Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 2, 2018

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ

Εικόνα

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΟΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ

Εικόνα
Συνελήφθησαν και τα άλλα 2 άτομα, ένας 69χρονος Έλληνας και μια 56χρονη αλλοδαπή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας οι οποίοι συμμετείχαν στις 36 περιπτώσεις απάτης που εξιχνίασε η Ασφάλεια Φλώρινας σε βάρος ηλικιωμένων, και όχι μόνο, στην Φλώρινα με τη μέθοδο τους τηλεφωνήματος για ατύχημα που προκάλεσε συγγενικό τους πρόσωπο ζητώντας χρηματικό ποσό για την αθώωση του. Σε σε βάρος τους εκκρεμούσαν δύο εντάλματα προσωρινής κράτησης της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Φλώρινας, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη κατά συναυτουργία.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 16ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη 16χρονος στην Φλώρινα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Ο 16χρονος σε προγενέστερο χρόνο είχε προμηθεύσει σε έτερο ανήλικο, έναντι χρηματικής αμοιβής, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Συνεχιζόμενης της έρευνας βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε στην κατοχή του, μικροποσότητα κάνναβης. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.

ΣΥΛΛΗΨΗ 30ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Εικόνα
Για παράνομη είσοδο στη χώρα συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών . Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 31ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 3 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Στη σύλληψη 3 αλλοδαπών, ηλικίας 37, 29 και 24 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν οι αστυνομικοί του  Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ερυθρού Σταυρού εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Μουμουλίδη Ιωάννη, Χειρουργό Ωτορινολαρυγγολόγο για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση του θέματος "Γενική αντιμετώπιση προβλημάτων στη μύτη" στη μηνιαία επιμόρφωση των Εθελοντών Νοσηλευτικής και Μελών του Τμήματος στις 4 Δεκεμβρίου 2018. Παράλληλα, τον συγχαίρει για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων στη θέση του Πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας.

ΑΓΩΝΕΣ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ Β' ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Εντός έδρας αγωνίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο η γυναικεία και η αντρική ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ. Οι αγώνες θα διεξαχούν παράλληλα στο κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα παίξει μόνο η γυναικεία ομάδα. Η γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας θα αντιμετωπίσει το Σάββατο το πρωί τους Φοίνικες Αγίας Σοφίας Πειραιά και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τα Ταταύλα. Την Κυριακή το πρωί θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Ταύρου. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ, που μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές βρίσκονται στην τελευταία θέση χωρίς νίκη, θα εμφανιστούν ενισχυμένες με την Κινέζα πρωταθλήτρια Yuhua Liu και θα επιδιώξουν να φέρουν θετικά αποτελέσματα.

ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Τρενάκι της Φωτιάς Το Τρενάκι της Φωτιάς θα ταξιδεύει τους επιβάτες- επισκέπτες εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο ιστορικό κέντρο της Φλώρινας και σε όλο το αστικό μήκος του ποταμού Σακουλέβα, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν το εκπληκτικό φυσικό τοπίο, την τοπική αρχιτεκτονική, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια των Φλωρινιωτών δημιουργών, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τον Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», τη Λέσχη Πολιτισμού και την εμπορική αγορά.

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου θα διοργανώσει τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών των πανελληνίων εξετάσεων 2018 στις 28 Δεκεμβρίου 2018. Παρακαλούνται οι απόφοιτοι των σχολικών μονάδων του Δήμου μας να έρθουν στον 2ο όροφο του Δημαρχείου ή επικοινωνήσουν μαζί μας, για να δηλώσουν το ονοματεπώνυμό τους, τα στοιχεία επικοινωνίας/διεύθυνσης για την αποστολή πρόσκλησης όπως και τη σχολή εισαγωγής τους.Η παραπάνω διαδικασία γίνεται φέτος λόγω της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Τηλ. επικοινωνίας: 2386350130 Email: dimarhosthk@amyntaio.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εικόνα
Ενόψει του 12ου Τακτικού Συνεδρίου του Κόμματός μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 14/12/2018 έως και τις 16/12/2018 έχει ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής στον κατάλογο των παρατηρητών .Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην κορυφαία κομματική διαδικασία ως παρατηρητής , μπορεί να δηλώσει την συμμετοχή του στα γραφεία της ΝΟΔΕ Φλώρινας , 25ης Μαρτίου 11 1ος όροφος τις ώρες 17.00-21.00 ή στα τηλέφωνα 6937207701 -2385044145 , μέχρι την Παρασκευή 7-12-2018 . ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε. σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φλώρινας θα υλοποιήσει για το μήνα Δεκέμβριο ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους.Τα ομαδικά εργαστήρια παρέχονται δωρεάν και υλοποιούνται μέσω του Περιφερειακού Παραρτήματος ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη με στόχο την πληρέστερη υποστήριξη για την ένταξη ή την επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΟΥΤΑΧΕΙΩΤΩΝ-ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΙΚΙ"

Εικόνα
Ο Σύλλογος Κιουταχειωτών - Μικρασιατών Φλώρινας "Ο Άγιος Μηνάς" ανακοινώνει ότι στηρίζει την εκδήλωση "Ενα σχολείο για τον Μπαρίκι" προς τιμήν του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ.κ. Αγαθόνικου. Η διοργάνωση γίνεται από την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας, τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φλώρινας και τον Σύλλογο Φίλων Αγίου Όρους Φλώρινας και καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουυν.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 5:00 μ.μ., στην αίθουσα δεξιώσεων «Ι & Ν ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ» στο Αρμενοχώρι Φλώρινας.

ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Το Τρενάκι της Φωτιάς Το Τρενάκι της Φωτιάς θα ταξιδεύει τους επιβάτες- επισκέπτες εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο ιστορικό κέντρο της Φλώρινας και σε όλο το αστικό μήκος του ποταμού Σακουλέβα, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν το εκπληκτικό φυσικό τοπίο, την τοπική αρχιτεκτονική, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια των Φλωρινιωτών δημιουργών, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τον Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», τη Λέσχη Πολιτισμού και την εμπορική αγορά.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ 21-22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Γιορτή Τσίπουρου Η Φλώρινα βράζει… Πιστή στην παράδοση και κόντρα στο κρύο του χειμώνα η Φλώρινα βράζει και φέτος τα τσίπουρά της! Τα καζάνια του Δήμου Φλώρινας ανοίγουν τις πόρτες τους για να προσφέρουν ζεστασιά, άφθονο τσίπουρο και κρασί, πολλά εδέσματα και πάνω από όλα την εγκάρδια τοπική φιλοξενία, με τους ήχους και τις παραδοσιακές χορευτικές υποκρούσεις των χάλκινων της Φλώρινας. Μια παραδοσιακή γιορτή ανοιχτή για όλους τους Φλωρινιώτες και τους επισκέπτες!!!

ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Γιορτή Σοκολάτας Σοκολάτρες και σοκολάτρισσες όλων των ηλικιών ενωθείτε! Ενάντια στο κρύο φοράμε τα «μάλλινα μαγιό» του χειμώνα και κάνουμε «βουτιές» σε ρευστή ζεστή σοκολάτα! Μικροί και μεγάλοι, συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Γ. Μόδη για να γευτούμε δωρεάν την αγαπημένη σε όλους μας σοκολάτα, με τη συνοδεία ποικίλων άλλων ζαχαρωτών και γλυκισμάτων. Παράλληλα, η σοκολάτα παίρνει χρώμα και μετατρέπεται σε μια πολύχρωμη παλέτα για ζωγραφική προσώπου (facepainting) με σοκολάτα… για ακόμα πιο γλυκά χριστουγεννιάτικα πρόσωπα!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΣΚΟΠΙΑΣ

Εικόνα
Τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Τοπική Κοινότητα Σκοπιάς επισκέφτηκαν, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Π.Δ.Μ. κ. Κων/νος Γέρου.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ¨ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής (30/11/2018) του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννη Αντωνιάδη, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης με τίτλο "Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τη ΔΕΗ από αναπτυξιακό πυλώνα σε συστημικό κίνδυνο για την ελληνική οικονομία".

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Εικόνα
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου παρευρέθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα, εχθές 3-12-2018, με θέμα: Τα προβλήματα στο συμπύρηνο και επιτραπέζιο ροδάκινο καθώς και στο νεκταρίνι. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης Αγροτικοί Σύλλογοι από όλες τις περιοχές της χώρας που καλλιεργούνται ροδάκινα και νεκταρίνια.

Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: «ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

Εικόνα
Φώτο: Μαίρη Κεσκελίδου ΕΡΤ Κοζάνης Παράταση έως τα μέσα Φεβρουαρίου του 2019 δόθηκε στους ενδιαφερόμενους επενδυτές για τις ατμοηλεκτρικές μονάδες Μελίτης και Μεγαλόπολης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στο Εκθεσιακό Κέντρο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Θα πρέπει να να έχει ολοκληρωθεί το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα που βρίσκεται σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς είπε ο κ. Παναγιωτάκης και να έχουν οριστικοποιηθεί οι τεχνικές απόψεις της αρμόδιας Γενικής διεύθυνσης ενέργειας της Κομισιόν για τα πιστοποιητικά διαθεσιμότητας ισχύος.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να προγραμματίσετε την πραγματοποίηση επίσκεψης στους κάτωθι χώρους πολιτισμού του Δήμου Αμυνταίου κατόπιν ραντεβού: · Εκθετήριο Μακεδονικών Αγώνων, στην Τ.Κ. Πετρών (Τηλ. 6989123879) · Λαογραφικό Μουσείο Αμυνταίου (Τηλ. 6989123879) Σας γνωστοποιούμε επίσης ότι η Βιβλιοθήκη Αμυνταίου(Τηλ. 2386501224) λειτουργεί: Δευτέρα 09:00-20:00 Τρίτη 09:00-17:00 Τετάρτη 09:00-20:00 Πέμπτη 09:00-17:00 Παρασκευή 09:00-17:00

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Δ.Ε.Υ.Α.Φ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΟ Δ.Υ. ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 04-12-2018 ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 10.00 π.μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 13.00 μ.μ. ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΟΥΣ: * ΣΠΗΛΙΑΔΟΥ * Ι. ΚΑΡΑΒΙΤΗ * Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ * ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ευχαριστούμε την εταιρία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.» και την κ. Πέρκα Πέτη για την δωρεά πετρελαίου στο Σχολείο μας και την ευαισθησία που δείχνουν στο μέλλον του τόπου μας, δηλαδή την εκπαίδευση και ειδικά στις κρύες παραμεθόριες περιοχές που έχουν αυξημένες ανάγκες θέρμανσης. Ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας Συγκελάκης Γεώργιος

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Εικόνα
Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στον ΑΗΣ Αμυνταίου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Φλώρινας. Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων είναι απαραίτητη σ΄αυτή την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς. Σημείωση: Όσοι συμμετέχουν είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ ή την ταυτότητά τους.

ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τη μηνιαία ενημερωτική συνάντηση του διοργανώνει το τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας με θέμα "ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΡΥΓΓΑ". Η εκδήλωση με ομιλητή τον Χειρουργό  Ωτορινολαρυγγολόγο  Μουμουλίδη Ιωάννη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5:00 το απόγευμα στον ημιώροφο του Διοικητηρίου Φλώρινας. Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, ευχαριστεί θερμά τα ΄΄ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ΄΄ και ειδικότερα τη Διευθύνουσα Σύμβουλο κυρία ΡΟΖΑ Βαλίνα, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Για το Δ.Σ.  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΧΡΩΝ ΊΔΙΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕ 120 ΔΟΣΕΙΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με Θέμα: Ένταξη και των χρεών ιδιωτών προς Δήμους σε ρύθμιση 120 δόσεων κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΒΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Εικόνα
Tο Σύμφωνο Συνεργασίας για την από κοινού υποβολή πρότασης του Δήμου Φλώρινας με το Επιμελητήριο Φλώρινας για το πρόγραμμα ‘’Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (OpenMall)’’υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Τριανταφυλλίδης  με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδη, την Οικον. Επόπτρια κα. Παπαδοπούλου και τον Γεν. Γραμματέα κ. Πραπαβέση. Ο επιχειρηματικός κόσμος χαιρετίζει τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που στόχο έχουν να βοηθήσουν τη μικρή επιχείρηση, κάνοντας την ιδιαίτερα ανταγωνιστική για την αντιμετώπιση των μεγάλων πολυκαταστημάτων. Η συνεργασία των φορέων κρίνεται απαραίτητη για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Ε.Σ.Α.ΜΕΑ.: ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Εικόνα
Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2018 Μπροστά στην Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2018, οι φορείς της ΕΣΑμεΑ αποφάσισαν τη διοργάνωση 3 συλλαλητηρίων. Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους μοιράζονται τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια: - Την 1 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης, - Στις 2 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί από το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη με πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, - Στις 3 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί ανήμερα της Εθνικής Ημέρας, από την πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Α.Σ.Ε.Α. « ΣΑΡΙΣΕΣ » ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Η ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εικόνα
Το Σάββατο 1/12/2018 πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι προκριματικοί αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αντρών-Γυναικών. Πήραν μέρος συνολικά 97 άντρες διεκδικώντας τις 6 θέσεις πρόκρισης και 25 γυναίκες για 3 θέσεις πρόκρισης. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν με τέσσερα κορίτσια: Δανιέλα Γραμματοπούλου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Δέσποινα Άμπα και Αλεξία Μάλο.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού, στις 25-11-2018, τραγούδησε με ένα ξεχωριστά ελκυστικό πρόγραμμα, με συνοχή και με ωραίες φωνές, η Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Φλώρινας, μαζί με τις Χορωδίες των Κ.Α.Π.Η. Έδεσσας και Βελβεντού στο Φεστιβάλ Χορωδιών του Βελβεντού. Η μουσική και χορωδιακή παρουσίαση του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Φλώρινας στην εκδήλωση ήταν ένα ήρεμο και γλυκό ταξίδι στον χώρο της ελληνικής μουσικής και της στιχουργίας, με ταξιδευτές τους δεκάδες χορωδούς, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι μαζί με τους δασκάλους και τους μουσικούς τους, με το παράδειγμα της συμμετοχής και της συνεργατικότητας ανέδειξαν τη δυνατότητα, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, τη διατήρηση της καλλιφωνίας και της καλής προβολής των δημιουργών των τραγουδιών (στιχουργών, συνθετών, ερμηνευτών) και πρόβαλαν την τοπική μας πατρίδα.

ΜΗΝΥΜΑ Ε.Κ.Φ. ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Εικόνα
Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.Ο όρος αναπηρία αναφέρεται στον περιορισμό λόγου, έργου ή άμεσης αντίληψης. Είναι αποτέλεσμα οργανικών ή περιβαλλοντολογικών αιτιών, που δημιουργούν ένα σύνολο εμποδίων σε σημαντικές πτυχές της ζωής, όπως η αυτοεξυπηρέτηση, η απασχόληση, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία και η γενικότερη κοινωνική συμμετοχή.

ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Φλώρινας ανακοινώνεται ότι η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Φλώρινας , σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας, θα λειτουργήσει Νέα Σχολή Διαιτησίας για την ανάδειξη νέων διαιτητών ποδοσφαίρου. Τα μαθήματα της νέας σχολής αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 10 Ιανουαρίου 2019 εφόσον υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΕΛΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Εικόνα
Η 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, συμβολίζει τους αγώνες και τις κατακτήσεις του αναπηρικού κινήματος διεθνώς. Η ημέρα αυτή είναι η καλύτερη δυνατή ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε το επίπεδο της κοινωνικής πολιτικής του κράτους μας απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που με την στάση ζωής τους διδάσκουν πολλά. Καλούμαστε όλοι μας να κάνουμε πράξη το πάγιο αίτημα των ατόμων με αναπηρία, ότι δικαιούνται ισότιμη θέση στην κοινωνία. Διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια. Οι πολιτικές της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση με σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο και στοχευμένες δράσεις.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Δ/ντης και το διδακτικό προσωπικό του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας εκφράζουν τις θερμότερες ευχαριστίες τους προς τη Διευθύνουσα Σύμβουλο των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας Α.Ε κ. Βαρβάρα Ρόζα για την εξαιρετική προσφορά Ηλεκτρονικών υπολογιστών στο σχολείο μας, για τον εξοπλισμό του Εργαστηρίου Πληροφορικής. Τέτοιες κοινωνικές ευαισθησίες στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε συμβάλλουν τα μέγιστα στη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας. Ευχόμαστε η ευαισθησία σας απέναντι στα θέματα του Σχολείου να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Ο Διευθυντής του Σχολείου Λυγούρας Γεώργιος

100 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
100 πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο του Αγίου Παντελεήμονα στο Αμύνταιο Φλώρινας. Σήμερα σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Αμυνταίου στην ΕΡΤ Φλώρινας Κώστα Θεοδωρίδη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

Ο ΝΕΟΣ «ΕΜΦΥΛΙΟΣ» ΞΕΚΙΝΗΣΕ…. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ!

Εικόνα
Το τελευταίο διάστημα, διαβάζοντας τα νέα από όλη την Ελλάδα, διαπιστώνει κανείς, την κατάφωρη παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων των γηγενών (ή αλλιώς ιθαγενών) Ελλήνων πάσης ηλικίας και φύλου ανά την Ελλάδα μα και στο εξωτερικό. Μία από τις αιτίες, είναι και αυτή της «αντιπαράθεσης» μεταξύ της μειοψηφίας των οπαδών της συμφωνίας των Πρεσπών, που ομολογουμένως δρούν κάτω από την υψηλή προστασία της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ελεύθερα και πολλές φορές προκλητικά τις θέσεις τους, ενώ από την άλλη η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των «αντιπάλων» τους δέχεται εκτός από τον χλευασμό, την ύβρη και το μίσος, την βία στο πετσί της (Πισοδέρι-Θεσσαλονίκη) αλλά και στον κοινωνικό περίγυρο. Είναι απορίας άξιο, πώς οι παλαιοί υποστηρικτές της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών, οι χτεσινοί μα και σημερινοί ιδεολόγοι «καταληψίες» και «μαχητές της ελευθερίας», να υποστηρίζουν με σθένος και μίσος, μια λογική «καταπολέμησης του αντίθετου», δηλαδή την με κάθε τρόπο καταστολή των αντιδράσεων του Λαού κατ