Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 19, 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ, Φλώρινας για το σχολικό έτος 2022-23, σε 6 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1993-2007 (15-29 ετών) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από έως και 11 Σεπτεμβρίου ( ώρα 23:59). Η αίτηση εγγραφής μπορεί να γίνει και στη σχολή καθημερινά από 8:30 έως 13:30

ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 180 ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
180 νέοι αγρότες και 36 αιτήματα κατατάσσονται στους εν δυνάμει δικαιούχους στην Π.Ε. Φλώρινας μέσω του έργου «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020, κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΩΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Εικόνα
Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκφρασης και Δημιουργίας με θέμα: «Xαίρε Μικρασία – 100 χρόνια ξεριζωμού από τα ματωμένα χώματα» που διοργάνωσε το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με συντονίστρια των μαθητών/τριών την εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Γραφάκου Μαριάννα, διακρίθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Φιλώτα Αμυνταίου Φλώρινας .

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ "Ο ΑΡΗΣ"

Εικόνα
Εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο του εορτασμού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, διοργανώνει στον Τριπόταμο Φλώρινας ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Τριποτάμου «Ο Άρης» σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 στο Δημοτικό Σχολείο Τριποτάμου, απο συνεργείο αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Δημητρίου», από τις 09:00 π.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 13:00 μ.μΟι εθελοντές αιμοδότες εξασφαλίζουν σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τους ίδιους και για τους οικείους τους, τόσο από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, όσο και από τον Σύλλογο ο οποίος έγινε πρόσφατα μέλος του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών.

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μελίτης, διοργανώνει για 5η χρονιά, ύστερα από παύση 2 ετών λόγω COVID-19, ο Αθλητικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Μελιτεύς» Μελίτης. Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2016 ως μια μικρή προσπάθεια του συλλόγου να ενώσει νέους και μεγαλύτερους μέσα από τις δύο μεγαλύτερες απολαύσεις – τη μουσική και την μπύρα! – και κατάφερε να αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς για την Μελίτη αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Η οργανωτική επιτροπή, έχοντας αισιόδοξες βλέψεις το φεστιβάλ αυτό να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και σιγά σιγά με την συνδρομή του Αθλητικού Συλλόγου, να καταστεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό δρώμενο στον καλλιτεχνικό χώρο της Φλώρινας, σας προσκαλεί να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή με την παρουσία σας και να απολαύσετε κρύες μπύρες και υπέροχες μουσικές!

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΦ

Εικόνα
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμεροι αγώνες τοξοβολίας που συνδιοργάνωσε η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον Δήμαρχο Φλώρινας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, στο Δ.Α.Κ. Φλώρινας την 18 και 19 Ιουνίου 2022. Συμμετείχαν 160 αθλητές από 23 συλλόγους από όλη την Ελλάδα οι οποίοι απόλαυσαν άρτια διοργανωμένους αγώνες και ζεστή φιλοξενία τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και κατά την παραμονή τους στην πόλη μας. Η πρώτη ημέρα περιλάμβανε ένα πλήρες αγώνα τοξοβολίας των μεγάλων κατηγοριών στα πρότυπα της WORLD ARCHERY. Στη δεύτερη βάρδια του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση του τουρνουά TriangleArcheryChallenge - TheBattle με κόντρες για τους τελικούς ολυμπιακούς γύρους και την ανάδειξη των κορυφαίων νικητών αυτής της φάσης, δίνοντας πολύτιμους βαθμούς αλλά και πλεονέκτημα σε κάποιους αθλητές να είναι αυτοί οι τελικοί μεγάλοι νικητές του τουρνουά, του οποίου η Τρίτη και τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στην

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΞΙΦ

Εικόνα
Ολοκληρώνεται σήμερα το 2ο Εαρινό Κύπελλο στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας.Στις 19:00 μμ θα διεξαχθεί ο Τελικός του Απλού Ανδρών μεταξύ των Χαβιέ Ροντρίγκεζ και Γιώργου Ταλίδη, Αγώνας που θα μεταδοθεί LIVE μέσα από την Σελίδα του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας στο FB ( www.facebook.com/florinafencingclub ) Θα ακολουθήσει η Απονομή των Επάθλων στους Νικητές και στις Νικήτριες όλων των Κατηγοριών (Απλό Ανδρών – Απλό Γυναικών – Διπλό Ανδρών – Διπλό Γυναικών – Διπλό Μεικτό) και η βραδιά θα κλείσει με «Τεννιστικό Party». Η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το νέο αναπτυξιακό νόμο, το ΕΣΠΑ και το ΣΔΑΝ θα παρουσιάσει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Φλώρινας την Πέμπτη 23 Ιουνίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:30μμ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Φλώρινας . Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση η οποία αφορά άμεσα τον επιχειρηματικό κόσμο της Π.Ε Φλώρινας. Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη. 

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την αναγνώρισή του από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έλαβε το γυναικείο τμήμα του ΠΑΣ Φλώρινα. Μετά από αρκετές προσπάθειες των μελών του Δ.Σ. του ΠΑΣ, αλλά και των γονέων των αθλητριών, η ομάδα μας συγκαταλέγεται πλέον στη δύναμη του ανερχόμενου γυναικείου ποδοσφαίρου της ΕΠΟ. Το γυναικείο τμήμα του ΠΑΣ έρχεται να συνεχίσει τη βαριά ιστορία του γυναικείου ποδοσφαίρου στην πόλη μας μετά τις μεγάλες στιγμές του Φιλυριακού, με μπροστάρη τον Τάκη Ποζατσίδη, που κορυφώθηκαν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πολλές παίχτριες εκείνης της ομάδας αντιπροσώπευσαν την πόλη μας στην Εθνική γυναικών και έκαναν αξιοπρόσεκτη καριέρα στο πανελλήνιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλές νεαρές ποδοσφαιρίστριες στην ομάδα του ΠΑΣ που αν συνεχίσουν και δουλέψουν μπορούν να φτάσουν και αυτές στο υψηλό επίπεδο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Τ.Κ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΞΥΛΩΝ

Εικόνα
Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Δασική Υπηρεσία Φλώρινας, σχετικά με την ποσότητα της ξυλείας που διανέμεται στις ορεινές περιοχές και τις καθυστερήσεις στην διανομή αυτών, απέστειλαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Λεχόβου, Αετού, Σκλήθρου, Φανού, Αγραπιδιάς και Λημνοχωρίου του Δήμου Αμυνταίου. Στην επιστολή τους αναφέρουν "Παρατηρείται τα τελευταία έτη, έντονα το φαινόμενο καθυστέρησης της διανομής ξυλείας προς τους ωφελούμενους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων μας σε αίτια τα οποία χαρακτηρίζονται κυρίως διαδικαστικά, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουμε την ξυλεία εγκαίρως και σε περιόδους τις οποίες θα έπρεπε.

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αρχαιρεσιών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Ε.Ε, καθώς και των αντιπροσώπων του κλάδου στη Δ.Ο.Ε και στην Ε.Ε του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Φλώρινας.