Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 9, 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, θα φιλοξενήσουν στις 06 και 07 Νοεμβρίου 2016 τους «Γιατρούς της Αγάπης», προκειμένου να υλοποιήσουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε δημότες του Δήμου Φλώρινας, με οικονομικές δυσκολίες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΒΟΟΕΙΔΩΝ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι από τις 14/10/2016 η ΠΕ Φλώρινας, μετά την άρση επιβολής περιορισμών λόγω εστιών Οζώδους Δερματίτιδας, μπορεί πλέον να πραγματοποιεί υπό προϋποθέσεις διακινήσεις βοοειδών τόσο εντός της ΠΕ Φλώρινας όσο και σε ΠΕ που εμβολιάζονται για την Οζώδη Δερματίτιδα.Απαραίτητη θεωρείται η έγκαιρη ενημέρωση των Κτηνιατρικών Γραφείων ώστε να υπάρξει έγκριση μετακίνησης. 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗ Τ.Κ. Α.ΥΔΡΟΥΣΑΣ

Εικόνα
Στις εργασίες ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιεί η Π.Ε. Φλώρινας στην Τ.Κ. Άνω Υδρούσας (Άνω Υδρούσα προς Νυμφαίο) παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.  Όπως δήλωσε ο κ. Μπίρος, το έργο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί εξασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής καθώς και των τουριστών που έχουν ως προορισμό την Τ.Κ. Νυμφαίου.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 δεν πραγματοποιήθηκε η διαδικασία περισυλλογής κατακείμενων ξύλων από το χώρο του εκτροφείου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα.

Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Την ευχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, κ.κ. Θεόκλητου πήρε ο Επιπυραγός Χρήστος Σ. Σπυρίδης, πριν την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

Εικόνα
Σε απάντηση στην με αριθμ.πρωτ. 7222/25-7-16 ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γιάννης Αντωνιάδης με θέμα: Απαλλαγή των πολιτιστικών συλλόγων από τον ΕΝΦΙΑ σας γνωρίζουμε τα εξής: Στο άρθρο 3 του ν.4423/2013 (ΦΕΚ 287 Α') ορίζονται ρητά και περιοριστικά οι απαλλαγές από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. Σύμφωνα με την περ. ε της παρ. 1 του ως άνω άρθρου απαλλάσσονται από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. τα δικαιώματα στα ακίνητα που ανήκουν σε Ν.Π.Ι.Δ., τα οποία δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης , μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδιοχρησιμοποποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση μορφωτικού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, αθλητικού, θρησκευτικού, φιλανθρωπικού και κοινωφελούς σκοπού ή παραχωρούνται δωρεάν στο Δημόσιο. Δηλαδή δεν απαλλάσσονται οι πολιτιστικοί σύλλογοι και εξακολουθεί να πληρώνει το σύνολο των συλλόγων ΕΝ.Φ.Ι.Α.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Το Σάββατο 15/10 η Πρεμιέρα των Γυναικών του Αμύντα

Εικόνα
Εκκίνηση στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών το Σαββατοκύριακο 15-16/10, με τον Αμύντα Αμυνταίου να φιλοξενεί το απόγευμα (18:00) του Σαββάτου στο ΔΑΚ Αμυνταίου την Αναγέννηση Άρτας.Ο Αμύντας θα παρουσιαστεί χωρίς καμία αλλαγή σε σχέση με πέρυσι, καθώς διοίκηση και τεχνικό τίμ στοχεύουν στην ενίσχυση της συνοχής του συνόλου, επενδύοντας παράλληλα και για το μέλλον, με την προώθηση γηγενών αθλητριών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ... ΠΛΑΚΑΣ Η Γ. ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Εικόνα
Κάνει κατάχρηση της δημοσιότητας, στοχεύοντας πλήρως στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης η Γ. Ζεμπιλιάδου, προχωρώντας το τελευταίο διάστημα σ’ ένα μπαράζ ανακοινώσεων, που ουδείς αντιλαμβάνεται τι προσθέτουν στη δημόσια συζήτηση.Είναι απορίας άξιο, επίσης, πως καταφέρνει να μπλέκει δύο θέματα που μεταξύ τους δεν έχουν καμία απολύτως σχέση, όπως αυτό της αναθηματικής πλάκας στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ και το ζήτημα της ΔΕΗ.

Ε.Κ.Φ.: ΠΩΣ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η 28η Οκτωβρίου, (φέτος συμπίπτει με ημέρα Παρασκευή) σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 2 του Β.Δ. 748/1966 ανήκει στις ημέρες προαιρετικής αργίας (εκτός αν προβλέπεται κάτι διαφορετικό από ΣΣΕ, Δ.Α, ή Νόμο). Έτσι λοιπόν, η λειτουργία των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση η απασχόληση των μισθωτών σ’ αυτές ανήκουν αποκλειστικά στην διακριτική ευχέρεια του εργοδότη, οπότε οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν εφόσον αποφασισθεί αυτό.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Ο.Α.Σ. "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ" ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ"

Εικόνα
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει για 10η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 την πολύ επιτυχημένη ενέργεια «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 27 πόλεις της Ελλάδας, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση. Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την Οδική Ασφάλεια, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και κεντρικό μήνυμα ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί». Στην Φλώρινα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο  Loft - Παύλου Μελά 90 και στο Αμύνταιο στα ΡΟΔΑ - Πλ. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένη.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΛΑΚΕΣ

Εικόνα
Προ ημερών ο συνδυασμός μας ΕΛΠΙΔΑ αποκάλυψε πως ο κ. Θόδωρος Καρυπίδης ως Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας δέχτηκε να συμμετάσχει στην Ομάδα Εργασίας Σκουρλέτη, η οποία συστάθηκε λίγες ημέρες πριν το ξεπούλημα της ΔΕΗ στο Υπερταμείο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή μας.Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (10/10) ο γενικώς ομιλητικός κ. Καρυπίδης όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα αυτό, αποχώρησε της αιθούσης χωρίς να απαντήσει!Λίγο αργότερα βέβαια όταν επρόκειτο να συζητηθεί το σοβαρότατο και μείζον για τη ζωή των πολιτών της περιοχής μας θέμα ……μιας αναθηματικής πλάκας, υπήρξε λαλίστατος. Ποιάς πλάκας; Αυτήν που είχε τοποθετήσει ο τέως Γ.Γ. της Περιφέρειας Α. Λεούδης στο κτίριο στη ΖΕΠ, όπου αναγραφόταν πως εγκαινιάστηκε από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΚΑΙ Ο ΟΕΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΕ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ Β΄ ΤΟΠΙΚΟ

Εικόνα
Το Σαββατοκύριακο 8-9/10/16 έγινε η έναρξη των Πρωταθλημάτων Β΄ Εθνικής αντρών-γυναικών και των τριών Τοπικών Κατηγοριών Βορείου Ελλάδας. Από τη Φλώρινα οι ΣΑΡΙΣΕΣ αγωνίστηκαν με την αντρική τους ομάδα στη ενιαία πλέον Β΄ Εθνική και ο ΟΕΑ με την γυναικεία ομάδα στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των γυναικών.

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Δύο σημαντικές παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας ολοκληρώθηκαν στον Δήμο Πρεσπών αυτό της εκτεταμένης ασφαλτόστρωσης τμημάτων του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια και της προμήθειας ομβροδεξαμενής χωρητικότητας 1800κμ. πού κάνει εφικτή την αξιοποίηση σημαντικών βοσκότοπων της Κοινότητας Κρυσταλλοπηγής.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ" ΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΣΩΤΗΡΗ ΛΙΟΥΚΡΑ ΣΤΟΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΛΕΗΣ"

Εικόνα
Την έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Εσωτερικά» του Φλωρινιώτη καλλιτέχνη Σωτήρη Λιούκρα φιλοξενεί και οργανώνει ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί για τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του.Το θέμα του εργαστηρίου επανέρχεται σε όλα τα στάδια της δουλειάς του Σωτήρη Λιούκρα και στη διάρκεια των τελευταίων επτά χρόνων συμβαδίζει με άλλα, που αφορούν την εμπειρία του τόπου, τον βιωμένο χώρο της πόλης, καθώς, παράλληλα με τον δημόσιο, μοιρασμένο με τους άλλους χώρο, αποτυπώνεται ο εσωτερικός, οικείος χώρος του εργαστηρίου, τεκμήρια μιας αυτοβιογραφικής δήλωσης. Στα έργα αυτής της έκθεσης πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει φως και ο χειρισμός του, ένας από τους βασικούς άξονες της εικαστικής έρευνας του ζωγράφου.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Ο Δήμος Πρεσπών στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής έχει προμηθευτεί από την Διεύθυνση Δασών Φλώρινας ποσότητα καυσόξυλων με σκοπό να τα διαθέσει σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και συγκεκριμένα σε άπορους, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, και μακροχρόνια άνεργους που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Πρεσπών. 

ΜΕ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο ταινίες συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικές λέσχης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Διοικητής, το Διοικητικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι και τα παιδιά του ΚΕΦΙΑπ Γ.Ν. Φλώρινας (πρ. ΚΕΚΥΚΑμεΑ) ευχαριστούν ολόθερμα τους αποφοιτήσαντες του έτους 1976 της Ακαδημίας Φλώρινας οι οποίοι γιορτάζοντας τα 40 χρόνια από την αποφοίτησή τους ,πρόσφεραν με μια ευγενική χορηγία εις μνήμην των συναδέλφων τους που απεβίωσαν, στα παιδιά του ΚΕΦΙΑπ, εκπαιδευτικό υλικό για τα εργαστήρια “Καλλιτεχνικής Έκφρασης και Δημιουργίας”(Ζωγραφική-Πηλοπλαστική) τα οποία είναι απαραίτητα για την μεγαλύτερη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ενημερώνονται όλοι οι μελισσοκόμοι της περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας που θέλουν να ενταχθούν στα επιδοτούμενα προγράμματα της μετακίνησης & αντικατάστασης κυψελών να προσέλθουν στα γραφεία της ΔΑΟΚ Φλώρινας στο Διοικητήριο, για να ενημερωθούν για τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσουν το αργότερο έως την 31η Δεκεμβρίου του 2016, ώστε να μπορούν να κριθούν δικαιούχοι των σχετικών επιδοτήσεων.Εναλλακτικά μπορούν να λάβουν πληροφορίες στο τηλέφωνο 2385054552 από τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Χόντο Κωνσταντίνο.

Διοικητής ΟΑΕΕ: «Το νέο ΕΦΚΑ διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα»

Εικόνα
Στη σημαντικότητα ίδρυσης και λειτουργίας του νέου ΕΦΚΑ αναφέρθηκαν ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε το ΕΒΕ Φλώρινας με στόχο την ενημέρωση των επιχειρηματιών για το παρόν και το μέλλον του ΟΑΕΕ. Όπως είπε ο Διοικητής του ΟΑΕΕ κ. Δημήτριος Τσακίρης με την ίδρυση του ΕΦΚΑ διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας καθώς όλα τα ταμεία αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, είναι ελλειμματικά και έχουν χρέη. Από την πλευρά του ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ κ. Δημήτριος Τσακίρης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της ακριτικής περιοχής της Φλώρινας επισημαίνοντας ότι στόχος της Διοίκησης είναι να βρει λύσεις σε όσα περισσότερα προβλήματα μπορεί. Σημείωσε δε ακόμα πως το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα αλλάξει το τοπίο στην κοινωνική ασφάλιση στην Ελλάδα. Πηγή:www.ert.gr/news/florina

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Κέρδισε το Τουρνουά ο Αμύντας Αμυνταίου

Εικόνα
Ο Αμύντας Αμυνταίου κατέλαβε αήττητος την πρώτη θέση στο Τουρνουά προετοιμασίας, που διεξήχθη στο ΔΑΚ Αμυνταίου το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου, στο οποίο συμμετείχαν ομάδες της Α1 και Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών.Η ομάδα του Νίκου Γιώσκου επικράτησε στον τελικό του οικοδεσπότη Φιλώτα ΠΑΣ με 28-22 και διατήρησε την καλή παράδοση που έχει στα μεταξύ τους παιχνίδια. Προηγουμένως ο Αμύντας αντιμετώπισε τον Άρη Θεσσαλονίκης (19-13), το Πανόραμα (23-20) και τον Αρίωνα Πτολεμαΐδος (25-15), σημειώνοντας ισάριθμες νίκες.

ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΛΕΧΟΒΟ

Εικόνα
Μέσα στην «καρδιά» του Φθινοπώρου και δύο ημέρες μετά τον εορτασμό του Πολιούχου του Λεχόβου Αγίου Δημητρίου, θα πραγματοποιηθεί φέτος , η καθιερωμένη Γιορτή Πίτας, στις 28 και 29 Οκτωβρίου. Η Γιορτή διοργανώνεται και φέτος από τον Ενωτικό Σύλλογο Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας» και με την αθρόα συμμετοχή και στήριξη των γυναικών του χωριού, οι οποίες ετοιμάζουν στα σπίτια τους και προσφέρουν αφιλοκερδώς στους κατοίκους και επισκέπτες των εκδηλώσεων, τις Πεντανόστιμες Λεχοβίτικες Πίτες.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ -200 ΟΙΚΙΕΣ ΕΚΤΟΣ

Εικόνα
Ξεκίνησε η σταδιακή αποστολή θερμότητας από την τηλεθέρμανση καθώς χθες τέθηκε σε λειτουργία ο ΑΗΣ Αμυνταίου, ο οποίος βρισκόταν εκτός λειτουργίας, και η ΔΕΤΕΠΑ έθεσε άμεσα σε λειτουργία την παραγωγική διαδικασία. Χωρίς τηλεθέρμανση όμως θα μείνουν περισσότερες από 200 οικίες θα μείνουν χωρίς τηλεθέρμανση στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου καθώς δεν έχουν πληρώσει τις οφειλές οι ιδιοκτήτες από το 2014. Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Διευθυντής της ΔΕΤΕΠΑ κ.Χαριτιδης από την πλευρά της η επιχείρηση έδωσε την ευκαιρία στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους αλλά κάποιοι δεν τα ρύθμισαν ποτέ αλλά προέβησαν σε ρύθμιση και δεν πλήρωσαν.» Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΟΜΙΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΗΡΩΙΝΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 28ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ

Εικόνα
Στην σύλληψη ενός 28χρονου υπηκόου Κύπρου,  προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας γιατί σε έλεγχο που του πραγματοποιήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του μία συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη, βάρους 2,05 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου Φλώρινας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 6 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στην  αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στο Πέρασμα τη Τετάρτη  12 Οκτωβρίου στις 15:00΄ μμ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις  17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης).

Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας: ΔΥΟ ΗΤΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ

Εικόνα
Δύο ήττες και μία νίκη σημείωσε η γυναικεία ομάδα αγωνιζόμενη στο ΣΕΦ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Το Σάββατο αντιμετώπησε την πρωταθλήτρια ομάδα του Ταύρου και αμέσως μετά τον Ολυμπιακό. Την Κυριακή έπαιξε με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά. Στα δύο ντέρμπι η ομάδα μας δεν κατόθωσε να φτάσει στη νίκη. Πρώτα ηττήθηκε από τον Ταύρο με 2-4 και στη συνέχεια από τον Ολυμπιακό 0-4. Την Κυριακή η ομάδα επανήλθε στις νίκες επικρατώντας του Φοίνικα με 4-1.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

Εικόνα
Η Μάχη της Ηλεκτρικής αναμφίβολα αποτελεί βαρυσήμαντη στιγμή της Εθνικής Αντίστασης. Αποτελεί μια ιστορική στιγμή, ένα ιστορικό γεγονός που αντιπροσωπεύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το αγωνιστικό φρόνιμα και τον ηρωισμό. Σήμερα, 72 χρόνια μετά, γιορτάζουμε τη νίκη του ΕΛΑΣ έναντι των Γερμανών που επεδίωκαν την καταστροφή του εργοστασίου της Ηλεκτρικής και τιμούμε τους 11 νεκρούς που έδωσαν ηρωική μάχη, με περίσσιο το αγωνιστικό φρόνιμα, προκειμένου να σώσουν το εργοστάσιο της «Ηλεκτρικής».

Ε.Κ.Φ.: 691 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 4Κ/2015

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι με την υπ’ αριθ. 12/2016 απόφασή της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ εγκρίθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 8 του ν. 4210/2013 (ΦΕΚ 254/Α/21-11-2013), το αίτημα του Υπουργείου Υγείας για την πλήρωση εξακοσίων ενενήντα μία (691) θέσεων διαφόρων κλάδων ειδικοτήτων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕχωρίς νέα προκήρυξη και χωρίς υποβολή νέας αίτησης από επιλαχόντες των Προκηρύξεων 4Κ/2015 (ΦΕΚ 5/15-10-2015 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και 5Κ/2015 (ΦΕΚ 6/27-10-2015 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) του ΑΣΕΠ με τα ίδια τυπικά και τυχόν πρόσθετα προσόντα, όπως ακριβώς ορίζονταν στις ανωτέρω προκηρύξεις.

Ε.Κ.Φ.: 2 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η τεχνική εταιρεία ΜΕΚ Ο.Ε., ζητά Πολιτικό Μηχανικό και Ηλεκτρολόγο/ Μηχανολόγο Μηχανικό ή Μηχανολόγο Τ.Ε.για άμεση εργασία σε μεγάλο κτιριακό έργο στη Φλώρινα. Θα δοθεί προτεραιότητα σε εργοταξιακή εμπειρία κατασκευής καταστημάτων. Παρακαλούμε να αποστείλετε τα βιογραφικά σας στο e-mail: logistirio@mek-group.gr(link sends e-mail) . Τηλέφωνα επικοινωνίας σταθ. 2310 244 447

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Εικόνα
Στην Φλώρινα θα βρίσκεται αύριο το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 6:00 το απόγευμα. Στόχος της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των εργαζομένων του ομίλου ΔΕΗ και όποιου άλλου ενδιαφέρεται για τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της Ενέργειας στην Ελλάδα.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εικόνα
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει εξ αποστάσεως επιμορφωτικά σεμινάρια Δια Βίου Μάθησης -ετήσιας διάρκειας (600 ώρες) για πτυχιούχους ΠΕ, ΤΕ, ΙΕΚ και φοιτητές με θέμα: «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». Έναρξη Οκτώβριος του 2016 και λήξη τον Ιούνιο του 2017.

Πανελλήνια Κύπελλα Νέων και U 21

Εικόνα
Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου 2016, στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Α. Λιόσια Αττικής, έγιναν τα κύπελλα Καράτε Ελλάδος στις κατηγορίες Νέων και U21. Το παρών έδωσαν και οι αθλητές του Συλλόγου ΑΣ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” ΦΛΩΡΙΝΑΣ, Σιώκης Λουκάς στην κατηγορία των Νέων, ο οποίος στην πολυπληθέστερη κατηγορία και μετά από δυνατούς αγώνες στα kata πέρασε στον τελικό όπου και έχασε με 2 – 1 σημαίες και πήρε το Ασημένιο μετάλλιο. Στην κατηγορία U21 kumite και -55kgr έχασε στον ημιτελικό με 3 – 2 και στην διαδικασία των repassage κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.Την αποστολή του Συλλόγου συνόδευσε ο προπονητής sensei Κορομπίλης Γιώργος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο σύλλογος δασκάλων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας ευχαριστεί το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την προσφορά φωτοτυπικού μηχανήματος και αθλητικού υλικού. Επίσης ευχαριστούμε για την προσφορά του σε αθλητικό υλικό τους κ.κ. Τσέκαρη Ευάγγελο και Ουλιάρη Θεόδωρο. Ο Δ/ντης του 3ου Δ.Σ. Φλώρινας Συγκελάκης Γιώργος