Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 27, 2022

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, με θέμα την έκτακτη βοήθεια των επιχειρήσεων της Π.Ε Φλώρινας λόγω σεισμού, είχε ο Βουλευτής Ν.Δ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και ο Προέδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εικόνα
Η προώθηση θεμάτων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ήταν ο κυριότερος σκοπός της επίσκεψης της Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνης με τον Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια και τον  αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Θωμά Μάνο, σε Υπουργεία στην Αθήνα.  Στη συνάντηση  με τον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού Εσωτερικών Θεοδόση Αθανασά,  ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα περαιτέρω χρηματοδότησης των κεντρικών αυτοτελών πόρων, γεγονός που θα βοηθούσε στην υλοποίηση περισσότερων έργων για την περιοχή.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΒΡΕΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ " ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εικόνα
Με σύνθημα «Βρες τη φωνή σου» ο Δήμος Φλώρινας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας διοργανώνουν  Εβδομάδα αφιερωμένη στη γυναίκα στο πλαίσιο εορτασμού της 8ης Μαρτίου - Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων των Γυναικών, ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών για ίσα δικαιώματα στη δουλειά, στο σπίτι, στην οικογένεια, στην κοινωνία.  Σκοπός των εκδηλώσεων, όπως αναφέρει ο Δήμος, η ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ισότητα ανάμεσα στα φύλα, την έμφυλη κακοποίηση αλλά και την ενδυνάμωση της γυναίκας και στόχο να «βρει τη φωνή της» και να διεκδικήσει τα θέλω της.

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗΣ ΠΕΡΚΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Στην ολομέλεια της βουλής έφερε το θέμα της υποστήριξης τροπολογιών για την ενίσχυση των πληγέντων του σεισμού της Φλώρινας και την μοριοδότηση των υποψηφίων πανελλαδικών εξετάσεων της ΠΕ Φλώρινας, η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πέτη Πέρκα. Όπως ανέφερε στην ομιλία της «Έχω καταθέσει δύο βουλευτικές τροπολογίες που αφορούν στην περιοχή μου, την Φλώρινα. Παρακαλώ να τις κάνετε αποδεκτές ή να πάρετε και σεις μια αντίστοιχη πρωτοβουλία. Θα σας παρουσιάσω αρχικά την περιοχή μου. Είμαστε στο τριεθνές, συνορεύουμε με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία -ακριτική τελείως. Βιώνει μία βίαιη απολιγνιτοποίηση με απόφαση της δικιάς σας κυβέρνησης, χωρίς κανένα σχέδιο και καμία πρόνοια για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους άμεσα και τους έμμεσα πληττόμενους. Έχει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και εν μέσω της ενεργειακής κρίσης καταλαβαίνετε πόσο στοιχίζει στους πολίτες. και πάνω από όλα, ήρθε και ένας μεγάλος σεισμός. Βλέπουμε ότι α

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση με θέμα "Τι ζητούν οι πολίτες της Φλώρινας" προς τους Υπουργούς ενέργειας και οικονομικών, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και Βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος. Στην ερώτηση του μεταξύ άλλων αναφέρει "Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Φλώρινα, μια πόλη στα βορειοδυτικά της χώρας, γίνεται όλο και πιο επώδυνη για τους πολίτες της από την αδιαφορία της πολιτείας. Μια πόλη που συνθλίβεται στα σαγόνια του οικονομικού μαρασμού, της απομόνωσης που έφερε ο αποκλεισμός της από το δίκτυο των κάθετων οδικών αξόνων, της δυσχερούς πρόσβασης στις Πρέσπες, της υποτυπώδους πρωτογενούς παραγωγής, της ανεργίας και της αναπαραγόμενης εσωστρέφειας.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ- ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Εικόνα
Συνεχίζει τα δωρέαν τέστ ταχείας ανίχνευσης ο Δήμος Αμυνταίου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 08.30 π.μ. έως 15.00 μ.μ. στην πόλη του Αμυνταίου στα γραφεία της ΔΕΤΕΠΑ (είσοδος από το προαύλιο του παλαιού πρώτου Δημοτικού Σχολείου), από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Παρακαλούνται οι πολίτες που θα προσέλθουν για να πραγματοποιήσουν το τεστ ταχείας ανίχνευσης να γνωρίζουν το Α.Μ.Κ.Α. τους ή τον αριθμό Δελτίου Ταυτότητας

ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ -ANIMATION ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Όμάδα Κινούμενης Εικόνας- animation για παιδιά, δημιουργεί η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας με στόχο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, ν’ ανακαλύψουν παρέα το μαγικό κόσμο των κινούμενων εικόνων! Επεσημαίνει δε ακόμα ότι "Όλα ξεκινούν από μια ιδέα.. Ζωγραφιές, κατασκευές, παιχνίδια, φύλλα, πέτρες ακόμα και οι φακές μπορούν να «ζωντανέψουν», χρησιμοποιώντας την τεχνική της κινούμενης εικόνας. Μαζί θα σκαρφιστούμε ιστορίες, που οι ήρωες μας μπαίνουν σε τρομερές περιπέτειες! Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με: ü Τη δημιουργία χαρακτήρων και τη συγγραφή σεναρίου ü Την κατασκευή των σκηνικών με διάφορα υλικά ü Τη δημιουργία μικρών βίντεο με τη χρήση νέων τεχνολογιών (τρίποδο, κάμερα- κινητό, υπολογιστής) ü Την οργάνωση έκθεσης και προβολής του βίντεο σε συγγενείς και φίλους Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από τη Γ’ τάξη του δημοτικού έως και την Α΄ Γυμνασίου. Υπεύθυνη ομάδας: Ίριδα Φυρογένη Επικοινωνία: τηλ. 6942606954, email: irifiri@gmail.com

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Εικόνα
Η αποζημίωση από τη ΔΕΗ 150 περίπου στρεμμάτων στην κοινότητα Αναργύρων που έχουν σχέση με την κατολίσθηση του ορυχείου, συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης με τον Γενικό Διευθυντή Λιγνιτικής Παραγωγής κ. Δημήτρη Μετικάνη που είχαν ο Βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και ο δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου Ιορδάνης Μπάντης. Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης "Η συγκεκριμένη έκταση αποτελείται από ιδιοκτησίες δεκάδων κατοίκων της κοινότητας και ως εκ τούτου, η μη ικανοποίηση του αιτήματος αποζημίωσης από τη ΔΕΗ, πλήττει το οικογενειακό εισόδημα πολλών κατοίκων της κοινότητας Αναργύρων. Ο κ. Μετικάνης, καταρχήν ήταν θετικός ως προς την αντιμετώπιση του θέματος και δεσμεύτηκε να γίνει διαβούλευση με τους κατοίκους ώστε να βρεθεί μια χρυσή τομή ως προς το ύψος της αποζημίωσης ώστε να προχωρήσει το θέμα".

Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΩΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Εικόνα
Σε αναμονή της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν από το σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022 σε περιοχές της ΠΕ Φλώρινας, και τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ, βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Σύμφωνα με ανακοίνωση μετά την δημοσίευση της ΚΥΑ θα υπάρχει η δυνατότητα αίτησης, σύμφωνα με όσα θα ορίζονται στην ΚΥΑ, από τον κάθε ενδιαφερόμενο για διενέργεια αυτοψίας του κτίσματος ιδιοκτησίας του από την αρμόδια Υπηρεσία και εντός της χρονικής προθεσμίας που θα αναγράφεται σ’ αυτή. Η αίτηση θα συνοδεύεται με τα ζητούμενα δικαιολογητικά. Επιπλέον, για τις εργασίες αποκατάστασης που δεν απαιτείται υψηλό κόστος εξετάζεται η δυνατότητα απλούστευσης των διαδικασιών. Παράλληλα, αμέσως μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ σε ΦΕΚ θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Π.Ε. Φλώρινας Περιοχής Αμυνταίου 2020». Το έργο περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού – μόρφωσης υφιστάμενων τάφρων, αποξέσεις οδοστρώματος (φρεζάρισμα), προετοιμασία και επάλειψη της επιφάνειας με ασφαλτικό διάλυμα, εφαρμογή πλεγμάτων ενίσχυσης οδοστρωμάτων όπου απαιτείται, και κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας τύπου ΑΣ 12,5 ή ΑΣ 20. Επίσης, προβλέπεται η εφαρμογή πλεγμάτων ενίσχυσης οδοστρωμάτων έναντι ανακλαστικών ρωγμών σε τμήματα όπου κρίνεται αναγκαίο και η επούλωση λάκκων σε σημεία των ανωτέρω οδών. Τέλος, στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες διαγράμμισης οδοστρώματος, νέα ή αναδιαγράμμιση. Το συμβατικό ποσό εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 466.398,34 €, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - ΣΑΕΠ 541/2021 082/1. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 240 ημερολογιακές ημέρες.

ΜΕ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων όπου κρίνεται απαραίτητο, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Φλώρινας – Νίκης , στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 1ο χλμ. έως το 52ο χλμ., στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Κοζάνης, από το 1ο χλμ. έως το 34ο χλμ., στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Αγίου Γερμανού, από το 31ο χλμ. έως το 45ο χλμ., στην Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας – Έδεσσας (μέσω Κέλλης), από το 22ο χλμ. έως το 35ο χλμ., στην Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας – Νίκης, από το 1ο χλμ. έως το 18ο χλμ., στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 1ο χλμ. έως το 30ο χλμ., στην Επαρχιακή Οδό Αετού – Νυμφαίου, από το 1ο χλμ. έως το 9ο χλμ., στο ορεινό Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας και του Δήμου Πρεσπών και στο Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αμυνταίου.

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5

Εικόνα
Η εξεύρεση των πόρων για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής στο μεγάλο έργο της διασύνδεσης της τηλεθέρμανσης του Αμυνταίου με τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδα 5, ήταν το κυριότερο θέμα της συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον υπουργό Κώστα Σκρέκα, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, με τη συμμετοχή και του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου του Δ. Αμυνταίου Ιορδάνη Μπάντη. Οι φορείς, σύμφωνα με τον βουλευτή, έθεσαν στον υπουργό την αναγκαιότητα στήριξης του Δήμου καθώς, όπως εξήγησαν στον υπουργό, η ίδια συμμετοχή είναι ένα μεγάλο ποσό που δεν μπορεί να καλυφθεί από τους ίδιους τους καταναλωτές οι οποίοι βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με μια μεγάλη αύξηση στο κόστος της θέρμανσης και ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για την κάλυψη του ποσού των 3 και πλέον εκατ. ευρώ που απαιτείται από την πλευρά του Δ. Αμυνταίου. Ο υπουργός, σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, δεσμεύτηκε να βρει τον τρόπο ώστε να καλυφθεί το συγκεκριμένο ποσό αναγνωρίζον

7 ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Επτά θέσεις εργασίας μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ εγκρίθηκαν για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Φλώρινα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 και ώρα 11:00, σύμφωνα με τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ και την ανάρτησή της στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr ). Το πρόγραμμα απευθύνεται στους εγγεγραμμένους ανέργους στο Μητρώο του ΟΑΕΔ που πληρούν τις ειδικότερες προϋποθέσεις συμμετοχής.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ

Εικόνα
Πρόταση με τίτλο: «Προμήθεια φωτιστικών κεφαλών LED προς αντικατάσταση των φωτιστικών, στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και φωτισμός του Δημαρχιακού Μεγάρου Φλώρινας, με φωτισμό LED εντός περιοχής ΒΑΑ» με προϋπολογισμό 1.499.693,20 €. Πρόκειται για την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών συμβατικού τύπου με νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, με τη χρήση των οποίων επιτυγχάνεται μεγάλη κλίμακα εξοικονόμησης ενέργειας, πόρων και ταυτόχρονη μείωση εκπομπών ρύπων, ενισχύοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Εικόνα
Στα χρώματα που εκπροσωπούν την πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις σπάνιες παθήσεις, θα φωταγωγηθεί το Δημαρχείο του Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με το σύλλογο «95, Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς».Στόχος της δράσης αυτής είναι να επικοινωνήσουμε το μήνυμα πως στεκόμαστε στο πλευρό των πασχόντων και των οικογενειών τους, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στις καθημερινές τους προκλήσεις, τραβώντας ταυτόχρονα την προσοχή και το ενδιαφέρον του κοινού με έναν όμορφο και αισιόδοξο τρόπο.

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΒΕΓΟΡΑΣ

Εικόνα
Νέα επιχειρηματική πρόταση για υπαγωγή στο ΣΔΑΜ ,με τη συνδρομή τεχνογνωσίας και τεχνολογίας Γερμανικού κολοσσού που τηρεί για την ώρα την ανωνυμία του, κατέθεσε η ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΕ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση "Μετά την αίτηση για το project Vegora Mines business park (καινοτόμα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας ) συνολικής επένδυσης 52 εκατομμυρίων ευρώ που κατέθεσε στο ΣΔΑΜ από κοινού με την τοπική εταιρεία S.BI.E. Techniki σε συνεργασία με ευρωπαϊκό κατασκευαστικό οίκο ο οποίος διαθέτει σημαντική εμπειρία, επανηλθαμε με νέα πρόταση. Η νέα πρόταση αφορά στην καλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών επί ιδιόκτητης έκτασης 44 στρεμμάτων, καθώς επίσης και την οικοδόμηση κτιρίων ξήρανσης, χημείου, βιολογικού καθαρισμού και συσκευαστηρίου, για την παραγωγή ειδικών φαρμάκων".

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Αποχώρησαν απο το μπλόκο του Αντιγόνου στο Αμύνταιο οι αγρότες της περιοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου. Όπως αναφέρει "ελάχιστα από τα αιτήματα των παραγωγών, ικανοποιήθηκαν από τους υπουργούς, που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Υπουργείο Γεωργίας στις 24/02/2022, και ημέρα Πέμπτη. Πιο συγκεκριμένα: Πρώτον, καμία ελάφρυνση όσον αφορά τις υπερβολικές τιμές των λιπασμάτων, Δεύτερον, ελάχιστα χρήματα για αγροτικό πετρέλαιο, και αυτά μετά το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου, Τρίτον, όσον αφορά την ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε για 80% μείωση της , το αποτέλεσμα της είναι κάτω των 40% βάση των πιστωτικών τιμολογίων που έχουν εκδοθεί από την ΔΕΗ, και περιλαμβάνουν δημοτικά τέλη και εισφορές.

30 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Εικόνα
30 θέσεις εργασίας εγκρίθηκαν στον Δήμο Αμυνταίου μέσω του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ Ήδη από τις 18 Φεβρουαρίου 2022 στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. ( www.oaed.gr ) η Πρόσκληση υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους εγγεγραμμένους στο Μητρώο ΟΑΕΔ ανέργους που πληρούν τις ειδικότερες προϋποθέσεις συμμετοχής που αναφέρονται στη σχετική Πρόσκληση. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε στις 18 Φεβρουαρίου και λήγει στις 18 Μαρτίου 2022. Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr ( https://www.gov.gr/.../programmata-koinophelous-kharaktera ).

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ 8-12 ΜΑΡΤΙΟΥ

Εικόνα
Με το σύνθημα "Δίνουμε ΑΙΜΑ, δίνουμε ΖΩΗ!" διοργανώνουν Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Φλώρινας ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Γραφείο Εθελοντισμού και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Δημητρίου», αλλά και τις Κοινότητες Αμμοχωρίου, Κλεινών, Μελίτης και Περάσματος. Στο πλαίσιο αυτό, θα υλοποιηθούν πέντε (5) ημέρες Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Φλώρινα και στις παραπάνω Κοινότητες, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους πολίτες να ενταχθούν στην κοινή προσπάθεια και να προσφέρουν το ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκινάνε οι εγγραφές στην Α’ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, για το σχολικό έτος 2022-2023, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, από την Τρίτη 1 Μαρτίου έως την Κυριακή 20 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστοχώρο (site) του σχολείου για να ενημερωθείτε για τη διαδικασία εγγραφών. ( https://3dim-florin.flo.sch.gr/ )