Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 21, 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μια ρομαντική βραδιά δίπλα στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα, χάρισαν στους παρευρισκόμενους οι Κανταδόροι Γ’ Η-Λυκείου την Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικά Δρώμενα 2016» του Δήμου Φλώρινας και του Νομικού Προσώπου.Με το μεράκι τους και την αγάπη τους για τη μουσική οι Κανταδόροι ταξίδεψαντο κοινό τους στο παρελθόν με επιλεγμένα αξέχαστα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.

"ΙΙΕΚ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΕΛΚΕΔΙΜ"

Εικόνα
Το ΕΛΚΕΔΙΜ ΙΙΕΚ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ παρέχει μια εναλλακτική επιλογή σπουδών υψηλών προδιαγραφών, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, προτείνοντας 4 ειδικότητες υψηλής ζήτησης και καλής επαγγελματικής αποκατάστασης, με 4 δημιουργικά και δημοφιλή επαγγέλματα, που η επιτυχία τους εξαρτάται από τις ικανότητες, το πάθος και την προσωπική προσπάθεια που καταβάλει ο καταρτιζόμενος να ξεχωρίσει και να αποκτήσει επαγγελματική ταυτότητα στο χώρο του!

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΣΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Εικόνα
Σας καλούμε την Τετάρτη 31/08/2016 και ώρα 9:30 π.μ. στα γραφεία του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Εικόνα
Στη Γαλλία βρίσκονται από χθες τέσσερις μικροί αθλητές των Σαρισών για να πάρουν μέρος στο διεθνές τουρνουά μικρών ηλικιών Euro mini champ’s που διοργανώνει η γαλλική ομοσπονδία. Στο τουρνουά αυτό παίρνουν μέρος 391 παιδιά από 32 χώρες. Από την Ελλάδα θα αγωνιστούν οι Χρυσή Φωτιάδου, Δέσποινα Άμπα, Ιωσήφ Ελσάμι, Ζαχαρίας Ελσάμι από τη Φλώρινα και η Παπαδημητρίου Μαλαματένια από την Αθήνα.

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΠΡΕΣΠΕΣ 2016"

Εικόνα
Ξεκινάνε σήμερα το βράδυ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ΠΡΕΣΠΕΣ 2016.Όπως είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού εκδηλώσεων ΠΡΕΣΠΕΣ κ. Γιώργος Λιάνης «στο φετινό πρόγραμμα κυριαρχεί μια ποικιλία πολιτιστικών γεγονότων. Όλες οι τέχνες σχεδόν υπηρετούνται. Το θέατρο, η μουσική, ο χορός, οι εικαστικές τέχνες, η παράδοση και το τραγούδι. Στόχος των εκδηλώσεων των «ΠΡΕΣΠΩΝ» παραμένει πάντα να αναδειχθεί το, μήνυμα της ειρήνης σε περιοχές που τις πορφύρωσαν οι πόλεμοι από τα χρόνια του Βυζαντίου μέχρι πριν λίγο καιρό, να αναδειχθεί το βυζαντινό μεγαλείο της Πρέσπας που είναι «το Ρόδο Αμάραντο» του ποιητή και να γίνει σταυροδρόμι αγάπης και ομόνοιας για τους Έλληνες».

ΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ- ΤΟ ΣΤΕ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Εικόνα
Μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη σημειώθηκε για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς με την απόφαση 1682/2016 του Συμβουλίου της Επικρατείας έγινε δεκτή η αίτηση ακυρώσεως που είχε ασκήσει η Περιφέρεια στην υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 175510/14.10.2014 απόφαση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Έγκριση Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ)» για την εγκατάσταση απόθεσης και διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων σε περιοχή των Ορυχείων Καρδιάς της Δ.Ε.Η. Α.Ε. (ΑΔΑ: ΒΧΗΒ0-37Ε).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 29 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πέρασμα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

Εικόνα
Σύσκεψη με τους φορείς του κλάδου της γούνας, στο πλαίσιο της εκπόνησης του επιχειρηματικού σχεδίου του κλάδου και της ένταξης δράσεων στους αντίστοιχους άξονες του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΚΙΝΗΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ "Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ"

Εικόνα
Με το προεδρείο και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος», τους οποίους συνόδευε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Ε.Κωνσταντίνος Μπλιάτσιος συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης 24/8 ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 50ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
50χρονο ημεδαπό για κλοπή από Ιερό Ναό συνέλαβαν στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς. Mετά από επισταμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, προ χθές (22-08-2016) το μεσημέρι, ο ανωτέρω αφού διέρρηξε την κεντρική είσοδο Ιερού Ναού στην Καστοριά, εισήλθε εντός αυτού και παραβιάζοντας το λουκέτο παγκαριού, αφαίρεσε από αυτό το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων είκοσι επτά ευρώ (827€).

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Εικόνα
Η ΔΕΗ αποτελεί την μεγαλύτερη Βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας που για πάνω από 60 χρόνια έχει συνδέσει την ύπαρξή της με την ανάπτυξη, την πρόοδο και την προσφορά φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας για τον καταναλωτή, από την μία άκρη της χώρας στην άλλη. Την πρωταγωνιστική θέση που έπαιξε και εξακολουθεί να παίζει η επιχείρηση, την οφείλει στους εργαζομένους της που άοκνα και αδιάλειπτα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο υπό: αντίξοες, αστάθμητες, ακραίες καιρικές, περιβαλλοντικές και εργασιακές συνθήκες.

ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ - ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εικόνα
Θεοφύλακτος προς Μπόμπολα στην Εξεταστική: "Στις καλές δεκαετίες εισπράξατε υπέρογκα κέρδη και τώρα χρεώνετε τις ζημιές σας στην κοινωνία" και "έχει πολλές σκανδαλώδεις πτυχές το τελευταίο δάνειο που πήρατε".Ακολουθεί το βίντεο και τα πρακτικά από την εξέταση του Φώτη Μπόμπολα. Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής συνεχίζονται στις 31/8 και στη 1-9 με τις καταθέσεις των Παναγιώτη Ψυχάρη και Θέμη Αλαφούζου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η Δ/νση και οι διδάσκοντες του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου συγχαίρουν τους μαθητές που πέρασαν με επιτυχία τη δοκιμασία των Πανελληνίων εξετάσεων δικαιώνοντας τον προσωπικό τους μόχθο και τη στήριξη και συμπαράσταση των οικείων και των δασκάλων τους.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Μ.Ε. "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ" ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ

Εικόνα
Η υπεύθυνη σπουδών Αρετή Δήμου και οι διδάσκοντες του φροντιστηρίου συγχαίρουν θερμά τους μαθητές τους που πέτυχαν στη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων και για άλλη μια χρονιά κατάφεραν κορυφαίες επιδόσεις! Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην περαιτέρω επαγγελματική και κοινωνική τους πορεία!

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος 26χρονης υπηκόου Ρωσίας.Συγκεκριμένα, προ μηνός περίπου η 26χρονη κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 25-07-2016 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας για αγορά κινητού τηλεφώνου μέσω διαδικτύου, πείσθηκε και κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των τριακοσίων πενήντα ευρώ (350€) για την αγορά του, το οποίο όμως δεν παρέλαβε όπως είχε συνεννοηθεί.

Π.Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ

Εικόνα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Κ. Παπαδόπουλε Η Φλώρινα έχει συμβάλει τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας. Έχει παράξει  πλούτο αρκετών δεκάδων δις που έχει διαχυθεί σε όλη την Ελλάδα και οι Φλωρινιώτες παρέμειναν φτωχοί και άνεργοι. Επί δεκαετίες έχει γίνει καταλήστευση του πλούτου της περιοχής. Η τηλεθέρμανση Φλώρινας είναι ένα μικρό αντίδωρο για τους Φλωρινιώτες σε σχέση με αυτά που έχουν προσφέρει . Το έργο αυτό έπρεπε να είχε τελειώσει στις 31/12/2015   και σήμερα είναι   Αύγουστος του 2016 και   ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.   Δεν έχει διανοιχτεί ούτε ένα φρεάτιο.

Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Την Τρίτη 23/8/2016 ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη Θεόδωρο στα πλαίσια προγραμματισμένης συνάντησης με θέμα ‘’ την πρόοδο έργων και θεμάτων που αφορούν την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας. Πρώτο στην ατζέντα η Πανεπιστημιούπολη της Φλώρινας με ανέγερση νέων κτιρίων.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 54ΧΡΟΝΟΣ ΗΜΕΔΑΠΟΣ

Εικόνα
54χρονο ημεδαπό, γιατί όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο ανωτέρω προκάλεσε την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε  σε πρώην στρατόπεδο της Καστοριάς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καούν σαράντα (40) τετραγωνικά μέτρα ξηρών χόρτων, συνέλαβαν σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς.

ΣΥΛΛΗΨΗ 38ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν 38χρονο ημεδαπό σε περιοχή των Γρεβενών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ-ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Εικόνα
Δυο ημεδαποί, 21 και 25 χρονών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και κατοχής ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας. Μετά από επισταμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, χθες (22-08-2016) το βράδυ στην Πτολεμαΐδα,ο 21χρονος αφαίρεσε από την οικία 28χρονου ημεδαπού μία (1) ηλεκτρονική παιχνιδομηχανή με ένα (1) ψηφιακό δίσκο αυτής και το χρηματικό ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας γνωρίζει στα μέλη του ότι μετά από αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Μακεδονίας- Θράκης) για υποβολή αναπτυξιακών προτάσεων που θα συμπεριληφθούν στο υπόμνημα που θα δοθεί στον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της 81ης ΔΕΘ, το Επιμελητήριό μας κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις:

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Από τον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Φλωρίνης ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 εορτάζει και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ "FLORINA-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ- ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΙΟ"

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Φιλοτέχνων Φλώρινας με ξεχωριστή χαρά σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Florina – Φλωρεντία – Ασχολούμεθα με το ωραίο (Αλ. Παπαδιαμάντης)» την ερχόμενη Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, στις 7:30 μ.μ. στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, Ταγμ. Φουλεδάκη 8, στην πόλη της Φλώρινας.Η προκείμενη διοργάνωση ουσιαστικά αποτελεί την ελάχιστη ανταπόκρισή μας στη συνεργασία που έχει αναπτύξει το Μουσείο από το 2008 με φορείς των εικαστικών τεχνών, που δραστηριοποιούνται στη Φλωρεντία.

ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ

Εικόνα
Σε εξόφθαλμη και χωρίς προηγούμενο παράβαση κάθε έννοιας Νόμου και ηθικής προέβη ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας κ. Μιχελάκης, προκειμένου να καλυφθεί η παρανομία της κατάθεσης της γνωστής δωρεάς στον προσωπικό λογαριασμό του Περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Καρυπίδη.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΕΥΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

Εικόνα
 Το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάταξη, αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία Περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει σαν στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου προστασίας, ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών της περιοχής μας και τη· γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Ύστερα από προσωπικές επαφές, θεσμικές συναντήσεις με το Γενικό Γραμματεία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης αλλά και συγκεκριμένες τεκμηριωμένες προτάσεις του Βουλευτή Φλώρινας, κ. Σέλτσα Κωνσταντίνου σε συνεργασία με το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Φλώρινας,το αίτημα για τη διατήρηση του αστυνομικού τμήματος Βεύης ικανοποιήθηκε, καθώς το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την κατάργηση του.

"ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ!" ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Γίνεται γνωστό ότι το Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολής μας στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του για τα παιδιά διοργανώνει για πρώτη φορά τον θεσμό "Κατασκήνωση εν δράσει" από σήμερα Τρίτη 23 έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στον χώρο των Εκκλησιαστικών μας Κατασκηνώσεων στο χωριό Πρώτη.

ΤΕΛΕΣΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 20 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ 1944

Εικόνα
Με πρωτοβουλία του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» τελέσθηκε, ύστερα από 71 χρόνια, επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 20 Αυγ. 2016, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φλώρινας, στη μνήμη των 20 εκτελεσθέντων Φλωριναίων και Καστοριανών από τους Γερμανούς κατακτητές στις 23 Αυγούστου 1944.Στο μνημόσυνο παρέστησαν εκ μέρους του Δήμου Φλώρινας, ο Αντιδήμαρχος κ. Aριστείδου Αριστείδης και ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αντώνιος Μανδρίτης.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 23-08-2016 με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Εικόνα
Χαιρετισμός – Προτάσεις του Προέδρου ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» Κων/νου Ραπτόπουλου - Χατζηστεφάνου κατά την αδελφοποίηση των Δήμων Φλώρινας - Γερίου Κύπρου (21/08/2016) Σας καλωσορίζουμε στην όμορφη πόλη μας, στην πιο όμορφη εποχή. Στη Φλώρινα των χρωμάτων, των γεύσεων, των θαυμάτων, των αισθημάτων, των ήχων. Στην καρδιά του Πολιτιστικού Αυγούστου ολόκληρη η πόλη μας, ζει για να παρουσιάζει τις δικές της μαγευτικές νύχτες, στις βραδινές δροσιές που μόνο η Φλώρινα μπορεί να προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες της.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Ένας δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας και του ΝΠΔΔ ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, όπου πραγματοποιήθηκε η μουσικοθεατρική παράσταση «Πάμε όπως παλιά» με τον μίμο Γιάννη Τσιτουρίδη και την ηθοποιό Τίσσα Βασιλάκη, ένα νοσταλγικό ταξίδι στον παλιό κινηματογράφο με μιμήσεις, επιθεωρησιακά νούμερα, χορό και τραγούδι και ακολούθησε συναυλία με τους Decauville και soul, latin, jazz μουσική.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνα

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το Τμήμα Εθνογραφίας & Χορού του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης», διοργανώνει για άλλη μια χρονιά, το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ – Πανηγύρι Παραδοσιακών Χορών, την Τρίτη, στις 30 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:00 στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου – Πλατεία 7 Ηρώων 1944. Στην εκδήλωση θα εμφανισθούν παιδικά χορευτικά συγκροτήματα από διάφορα μέρη της Ελλάδος καθώς και του ΦΣΦΑ, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Γιώργου Τσαμπάζη. Θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο. Παράλληλα τα μέλη του συλλόγου θα ετοιμάζουν για το κοινό τοπικά εδέσματα της ώρας.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΗΛΙΑ ΚΩΣΤΕΝΗ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΛΙΜΝΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του Αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη στην Μικρολίμνη Πρεσπών εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα το σημαντικό έργο ανάπλασης του οικισμού.Ο Ηλίας Κωστένης γεννήθηκε στις 9.3.1970 στην Φλώρινα, κατατάχτηκε στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1999 και μέχρι το θάνατό του υπηρετούσε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΩΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εικόνα
Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 «Το ποδόσφαιρο στις γειτονιές»- διαγωνισμός freestyle από τον ΠΑΣ Φλώρινας Προαύλιο 1ου& 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, Ώρα:20:00 Παρουσίαση των τμημάτων ρυθμικής γυμναστικής και μοντέρνου χορού της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας Προαύλιο 1ου&2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, Ώρα:22:00 Ποντιακή βραδιά με την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας και τον Σύλλογο «Παναγία Σουμελά» Αμμοχωρίου

2ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στo πλαίσιo ανάπτυξης περιφερειακής συνείδησης, διοργανώνει το 2ο πρωτάθλημα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ομάδες συλλόγων, φορέων αλλά και ανεξαρτήτων ομάδων που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Ε.Β.Ε. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριό μας στην προσπάθεια που καταβάλει για την οργάνωση και την στήριξη των επιχειρηματικότητας της Π.Ε. Φλώρινας ξεκινάει από τις 22 Αυγούστου την υλοποίηση σεμιναρίων τεχνικών ασφαλείας και συγκεκριμένα δύο τμήματα Ε.Φ.Ε.Τ και δύο τμήματα τεχνικών ασφαλείας.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Πρόγραμμα Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας: Νομός Φλώρινας: • Δευτέρα (22-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Aγ. Παρασκευή-Εθνικό-Κρατερό-Παρόρι-Πολυπλάτανος-Μεσόκαμπος-Μεσοχώρι-Μαρίνα • Τρίτη (23-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκοπός-Αχλάδα-Μελίτη-Λόφοι-Κέλλη-Κλειδί-Αγ. Βαρθολομαίος • Τετάρτη (24-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Φλάμπουρο-Λεπτοκαρύα-Κολχική-Υδρούσα-Άνω Υδρούσα-Δροσοπηγή-Τροπαιούχος-Ατραπός-Τριανταφυλλιά-Πολυπόταμος • Πέμπτη (25-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Μανιάκι-Φαράγγι-Βεγόρα-Αγ. Παντελεήμονας-Πέτρες-Αντίγονο-Φιλώτας-Λεβαία • Παρασκευή (26-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Βαρικό-Λέχοβο-Ασπρόγεια-Αγραπιδιές-Σκλήθρο-Νυμφαίο-Αετός-Βαλτόνερα-Ανάργυροι. • Σάββατο (27-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ :Βροντερό-Πύλη-Ψαράδες-Πλατύ-Καλλιθέα-Λευκώνας-Μικρολίμνη-Πράσινο-Ανταρτικό-Πισοδέρι.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών – Φλώρινας κα. Χρύσα Μάντση και ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Γεώργιος Λιάνης, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Αμυνταίου που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 12 μ., στο κτήριο της Βιβλιοθήκης. Θα ακολουθήσει στον περίβολο του κτηρίου η θεατρική παράσταση “Οι Κυρίες των Λιμνών”.

ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ 11 ΣΥΡΙΟΥΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Δυο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 54 χρονών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών συνέλαβαν  σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΠΡΑΞΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Εικόνα
Με την υπογραφή της πράξης αδελφοποίησης επισφραγίστηκε η συνεργασία μεταξύ των Δήμων Φλώρινας και Γερίου Κύπρου. Όπως είπαν στις ομιλίες τους οι δύο Δήμαρχοι Γιάννης Βοσκόπουλος και Αργύρης Αργυρού στόχος και των δύο είναι να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών έτσι ώστε να έρθουν κοντά οι δύο λαοί, να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα της κάθε περιοχής, την ιστορία και τον πολιτισμό και να δημιουργηθούν άρρηκτοι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας. 

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ "ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ"

Εικόνα
Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την ανακοίνωση ένταξης στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» 5.000 νοικοκυριών, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Για άλλη μια φορά, πολύ αργά και πολύ λίγο… Μετά από 20 μήνες κυβερνητικής απραξίας και αδικαιολόγητων καθυστερήσεων, η κυβέρνηση δια του αρμόδιου Υπουργείου προχωρά έστω και καθυστερημένα στην αξιοποίηση των 56 εκατ. €, που τους αφήσαμε ως επιστροφές δανείων στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», του 2ου καλύτερου ευρωπαϊκά προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας, ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Φλώρινας ανακοινώνει με χαρά προς τα μέλη του, ύστερα από απόφαση των Υπουργών Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΚΥΑ) εντάσσονται και οι πολύτεκνοι γονείς με τα προστατευόμενα μέλη στην διανομή φρούτων και λαχανικών.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 40ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
40χρονο υπήκοο Πακιστάν για κατοχή και πώληση αδασμολόγητων τσιγάρων συνέλαβαν στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 62ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
62χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη σε αγροτική περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών και του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δεσκάτης και του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Δεσκάτης,.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Τετάρτη 24 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 8:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ε.Κ.Φ.: ΣΤΙΣ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε δύο νέα προγράμματα που θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε 13.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-24 και 25-29 ετών να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία τεσσάρων μηνών σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδός τους στην αγορά εργασίας.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ:ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ

Εικόνα
Ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα του κτηνοτροφικού κόσμου παίρνει σάρκα και οστά. Σε χρονικό ορίζοντα, σχεδόν ενός εξαμήνου, θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η χώρα παραγωγής του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων στις συσκευασίες τους.Έτσι ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα επιλογής, σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες, με διαφάνεια και ασφαλέστερη ιχνηλασιμότητα, όταν μάλιστα επιβάλλεται υποχρεωτικά, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη, η αναγραφή της χώρας άλμεξης , της χώρας επεξεργασίας και της χώρας συσκευασίας.

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Περιφέρεια η υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας από τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Α. Τουρλιδάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας (ΤΕΝΑ ΑΤΕΒΕ-ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΤΕΒΕ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΤΕ) Σ. Ψουνόπουλο, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Π. Πλακεντά, Σ. Μπίρου, Θ. Ζυμπίδη, Μ. Καλαϊτζόπουλου, του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη, του Γ. Δακή και του Γ. Σόκουτη ως εκπροσώπων της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, του Εκτελεστικού Γραμματέα Π. Αργυριάδη, των εντεταλμένων συμβούλων Κ. Ιωαννίδη και Ηλ. Κάτανα και υπηρεσιακών παραγόντων.