπλα σε κάθε πολίτη,σε κάθε επιχείρηση.Έτσι κατανόησε τα επιχειρήματα που εξέθετα από την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, πως με την απαγόρευση των πωλήσεων από την Ε.Ε μπαίνει ταφόπλακα στην Γούνα.Τρέχουμε γρήγορα και από τον Σεπτέμβριο αναμένονται οι εκταμιεύσεις χρημάτων για τους δικαιούχους.Δίνουμε τις απαιτούμενες ανάσες για το παρόν,σχεδιάζοντας όμως το μέλλον με ρεαλισμό".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 1ου ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ CAMP ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Παρουσίαση και επίδειξη Ολυμπιακών αθλημάτων από Ολυμπιονίκες θα πραγματοποιήσει ο ΠΑΣ ΠΗΓΑΣΟΣ Φλώρινας στο πλαίσιο του 1ου αθλητικού CAMP ΠΗΓΑΣΟΣ Φλώρινας 2022. Στην παρουσίαση θα συμμετέχει ο Απόστολος Τασκούδης Ολυμπιονίκης στο άθλημα της Ελευθέρας Πάλης Αθήνα 2004.· πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης στην άμμο με αμέτρητες διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και η Φωτεινή Βαβάτση Ολυμπιονίκης στο άθλημα της Τοξοβολίας Αθήνα 2004, 4η θέση Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2004 και Πανελληνιονίκης σε ατομικά και ομαδικά πρωταθλήματα ενώΥπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα από το 1999 μέχρι και σήμερα στη 2η ΕΜΑΚ στη Θεσσαλονίκη. Ο Ολυμπιονίκης της Ελευθέρας Πάλης Απόστολος Τασκούδης θα παρευρεθεί την Τετάρτη & Πέμπτη 27-28 Ιουλίου 2022 και ώρα 18:00 για να παρουσιάσει το άθλημα της Πάλης στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΒΕΥΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην εγκατάσταση ενός πρότυπου τηλεμετρικού δικτύου μέτρησης ποιοτικών και ποσοτικών παραμέτρων πόσιμου νερού στην Τ. Κ. Βεύης Φλώρινας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Improving Water Management and Supply Infrastructurevia Smart Technologies, Policies and Tools SAVE–WATER» προχώρησε η ΔΕΥΑ Φλώρινας σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβάλλοντος, Αμιγής Επιχείρηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η εγκατάσταση έγινε στην κοινότητα της Βεύης του Δήμου Φλώρινας της Π.Ε. Φλώρινας, η οποία λόγω του μεγέθους της αποτελεί οδηγό για την ποιοτική παρακολούθηση ποιοτικών χαρακτηριστικών μέσω αυτοματοποιημένου τηλεμετρικού δικτύου.

ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος υπέρ της απρόσκοπτης λειτουργίας του Χαμόγελου του Παιδιού εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας στην πρόσφατη συνεδρίαση του. Όπως αναφέρει στο ψήφισμα του "Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας τάσσεται υπέρ της απρόσκοπτης λειτουργίας και συνέχισης του κατά γενική ομολογία σημαντικού έργου που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και καλεί την αρμόδια υφυπουργό να επανεξετάσει μέρος των αυστηρών και ίσως «υπερβολικών» ρυθμίσεων που δημιουργούν πρόβλημα στην έως τώρα λειτουργία κάποιων δομών του".

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ 1η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ

Εικόνα
Στην 1η διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας του αθλητικού-μορφωτικού συλλόγου «Ο Άρης» Τριποτάμου, στο μικρό ακριτικό δημοτικό διαμέρισμα Τριποτάμου της Φλώρινας, συμμετείχε το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμμετείχε Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού. Σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας αναφέρει "Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι προσήλθαν με προθυμία και αγάπη για να δώσουν αίμα, προσφέροντας ζωή στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη αλλά και όλους όσους προσήλθαν και δεν κατάφεραν να δώσουν αίμα.

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στον Δήμο Καστοριάς, που αφορά στην χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων εντός των ορίων του Δήμου, εκπόνησε ο Δήμος Καστοριάς εναρμονιζόμενος με την εθνική προσπάθεια προώθησης των "καθαρών" μορφών μετακίνησης, όπως χαρακτηριστηκά αναφέρεται σε ανακοίνωση του. Η χρηματοδότηση για την εκπόνηση του Σχεδίου προήλθε από το πρόγραμμα: «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2021» του Πράσινου Ταμείου.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ Τ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΖΑΧΟΥ

Εικόνα
Επιμνημόσυνη δέση υπέρ αναπαύσεως του ιατρού και Δημάρχου Μιχαήλ Ζάχου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από την εκδημία του, θα τελέσει ο Δήμος Άργους Ορεστικού. Η επιμνημόσυνη δέηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Από τη Μ. Αλεξάνδρου θα ξεκινήσουν οι εργασίες της ΔΕΔΑ για το φυσικό αέριο στον Δήμο Άργους Ορεστικού Καστοριάς. Όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωση του  "με τον τρόπο αυτό οι εργασίες του φυσικού αερίου θα ολοκληρωθούν πριν την ασφαλτόστρωση που προβλέπει η διαμόρφωση της εισόδου και θα αποφευχθεί παράλληλα μελλοντική ταλαιπωρία των δημοτών". Οι εργασίες του αναδόχου του έργου φυσικού αερίου έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Εικόνα
Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης μαζί με εκπροσώπους οινοπαραγωγών της ΠΕ Φλώρινας, επισκέφτηκαν διαδοχικά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ. Τις αντιρρήσεις τους για τη νέα μοριοδότηση ως προς τα δικαιώματα της αμπελοκαλλιέργειας η οποία μειώνει τη διάθεση των αποθεματικών στρεμμάτων στην ΠΕ Φλώρινας, εξέφρασαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι οινοπαραγωγοί του Αμυνταίου, κατά την διάρκεια συνάντησης τους με τον Διευθυντή Ανδρέα Θεοφίλου παρουσία και του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη. Μετά από έναν εκτενή διάλογο παρουσία και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, ο κ. Θεοφίλου δεσμεύτηκε να μεταφέρει το θέμα στον υφυπουργό και να εξετάσουν τη δυνατότητα βελτίωσης της συγκεκριμένης μοριοδότησης ώστε να αυξηθούν τα στρέμματα για αμπελοκαλλιέργεια που δίνονταν μέσα από τη διάθεση του εθνικού αποθέματος.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Εικόνα
Με ένα στίχο του Γιάννη Ρίτσου « κουράγιο μικροκόρη μας, που μας εγίνης μάνα. Ύμνος και Θρήνος της ζωής κι ανάστασης καμπάνα» καλούνται οι κάτοικοι της Φλώρινας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης όσων έπεσαν για την Δημοκρατία και την Ελευθερία της Κύπρου που διοργανώνει η Ένωση Κυπρίων Φλώρινας την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 10:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας. Μετά το πέρας της λειτουργίας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πλατείας Μόδη.

ΟΙ ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Νέα χιλιόμετρα έρχονται να διανύσουν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM), συνεχίζοντας τις αποστολές από το νότιο Αιγαίο, στο βόρειο-βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας, στο Λαιμό Πρεσπών. Στο Γυμνάσιο – Λύκειο του χωριού, από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022, 9:00 – 17:00, η εξειδικευμένη ομάδα των ΚΙΜ, η οποία αποτελείται από Καρδιολόγο, Ορθοπαιδικό, Γυναικολόγο, Οφθαλμίατρο, Ωρλ, Διαιτολόγο, Πνευμονολόγο, Γενικό Χειρουργό, Παθολόγο – Διαβητολόγο, Νευρολόγο, Οδοντίατρο και Ψυχολόγο – Παιδοψυχολόγο, θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της περιοχής.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Τη συντήρηση των Δημοτικών Γηπέδων Αντισφαίρισης (τένις) στην περιοχή Φουντουκλή και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, με προϋπολογισμό 256.000 ευρώ, υπέγραψε ο Δήμος Καστοριάς με τον ανάδοχο εργολάβο με την οποία, όπως αναφέρει,  αναμένεται να αλλάξει όψη και να καταστεί σύγχρονη και λειτουργική. Οι εργασίες, μεταξύ άλλων, αφορούν στην αποξήλωση του υφιστάμενου τάπητα, διαμόρφωση επιφάνειας και επιστρώσεις δαπέδων αθλητικών χώρων με συνθετικό και χυτό τάπητα (ταρτάρ), εκσκαφές θεμελίων και τάφρων με χρήση μηχανικών, τοποθέτηση, τοποθέτηση σχαρών υδροσυλλογής, αποκατάσταση περίφραξης γηπέδων, κατασκευή φρεατίων ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτηση προβολέων.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στις πρώτες βοήθειες εκπαιδεύτικα οκτώ πολίτες της Φλώρινας από την εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας Ειρήνη Γρατσία στο 16ωρο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης Π.Β. (EFAC) που υλοποιεί το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στη Φλώρινα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Πρώτη Βοήθεια από το απλό μικρό τραύμα, τα δήγματα (δαγκώματα-τσιμπήματα ζώων), τα εγκαύματα, τις κακώσεις σκελετού, τις απώλειες αισθήσεων, καταστάσεις σπασμών κτλ έως και την Βασική Υποστήριξη Ζωής με ΚΑΡΠΑ και χρήση Αυτόματου εξωτερικού Απινιδιστή. Οι εκπαιδεύσεις διεξήχθησαν υπό την αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την πρόληψη μετάδοσης της Covid19.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ε . ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τοποθετήθηκαν οι νέοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τηε Π.Ε. Φλώρινας με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με την οποία τοποθετήθηκαν οι νέοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα. Στην Π.Ε. Φλώρινας, νέα διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετήθηκε η κα Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, ενώ αλλαγή έχουμε και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου νέα Διευθύντρια αναλαμβάνει η Δέσποινα Παπαδοπούλου στη θέση της Ευγενίας Μαρνέρη, η οποία με τη σειρά της τοποθετείται Διευθύντρια στην Δ.Δ.Ε. Καστοριάς. Οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα αναλάβουν υπηρεσίες από την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022. Η θητεία τους λήγει στις 31 Ιουλίου 2026.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Εικόνα
Η παραχώρηση ακινήτου στην Κοινότητα Τροπαιούχου ήταν το βασικότερο θέμα της συνάντησης του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Οπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης ενημέρωσε τον κ. Βορίδη και την κα Βαλατσού ότι η συγκεκριμένη παραχώρηση έχει καθυστερήσει πάρα πολύ δημιουργώντας πρόβλημα στον προγραμματισμό της Κοινότητας Τροπαιούχου και συγκεκριμένα στον πρόεδρο Θεοχάρη Χαραβιτσίδη ο οποίος για το συγκεκριμένο θέμα έχει πραγματικά κοπιάσει και ασχολείται πάνω από δύο χρόνια.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΑΧΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η κατάσταση και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν συντονισμένα ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και οι εργαζόμενοι να μην χάσουν τις δουλειές, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη με μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας και εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση του Υπουργού Ενέργειας να κηρύξει έκπτωτη την μισθώτρια εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γιαννάκης ενημέρωσε πως ήρθε ήδη σε επαφή με κυβερνητικά στελέχη για το θέμα, τονίζοντας πως η Φλώρινα της υψηλής ανεργίας δεν αντέχει και άλλους ανέργους, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή. Ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας πως θα στηρίξει κάθε δίκαιο αίτημα τους και θα συμβάλλει από την πλευρά του με κάθε τρόπο ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΚΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στο πλευρό των εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας οι οποίοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην αιφνιδιαστική κίνηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας να λύσει τη μίσθωση με την εταιρεία που είχε τα δικαιώματα εξόρυξης, βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας. Όπως αναφέρει το Διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού κέντρου "Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να αφήνει έκθετους εκατοντάδες εργαζόμενους στη λιγνιτική παραγωγή στην περιοχή μας. Οι άνθρωποι αυτοί από τη μία μέρα στην άλλη βρίσκονται χωρίς εργασία, χωρίς μεροκάματο, χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Για τον λόγο αυτό προκηρύσσουμε 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. ώστε να διευκολύνουμε τους εργαζόμενους της περιοχής να στηρίξουν τις παραπάνω κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Εικόνα
Ενημερωτική εκδήλωση για την δράση «Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος στις Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας και στον Δήμο Μεγαλόπολης της Π.Ε Αρκαδίας» από το Πράσινο Ταμείο διοργανώνει η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ για τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φλώρινας και την ΑΝΚΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 6:30 το απόγευμα στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Επιμελητηρίου ΦλώριναςΤην εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Ευστάθιος Σταθόπουλος.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εικόνα
Ημερίδα με θέμα «Το μέλλον και οι προοπτικές του λιανεμπορίου στην Δυτική Μακεδονία» διοργανώνει το Επιμελητήριο Φλώρινας και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου στις 18:00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου. Στις εργασίες της ημερίδας θα συμμετέχει ως εισηγητής ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κύριος Καρανίκας Γεώργιος, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ερευνών ΙΜΕ ΕΣΕΕ Δόκτωρ Αρανίτου Βάλια, στελέχη της ΕΣΕΕ και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Σαπαλίδης Σάββας.