Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 22, 2015

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 71 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Εικόνα
Στο ετήσιο μνημόσυνο της Τ.Κ. Αετού για την 71η Επέτειο της εκτέλεσης κατοίκων του Δήμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής παραβρέθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος.

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι κατὰ τὸν Κατανυκτικὸ Ἑσπερινὸ τῆς Ε’ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν, ὁ ὁποῖος θὰ τελεσθεῖ, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου, τὴν 29η Μαρτίου 2015  καὶ ὥρα 6:30 τὸ ἀπόγευμα στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Νικολάου πόλεως Φλωρίνης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 71 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ 280 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Καστοριάς σας προσκαλεί την Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015, στην Μαρτυρική Κλεισούρα, να τιμήσετε με την παρουσία σας, το Μνημόσυνο των διακοσίων ογδόντα μαρτύρων-ηρώων Κλεισουριωτών, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας της 5ης Απριλίου 1944.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ ΤΈΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
                                Σε μία απλή τελετή αλλά σε συγκινητική ατμόσφαιρα υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος την κα. Μίσχου Ιφιγένεια, Διευθύντρια Τεχνικών Έργων και την κα. Δεληχάτσιου Ζωή, Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, όπου τις απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα με αφορμή τη συνταξιοδότησή τους, για το έργο και την προσφορά τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Εικόνα
Ξεκινάει απο την Κυριακή των Βαιων το εορταστικο ωραριο των καταστημάτων όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Φλώρινας.

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Εικόνα
Τεράστια προβλήματα δημιουργησε η συνεχόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών στην Τοπική Κοινότητα Πολυπλατανου Φλωρινας πλημμυριζοντας χωράφια,  αυλές, δρόμους και σπίτια.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 41ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Εναν 41χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας, συνέλαβαν σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς. 

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 51 ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
 51χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας Κοζάνης .

ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ BULLYING ΘΕΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΙΕΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ομιλία για το τι είναι bullying (εκφοβισμος) και για τους τρόπους αντιμετώπισης του bullying πραγματοποιήθηκε στους σπουδαστές του ΙΕΚ Φλώρινας απο την ψυχολόγο κα. Ξένια Καϊμάρα μετά από πρωτοβουλία του Διευθυντή του ΙΕΚ κ. Βαρδιαμπαση.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ "ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ" ΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ V

Εικόνα
Την ώρα που πράσινα σωματεία, οργανώσεις και μεμονωμένοι θεσμικοί φορείς (ενίοτε και σύλλογοι/φορείς φαντάσματα) συνεχίζουν τον πόλεμο ενάντια στην κατασκευή της Μονάδας «Πτολεμαΐδα V» που αποτελεί το μεγαλύτερο επενδυτικό – αναπτυξιακό έργο της τελευταίας 20ετίας στη χώρα μας και εκτός των άλλων πρόκειται να συμβάλει σφόδρα στην βελτίωση του περιβάλλοντος καθώς θα αντικαταστήσει μονάδες παλαιάς τεχνολογίας, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αναγνωρίζοντας την ανάγκη για οποιαδήποτε βελτίωση στο κλίμα και τις περιβαλλοντικές συνθήκες (όταν όμως η ανάγκη αυτή βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια και όχι σε ανυπόστατες και ανακριβείς θέσεις), συμμετέχει και φέτος στην «Ώρα της Γης»,  ΑΝΑΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΩΤΑ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Εικόνα
Σάλος στην Μεσσηνία με την νέα απρέπεια του πρώην πρωθυπουργού. Πραγματικός σάλος έχει δημιουργηθεί στην Καλαμάτα , μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ(video )

Εικόνα
Με επιτυχία ξεκίνησε χθες στην Φλώρινα το Πανελλήνιο Συνέδριο για το περιβάλλον που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Φλώρινας.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 35ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
 35χρονο ημεδαπό, συνέλαβαν για κλοπή στην Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ:"Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ" (video- συνέντευξη τύπου)

Εικόνα
Στην γενικότερη πολιτική επικαιροτητα αλλά και στα τοπικά θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας αναφερθηκε σε συνέντευξη τύπου ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Όπως ανέφερε ο κ.Αντωνιάδης έχουν περάσει δυο μήνες με τη νέα κυβέρνηση και τίποτα απο όλα όσα είχαν δεσμευτει προεκλογικα δεν έχει γίνει πράξη.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑΣ ΠΕΤΗΣ ΠΕΡΚΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Εικόνα
 Ο Αντιπεριφερειάρχης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και το προσωπικό της Π.Ε. Φλώρινας εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συγχαρητήρια στη συμπατριώτισσά μας κ. Πέτη Πέρκα για την επάξια ανάληψη των καθηκόντων της στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Εικόνα
Αγαπητοί διευθυντές των τοπικών Μ.Μ.Ε, έντυπων και ηλεκτρονικών, της Φλώρινας, θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ εν πρώτοις και να βάλω λίγο τα πράγματα στην θέση τους. Παλαιότερα είχα στείλει μια επιστολή με τίτλο “οι πραγματικοί Πρωταθλητές” μίλησα γενικά και είπα ότι θα επακολουθήσουν και επώνυμα. Ο κόμπος λοιπόν έφτασε στο χτένι, οι πραγματικοί Πρωταθλητές λοιπόν βγαίνουν μέσα στο γήπεδο και επειδή θα μιλήσουμε για πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα μέσα στο tatami και στο ring.

ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ "ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ" ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας θα συμμετάσχει στη δράση «Ώρα της Γης», το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα σε κεντρικά σημεία της πόλης.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Εικόνα
Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox Charities – IOCC, με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Jaharis Family Foundation και άλλων ελληνοαμερικανικών ιδρυμάτων και ιδιωτών, χρηματοδοτεί ένα πιλοτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ενίσχυσης αγροτικών συνεταιρισμών, ομάδων και συλλόγων.

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ "ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ"

Εικόνα
Με την υποδοχή τμήματος της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, τεμαχίου Τιμίου Ξύλου και Ιερών Λειψάνων ξεκινούν σήμερα στις 6:30 το απογευμα οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της  Παναγιας "ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ" στον Ιερο Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Αμυνταιο.

ΣΥΛΛΗΨΗ 40ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Εικόνα
40χρονη ημεδαπή συνελήφθη στην Κοζάνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης, , γιατί κατελήφθη να ασκεί δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου, διαθέτοντας προς πώληση οπωρολαχανικά, στερούμενη την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Συνεδριάζει την Τρίτη 31 Μαρτίου το Συντονιστικο Όργανο της Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Καστοριάς  στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Σωτήρη Αδαμόπουλου.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ

Εικόνα
Από τις 8 Απριλίου και μετά, θα μπορεί να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο, η υποβολή αιτήσεων για υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλών.  Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο  Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, η σχετική ηλεκτρονική λειτουργία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με συνέπεια να απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες για να πραγματοποιηθεί και η επίσημη εφαρμογή του.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Στις 21/3/2015 στην Πτολεμαΐδα και στη Φλώρινα, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα την παρουσίαση της νέας ΚΑΠ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και του προγράμματος νιτρορύπανσης. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3224/2-12-2014 οι δήμοι Εορδαίας, Αμυνταίου και Κοζάνης εντάσσονται στις  ευπρόσβλητες απο τη νιτρορύπανση  ζώνες.

ΕΝΑΡΞΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ανοίγει σήμερα στις 5:00 το απόγευμα  τις πύλες του το Πανελληνιο περιβαλλοντικο συνέδριο με θέμα: "Περιβάλλον και Κοινωνία " που διοργανώνει η Ένωση Φυσικών Ελλάδος και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας στο Νέο Πάρκο.

ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ότι η καταβολή του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, μηνός Φεβρουαρίου 2015, θα γίνει τηνΔευτέρα 30 Μαρτίου 2015. 

ΠΑΝΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος χαιρετίζει με ικανοποίηση και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την  Δημοκρατία της Αρμενίας.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ:ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Στη μάχη των πλέι-άουτ ρίχνονται αύριο (28/3) τα κορίτσια του Αμύντα, που φιλοξενούν στις 18:00 τον Εθνικό Κοζάνης, με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, απο την οποία θα προκύψει η ομάδα που συμπληρώσει τις Ελληνικές συμμετοχές στο Τσάλεντς Καπ της επόμενης περιόδου.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 17ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα
Ξεκινούν την Τέταρτη 1 Απριλίου οι περιφερειακές εκδηλώσεις του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας.

ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Ένα νεογέννητο αρκουδάκι βρήκαν οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών την Πέμπτη 19.3.2015, σε αγροτική περιοχή λίγο έξω από το χωριό Βροντερό Πρεσπών. Εικάζεται ότι άγνωστοι απομάκρυναν από τη φωλιά της τη μητέρα του ή ότι την σκότωσαν προκειμένου να πάρουν το αρκουδάκι.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ"

Εικόνα
 Σεμινάριο με θέμα «Περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διαδρομές στη γη του Αμυνταίου» διοργανώνουν το ΚΠΕ Βεύης-Μελίτης σε συνεργασία με το Δήμο Αμυνταίου και την Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, στο Πνευματικό κέντρο του Αγ. Παντελεήμονα Αμυνταίου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης θα δώσει ο Βουλευτης Ν.Δ. Φλώρινας Ι.Αντωνιάδης αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου.

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Εικόνα
Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ) και ο Γεωπονικός Σύλλογος N. Φλώρινας, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της διαδικασίας συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων καλούν τους Γεωπόνους – Εμπόρους & Ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο συνάδελφο σε συνάντηση – διαβούλευση επί του θέματος.

ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΡΌΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29. ΜΑΡΤΙΟΥ

Εικόνα
Από το πρωί της ερχόμενης Κυριακής   29 Μαρτίου 2015, εφαρμόζεται και στη χώρα μας το μέτρο της Θερινης ώρας. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσουμε μια ώρα ύπνο αλλά τουλάχιστον θα μεγαλώσει η μέρα! Στις 03:00, οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλ. στις 04:00.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Δήμο Φλώρινας, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας διοργανώνουν Περιβαλλοντικό Συνέδριο με θέμα «Περιβάλλον και Κοινωνία» από 27 έως και 29 Μαρτίου 2015.

"ΣΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ:Η ΤΑΙΝΙΑ" ΚΑΙ "ΤΖΟΚΕΡ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο ταινίες: "ΣΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ: Η ΤΑΙΝΙΑ" για τους μικρούς Κινηματογραφοφιλους και τη ταινία δράσης "ΤΖΟΚΕΡ" συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικης Λέσχης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

ΑΣΕΠ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

Εικόνα
Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικό μητρώο για όσους συμμετέχουν στους διαγωνισμούς ώστε να μην χρειάζεται να καταθέσουν και πάλι τα δικαιολογητικά τους για να συμμετάσχουν σε νέο επικείμενο διαγωνισμό.

ΤΗΝ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ Α21

Εικόνα
Τις επόμενες ημέρες και με την έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει η υποβολή της αίτησης Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ για το 2015. Πριν απο την υποβολή της αίτησης όμως θα καταβληθεί και μια δόση ως προκαταβολή χωρίς την αίτηση Α21 που τοποθετείται χρονικά μέχρι την Μ.Τετάρτη 8 Απριλίου.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Εικόνα
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης προκηρύσσει εξετάσεις υποψηφίων δικηγόρων περιόδου Μαρτίου 2015 για όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους, οι οποίες θα διενεργηθούν στις έδρες των Εφετείων της Χώρας, με ημερομηνία έναρξης την Τρίτη 31 Μαρτίου.

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΛΣ:ΑΠΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εικόνα
Ο κ. Περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας μίλησε με ύφος βλοσυρό για το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου. Αντιπαρέρχομαι το ύφος του γιατί έχει αναδειχθεί σε "σταθερή αξία", εμφανίζεται μονίμως θυμωμένος με τους "άλλους". Επτά μήνες πέρασαν που ασκεί τα καθήκοντα του και φαίνεται πως ακόμα δεν έχει αντιληφθεί ποιος είναι ο ρόλος του. Ας είναι, μέχρι τον εξηκοστό μήνα έχει καιρό.....

ΣΥΛΛΗΨΗ 52 ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Εικόνα
Έναν 52χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη, καθώς και τον 29χρονο μεταφερόμενο, για πλαστογραφία συνέλαβαν σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) του Τμήματος Ασφαλείας Καστοριάς.

Σ.Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας (Σ.Ε.Ο.Φ) σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Όμιλο Φλώρινας (Φ.Ο.Ο.Φ) και με την υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας, διοργανώνουν από κοινού εθελοντικές δράσεις καθαριότητας ορεινών πεζοπορικών διαδρομών.

ΛΑΜΠΡΗ Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΑΡΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ(video )

Εικόνα
Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε πάρα τη βροχή η μαθητικη και στρατιωτική παρέλαση στην πόλη της Φλώρινας.

Έκθεση Quar-t στη γκαλερί Artis Causa‏ στην Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του Τ.Ε.Ε.Τ. Φλώρινας

Εικόνα
Πλήθος μικρογραφικών έργων θα καταλάβει το χώρο της γκαλερί, δημιουργώντας μια πύκνωση εικαστικών ουσιών. Κάθε έργο συγκαταλέγεται στην επινοημένη κατηγορία των Quar-t. Τα Quar-t αποτελούν συμπυκνωμένες δημιουργικές πράξεις ή χειρονομίες, που απαρτίζουν τον πυρήνα μιας εικαστικής σκέψης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΑΚΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Εικόνα
Αστυνομικοί, Ειδικοί Φρουροί, Συνοριακοί Φύλακες και Πολιτικοί Υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας.Γιορτάζουμε την επέτειο του κορυφαίου γεγονότος στην ιστορία του έθνους μας, την ελληνική επανάσταση του 1821, που αποτέλεσε την αφετηρία της ίδρυσης του ελληνικού κράτους και της εδραίωσης του στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη, μετά από μία πολύχρονη και επίπονη, επί 400 χρόνια, σκλαβιά.

ΣΤΙΣ 12:00 Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Εικόνα
Με την καθιερωμένη μαθητικη και στρατιωτική παρέλαση κορυφωνονται οι εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Φλώρινα. Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στην Λεωφόρο Μακεδονομαχων παρουσία πλήθους κόσμου και φορέων της περιοχής.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ( video)

Εικόνα
 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, το Σάββατο 21 Μαρτίου, στην αίθουσα “Θόδωρος Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, στα πλαίσια ενημέρωσης για επίκαιρα θέματα που αφορούν τους Γεωργοκτηνοτρόφους.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εικόνα
Τρεις ημεδαπούς, δύο 20χρονους και έναν 21χρονο, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών συνέλαβαν στην Κοζάνη, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, συνέλαβαν.

ΣΥΛΛΗΨΗ 56 ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Εικόνα
Έναν 56χρονο ημεδαπό για καταδικαστική απόφαση συνέλαβαν στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης.