Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 8, 2023

Ζ. ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ "ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"

Εικόνα
Για την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των πολιτών του Νομού Καστοριάς,τις κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζονται και την πορεία των εκτελουμένων έργων, συζήτησαν κατά την διάρκεια συνάντησης τους ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια."Στο πλαίσιο της συνάντησης" τονίζει ο κ. Τζηκαλάγιας "συζητήσαμε ακόμα και για τις προσεχείς Εθνικές Εκλογές και την σπουδαιότητα του ρόλου του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας μετά και την μετατροπή μας σε μονοεδρική περιφέρεια. Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Καστοριά το Α’15θήμερο του Φεβρουαρίου".

ΣΥΛΛΗΨΗ 39ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ

Εικόνα
39χρονος αλλοδαπός, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε περιοχή της Φλώρινας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 39χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα 44χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "AVATAR: THE WAY OF WATER" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με την περιπέτεια φαντασίας "AVATAR: THE WAY OF WATER" που μ βρίσκεται ανάμεσα στις 10 πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες όλων των εποχών, συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από την Κινηματογραφική Λέσχη Φλώρινας. Η προβολή της ταινίας θα γίνεται από Σάββατο έως Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 5 και στις 9 το βράδυ και την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου έως την Τρίτη 18 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ με γενική είσοδο 6 ευρώ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΟΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Την πρότυπη Καλλιτεχνική Oμάδα Xορού «ΕΚΝΕΥΣΙΣ» του Κώστα Νικολαΐδη η οποία εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, υποδέχθηκε το Τμήμα Εθνογραφίας και Χορού του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»στην πόλη της Φλώρινας .  Η ομάδα παρακολούθησε εισήγηση από τη χοροδιδασκαλο Τρύφωνος Ελευθερία του συλλόγου σχετικά με τον παραδοσιακό χορό που αφορά στην περιοχή της Φλώρινας. Οι δυο χορευτικές ομάδες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να διδαχτούν παραδοσιακούς χορούς, και να διασκεδάσουν όλοι μαζί υπό τους Φλωρινιώτικους και όχι μόνο, σκοπούς, του κλαρίνου του Παντελή Τσαμπάζη! Στόχος του Τμήματος Εθνογραφίας και Χορού αποτελεί όχι μόνο η διδασκαλία παραδοσιακών χορών στο κοινό της Φλώρινας αλλά και σε φίλους λάτρεις της παράδοσης και εκτός νομού! Τμήμα Εθνογραφίας και Χορού Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Τους νέους αντιδημάρχους όρισε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης με πρόσφατη απόφαση του. Πρόκειται για τους ΜπερμπερίδηΠέτρο, Χατζητιμοθέου Ιωάννη , Κρητικού Διαμαντούλα, Γυρίκη Ελένη, Καραούλη – Μπράχου Αφροδίτη, Σονιάδου- Μπίτα Σωτηρία και Δεμερτζιδη Στυλιανό η θητεία από 10-01-2023 έως και την 31-12-2023.

Γ. ΣΤΥΛΙΟΣ : "ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ"

Εικόνα
Την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται και στις ανάγκες της κλιματικής αλλαγής και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή σε αγρότες και κτηνοτρόφους, γνωστοποίησε από την Φλώρινα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος. Όπως είπε ήδη έχει γίνει έρευνα σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει με τις κλιματική αλλαγή στους αγρότες, στη στροφή σε καλλιέργειες που μπορούν να αντέξουν σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, καθώς επίσης και στην προοπτική υλοποίησης προγράμματος μέσω από την κοινή Αγροτική Πολιτική για την δημιουργία υποδομών αντιχαλαζικής προστασίας. Ακόμα ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε και στα τελευταία προγράμματα που τρέχουν από το υπουργείο, «όπως η έκτακτη ενίσχυση που δίνεται για να διαχειριστούμε τον πόλεμο της Ουκρανίας και 60 εκατομμύρια ευρώ για τα λιπάσματα».

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ "ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΒΑ" ΣΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Το 1ο Βραβείο «Ζαχαρούλας Καραβά» για το καλύτερο Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων στον 67ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς τον Δεκέμβριο του 2022 έλαβε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και η  Όλγα Μούσιου Μυλωνά, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, η οποία κατά το σχολικό έτος 2021-2022 υπηρετούσε ως εκπαιδευτικός στο σχολείο που διοργάνωσε το πρόγραμμα «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ – Adopt a Ship» της Project Connect. Το Δ.Σ. συγχαίρει την κα. Μούσιου και τους μαθητές και τις μαθήτριες του περσινού τμήματος Στ2’ του Σχολείου, οι οποίοι/ες συμμετείχαν με επιτυχία στο Πρόγραμμα. "Τα παιδιά «υιοθέτησαν» ένα εμπορικό πλοίο, τον «Αγωνιστή» της Aegean Bulk και έστειλαν επιστολές στον πλοίαρχο και ζωγραφιές καραβιών, όπως και έλαβαν από αυτόν επιστολές και βίντεο, κι έτσι γνώρισαν τα επαγγέλματα της ναυτιλίας. Μέσα από αυτό το Πρόγραμμα γνώρισαν τον Capt. Δημήτριο Ματθαίου, CEO στην Arcadia Shipmanagement Co Ltd. & Aegean Bulk Co Inc., ο οποίος υποστήριξε