Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 30, 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Εικόνα
Με αποκλειστικό θέμα την κατάθεση πρότασης για την επιστροφή του Τμήματος των Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα, ο βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας κ. Αντωνιάδης Γιάννης συναντήθηκε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Τουρλιδάκη Αντώνιο.

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΣΛΗΨΗ 31 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η ΔΕΗ ΑΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα ένα (31) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (Λ.Κ.Δ.Μ.), που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα του Νομού Κοζάνης, για το Ορυχείο Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας και συγκεκριμένα:

Α.Σ. "ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ" ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΡΑΤΕ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εικόνα
Την Κυριακή 30 Οκτωμβρίου 2016 στο Φιλίππειο κλειστό γυμναστήριο της Βέροιας, έγινε το κύπελλο καράτε Βόρειας Ελλάδας. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 460, από 18 συλλόγους σε όλες τις κατηγορίες. Το παρόν έδωσε και ο σύλλογος Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” ΦΛΩΡΙΝΑΣ με 8 αθλητές. Η διοργάνωση ήταν σε πάρα πολύ υψηλά “στάνταρς” και πρότυπα μεγάλων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων και γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Επιτροπή Β. Ελλάδας που ήταν η διοργανώτρια αρχή των αγώνων.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΠΝΟΣ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ"

Εικόνα
Στο πλαίσιο της δράσης Περιβάλλον και Πολιτισμός «Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2016 η Εφ. Α. Φλώρινας διοργάνωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Χωρίς φωτιά καπνός δε βγαίνει», στο οποίο συμμετείχαν μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, του Δημοτικού Σχολείου Αρμενοχωρίου, του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου και του Δημοτικού Σχολείου Περάσματος.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 09:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΦΑ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 8047/529/08-09-2016 ΜΕ ΘΕΜΑ: ‹‹ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ››, ΚΑΤΑ ΛΟΓΩ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ

Εικόνα
Ο λόγος ένα προς πέντε [άρθρο 11 του Ν.3833/2010 ‹‹ Προστασία της εθνικής οικονομίας- Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης ›› (ΦΕΚ 40/τα. Αʼ/15-03-2010), όπως ισχύει] αφορά σε προσλήψεις και αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού, δηλαδή μόνιμου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κα δεν συμπλέκεται με τον αριθμό των συμβασιούχων.Διακριτοί περιορισμοί υφίστανται ως προς το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό συμβάσεων: κατά το σκέλος που αφορά τους Ο.Τ.Α., ο μέγιστος αριθμός εγκρίσεων συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου είναι μειωμένος σε ποσοστό 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΒΕΡΝΑΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΑΡ.8047/8-9-2016 ΚΑΙ ΑΚΕ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ‹‹ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ››,

Εικόνα
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 184/Αʼ/30-12-2016 και κυρώθηκε με το Ν.4366/2016 ‹‹Για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξαρτήτων αρχών, των ΝΠΠΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ και κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ, παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31-12-2016 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις και όσες πρόκειται να υπογραφούν έως της 31-12-2015, καθώς και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι (30) ημέρες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης ››.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Η.Φ.Η. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Εντάχθηκαν, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, οι πράξεις που αφορούν στη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) σε Κοζάνη, Φλώρινα, Εορδαία, Τσοτύλι, Σιάτιστα, Πεντάλοφο και Σέρβια-Βελβεντό, στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020.

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΛΕΒΑΙΑΣ

Εικόνα
Μετά την πρόταση του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΒΑΙΑΣ στον δημιουργό και διαχειριστή του online λογοτεχνικού περιοδικού BOOK TOUR ( www.booktourmagazine.com ) - Θεοφάνη Θεοφάνους να κάνουν μία από κοινού δράση για τα παιδιά, προέκυψε η «Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης και Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Λεβαίας».Μαθητές απ΄ όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου Λεβαίας ενώθηκαν με μία κοινή αγάπη: τη γραφή και την ανάγνωση. Ο πρώτος μήνας έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις!

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 16 «Υποβολή καταστάσεων προσωπικού και προγραμμάτων ωρών εργασίας» του Νόμου 2874/2000, κάθε εργοδότης υποχρεούται όπως μια φορά το χρόνο και κατά το χρονικό διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Νοεμβρίου να καταθέτει, στην αρμόδια υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε.-Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης τον ετήσιο πίνακα ωρών εργασίας των μισθωτών συμπληρωμένο με τα στοιχεία του τεχνικού ασφαλείας .

ΗΜΕΡΙΔΑ G.AL.E.T.: Greece-Albania Energy Tourism

Εικόνα
Στο πλαίσιο του έργου « G.AL.E.T.: Greece-Albania Energy Tourism » του Διασυνοριακού Προγράμματος IPA CROSS BORDER PROGRAMME «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013»,το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης/Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών & Ενεργειακών Πόρων, διοργανώνει ημερίδα-workshop με την συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Υπουργείου Ενέργειας Αλβανίας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΟΡ. ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.Συγκεκριμένα την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στο Ορ. Νοτίου Πεδίου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Γρεβενών. Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων εθελοντών αιμοδοτών είναι απαραίτητη σ΄αυτή την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΠΑΡΟΧΉ ΤΟΠΙΚΟΎ ΠΌΡΟΥ ΔΕΗ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ, ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΉ ΕΝΈΡΓΕΙΑ

Εικόνα
Κύριοι, κυρία Είναι γνωστό ότι οι θερμικές ανάγκες των νοικοκυριών της περιοχής είναι οι μεγαλύτερες σε πανελλαδικό επίπεδο, γεγονός που σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή τιμή του πετρελαίου, αλλά και των άλλων μορφών θέρμανσης, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων και την αύξηση της ανεργίας, καθιστά πάρα πολύ δύσκολη, έως αδύνατη τη δυνατότητα των κατοίκων της περιοχής να ζεστάνουν τα σπίτια τους. Στην πραγματικότητα, λόγω οικονομικής αδυναμίας των νοικοκυριών να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, δεν μπορούν να ωφεληθούν και από την επιδοματική πολιτική στο πετρέλαιο.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για θέματα αποχιονισμού και αντιμετώπισης πλημμυρών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΑΝΚΟΜΙΔΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΒΑΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Φωτογραφία Παναγιώτης Μορφιδης. Με την πρέπουσα λαμπρότητα που αρμόζει τελέστηκε , το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2016 στην Λεβαια Φλώρινας, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ'αρτοκλασίας της ανακομιδής της εορτής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου , παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, κ.κ. Θεόκλητου και 28 Ιερέων.πλήθος κόσμου και αντιπροσωπίας του Τοπικού και Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταιου, παρουσία του Δημάρχου Αμυνταιου και του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας Στέφανου Μπιρου . 

ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Δυο υπήκοοι Αλβανίας ένας άντρας και μια ανήλικη γυναίκα, ηλικίας 25 και 17 χρονών αντίστοιχα, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν  σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας.

Κανάλια … μπ(λ)ε! του Θανάση Παπαδημητρίου

Εικόνα
Καθημερινά –εκεί γύρω στις 20:00΄- αναρωτιέμαι, εάν αυτό που παρακολουθώ είναι ότι απέμεινε από την σύγχρονη ελληνική δημοκρατία, ή μάλλον, τη σύγχρονη ελληνική καναλοκρατία. Σύσσωμη (και κυριολεκτώ) η τηλεοπτική μας ενημέρωση, στρατευμένη στον «ιερό» σκοπό της, αντιπολιτεύεται. Θεμιτό, όταν σκοπός είναι ο έλεγχος της εξουσίας και όχι τα συμφέροντα των καναλαρχών.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ ΚΔΒΜ2 προσκαλεί επιχειρηματίες του Νομού Φλώρινας να συμμετέχουν στα 3 επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης που θα υλοποιήσει για το έργο: «Support Cross Border Entrepreneurship /Transnational Business Consultant» με ακρωνύμιο «SCBE /TBC», στο πλαίσιο του IPA Διασυνοριακού Προγράμματος «Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007 – 2013».Τα σεμινάρια είναι διάρκειας 100 ωρών και θα υλοποιηθούν εκτός ωρών εργασίας στη Φλώρινα στην Πιστοποιημένη Δομή του ΚΕΚ Δίαυλος (Μακεδονίας 1)

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ - ΑΜΕΑ & ΚΕΑ // ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΜΕΑ

Εικόνα
ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ «ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ» ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ : H ANAΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΒΑΡΙΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ. ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ (εξωιδρυματικό κ.λ.π.). ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
O Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, θα φιλοξενήσουν στις 06 και 07 Νοεμβρίου 2016 τους «Γιατρούς της Αγάπης», προκειμένου να υλοποιήσουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε δημότες του Δήμου Φλώρινας, με οικονομικές δυσκολίες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΙΑΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΟ-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ

Εικόνα
Στο πλαίσιο του προγράμματος "Αγωγη Υγείας" σημερα 2/11/2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην παιδο-οδοντίατρο Ταχου Κάτια για ενημέρωση, πρακτική εξάσκηση στοματικής υγιεινής καθώς και πρόληψης περιοδοντικών προβλημάτων. Η διοίκηση του Κέντρου ευχαριστεί ολόθερμα την κα Κάτια για την συνεργασία και την προσφορά της στο ΚΕΝΤΡΟ μας!

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Εικόνα
Από την Ακαδημία Οίνου του «Αριστοτέλη» ανακοινώνεται η έναρξη του έτους οινογνωσίας 2016/2017.Ξεκινάμε… Νοέμβριο.Γνωρίζουμε οινοποιεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας!Ανακαλύπτουμε σπάνιες ελληνικές ποικιλίες! Μαθαίνουμε μικρά και μεγάλα μυστικά για την οινοποίηση! Μαγειρεύουν για μας διακεκριμένοι σεφ!Ειδικά αφιερώματα στην μοριακή κουζίνα, στα αποστάγματα και στην μπύρα!Οι συναντήσεις θα γίνονται στην αίθουσα εκθέσεων των Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Αριστοτέλη.

ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με μια λιτή εκδήλωση γεμάτη μουσική και χαμόγελα υποδέχθηκε τους φοιτητές της Σχολής Καλών τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας στο υπό ανακαίνιση ιστορικό κτίριο της Αγίας Όλγας.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας δύο ημεδαποί, ένας 51χρονος άνδρας και μία 37χρονη γυναίκα.

ΣΥΛΛΗΨΗ 27ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εικόνα
27χρονο υπήκοο Αλβανίας, γιατί σε έλεγχο που του πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, οι οποίες και κατασχέθηκαν, συνέλαβαν  στη Φλώρινα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΟΓΑ

Εικόνα
Τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας σας ενημερώνουν για τη διαδικασία υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στο Πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες έτους 2016. Σας ενημερώνουμε ότι η υποδοχή και ηλεκτρονική συμπλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων παροχών στο Πρόγραμματης Αγροτικής Εστίας παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες έτους 2016, μέσω on- line διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων των ΚΕΠ και του Κλάδου Μηχανογράφησης του ΟΓΑ, ξεκίνησε την Τρίτη 01 Νοεμβρίου 2016 και αφορά σε 1300πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ. Στις πολύτεκνες αγρότισσεςμητέρες θα καταβληθεί χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ.

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ

Εικόνα

Ε.Κ.Φ. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 11 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα  για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με ωρομίσθια αποζημίωση, συνολικά έντεκα (11) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Ν.Π.Δ.Δ.Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Φλώρινας.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Το πρόγραμμα του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016. 11.30 πμ --- Επίσκεψη στα Λιγνιτωρυχεία Νότιου Πεδίου – Ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών του εργοταξίου “Πτολεμαΐδα 5”. 13.00 μ.μ --- Επίσκεψη στον ΑΗΣ Καρδιάς – Ενημέρωση από τα στελέχη και περιοδεία στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "LIFE AMYBEAR- Improving Human-Bear Coexistence Conditions in Municipality of Amyntaio»

Εικόνα
Στις 25 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Εναρκτήρια Συνάντηση του Έργου «LIFE AMYBEAR - Improving Human-Bear Coexistence Conditions in Municipality of Amyntaio», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ιδίους πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος «LIFE» και ξεκίνησε να υλοποιείται την 1η Οκτωβρίου 2016. Η συνάντηση διοργανώθηκε από τον Επικεφαλής Δικαιούχο, LEVER Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε., σε συνεργασία με τους υπόλοιπους δικαιούχους του έργου, το Δήμο Αμυνταίου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
O Διοικητής και τα μέλη του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, αποφάσισαν ομόφωνα στην 22η συνεδρίαση στις 31-10-2016 (θέμα εκτός ημερησίας διάταξης), την έκδοση συγχαρητηρίου επιστολής προς τους ιατρούς της Ουρολογικής κλινικής, κ. Κωτακίδη Γεώργιο, Συντονιστή Διευθυντή, κ. Μαραντίδη Κοσμά, επιμελητή Β’, κ. Παππά Βασίλειο επιμελητή Α’ Αναισθησιολογίας, Χαλκίδου Μαρία ειδικευόμενη της χειρουργικής κλινικής, για την απονομή του 3ου βραβείου αναρτημένης ανακοίνωσης στο 230 Πανελλήνιο Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο στις 20-23 Οκτωβρίου 2016, με θέμα <<Θετικά χειρουργικά όρια και διατήρηση του αυχένα της ουροδόχου κύστης (bladder neck sparing) στη λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή >> .

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ 1912-1913"

Εικόνα
Σας προσκαλούμε στην Παρουσίαση του Βιβλίουτου Στεφάνου Κ. Τζάνου«ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ 1912- 1913», που θα γίνει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 & ώρα 19:00 μ.μ.στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου.

Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Χριστόφορου Βερναδάκη στην ερώτηση του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη με θέμα : Το δημογραφικό πρόβλημα οδηγεί την Ελλάδα σε βέβαιη εξαφάνιση σας γνωρίζουμε τα εξής:

Εικόνα
Στις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007) όπως ισχύει προβλέπονται για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους υπαλλήλους του κράτους και των ν.π.δ.δ. οι εξής οικογενειακές διευκολύνσεις: Προσαύξηση της μετά τον τοκετό άδειας μητρότητας κατά δύο (2) μήνες κάθε φορά, σε περίπτωση γέννησης τρίτου τέκνου και άνω (εδαφ.β,ʼπαρ.1 του άρθρου 52 του Υ.Κ.). Χορήγηση με πλήρεις αποδοχές διαστήματος τριών (3) μηνών της άδειας άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου στην περίπτωση γέννησης τρίτου τέκνου (εδαφ.βʼ,παρ.1 του άρθρου 53 Υ.Κ.)Παράταση του μειωμένου ωραρίου που χορηγείται στο γονέα τέκνου έως τεσσάρων (4)ετών για δύο (2)ακόμη έτη στην περίπτωση γέννησης τέταρτου τέκνου (εδαφ.δʼ,παρ.2 του άρθρου 53 Υ.Κ.)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝ Ζ.ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΒΕΒΑΙΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Εικόνα
Σε απάντηση της με αριθμ.πρωτ.6730/5.7.16 ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γιάννης Αντωνιάδης, και μας διαβίβασε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σας γνωρίζουμε τα εξής :

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ ΣΕ ΟΜΟΤΙΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας και το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ σε Ομότιμο Καθηγητή Του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί σημερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.Με τιμή, Ο Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής Ο Πρόεδρος του ΠΤΔΕ Καθηγητής Πέτρος Καριώτογλου Καθηγητής Χαράλαμπος Λεμονίδης

ΜΕ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ (THE ACCOUNTANT) ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη ταινία Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ (THE ACCOUNTANT) συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από τη κινηματογραφική λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων με τρία παιδιά Ν. Φλώρινας προτείνει στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου αλλά και σε όλους τους εμπόρους της Φλώρινας την εφαρμογή παροχής ποσοστού έκπτωσης στα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων για αγορές από τα καταστήματά μας.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΘΗΝΑ" (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Με μεγάλη επιτυχία και άψογο συντονισμό πραγματοποιήθηκε η μεγάλη άσκηση πολιτικής προστασίας, η πρώτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο που διοργανώθηκε από το Γραφείο του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας, το πρωί της Δευτέρας, στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων κρατικών υπηρεσιών και των Διασωστικών Ομάδων. Το σενάριο της άσκησης, πέτυχε υψηλό βαθμό ρεαλισμού κι έδειξε την επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων όσων επιχειρούν στην πολιτική προστασία. Η Άσκηση είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΚΗ-ΟΡΥΚΤΟΧΗΜΙΚΗ, ΠΕΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΧΗΜΙΚΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ, ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΙΟ, ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ (ΥΠΕΡΒΑΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ, ΛΙΓΝΙΤΗΣ, ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΕΙΡΑ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ (ΙΠΤΑΜΕΝΗ ΤΕΦΡΑ) , ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΝΕΡΩΝ ΣΤΑ ΛΙΓΝΙΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΣΑΡΙΓΚΙΟΛ»,

Εικόνα
Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης, ανακοινώνεται ότι στις 27-10-2016 διαβιβάστηκε από τη Δ/νση Περιβάλλοντος της ΔΕΗ Α.Ε. η τελική έκθεση του ερευνητικού προγράμματος «Ορυκτολογική-ορυκτοχημική, πετρολογική και γεωχημική συσχέτιση της παρουσίας βαρέων μετάλλων, με έμφαση στο χρώμιο, στους γεωλογικούς σχηματισμούς (υπερβασικά πετρώματα, λιγνίτης, ενδιάμεσα στείρα) και στα προϊόντα καύσης του λιγνίτη (ιπτάμενη τέφρα) , με την ποιότητα των υπογείων και επιφανειακών νερών στα λιγνιτικά πεδία της λεκάνης Σαριγκιόλ», που εκπονήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

ΜΕΤΑ ΔΕΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΕΣ.

Εικόνα
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Ανακοίνωση που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες στο διαδίκτυο με φέρει τον τίτλο «Η ΔΕΗ διαλύεται και εκχωρείται με την υπογραφή Σκουρλέτη –Παναγιωτάκη- Αδαμίδη» και υπογράφεται ως ¨ΜΕΤΑ ΔΕΗ¨, δεν έχει καμιά σχέση με το επίσημο ΜΕΤΑ ΔΕΗ, τα όργανά που το εκπροσωπούν και τα μέλη του ΜΕΤΑ ΔΕΗ. Η γραμματεία του ΜΕΤΑ ΔΕΗ εκλέχτηκε μέσα από διαδικασίες στις οποίες συμμετείχαν όλα του τα μέλη (όλων των τάσεων και απόψεων), επικαιροποιήθηκε και διευρύνθηκε στις αρχές Απριλίου όταν διεξήχθη και το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, χωρία να αμφισβητηθεί από κανέναν.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ"

Εικόνα
Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» 2016, που διοργανώνεται στην Κοζάνη, στις 11, 12 & 13 Νοεμβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του επισιτιστικού τομέα (εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, κλπ), αρτοποιεία, κάβες, παντοπωλεία, επιχειρήσεις διανομής τροφίμων και ποτών, που εδρεύουν στα όριά της και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, είτε ως εκθέτες είτε σε κάποια από τις ενέργειες προβολής της Δυτικομακεδονικής Γαστρονομίας που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου 11,12,13 Νοεμβρίου 2016, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ “ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ” ΔΟΛΟΣ, ΑΦΕΛΕΙΑ Η ΑΓΝΟΙΑ;

Εικόνα
Το τελευταίο διάστημα, η παράταξη του ΤΕΕ/ΤΔΜ “Νέα πρόταση Μηχανικών” επιδίδεται σε ένα μπαράζ επικοινωνιακών ενεργειών που βάλλουν εναντίον της Περιφερειακής Αρχής και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.Η χρονική στιγμή, το ύφος, αλλά και οι πηγές των στοιχείων, στα οποία αναφέρεται ο επικεφαλής της παράταξης και η “Επιτροπή”, γεννούν πολλά ερωτηματικά, τόσο για τη σκοπιμότητα αυτής της πλήρως αβάσιμης επίθεσης, όσο και για τις διαδικασίες που αποκτήθηκαν ή κατασκευάστηκαν τα στοιχεία, στα οποία βασίζεται αυτή η κριτική.

ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ «ΠΑΛΙΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ «ΝΕΟΥ» ΕΣΠΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Από τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας και μετά τη σχετική επεξεργασία τους προκύπτει ότι οι ρυθμοί απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τόσο στο σκέλος των δαπανών-αποπληρωμών όσο και στο σκέλος των συμβασιοποιήσεων βρίσκονται σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Συνάντηση ενημέρωσης για το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινωτικών Πόρων κ. Χαράλαμπου Κασίμη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Π.Ε. Φλώρινας την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στην αίθουσα “Θόδωρος Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΣΣΙΜΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Τετάρτη 26/10 ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Σέλτσας Κωνσταντίνος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κασσίμης Χαράλαμπος και υπηρεσιακοί παράγοντες συμμετείχαν σε σύσκεψη παραγωγικών φορέων που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Θ. Αγγελόπουλος.

Ε΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2014-2020) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ) 2014-2020 ΥΠΟΜΕΤΡΟ 6.1 «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΠΕΡΙΛΗΨΗ 1ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΤΟΥΣ 2016

Εικόνα
Το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων γενική γραμματεία αγροτικής πολιτικής και διαχείρισης κοινοτικών πόρων ειδική υπηρεσία εφαρμογής παα 2014-2020όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας «Π.Α.Α.» 2014-2020 στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΚ) 1305/2013 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.). Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κας ΌλγαςΜούσιου-Μυλωνάκαι παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, ΓιάννηΒοσκόπουλου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής. Το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα είναι: - «Παράταση χρόνου υλοτομίας της δασοσυστάδας 4Α του Δημοτικού Δάσους Άνω Κλεινών για ατομικές ανάγκες», με εισηγητή τον κ. Νίκο Αλεξιάδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Φλώρινας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΕΛΛΙΔΗ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΛΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί τη Δυτική Μακεδονία ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος άμεσα στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη.Ο Π. Σκουρλέτης αναμένεται να φτάσει μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης και να αναχωρήσει την Παρασκευή, ενώ το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψής του θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.Στην ατζέντα της επίσκεψης θα βρεθούν τα φλέγοντα ζητήματα της ενέργειας, για τα οποία, ως γνωστόν, υπήρξε συνάντηση και δεσμεύσεις την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017

Εικόνα
Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την 4986/113249/12-10-2016 ΥΑ περί ‘Εφαρμογή συμπληρωματικού προγράμματος Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα περιόδου 2016-2017’, καθορίζεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το συμπληρωματικό Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2016-2017, από 31/10/2016 μέχρι την 30/11/2016.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για τον εορτασμό της 104ης Επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912, ο Δήμος Φλώρινας καθορίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας, ως εξής: Α) 7η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 1) Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου κλπ., στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας. Οι ομιλητές για τους φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές θα ορισθούν από τους Διευθυντές των αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων.